Crackdown op coronaspugers: noodwet maakt slijmtest mogelijk, leidt tot hogere straffen

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid komt met een speciale noodwet die het mogelijk maakt voor de politie om slijmtesten bij coronaspugers af te mogen nemen. Mocht de test positief uitslaan voor corona, dan volgt een fikse straf!

Grapperhaus geeft prima redenen om deze wet in het leven te roepen. Mochten agenten besmet zijn dan zijn ze er in ieder geval direct van op de hoogte. Hierdoor kan diegene zichzelf beter in de gaten houden én er extra op letten dat hij/zij geen collega’s besmet. De dader krijgt dan natuurlijk een flinke straf, dus vanuit het oogpunt van social distancing is het effectief beleid.

De minister benadrukt wel dat het om een ‘kleine groep asocialen’ gaat, waardoor de daadwerkelijke impact van dit beleid wellicht wat karig zal zijn. Aan de andere kant is het fenomeen blijkbaar wel zó groot van omvang dat er een ‘speciale noodwet’ voor in het leven wordt geroepen.

Zelf denk ik dat Grapperhaus de omvang van het probleem bagatelliseert. Niet dat ik het hem kwalijk neem, want wie gaat al die coronaspugers nou controleren? Prima dat de politie ze nu, mede hierdoor, streng aan kan pakken. En dat het in meer of mindere mate bijdraagt aan het voorkomen van verdere verspreiding van het virus.

Hoe groot het probleem echt is zullen we misschien nog wel gaan zien. Dat hangt af van de Raad van State, en de Tweede en Eerste Kamer, die de wet nog moeten controleren en goedkeuren. Zal niet lang moeten duren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Cycle25

  O jee, de lama’s uit de woestijn test, dat zal de linkse kliek niet bevallen.

  1. AnnaKlaver

   Hee @C25, de bij je afgenomen IQ test kwam toch nog 2 punten hoger uit dan die van Bonnie St Clair?

   1. Bullshit16

    Anna Huilbaby

 2. Bockbeer

  Coronaspugers, is nu al het woord van 2020.

 3. Vrijedenkert

  Dus spugende criminelen worden straks snel en uitgebreid getest en anderen die zich wel netjes gedragen niet? Dat men dit gaat doen om agenten te willen beschermen prima maar zo onstaat wel weer een situatie dat crimininele sneller voor iets in aanmerking komen en er weer discussie gaat ontstaan..

  Spugend gespuis gewoon maximaal straffen voor dit delict en of ze wel of geen Corona hebben zou niet mogen uitmaken want dat weten ze zelf ook niet als ze ervoor kiezen om hulpverleners, agenten of andere burgers bespuwen want ze zouden het mogelijk kunnen hebben!

 4. Two Ravens Black Kettle

  Tuffen en krijsen dat je corona hebt – 5 jaar cel.
  Binnen 1 maand en is dit probleem verholpen.

  1. Vrijedenkert

   En wapenstok flink laten wapperen om verdachte te dwingen om te stoppen met spuwen om hem aan te kunnen houden!

  2. AnnaKlaver

   Ja ja, het is bewezen dat sinds de invoering van de doodstraf in de VS, het aantal moorden is gereduceerd tot 0.

   1. Politiek Profeet

    Kale cda mafketel zal wel een extra foei-gesprekje inlassen, en dan zonder thee…maar wel een halalkoekje…dat zal ze leren…..

   2. Albertha1

    Het helpt in elk geval wel!

   3. Jack Flash

    Ze zullen het iig nooit meer doen.

 5. Meriadoc Brandebok

  Goed plan, maar we moeten wat over te zeuren hebben.

 6. Veteraan

  Die kleine groep asocialen bestaat uit honderdduizenden ‘mede Nederlanders’ met een dubbel paspoort of gewone Tokkies die bezopen en doorgesnoven of blowend door het leven gaan met een dergelijke leefstijl.
  En heel raar, het worden er met elk jaar meer en ze worden elk jaar agressiever en misdadiger. Hoe zou dat toch komen, misschien ook een virus ?
  Dat worden weer taakstrafjes, hulp van reclassering en verder gaan met hun leven alsof er niets gebeurd is [wat naturlijk ook zo is ‘want het houd niet op, niet vanzelf’].

 7. RvdBe

  Wat is dat voor een kul maatregel, als blijkt dat je besmet bent wacht je een zware straf.
  Je moet die (corona) spugers sowieso zwaar straffen, besmet of niet.

 8. Broodnuchter

  Wat een slap gedoe. De spuger (met of zonder corona) direct en genadeloos neer knuppelen. Dat is pas duidelijke taal die wordt begrepen.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Is de brandstapel of vierendelen geen beter idee, beste middeleeuwer?

 9. P.Sisterons

  Grapperhaus laat zelf een heel vies slijmspoor na.

 10. RS

  ik snap niet hoe de politie dat zou moeten doen.Voor wangslijm af te nemen, moet het heufd toch stilgehouden worden. Dan maar 2 agenten om die spuger in bedwang te houden? Of gelijk een paar tikken tussen de ogen.Vreemd dat die “wet “pas over enkele weken ingaat…….Nood breekt wet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.