Baudet had gelijk! Kamerleden niet geïnformeerd over nieuwe stikstofmaatregelen van minister Schouten

GroenLinks-Kamerlid Laura Bromet beklaagt zich op Twitter over de manier waarop landbouwminister Schouten de Kamerleden informeert over haar nieuwe stikstofmaatregelen voor 15 april, namelijk: niet. Zij las het pas, net als ons, in de krant. Dit is precies waar Thierry Baudet bang voor is.

Hoe duidelijk wil je het hebben! Hier:

En hier Laura Bromet:

In veel discussies over beleid dat niets met corona te maken heeft, of die pas voor ná de crisis relevant wordt, komt vaak één zinnetje terug: “Never waste a good crisis”. Het stipt zowel het gevaar als de potentie aan van politiek en bestuurlijk handelen ten tijde van een crisis. Het legt een ethisch dilemma bloot, maar serveert het wel met een laag cynisme. Want impopulaire maatregelen kunnen ineens acceptabel zijn geworden bij het grote publiek, maar weerstand tegen impopulaire maatregelen kan ook drastisch zijn verminderd.

Afhankelijk van je mensbeeld schat je de risico’s in tussen ethisch handelen (wat wellicht opportunistisch kan lijken) en puur opportunisme (wat misschien wel ethisch kan blijken). Baudet hanteert zelf een simpele maatstaf om de grootste twijfels over welk beleid nou wat voor type is, weg te kunnen nemen: alles wat niet corona-gerelateerd is tijdelijk niet behandelen. Baudet waarschuwde en kreeg daar nu door Carola Schouten gelijk in, die nu doodleuk stikstofmaatregelen probeert door te drukken.

Want let wel: Schouten gaat hier niet alleen voorbij aan de controlerende Tweede Kamer. Ze gaat ook voorbij aan de belangen van de boerenorganisaties, die zeggen niet meer gehoord te worden. Nieuwe protestacties zitten er momenteel niet in: dit riekt naar opportunisme.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Boudewijn Hummelinck

  “Afhankelijk van je mensbeeld schat je de risico’s in tussen ethisch handelen (wat wellicht opportunistisch kan lijken) en puur opportunisme (wat misschien wel ethisch kan blijken).”

  Glashelder.

  Toch?

  1. Michael M

   Links hoort alléén zichzelf praten. Het partijkartel blijft een zooitje. En we roepen het al heel wat jaren.

 2. Kidogo

  Wake up wake up ik denk dat hij al vaker gelijk had ! maar het volk ziet het niet !

  1. Politiek Profeet

   FDF moet nu maar eens grondig doorpakken…..

   1. AnnaKlaver

    @ PP
    Dat FDF zal wel een foutje zijn, maar leg eens uit wat je bedoelt met dat doorpakken.

    2 zetels in de kamer en ze staan slecht in de peiling.

    1. Politiek Profeet

     achterlijke troll…FDF=geen FvD

     1. AnnaKlaver

      Ok, maar ook deze organisatie is minderheid onder de boeren.

     2. AnnaKlaver

      GoTd de GoDT verdomme, m’n ‘een’ valt steeds weg.

      Doet me denken aan een zeer oud virus uit de jaren ’80/90 🙂

    2. Cootje

     Maar ze hebben wel het licht altijd aan. En laten zich niet in het donker te gebruiken hoeven ze ook niet op de lucht af

  2. AnnaKlaver

   @ k.
   Het volk ziet krijsende narcist die om aandacht vraagt.

   DDS geeft hem de volledige ruimte, wie betaalt bepaalt…
   FVD gaf aan promotie in één maand meer uit, dan alle andere partijen in een jaar.

   1. Bullshit16

    Anna
    Huilbaby

   2. Niemandalletje

    Ik wist niet dat u betalend lid was van DDS. Leuk om u dat te horen krijsen.

   3. -Bo-Realist

    Anna
    De grootste schreeuwers zitten bij D66, GL en PvdD. Niet bij FvD. Alleen beschuldigen zij anderen van wat zijzelf zijn.
    Trolpartijen met te veel macht/invloed/media-aandacht.

