Arrogante Rutte woedend op Lilian Marijnissen: ‘U gaat een grens over!’

Wie denkt Mark Rutte eigenlijk dat hij is? Het moge duidelijk zijn: de arrogantie veroorzaakt door tien jaar lang minister-presidentschap neemt bijzonder grote vormen aan. Daar moeten we volgend jaar bij de verkiezingen maar eens iets aan doen.

Gisteren tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer vond er een clash plaats tussen Lilian Marijnissen van de SP en Mark Rutte. Uw premier. Niet de mijne; ik heb hem al lang opgegeven.

Hoe dan ook, Marijnissen vindt het ongelooflijk om te zien dat hoewel de regering keihard bezig is om allemaal apps te ontwikkelen — die allemaal onze privacy schenden, overigens — men veel minder bezig lijkt te zijn met maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat zorgmedewerkers beschermd worden.

“Ik heb het idee, als je zo het kabinet beluistert, dat je in deze tijd beter een smartphone kunt zijn op zoek naar een app in plaats van een zorgverlener op zoek naar een mondkapje,” aldus Marijnissen terecht. “En ik zou het nou zo fijn vinden als het enthousiasme en de bevlogenheid waarin er nagedacht wordt over die app en gewerkt wordt aan die app, dat dat er ook zou zijn voor het opstarten van het produceren van beschermende materialen in eigen land.”

“Dat brengt mij tot de testcapaciteit,” ging Marijnissen verder. Maar opeens zweeg ze. Ze keek verbaasd. Wenkbrauwen gingen omhoog.

De reden? Rutte had haar, vanaf de zijlijn, toegeschreeuwd dat ze “een grens” over was gegaan.

“De minister-president wordt boos, begrijp ik. De minister-president roept ‘u gaat een grens over.’ Maar ik vind dat we elke dag een grens overgaan door van die mensen te vragen om zonder beschermende middelen hun werk te doen. Dan kan de minister-president boos worden, dan kan hij gaan roepen, maar volgens mij gaan we díé grens over.”

Natuurlijk: de SP is een extreem-socialistische partij. Als deze mensen het voor het zeggen krijgen in ons land kunnen we de economie definitief vaarwel kussen. Laat daar geen misverstand over bestaan. Maar wat dit punt betreft heeft ze natuurlijk wel degelijk gelijk. Het ís een grove schande dat zorgpersoneel zonder (voldoende) beschermingsmiddelen werkt. En het ís een schande dat het kabinet overdreven enthousiast bezig is met het zoeken naar allerlei (privacy schendende!) apps.

Prima gedaan, Lilian! Laat Mark maar in zijn sop gaar koken.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Piet51

  Lilian Marijnissen denkt blijkbaar, dat de ambtenaren die met die apps bezig zijn zich ook bezighouden met de mondkapjes en andere bescherming. Dat lijkt ze te denken, maar waarschijnlijker is het haar politieke spel. Ze denkt ook, dat De Jonge altijd en overal zelf in persoon bij betrokken is. Gelukkig is dat niet zo. Er zijn verschillende lijnen waarlangs de verschillende acties lopen. Als er één, bijvoorbeeld die apps, niet gaat zoals men wenste, is dat jammer, maar heeft dat niet zo heel veel te maken met of invloed op de andere lijnen. Dat is een efficiënte manier van organiseren van maatregelen die Lilian Marijnissen, en blijkbaar ook Michael van de Galien, niet begrijpen.

  1. JochemX

   Tot op zekere hoogte, er gaat wel erg veel aandacht van de Jonge naar zijn nieuwe speeltje. “Ze denkt ook, dat De Jonge altijd en overal zelf in persoon bij betrokken is”. Als je de leiding hebt is dat wel noodzakelijk. Maar ze mag natuurlijk niet brutaal zijn tegen Rutte, want die is nu de grote oorlogsheld.

   1. Piet51

    @JochemX
    Ik hoop niet, dat leiders in Nederland (in de politiek of bij bedrijven) altijd in persoon betrokken zijn bij datgene waarover ze de leiding hebben. Dat kan geen enkel normaal mens behappen, fysiek noch sociaal en mentaal.

    1. JochemX

     Nee, maar wel overal van op de hoogte zijn en als het huis in brand staat gaat het opperhoofd niet met appjes klooien.

