Alarm! Besmettingscijfer Brabant stijgt – Burgemeester: ‘laat zien dat we er nog lang niet zijn’

Het aantal ziekenhuisopnames blijft dalen, maar de afgelopen dagen is het aantal nieuwe besmettingen, met name in Brabant, nog altijd aan het toenemen. Hubert bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het veiligheidsberaad, zegt dat deze cijfers “laten zien dat we er nog lang niet zijn”.

Hier in dit screenshot (klik voor artikel) is de huidige stand van zaken te zien. Direct valt op dat met name (grote) steden in Brabant weer flink zijn gaan stijgen, na een periode van min of meer stagnatie.

Zo rond 21 en 22 april neemt het aantal nieuwe besmettingen weer toe, en flink ook. De besmetting zou dan logischerwijs 5 tot 21 dagen daarvoor moeten hebben plaatsgevonden, dus rond eind maart en de eerste helft van april.

Nu zal het overal wel wat verschillen, maar volgens mij werd de lockdown toen ook wat minder nauw genomen. We kregen toen net lekker weer en zaten al een paar weken binnen, met wc-papier voor de rest van het jaar.

Wetende van die vertraging tussen besmetting, klachten en melding, plus het feit dat dit aantal meldingen ook slechts een fractie is van het werkelijke aantal… Nou, met hoe laks men de afgelopen dagen is geworden, dan kun je volgens mij haast niet anders concluderen dan dat dit het startschot is voor de ‘tweede golf’. Laten we daar voor de komende twee weken in ieder geval maar gewoon van uitgaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Antiglobalist

  Alles heeft een einde (en een worst wel twee), dus dit virus ook. Het is alleen de vraag wanneer.

  1. Rammstein

   “Het is alleen de vraag wanneer”.

   Een Israelische analyticus en statisticus heeft corona-feiten van over de hele wereld verzameld en geinterpreteerd. Hij zegt dat het virus na 40 dagen zijn hoogtepunt heeft bereikt, dan afzwakt en na 70 dagen uitgewerkt is en verdwijnt. Zoals het nu gaat lijkt het er op dat hij gelijk krijgt.

   1. TheTeringnator

    Hey wat mooi. Zowaar een genuanceerde reactie!

   2. kees cup

    Oost Azie is al aardig op weg naar 40 + 70 dagen.
    Ben benieuwd.

   3. Antiglobalist

    Dat is mooi.

   4. Piet51

    @Rammstein
    Ik zou willen dat je gelijk hebt, of eigenlijk die professor Isaac Ben-Israel. Maar hij heeft nu al aantoonbaar ongelijk. Bijna nergens is het virus na 70 dagen verdwenen. In China begon het in december en pas eind maart, begin april was het virus duidelijk op de terugtocht. Zelfs die termijn van 40 dagen, dus ruim een maand, tot de piek klopt niet met de meeste praktijken.

    Dat het nieuws werd verspreid door Nine for News, een “erkende” site voor complottheorieën, zou iedereen alert moeten maken v.w.b. het waarheidsgehalte van dit bericht.

    1. Piet51

     @Rammstein
     Nog een aanvulling. Want ook de bewering dat het virus vanzelf verdwijnt, ongeacht de wel of niet genomen maatregelen, klopt niet. Kijk naar Amerika, waar corona te laat is aangepakt. Ze hebben nu in sommige landsdelen of steden een probleem als nergens anders. Ook Italië en Spanje zijn wat dat betreft duidelijke voorbeelden.
     Ik kan nergens vinden of professor Isaac Ben-Israel dit inderdaad gezegd heeft of dat het hem is toegeschreven door dubieuze websites.

     1. Beukman

      @Piet
      Ik was gisteren ook op zoek gegaan, maar heb wel dit gevonden:

      timesofisrael.com/top-israeli-prof-claims-simple-stats-show-virus-plays-itself-out-after-70-days/

      Het lijkt er in ieder geval op dat de man bestaat en dat hij dit heeft beweerd. Waarmee uiteraard nog niet hoeft te kloppen wat hij zegt.

     2. Piet51

      @Beukman
      De man bestaat zeker. Hij heeft ook een Wikipedia pagina. Maar niets wijst erop, dat we hem moeten beschouwen als een deskundige viroloog of epidemioloog.

     3. Beukman

      Nee, het is een zgn hobbyviroloog.