 3. Vrijedenkert

  Als kamerleden niet zijn ingelicht zijn deze maatregelen niet rechtsgeldig als de minister hiervoor toestemming nodig heeft van de kamer en kunnen boeren en anderen gewoon naar de rechter stappen om het ongeldig te laten verklaren!
  Als deze maatregelen onder de bevoegdheid van de minister vallen is er niks aan te doen…
  Juristen moeten nu gaan uitzoeken of stappen zetten zin heeft.

 4. Meriadoc Brandebok

  Ik kan me herinneren dat Privéjet het kamerwerk nutteloos achtte. De debatten waren beneden zijn waardigheid. Maar nu hecht hij ineens heel veel aan het kamerwerk. Hij spreekt zichzelf van alle kanten tegen.

  1. Bullshit16

   Meria
   Jij lult zo als altijd uit je nek je kan geen antwoord geven op mijn vraag jij doet het alleen om de boel op te naaien er komt niks zinnigs uit je hersens

 5. leukeditter

  tja hij heeft 9 van de tien keer gelijk, maar ja rutte is onaantastbaar met vierrussen in de lucht , wat hij ook lult ze hobbelen er achteraan , dat varken

  1. Heinz

   Met vier russen in de lucht? Astronauten…grappig.

 6. Bullshit16

  Heb het ook al eerder gezegt deze landverraders kabinet gebruikt deze crisis om alle wetjes er duur te Douwen
  Het is diep triest maar die andere mafia landen doen het ook om maar zoveel mogelijk geld te krijgen en die landverrader rutte heeft geen ballen wan die geeft weer een miljard aan Italië en wat krijgen wij slechts 25 miljoen
  Mensen word wakker
  Stem fvd of PVV uit de eu

 7. Cootje

  Baudet hoef niets te doen om zijn electoraat te bedienen , Corona gaat een spoor van vernieling aanrichten na dat de rook van het aantal doden is opgetrokken is de werkelijkheid een zeer zware recessie met een ongekende werkeloosheid in Europa en de wereld . Dan wordt het spel gespeeld van en bij wie kunnen we nog plunderen , bij het aardigste volk wat zich door het polderen en onbetrouwbare politici te pletter heeft gespaard zich gedwongen wist om tot hun 67 ste te moeten werken ook de zware beroepen om nu kansloos aan een beademingsapparaat komen te leggen en bij het grofvuil worden gezet en als ze dat overleven tot hun bot worden uitgekleed om de lanterfanters in zuid Europa te ondersteunen , en hun pensioenen en hun AOW worden gekort om mee te betalen voor de uitbuiters uit het zuiden , de ingrediënten zijn dan volledig in het voordeel van Baudet en de anti Europa partijen hier en in Europa , want met zo zware recessie is elk individu de klos ,

 8. Willem Bever

  Het zegt weer genoeg over hoe flutte zen beleid vorm wil geven.
  Ze weten dat dit op protest/discussie zal leiden en doen het daarom maar in het geniep.

  Fijne democratie leven we.

  En wat was het 1 hondendrol doet 100 naar 120 teniet….nou ik zal men doggies met genoegen zien schijten.
  Een hondendrol van 20 miljoen euro ….wat een waanzin

 9. Willem Bever

  uiteraard 120 naar 100

 10. Response

  Baudet heeft hier een zeer terecht punt. Het kan en mag niet zo zijn dat wetgeving in de achterkamertjes zonder echte democratie er doorheen wordt gelast onder de dekmantel van corona. Schandalig!

 11. Response

  gelast+gejast

 12. Fonz

  Dit is nog maar het begin van vele doorgedrukte wetjes let maar op..

 13. P. Breetveld

  Laura ziet er mager en veganistisch uit.