  2. fisufisu

   pietje vindt het verkr*chten van de privacy een pré, dit moet van pietje ten koste gaan van alles, onder de leugen dat dan ineens alles beter werkt is natuurlijk een gotspe…

   1. Piet51

    @fisufisu
    Ik mis het verband tussen de inhoud van mijn bijdrage en jouw reactie daarop. Sorry.

    1. Alfred Bentinck

     Mogelijk werd een verband ook niet beoogd.

     1. Balkebrij

      @alfredje vanuit de FPA leert een nieuw woordje van @piet :verband.
      @alfredje weet nog niet echt hoe hij dit moet gebruiken ,maar vraagt het aan zijn psychiater bij het wekelijks bezoek,immers dat is de slimme man

     2. Wesley Benley

      Balkebreij? @Maks ?@Fondz ?@CZ?

     3. Maks

      Alfred Fallus Bentinck?

     4. Eindbaas

      Maks, blijft u dit doen? Waarschijnlijk heeft u de meeste schik, maar het komt nogal raar over.

     5. fisufisu

      aldus alfred de uitgekotste

 2. AS210854

  Heerlijk om de zien dat Marijnissen zich niet van de wijs laat brengen door rutte.
  Wel miljarden voor de landen , die zich nooit ergens aan gehouden hebben, en geleefd hebben als god in Frankrijk, en de mondkapjes en testen voor de Nederlandse zorg en bevolking zijn dan weer te duur. Regering ga je schamen.

 3. Reinoud van Gelre

  M vd Galien schreef:

  “…Uw premier. Niet de mijne; ik heb hem al lang opgegeven…”

  Opgegeven, ingeruild voor Erdogan.
  Tja, dan ben ik toch blij dat Rutte onze premier is, ook al heb ik niet zoveel met de beste man.

 4. Alfred Bentinck

  Rutte is een solidaire man. Hij kan kritiek op hem persoonlijk goed aan maar kritiek op de mensen om hem heen die zich kapot werken om de crisis te bestrijden raakt hem zeer.

  Het gemak waarmee populisten de integriteit van hardwerkende ambtenaren en bestuurders denken te kunnen diskwalificeren is weerzinwekkend.

  1. Pijnstiller

   Lilian een populist noemen is weerzinwekkend en toont een belachelijk gebrek aan politiek inzicht aan. Lilian is een verwerpelijke maoist echter verre van populist

   1. Alfred Bentinck

    Ik begrijp dat je populisme vooral aan de (extreem)rechtse kant van het politieke spectrum waarneemt.
    Dat is meestal inderdaad het geval.

    1. Pijnstiller

     als er op dit moment een populist waarneembaar is in het politieke spectrum is dat premier Rutte. Tijdens een crisis toont hij zich een ware volksmenner, die het hersenloze gepeupel aan zijn kant krijgt door vrijheden af te nemen en de economie stelselmatig te vernietigen.

     Deze man en zijn vazallen zijn het ergste wat Nederland is overkomen sinds WO2.

     1. Alfred Bentinck

      Pijnstiller noemt de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking ‘hersenloos gepeupel’.
      Wat moet het prettig zijn tot een verlichte minderheid te behoren.

     2. Maks

      Alfred Fallus Bentinck?

     3. SubTec

      Dat Rutte feitelijk niets doet aan bescherming zou ook kunnen zijn omdat hij ook wel weer dat Covid-19 (gelukkig) niet ernstiger is dan een gewoon griepje

   2. Blitzkrieg

    Pijnstiller :
    Quote : “…en toont een belachelijk gebrek aan politiek inzicht aan.”
    Bunzing is een vieze stink tr*l, wat voor antwoord verwacht je nu helemaal?

    1. Alfred Bentinck

     De heer Blitzkrieg kennen we daarentegen als een beschaafde en inhoudelijke debater.

     1. Blitzkrieg

      Bunzing : Lekker, no nonsense en recht voor zijn raap… daar houden mensen van in deze tijd.

      Jij dacht werkelijk dat ik met jou iets van een inhoudelijke discussie aanging… proest 🙂 .

     2. Alfred Bentinck

      Misschien vind je dat ook best wel lastig en dan kom je er zo mooi mee weg, Blitzkrieg.

