De twijfel slaat toe! ‘Kabinet vraagt advies over mondkapjes dragen in het openbaar vervoer’

Op DDS wisten we het al natuurlijk, men kan beter geen risico nemen en gewoon mondkapjes dragen als je naar de supermarkt gaat of het ov neemt. Nu begint het kabinet zich ook achter het hoofd te krabben, wellicht is het toch wel handig voor ze om hun mening hierover te veranderen. Binnenkort krijgen we te horen van het kabinet dat mondkapjes waarschijnlijk noodzaak zijn, en zo ja dan hadden wij u al lang gewaarschuwd hiervoor!


Het kabinet heeft het OMT om raad gevraagd, ze vragen zich namelijk af of het niet verstandiger is om mondkapjes te gaan dragen in het ov. Het OMT gaat nu, eindelijk, kijken naar wat andere landen precies doen en ook waarom andere landen hebben gekozen voor adviseren van het dragen van mondkapjes.

Het werd wel eens tijd dat het kabinet haar mening zou gaan heroverwegen wat betreft het dragen van de mondkapjes. Het zal ons niks maar dan ook niks verbazen als Rutte en consorten een complete draai zullen maken rondom dit standpunt. En mocht dit gebeuren dat zal er een complete leegloop ontstaan op de mondkapjes. Dus ons advies: wacht niet op de beslissing van ons twijfelachtige, draaikonterige kabinet en schaf preventief die mondkapjes aan!

Voorkomen is beter dan genezen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Blitzkrieg

  Bart Reijmerink :
  Quote : “Het OMT gaat nu, eindelijk, kijken naar wat andere landen precies doen en ook waarom andere landen hebben gekozen voor adviseren van het dragen van mondkapjes.”

  Ik vind dit nogal naïeve benadering van het hele geheel. De waarheid is dat het kabinet maanden lang heeft zitten slapen en niks gedaan heeft; dientengevolge hebben we nu een chronisch tekort aan mondkapjes. Het actief afraden van mondkapjes wordt alleen gedaan om het eigen falen te verbloemen. Als er na 1.5 maand van lockdown (ruim vier maanden na het begin van corona) dan eigenlijk mondkapjes meer zijn gaan ze het ineens adviseren of later misschien zelfs verplichten.

  Stellen dat ze “eindelijk eens gaan nadenken” is wel heel erg naïef.

  1. Blitzkrieg

   Correctie :
   Als er na 1.5 maand van lockdown (ruim vier maanden na het begin van corona) dan eindelijk mondkapjes zijn gaan ze het ineens adviseren of later misschien zelfs verplichten.

  2. Lugor

   De waarheid is dat het kabinet maanden lang heeft zitten slapen

   De waarheid is dat u uw mening geeft.

   1. Blitzkrieg

    Lugor : Nee hoor, dit is een objectieve vaststelling van een feit.

   2. fisufisu

    Toch bijzonder dat er nog steeds mensen zijn dit kabinet steunen…

  3. pakwatjepakkenkan

   Dus wij moeten mondkapjes gaan dragen en in de bajes (bluebandbajes Arnhem) hebben ze er gewoon lak aan en daar hoeft niemand zich voor te verantwoorden? en in tijden van ‘crisis’ gaat de regering gewoon met vakantie.

   Dikke middelvinger

 2. Mar

  Zo vrijgevochten maar het kabinet moet eerst mensen opdragen een mondkapje te dragen en dan gaat men er dan maar eentje aanschaffen

  En dan gaan janken dat we met een achterlijk mondkapje moeten gaan lopen, opgelegd door dat achterlijke zooitje in Den Haag.

  1. Blitzkrieg

   Mar : Nou je zal mij niet met een mondkapje zien lopen, kijk wel mooi uit. Het vervelende is echter wel dat het kabinet gesloten houdt vanwege die klote dingen.

