Beste regering, politici, Wopke Hoekstra, voor nog meer bezuinigingen heeft u geen mandaat! Luister eens naar het volk

Als je ziek wordt, ziek je uit, sterk je aan en bouw je weer weerstand op. Het land wordt uitgeteerd door coronabeleid en waar denken politici aan: bezuinigen. We gaan de sterkste schouders, de grootste weerstand van het land, verder ondermijnen, zodat bij een eerstvolgende crisis het land mogelijk nooit meer overeind komt. 


Waarom kiezen economen dit gebaande pad? Zijn deze klassiek geschoolde economen niet in staat om buiten de aangeleerde kaders te denken? Staat academisch denken niet gelijk aan out-of-the-box kunnen denken?

We leven in de 21e eeuw, zogenaamd een tijd van disruptie en kansen door een versnelling van technologische ontwikkelingen, maar we klampen ons vast als een stelletje bangeriken aan het verleden: socialisme en communisme in de vorm van basisinkomen, winstmaximalisatie in de vorm van klimaatbeleid waarmee grof geld wordt verdiend door toevoeging van onrendabiliteit (oftewel economisch parasitisme). Maar we leven nu, niet vroeger. Grote kans dat wat toen werkte, dat nu niet doet.

De enige weg hieruit is het faciliteren van en vertrouwen op de sterkste schouders. Sluit met de middenklasse een deal dat ze hun vindingrijkheid en optimisme aanspreken om op velerlei vlakken tot de top van de wereld te behoren. Biedt hen de ruimte zich ten volle te ontplooien ten dienste van de samenleving, zodat Nederland de wereld leidt en niet Nederland onder de wereld lijdt. Stuur op resultaat, zodat er meer tijd is om experimenteel te ondernemen en zo voor de mensen aan de onderkant van de samenleving de ruimte wordt geschept om ook uit de mensonterende, slopende, alles verlammende armoede uit te stijgen.

Armoede verdrijf je niet door mensen in bijstand te knechten en te dwingen tot voedselhulp, terwijl vadertje Staat als Rupsje Nooitgenoeg de belastingdruk steeds verder opvoert om vervolgens als Oom Dagobert het geïnde geld over en over te tellen en tenslotte te verkwisten aan duurzame energiesprookjes die Michael Moore laatst heeft verfilmd. Daarbij maakt hij zelf ook de catastrofale fout dat het zogenaamd onze schuld is. Alsof je als individu invloed hebt op een individualistische overheid die de meest individualistische egocentrische bedrijven beloont met gratis geld. Niet de meeste mensen noch bedrijven zijn individualistisch, maar worden gedwongen tot individualisme om te overleven.

Zo hoort het leven niet te zijn. Het hoort zo te zijn, als je wilt winnen, je bereidt dient te zijn verantwoord blijvend te investeren. Iets harder wilt lopen om het goede te doen, omdat je begrijpt dat het algemeen belang ook jouw belang ten goede komt.

In plaats van juichen, zouden we ons diep moeten schamen als er weer een nieuwe voedselbank in Nederland opent. Het is een gebrek aan beschaving dat we niet in staat zijn om een economie draaiende te houden waarin iedereen mag participeren om zo via zelfbeschikking in zijn levensbehoeften te voorzien. Het is een mensenrecht om zelfstandig in het leven te staan en daarmee samen met anderen te bouwen aan je toekomst in gezamenlijkheid.

Je land red je niet van de ondergang door de sterkste groep te straffen voor iets waarvoor ze niet verantwoordelijk zijn en zo de afgrond in te duwen. Grootsheid maak je als land door de ruimte te faciliteren om in vertrouwen grootse dingen te mogen doen. Je hoeft alleen de spelregels van verantwoordelijkheid te bewaken. Wie verantwoordelijk is, dient beloond te worden, wie deze ontloopt het te voelen. Als je als mogendheid in de wereld serieus genomen wilt worden, zal je je moeten onderscheiden. Dat doe je niet door zoals vele landen je volk te onderdrukken, maar door ze te verheffen: vertrouwen hebben in je kracht, je eigen mensen. Dat alleen maakt waarachtig creatief en geeft de wil om door te willen gaan, te blijven vechten voor wat je lief is, zij aan zij.