  Veganisten zijn extra kwetsbaar voor corona. Door gebrek aan combinaties van essentiële voedings stoffen ‘herkent’ het lichaam een ontsteking en gaat aan het werk. Dit hoef je niet te voelen. Deze groep mensen dient zich ervan bewust te zijn dat ze eigenlijk in de categorie bejaarden ingedeeld met een slechte gezondheid dus risico groep!
  Geadviseerd wordt om ondanks klachten vrij, het isoleer protocol te volgen en letten op verandering temperatuur max 38 graden, ademhaling, algehele conditie en diverse nuttige aanvullingen op het over het algemeen zeer arme en variatieloze voeding van deze categorie mensen.
  Voordat ik weer lees in de trant van: Wie .Heeft .Dat .Dan .Gezegd ??
  Een specialist / arts in het ziekenhuis.
  Laura en haar veganistische vrienden lopen door veganisme een groot risico op problemen later met lever en galblaas. Dat is een zeer hevig pijnlijke aandoening.
  Direct naar de 1e hulp want het kan fout gaan. Remedie is galblaas eruit. Hiervoor moet de patient sterk en gezond zijn zo niet; probleem! voor de veganisten. Door hun eigendrammen over hun op niets gebaseerde ‘gezonde’ levensstijl krijgen ze in veel gevallen vroeg of laat, een dikke rekening gepresenteerd! Doel van het drammen is om geforceerd toch gelijk te krijgen van andere personen ter bevestiging van..

 14. P. Breetveld

  Laura:

  Waarom die vragen ?????
  Je weet toch hoe het werkt??????
  Welke kranten???????
  Dat is toch mooi?????
  Krant lezen en er voor betaald krijgen????????
  Minister zit 10 meter verderop, 10 meter!!!!!!

  Kinderachtige uitstraling zonder gezagdragend karakter deze openbare twittering

  En dat is de volksvertegenwoordiging waar u en ik de oren naar moeten laten hangen, gedwee, er afhankelijk van zijn voor onze veiligheid enz. het groene vakje inkleuren met het rode potlood.
  Succes!

 15. Peetjoh

  Ja een gereformeerde boeren dochter. Zo staat de bekend. Mensen snappen 1 ding niet. Een gereformeerd meisje weet niks van de boerderij. Zij is een dochter dus ongeveer 10 cent waard. Zij zal nooit iets horen over het boeren bedrijf, zij zal nooit iets leren over de handel van papa. Want zij is een gereformeerd meisje. Zij hoort kinderen te baren eten te koken en schoon te maken want zij is een gereformeerd meisje. Zij is gewoon net zoveel waard als een moslim meisje, niks.

 16. Drollevanger

  Het is in deze Coronatijd wel een uitgelezen moment om dit soort idiote regels er door te drukken. Nu nog Albanie bij de EU, Nederland van de kolen af en aan de Duitse bruinkool.
  Mooier kunnen we het niet maken. Dat heet Democratie.

 17. cuoretx

  Dit Rutte kabinet staat stijf van list, bedrog en inmenging. En een aanzienlijk deel van het volk blijft deze oplichters een hand boven. het hoofd houden. Of het volk is dom of intellect lui wat is het vraag ik me af. LOI zei altijd, Nederland wordt steeds slimmer nou merk er weinig van. Wake up folks !!! it’s time to think for you’re self

 18. Rud56

  Hier in de reacties weer zo’n domme opmerking van zo’n type leeghoofd, type dom stemvee dat als masochist totaal blind achter Rutte en z’n zooitje blijft staan en wel van dez van die
  @AnnaKlaver “Het volk ziet een krijsende narcist die om aandacht vraagt.”

  Nou, als Rutte en zijn zogenaamd bekwame ministers naar die zogenaamde narcist (én Wilders) hadden geluisterd en zich niet hadden laten leiden door die grote janlul, die Van Dissel met zijn faalinstituut, hadden we nu al niet zoveel doden en andere nog te verwachte ellende gehad!

  Maar ja, zoals ook die @AnnaKlaver (soms familie van? Zou veel verklaren.): dom, gewoon uitermate dom stemvee.
  Want na 10 jaar Rutte en daarvoor al die andere ellende, zou je anno 2020 toch meer intellect mogen verwachten.

 19. harte385

  Nederland moet kapot en wordt het afval putje van de EU

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.