     3. Maks

      Alfred Fallus Bentinck?

     4. Balkebrij

      @alfredje vanuit de dagbesteding van de AFP mag weer heel even op de gezamenlijke computer zijn zegje doen op dds.
      @alfredje wil graag meepraten met iedereen ,maar niemand wil met alfredje iets te maken hebben.
      @alfredje heeft gelukkig verplicht een kamergenoot met een fijn jeukend bipsgaatje.

     5. ervi

      @Balkebrij, zeer vermakelijk.Ga zo door!

  2. lotje

   Mensen om hem heen kapot werken? De mensen om hem heen hebben niets om mee te werken. Rutte is degene die Nederland naar de kloten helpt

   1. Alfred Bentinck

    Van lotje?

    1. Blitzkrieg

     Bunzing : Nee, Rutte!

    2. Maks

     Alfred Fallus Bentinck?

 5. Meriadoc Brandebok

  Ze ging inderdaad een grens over.

  Opmerkelijk trouwens dat DDS partij trekt voor een marxistisch kamerlid in plaats van voor een rechtsliberale premier. Is DDS verlinkst?

  1. Pijnstiller

   Dat is maar net afhankelijk van uw definitie van grens. De grens van fatsoen kan het niet zijn aangezien de definitie van fatsoen volledig aan u voorbij is gegaan. Blijft de provinciegrens over. Ze is idd de grens van de provincie Brabant over gegaan om de kunnen debateren met Ali Rutte en zijn 40 rovers

  2. Kretoloog

   “Is DDS verlinkst?”

   Zwets toch niet zo stom, Bokkelul. De waarheid is geen kwestie van links of rechts.

   1. Alfred Bentinck

    “Bokkelul”

    Schelden is niet sterk.

    1. Kretoloog

     Bentink: dat is de naam van een eerbiedwaardig aristocratisch geslacht dat al eeuwenlang in Nederland woonachtig is.

     Nu hangt er al jarenlang een man rond op DDS, die tientallen nicknamen heeft versleten. Deze bijkans psychopatisch autist dacht: laat ik me eens de naam Bentinck aanmeten. Tegen zo iemand past slechts 1 weerwoord: Flikker eens een end op, droplul!

     1. Maks

      Alfred Fallus Bentinck? Die komt sowieso nooit meer aan de bak!

    2. evil knievel

     Uit je nek lullen ook nie!😁

  3. Willem Bever

   Occult fantasietje…dat heet nou vrijheid van meningsuiting en niet vooraf (ver)oordelen op politieke achtergrond….goed he wat fijn als mensen zich zo gedragen moet je ook eens proberen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Dit is vooraf veroordelen, Bever: een marxiste gelijkgeven vanwege Rutte-haat.

    1. Willem Bever

     Wat een onzin wederom, je (wilt) het dus niet begrijpen ….en dat is dan dus weer typisch links.

     1. Wesley Benley

      FonzPascal??

     2. Balkebrij

      @wesley (broertje van @alfredje) is vorige maand veroordeeld tot de FPA in Den Dolder…
      @alfredje is helemaal blij met de komst van zijn broertje die morgen word verwacht.

  4. Antiglobalist

   Er is niets liberaal aan Rutte: immigratierecords volgen elkaar op, in een crisis eerst anderen helpen en dan jezelf, doordrammen van klimaatnonsense en meer geld en soevereiniteit naar de EU.

   Meriadoc, Rutte rechtsliberaal noemen is recht lullen wat krom is.

   1. Meriadoc Brandebok

    De EU is een rechts project, klimaat is niet per definitie iets links, in een crisis wordt eerst de eigen land geholpen (zie coronacrisis) en migratie betekent meer goedkope arbeidskrachten.

    We leven al een decennium onder rechtse VVD/CDA-regeringen en rechtse premiers, met een enkele linkse uitzondering, terwijl links al jaren buiten de macht staat.

 6. Pijnstiller

  de premier gaat wel vaker een grens over. Zeker waar het gaat om eerlijkheid en oprechtheid

 7. lotje

  Rutte heeft nog nooit tegen de waarheid gekend en dan komt het hard aan. Niet iedereen liegt in de politiek dus Marijnissen mag rustig de waarheid vertellen. Als Rutte ademt dan liegt hij al.