Stop met op Prinsjesdag de zoveelste bezuiniging door de strot van de middenklasse te duwen. Daar is geen draagvlak voor! Uit onderzoek blijkt dat er bij minstens een derde van de Nederlandse bevolking geen draagvlak is voor het huidige coronabeleid. Leg je oor te luister en kijk om je heen: de middenklasse is er klaar mee. Velen weten niet langer op wie ze in 2021 bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen moeten stemmen, omdat ze vele politici voor eigen gewin zien aanklooien. Mensen met een goed hart, die graag hun ondernemersgeest willen aanspreken voor hun land als ze de ruimte maar eens kregen, in plaats van zo met zijn allen aan de bedelstaf, vanwege een onverantwoorde stapeling van bezuinigingsrondes.

Beste regering, politici, Wopke Hoekstra, voor nog meer bezuinigingen heeft u geen mandaat. We leven in een wereld waarin alles snel om ons heen verandert. Waarbij we ons niet kunnen veroorloven naïef de wereld te aanschouwen. Ten aanzien van onze welvaart zijn er kapers op de kust en die houden we niet van ons af met zelfkastijding. Daarvoor is lef nodig!

Op de 3e dinsdag van september is uw fiat nodig. Schenk het volk de ruimte om échte duurzame economische groeiplannen te smeden. Schrap nu eens echt al die overbodige belemmerende wet- en regelgeving en gebruik de Crisis- en herstelwet om die ruimte alvast te bieden voordat u klaar bent met het schrappen van die smorende bureaucratie. Geld verdienen doe je door mooie dingen te maken en diensten te ontwikkelen die echt waardescheppend zijn. En als u niet gelooft dat mensen dit voor Nederland zouden doen, zeer zeker voor hun kinderen. Stap uit die verlammende zucht om de touwtjes in handen te willen houden. U alleen kunt geen land van 17 miljoen mensen laten doen wat u denkt dat goed is. U heeft iedereen nodig om het juiste te doen. Daarvoor is maar één weg: vertrouwen. Mensen zijn bereid om te investeren in hun toekomst, niet om hun toekomst te verruilen voor onomkeerbaar verval door buitenproportionele niet te verantwoorde bezuinigingen.

Het is hoogtijd voor empowerment van meer dan 17 miljoen mensen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Piet Klein

  Het is bijna dwang neurotisch maar als de kabinetten Rutte geld tekort hebben, hebben ze maar één brain wave en dat is geld halen bij de burgers. Als er geld tekort is of dreigt dan kun je ook de inkomsten proberen te verhogen, er voor zorgen dat mensen meer geld gaan verdienen, bedrijven meer geld gaan verdienen waardoor er meer belasting binnen komt en het tekort dus kleiner wordt. Geld halen bij de burgers is de economie remmen. Dat heeft in Rutte steeds gedaan waarbij hij kansen verspeeld heeft om Nederland te laten groeien. Wij hadden er al een stuk beter voor kunnen staan. Geld halen en remmen dus dat is het ‘beleid’ van politici die als versufte boekhouders niet anders kunnen bedenken dan geld halen bij de burgers. Het gaat zowel om de economie als om de pensioenen. Rutte kan heel zuinig kijken en soort imago naar zich toe trekken in de trend van ik let op het geld en doe zuinig dus geen verhogingen. Maar het verhogingen bij de pensioenen die makkelijk hadden gekund en de economie hadden gestimuleerd. Rutte is de boekhouder die nooit naar de inkomsten kant kijkt. Een tweede spoor dat Rutte totaal niet kent is het krimpen van de overheid. Ooit nog wel eens in een regeerakkoord gefrommeld maar er nog sneller uit gefrommeld. Dat bezuinigt niet alleen de kosten maar het zorgt ook voor frisse wind door de ministeries die achter elkaar falen. De corona crisis is zelf een voorbeeld van zeer slecht functionerende ambtelijk apparaat aan gestuurd door een net zo slecht functionerende politiek. Niet op tijd door hebben wat de ernst van het corona virus is, onvoldoende middelen regelen, een verkeerde strategie groepsimmuniteit (kijk naar Zweden en het goede tegenvoorbeeld Denemarken). Zelfs dat het klip en klaar is dat het ernst voortdurende onvoldoende middelen regelen, warrige cijfers presenteren etc. Maar ook de belastingdienst (die veel te ingewikkelde regelingen van de politiek mag uitvoeren), het UVV, Justitie blunderen, informatie achterhouden en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Rutte Hoekstra hou op met het boekhoudkundig simplisme, wie geld wil verdienen moet investeren, de economie stimuleren, kosten besparen. Strip het ambtenaren apparaat of reset het ambtenaren apparaat en zorg dat er ministeries komen die wel kunnen nadenken en niet verdrinken in speudo politiek. Stop met de dwang neurose dat de enige mogelijkheid is om weer de burger te pakken.