     4. Alfred Bentinck

      “het is een zgn hobbyviroloog.”

      Een collega van de hobbyviroloog Trump.

     5. Rammstein

      Piet51, als je mijn eerste reactie op #2 goed leest, zie je dat daar staat dat de man een statisticus en analyticus is en zich helemaal geen viroloog noemt. Hij interpreteert statistieken en cijfers en komt tot zijn conclusie.

      Of hij gelijk heeft moet zich inderdaad nog bewijzen.

     6. Alfred Bentinck

      “Of hij gelijk heeft moet zich inderdaad nog bewijzen.”

      Volgens mij heeft Piet51 dit ongelijk al helder aangetoond.

     7. Piet51

      @Rammstein
      Ik gaf je al op alle punten gelijk en vulde dat zelfs nog wat aan. De man lijkt het meest eenvoudige statistische onderzoekje te hebben gedaan dat gedaan kan worden. Hij heeft namelijk de gemiddelde tijd tot de piek van besmettingen (40 dagen) en verdwijning van het virus (70 dagen) bepaald. Dat is niet zo moeilijk. Maar ik heb nog nergens andere kenmerken van die verdelingen gelezen, zoals bijvoorbeeld de spreiding. Ik vermoed dat die spreiding erg groot is. En het wordt pas echt interessant als een viroloog en epidemioloog er iets verstandigs over willen zeggen.

     8. Rammstein

      Piet51, het is wel opmerkelijk dat in Nederland corona nu duidelijk op de terugtocht is, zo’n 70 dagen (10 weken) na de eerste besmette gevallen: als ik het me goed herinner is op 19 februari de eerste positieve test in NL geweest.

      Wat Isaac Ben-Israel ook zegt -en dat is zeer opvallend- is dat het niets uitmaakt of en welke maatregelen genomen worden: de uitkomst zou voor landen met een totale lockdown ongeveer hetzelfde zijn als voor landen met weinig maatregelen, zoals Zweden.

      Uiteraard kan alles pas in kaart gebracht worden nadat crisis voorbij is, maar als hij gelijk heeft kunnen we daar belangrijke leringen uit trekken voor volgende uitbraken.

     9. Piet51

      @Rammstein
      Ik hoop van harte, dat hij gelijk heeft. Maar ook dan blijft nog wel de vraag staan welk effect maatregelen hebben. Als het voor de duur van de epidemie niet uit blijkt te maken, voor de impact ervan wel degelijk. Landen die te laat maatregelen nemen, VK, Amerika, Italië en Spanje, hebben met veel meer doden te maken dan andere landen. Ook voor Nederland wordt het aantal doden dat zonder maatregelen gevallen zou zijn heel veel hoger geschat dan we nu hebben. Dergelijke effecten zijn vooral voor virologen en epidemiologen te onderzoeken. Strenge maatregelen lijken me tot nu bepaald niet zinloos.

     10. Rammstein

      Piet51, kenmerkend bij deze crisis is nu juist dat alle schattingen door virologen epidemiologen vanaf het begin er volkomen naast zaten, Gesproken werd over de kans op miljoenen doden; alleen in Amerika werd al gevreesd voor meer dan een miljoen doden.

      Tot heden toe -terwijl het virus overal al op de terugtocht is- tellen we wereldwijd 212.000 corona doden. En in Amerika slechts 57.000 doden.
      Inderdaad, hoe je het draait of keert, niet meer dan in een normaal griepseizoen.

      Heb je het filmpje trouwens al gezien van die twee Californische artsen die een pleidooi houden voor het direct opheffen van alle maatregelen?

     11. Alfred Bentinck

      “het is wel opmerkelijk dat in Nederland corona nu duidelijk op de terugtocht is, zo’n 70 dagen (10 weken) na de eerste besmette gevallen”

      Dat was zonder de maatregelen van de regering uiteraard niet het geval geweest.