 8. Kretoloog

  De samenleving begreep de 1e lockdown (3 weken vanaf 16 maart tot 6 april). Ook voor de 1e verlenging (weer 3 weken tot 28 april) was veel begrip. Er was nog veel onduidelijk en de bescherming van het zorgpersoneel was nog niet op orde. Maar weer een verlenging (nu tot 19 mei) viel niet in goede aarde. De bescherming is nog steeds een puinhoop en de gevolgen voor bedrijfsleven worden onhoudbaar.

  En zo is Rutte zijn zorgvuldig aureool van staatsman en crisismanager weer kwijt. Eigenlijk onbegrijpelijk, dat de VVD en Rutte zo’n strategische fout maken. Het opgebouwde vertrouwen is met 1 persconferentie om zeep geholpen.

 9. Piet51

  Inmiddels hebben Rutte en Marijnissen een goed gesprek gehad, zich elkaars standpunten laten uitleggen gekregen en is de aanvaring bijgelegd. Het bleek inderdaad een politiek spelletje te zijn, van beide kanten waarschijnlijk.

 10. fusilier

  Kleine kinderen hebben dat ook, als je ze de waarheid zegt worden zij boos.

 11. Maks

  Rutte gaat al tien jaar een grens over en de meeste schapen volgen hem blind!

 12. Forumvoordemagogie

  Tendentieus is ook in dit artikel een understatement.
  Wat een Gal en wat een oppervlakkigheid

  1. Maks

   Alfred Fallus Bentinck?

 13. plakband

  De EU wordt bijeengehouden met geleend geld.
  Wie gaan dat betalen ?
  De huidige maar vooral de toekomstige generaties.
  Zo wordt de huidige EU-dictatuur uitgerold over de toekomst.
  De meeste slachtoffers, bv uw toekomstige kleinkinderen, bestaan nu nog niet eens.

  Stem ze weg zodra het kan.
  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

  In Polen liggen de plannen al klaar om de EU te verlaten.
  Polen gaat geen netto-betaler worden.
  Net als Bulgarije, Roemenie en Hongarije nemen zij tijdig afstand van de tijdbom die EU heet.

 14. Pauline Kummer

  Mevrouw Merkel waarschuwt voor overdreven optimisme. Het einde van de crisis is nog lang niet in zicht. We staan nog maar aan het begin, zegt zij. En ik ben het met haar eens. Met kapjes op geforceerd aan de arbeid, dat wordt niets.

  1. evil knievel

   Hey,daar hebben we kumkummer voor de verandering weer ns!😁🎉

  2. Antiglobalist

   Rutte heeft geen kaas gegeten van economie. Reeds een derde van het MKB failliet en lockdown nog verlengen ook. Wat een onbenul.

 15. rexm

  Men kan zeggen wat men wil, Marijnissen heeft en punt, Rutte en zijn vazal kunnen beter van het toneel verdwijnen, opzouten en nieuwe verkiezingen.
  Die twee verkopen alleen maar gebakken lucht.
  Nexit.

 16. Paardenmiddel

  Goed punt van de SP. We hadden ook al mondkapjes kunnen hebben als rutje zijn best had gedaan. Ze willen niet.
  Dat rutje zo boos wordt toont aan dat ze de vinger op de zere plek legt.

 17. fisufisu

  Dit is dus het ware gezicht van leugenclown Rutte…

  1. Politiek Profeet

   De bilderbergvazal pinokkio en zijn roverskliek kregen van dame marijnissen even een oorwassing…en pinokkio ging de grens over.
   Nu nog graag de echte grens vunzige rover….naar mongolie of nog verder ….

 18. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Het goede mens heeft gewoon gelijk… Zio Nazie de Jonghe en zijn beweging kunnen de pot op …. De woede van Rutte ???

 19. doorn

  Ik ben geen SPér, maar lilian hoor ik graag. Duidelijke heldere taal die ieder mens begrijpt. Jammer dat zij niet PVV of FvD is. Trouwens in dit filmpje is duidelijk het ware karakter van pinokkio te zien. Wat een arrogante l.l. Hoop dat het snel over is met deze e.k.l.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.