  1. lotje

   Luisteren naar het volk hebben ze al 8 jaar niet gedaan waarom zouden ze dat nu wel doen. Dit krijg je als je al het geld aan het buitenland geeft en aan de EU. Dan ga je kapot. Kijk maar naar Frankrijk waar eurofiel Makro Frankrijk naar de afgrond geleid. Ze zitten in recessie en economie daalt net als hier in dit land. Bedankt eurofiel Rutte. Maar ze worden allemaal afgerekend met de verkiezingen.

   1. Cootje

    Als een ieder in een totale armoede verkeerd , is solidariteit ver te zoeken , de Europese unie gaat sneuvelen . Zal wel niet van de polderde Nederlanders komen , maar in zuid Europa kunnen ze zich goed duiden

  2. Pijnstiller

   Beste Piet Klein, voor de verandering ben ik het een keer volstrekt met u eens👍

   1. Cootje

    Nederland is een top narcostaat en aanverwanten artikelen . Italië heeft eendere een zwarte economie , maar Nederland gaat ze inhalen , de rest staat op instorten

    1. Alfred Bentinck

     Let eens een beetje op je Nederlands, Cootje, dit komt zo dom over.

 2. LifeBuddy

  Wat en Farce, de cdaheeft fout op fout gestapeld en zal dat Nooit toegeven. Al jaren hetzelfde liedje en dat zal Nooit veranderen.

 3. Bullshit16

  Elk jaar moeten we bezuinigen inplaats dat we een keer beloond worden worden we elke keer weer gestraft omdat die landverraders gvd ons geld aan Brussel Italië Griekenland aan die gelukszoekers moeten geven mogen wij op een stok kauwen diep triest stem landverraders weg
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

 4. Cootje

  Prostitutie is legaal in Nederland , dus een van u partners mag zich liggende staande houden voor vadertje staat, met een enkel inkomen betaald u extra straf porto , pooier zijn is strafbaar , maar dat telt niet voor onze gladjanussen , en onze multinationals als de banken wassen dat gewoon wit en verdienen er miljarden aan en betalen voor de bühne 750 miljoen € boete , zonder rechtsvervolging van een persoon , en ze schrijven die boete ook nog af van de belasting , maar deze crises gaat ons een totale armoede brengen waar geen belastingen meer tegen aan zijn te heffen . De boemerang is aan zijn tocht begonnen in de wereld .

 5. josemoonen@70

  EINDELIJK !Het moet het een vrouw zijn die eindelijk eens een fantastisch goed verslag schrijft ,hier bij DDS .Dit is perfect en zou alleen maar beaamt kunnen worden door iedereen . Alleen de Politiek heeft er geen boodschap aan . Maar voor mij verdient Vicky van Lommel , een lintje . het beste verslag van de laatste tijd .! Het zijn de vrouwen die het weer moeten doen . Vicky … een 10 met een griffel voor jou . 👌👍

 6. Lex

  Ja en wat komt er na deze kunstmatige gecreëerde dramatische ramp maatregelen.

  Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren bezuinigen want de schatkist moet natuurlijk weer op peil.

  Ze verdommen het om naar Zweden te kijken waar alles zoveel mogelijk normaal doorgaat. Daar blijven de oudjes en de zieken verplicht binnen moeten blijven en natuurlijk iedereen die zich niet lekker voelt.

  Nee hier moet bijna alles plat, gevolgen een financiële ramp voor de economie. Bedrijven vallen om als domino stenen. Ik hoor het die huichelaar en leugenaar nog zeggen, “nee hoor er gaan geen bedrijven failliet.

  Wat moeten de bedrijven met €4000,- daar kunnen ze vaak geeneens de huur van betalen.

  Hoelang pikt het volk dit nog? Wanneer komt er een volksopstand?

  De hele boel gaat naar de kloten en het volk word straks uitgemolken.

  Emigreren word steeds aanlokkelijker.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.