     12. Piet51

      @Rammstein
      Gelukkig zijn een aantal ramingen niet 100% uitgekomen. Corona was dan ook voor de hele wereld een onbekend verschijnsel en is dat voor een belangrijk deel nog steeds. Maar de schattingen n.a.v. de maatregelen op advies van RIVM en OMT zaten er niet ver naast. Niemand kan uitsluiten, dat zonder die draconische maatregelen die miljoenen doden niet gevallen zouden zijn. Ook nu wordt nog steeds gesproken van een aanstormende heel zware epidemie als Afrika, Oost Europa, Azië en Zuid Amerika aan de beurt komen.
      Laten we in ieder geval stoppeb met het vergelijken van het corona-virus met het influenza-virus. Je hoeft alleen maar de eerste de beste ziekenhuis-, verpleeghuis- of thuiszorgmedewerker aan te spreken en je hoort de verschillen. Het enige wat nu min of meer overeenkomt, alleen na de draconische maatregelen, is het aantal doden, namelijk duizenden.

      Dat filmpje heb ik bekeken. Boeiende benadering. Maar mij lijkt dit toch ook een wat eenzijdig verhaal, net als wanneer je alleen economen, virologen, epidemiologen aanhoort. Het gaat nu juist om de integrale aanpak, waarbij alle aspecten worden meegewogen. Als immunologen en microbiologen hebben ze vast gelijk, maar de epidemiologische oordelen en die van economen en ook sociaal-psychologen voegen essentiële afwegingen toe. Ik zelf heb de indruk, dat deze integrale benadering steeds meer voet aan de grond krijgt nu de directe medische dreiging beter te overzien is. Mij spreekt de voorzichtige benadering hier aan, hoewel ik als MKB-er er ook gewoon veel last van heb. Maar ik snap, dat anderen er anders over kunnen denken.

     13. Piet51

      @Alfred Bentinck

      Ik twijfel nog lang niet, maar heb inmiddels wel wat vragen. Als die Israëlische stasticus een statistisch relevante ontdekking heeft gedaan, dus na resp. 40 en 70 dagen piek en neergang van het virus, en ook met een kleine spreiding, is dat boeiend. Ik ben geen viroloog noch epidemioloog, maar kan me toch voorstellen dat dat mogelijk is, maar dat ook de maatregelen toch heel nuttig zijn. Aan dat laatste twijfel ik zeker niet en dat wordt ondersteund door wat er in het VK, Amerika, Italië en Spanje gebeurt: te weinig en/of te laat maatregelen genomen. Die maatregelen beperken overal heel sterk de aantallen doden. Al sterft het virus binnen 10 weken uit, dan nog zijn die maatregelen zinvol. Want die bepalen of er enkele honderdduizenden doden of heel veel miljoenen zijn. Maar die 40 en 70 dagen intrigeren mij en ik hoop, dat daarover door virologen en epidemiologen binnenkort in de media iets wordt geschreven of gezegd. Ik zou ook meer statistische informatie willen zien over de opzet van het onderzoek en een statistische grootheid als de spreiding.

     14. Alfred Bentinck

      @Piet51,

      Alle relevante virologen die ik de afgelopen tijd in de media hoorde gaan er zonder veel twijfel vanuit dat het Corona-virus in het najaar weer de kop zal opsteken en mogelijk nog meer ellende zal veroorzaken.

      Daarmee is die 70-dagen theorie volgens mij gefalsificeerd. De theorette lijkt mij gebaseerd op het feit dat de meeste overheden na uitbraak tot een lockdown besloten. Die maatregelen hebben naar enkele maanden effect.

     15. Piet51

      @Alfred Bentinck

      Maar dat het virus weer de kop op zal steken is niet in strijd met wat die statisticus nu meent ontdekt te hebben. Als leek zou ik dan zeggen, dat het virus in slaap gesukkeld is, na bijv. 70 dagen. Maar ik vind het opvallend dat die 40 en 70 dagen binnen een bepaald interval, wel hout snijdt als je naar een groter aantal landen kijkt. De mate van ingrijpen met maatregelen lijkt geen rol te spelen, al zijn er sterk verschillende culturen. Zweden, Taiwan, Korea zijn geen “knuffel”-culturen, Brabant tijdens de carnaval wel, Italië ook.
      De maatregelen beperken wel heel sterk, gelukkig wel, de aantallen slachtoffers. Het is dus beslist geen advies om daarmee te stoppen. Ik hoop wel, dat een deskundige er iets verstandigs over gaat zeggen. RIVM en OMT zullen het in ieder geval meegekregen hebben.

    2. Rammstein

     Flapdrol, ik las het op ht*ps://www.telegraph.co.uk/news/2020/04/23/coronavirus-dies-within-70-days-no-matter-tackle-claims-professor/

     1. Piet51

      @Rammstein
      Flapdrol? Dank voor het compliment. Verder toch wel goed geslapen?

      Ik beweerde helemaal niet dat je het niet hebt gelezen. Ik hoopte zelfs dat je gelijk hebt. Dat Telegraph-artikel heb ik ook gelezen, tenminste de eerste paar regels, want voor de rest moest ik me abonneren. Telegraph is een serieuze conservatieve krant, maar ik kon het niet verder checken.

      Je zou moeten doen wat ik altijd doe, namelijk proberen te factchecken. En dan had je de verwijzing op Nine for News gevonden, die bij mij altijd alle alarmbellen doen rinkelen. Ik beschouw jou als een intelligente en serieuze deelnemer die goed in staat is om info van sites als Nine for News bij de beoordeling te betrekken. Ook de feiten die iedereen kan volgen, ook de professor, doen mij sterk twijfelen.

 2. Jack Flash

  Alle aankomende ellende met idiote vervelende maatregelen kan het volk zelf altijd aangerekend worden.
  Oo..wat zijn we toch een schuldig volk.
  Waanzin.

 3. Peetjoh

  Hoop gezanik is het en waarvoor. 90% was zonder corona op de zelfde dag dood gegaan. Er zijn misschien 300 corona doden de rest lag al op sterven. En degene waar het de tijd niet voor was zijn genezen. Komt bij dat van al die jongeren tot 65 50% buitenlander is ook die kinderen. Vette mensen en mensen met overmatige haargroei zijn de pineut. Brabanders hebben zwarte ogen en zwart haar dat zijn net Roma,s net als Spanjaarden en Italianen. Hier zijn het Turken die op de ic liggen. Ik zie geen probleem.

  1. Vraagtekentje

   En de nieuwste cijfers worden u gebracht door het RIVM, rijks instituut voor manipulatie!

  2. Piet51

   @Peetjoh
   Je laat nu wel heel duidelijk zien, dat je geen idee hebt wat corona is of kan zijn. Er zijn inderdaad veel ouderen slachtoffer. Maar dat is dan ook het enige dat klopt in het beeld dat je schetst. Bijna allemaal waren niet dezelfde dag toch wel gestorven. Onzin dus.

   Het gaat ook niet alleen om ouderen. Mijn zus werkt in een ziekenhuis middenin de corona-hel en roept voortdurend dat er veel jongere heel ernstig zieken, soms zelfs kerngezonde sportieve mensen, zijn die soms ook sterven. En dat sterven, toch al geen pretje, is volgens haar de meest verschrikkelijke manier van sterven. En ze is beroepsmatig veel gewend.

   Je gaf een paar weken geleden ook allerlei relativerende opmerkingen, nu weer. Daar is echt geen enkele reden voor.

   1. Piet51

    @Peetjoh
    Ik las je bijdrage nog eens en heb nu al spijt, dat ik de moeite heb genomen om te reageren. Je ranzige tekst zegt meer over jezelf dan over het verloop van corona. Onderbouw je z.g. feiten eens. Ik ga ervan uit, dat je die onderbouwing geeft.

  3. Michel Bloemkist

   En dan noem je jezelf ook nog een christen. BAH!!!

 4. Bullshit16

  Ze geloven zich zelf het was tot dus ver allemaal leugens
  Het is allemaal angst zaaien om tijd te rekken voor die vergif van het vaccin te ontwikkelen om bill gats rijk te maken mensen word waker die idioten roepen dit om er zelf beter van te worden
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Brenda Welsh

   Ga maar in de wachtkamer zitten, @Bullyboy16. Zeker 10 jaar. Zolang duurt het eer een vaccin is ontwikkeld. Neem de tijd, doe een cursus bij de LOI intussen, schrijfvaardigheid.
   Samen met die vleesverwerker.

   1. fisufisu

    brendaannaantichristnazisympathiereinoudaytaswatcherklaver

   2. Bullshit16

    Brenda
    Begrijpend lezen huilbaby

  2. Alfred Bentinck

   “om tijd te rekken voor die vergif van het vaccin te ontwikkelen om bill gats rijk te maken“

   Onze speciale huismongool probeert weer woordjes te poepen.

   1. Mario44

    schaamteloze kankerhond

 5. Alfred Bentinck

  Dit bewijst de behoedzame aanpak van Rutte.

  1. fisufisu

   Helemaal niet, als je vandaag ziekenhuisopnames gaat tellen in bv Amsterdam zal je zien dat er over 2 weken vele opnames zijn geweest, maar coronaslaafjes als alfredje bunzing buitelen over elkaar heen, angstig als ze zijn, komend met allerlei negatieve voorbeeldjes..
   alfredje is een angstzaaier..

  2. Cootje

   Rutte is dat onze demente premier de aardleugenaar , die net zo makkelijk 70 doden vergeet bij een bombardement , die zwartgelakte bedrijfsvoering voert voor zijn mede componenten , die het leger met onduidelijk en kwaliteit slecht materiaal een oorlog in steurt , die het leger laat werken met het kankerverwekkende chroom6 , die de zorg laat stikken met met beschermde materialen in de Corona strijd , waar onder zijn leiding Nederland de laaste 10 jaar top instellingen als het CBR het UVW en de belastingdienst heeft zien presteren als in een bananen republiek , deze meneer Rutte wilt u een veer in zijn reet steken , misschien wat voor Rob Jetten

 6. Kretoloog

  Welja, nu gaan de burgemeesters zich ook al als arts gedragen. Het moet niet gekker worden!

  Die burgemeester Bruls mag trouwens wel uitkijken. Een obees persoon als hij valt in de grootste risicogroep om Corona te krijgen.

  1. Peetjoh

   Inderdaad burgemeesters worden dokters. Gepensioneerden worden virologen. Is kijken of die pensionadas volgend jaar nog zo blij zijn. Als hun pensioen gehalveerd word en de hypotheek rente aftrek stopt. Wedden dat dat dan weer de jankende groep is die boomers. Gemiddeld word een mens 70 dus je gaat niet jong dood op je 72ste dan heb je 2 jaar gewonnen. Maar ze denken allemaal 100 te kunnen worden die graaiers.

   1. Hendrik_Groen

    Helaas, de meeste gepensioneerden hebben hun huis afbetaald. En zitten net als ik in de winter in een goedkoop land…

    1. Cootje

     Maar nu al in het bezit van twee vouchers en die van september en november zitten ook nog in de pijplijn , maar die kunnen daar weer mee bekostigen , ik zou het liefs 5x per jaar gaan , maar ik moet als anti Europeaan de zuid Europese zakkenvullers mee betalen en de idealen van gekke fransje Timmermans , maar wie het langst leeft heeft alles

    2. Peetjoh

     Mooi niet ze hebben allemaal nog wat staan anders moeten die graaiers woningfortfet betalen. En mensen die in de winter in een ander land zitten bedoel ik juist graaiers en boomers die je jongere generatie leegplukken. Jij dus maar aan je reacties was dat al te merken. Ik ben 50 en ja ik betaal fortfet want mijn huis is ook afbetaald. Zonder een andere generatie daar voor te laten bloeden.

   2. Cootje

    Het moet toch betaald worden , maar ik riep in januari dat de volkstuintjes weer populair zullen worden , maar ik ga ze nu zien als bittere noodzaak., gelukkig als wij het zeer slecht krijgen dan krijgen de zuid Europeanen het dubbelen er van , die hebben geleefd als God in Frankrijk en die gaan zitten wachten op onze solidariteit , die er niet komt want van een kale kip

   3. TheTeringnator

    De gemiddelde nederlander wordt helemaal niet gemiddeld 70 jaar. Waar heb je die “wijsheid” nu weer vandaan!?

    1. fisufisu

     waar haalt teringmeter het vandaan dat de gemiddelde Nederlander geen 70 jaar wordt

     1. Rammstein

      Een Nederlandse man wordt gemiddeld 78,4 jaar en een Nederlandse vrouw 82,5 jaar oud.

     2. Rogul

      Lekker dan. Wie wil er nou zo oud worden?

    2. Peetjoh

     Dat is de gemiddelde leeftijd wereld wijd daar vallen we onder. Dus jammer voor je. We zijn niet apart hoor of beter dan de rest.

    3. Peetjoh

     Gewoon ff opzoeken. Je noemt mij jongen maar ik mot je uitleg geven. Dompie ga je moeders tiet likken man en verschoon je luier.

     1. TheTeringnator

      Wij vallen onder de gemiddelde Nederlander, niet onder de gemiddelde Afrikaan.
      Als je dat niet eens ken opzoeken. ben je nog te stom om voor de duivel te dansen!

   4. Piet51

    @Peetjoh
    Zou je willen stoppen met onzin te verkondigen? Als je enig idee hebt hoe pensioenen zijn opgebouwd, weet je ook dat die nooit gehalveerd worden. Alleen pensioenkortingen dreigen. Die hypotheekrenteaftrek wordt inderdaad afgebouwd. Maar gepensioneerden hebben over het algemeen niet zo’n hoge hypotheek, als ze slim zijn betalen ze weinig rente en gepensioneerden betalen ook nog eens veel minder belasting dan werkenden. Dus waar heb je het over?
    De gemiddelde levensverwachting in Nederland is niet 70; dat was in de 50-er jaren. De levensverwachting is vandaag bij geboorte ongeveer 80 en 83 jaar voor mannen en vrouwen. Maar dat is niet zo relevant i.v.m. corona. Want op hun 65ste is de levensverwachting al 84 en 86 jaar en wordt bij hogere leeftijd alleen maar hoger.

 7. kees cup

  Klinkt verontrustend, maar het kan ook paniekzaaierij zijn om het gepeupel, wij dus, nog een tijdje in het hok te houden. Daarom ook wat meer blabla over “tweede golf”.
  Grafiekje zou wel eens een cumulatief aantal kunnen tonen, dus geen actueel aantal patienten.
  Toevallig is ook het aantal testen aan het toenemen ook in de brandhaarden, misschien dan ook een aantal positieve testen op lokaal niveau.

 8. Arbeider65

  Groot hek er omheen, om die brabo’s en limbo’s niet te laten reizen door het mooie nederland.

 9. EvertB

  Cootje,
  Tijdens deze coronacrisis doet Rutte het zeer acceptabel in de ogen van de meeste kiezers. Sommigen gaan zo ver om veren in zijn maagdelijke reet te stoppen.
  Toch zullen in de aanloop naar de TK-verkiezingen steeds meer gegevens boven water komen inzake zijn beleidskeuzes. Waar kon het beter? Waar ging het (zwaar) fout? Waarom is er geheimzinnigheid? Waarom wordt ons informatie achtergehouden? Er zijn kamerbreed politici genoeg om dat uit te melken. Ik vermoed dat we vrij snel na de zomer al het eerste vuurwerk gaan meemaken. En hoe zit het nog maar eens met de nieuwe omroep Ongehoord Nederland? Waarschijnlijk begin volgend jaar op de buis.

 10. SubTec

  Tja, dat zie je wel meer bij griepgolven. Dat gaat net zo lang door tot er voldoende mensen immuun zijn geworden en de virus niet meer zo makkelijk kan overspringen.

  Die onzinnige lockdown zorgt ervoor dat tijdens ieder piekje maar weinig nieuwe mensen immuun worden dus zullen er meer van dit soort piekjes blijven komen. De onzinnige lockdown heeft ons niet alleen economisch kapot gemaakt maar zal deze hele nep-crisis ook om weken/maanden verlengen. Dat zijn de kosten van direct maar dom in paniek raken.

  1. Alfred Bentinck

   Het laten uitwoeden van Corona met een miljoen of twee doden was misschien goedkoper geweest, SubTec, maar een normaal mens ziet dat niet als optie.

   1. SubTec

    Miljoen of 2 doden…..LOL…. waar haal je dat vandaan?

   2. SubTec

    Dus Zweden heeft nu 2 miljoen doden?
    Die doen namelijk niet aan een lockdown.

   3. Maks

    Alfred Fallus Bentinck?

 11. SubTec

  EvereB. Rutte staat (nu even) goed in de peiling omdat de dagbladen een gigantische propaganda actie voor hem zijn gestart. Maar ik denk ook dat de TK verkiezingen te ver weg liggen om die campagne vol te houden.

  Er zullen steeds meer feiten bovenwater komen die laten zien hoe Rutte alles en iedereen heeft lopen te belazeren.
  Tegen die tijd zal het bij de meeste mensen ook duidelijk zijn geworden dat de bekende Nederlandse dagbladen en TV geen nieuws meer laten zien maar alleen nog hun politieke propaganda.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.