   De waarheid is natuurlijk helemaal anders, ze doen er alles aan om de lockdown zo lang mogelijk te laten duren. Nadat Baudet in 1.5 dag ineens massa’s mondkapjes kon regelen die (voor de show) zogenaamd niet aan de eisen zouden voldoen, kon het kabinet natuurlijk niet achterblijven; anders werd het wel heel doorzichting. Nu komen ze met mondkapjes, een fantastische manier om Nederland nog langer in de mangel te houden. Uiteraard gaan mondkapjes op rantsoen, en alleen met bepaalde documenten kan je een door de overheid gecertificeerd mondkapje gaan gebruiken. Deze hele situatie lijkt eng veel op de tweede wereldoorlog allee is de tiran nu onze eigen overheid.

   1. Blitzkrieg

    Correctie : Het vervelende is echter wel dat het kabinet de hele economie gesloten houdt vanwege een zogenaamd gebrek aan die klote dingen.

   2. Lugor

    De waarheid is natuurlijk helemaal anders

    De waarheid is dat u wederom uw mening geeft

    1. Maks

     Alfred Fallus Bentinck?

     1. Alfred Bentinck

      Maks praat het liefst over anus en fallus.

      Uiteraard moeten we niets achter zoeken.

     2. fisufisu

      “praat het liefst over anus en fallus.”

      Nee alfredje, jij bent niet in staat om je fetisjen wbt mannelijke ingangen voor je te houden en elke x doe je het weer….

     3. LifeBuddy

      Frettje; Heel de wereld draagt mondkapjes, alleen in deze marroc provincie Niet. Dat wil dus zeggen dat wij als eigenwijze[alfred]proefpersoon dienen. Het rivm en de slinkse beginnen al bij te draaien ,omdat mondkapjes wel werken.Al die slinkse propaganda heb je al jaren gesteund.

    2. Blitzkrieg

     Lugor : Nee hoor, wederom vaststelling van objectieve feiten.

     Feit is ook dat jij degene die Lugor heet en gelijk je naam maar wat onzin brabbelt.

     1. Lugor

      vaststelling van objectieve feiten
      .
      Dat is er eentje om over na te denken:

     2. Blitzkrieg

      Lugor :
      Quote : “Dat is er eentje om over na te denken:”
      Nou ik zou zeggen doe je best.

     3. Lugor

      Jammer.
      Had een stille hoop dat u zelf een keuze zou maken tussen:
      Objectieve feiten.
      Subjectieve feiten.
      Alternatieve feiten.
      Gewone feiten.

   3. fisufisu

    “De waarheid is natuurlijk helemaal anders, ze doen er alles aan om de lockdown zo lang mogelijk te laten duren.”

    Maar hier twijfelt elk gezond weldenkend mens natuurlijk niet aan

  2. JochemX

   Mar heb je het over jezelf?

 3. tata

  Ik had aanvankelijk geen aandrang om een mondkapje te dragen. Zit in een zelfgekozen ‘social’ lockdown. Maar ik heb er toch eentje besteld. Voor straks.

  1. Piet51

   @tata
   Eentje bestellen kan geen kwaad, maar eentje gebruiken wel. Tenzij je het bij die ene keer houdt, maar dan zou je er duizend moeten bestellen voor steeds eenmalig gebruik.

   1. Rammstein

    Piet51 dacht drie dagen geleden nog dat er anderhalf miljoen mondkapjes PER DAG nodig waren. Het bleek per week te zijn.

    Hij dacht ook dat de KLM 300.000 mensen werk gaf. Het bleken er 30.000 te zijn.

    Dat Piet51 vaak een eind weg ouweho*ert is wel duidelijk.

    1. Niemandalletje

     Dat moge duidelijk zijn.
     Piet51 zelf zegt: Ik denk niets…ik laat me leiden door…. en: je moet mij niet serieus nemen, liefst met meer dan een korrel zout.

     Tja, slakken….

     1. Piet51

      @Niemandalletje
      Je rukt een paar, humoristisch bedoelde, opmerkingen uit hun verband. Die pogingen tot humor en zelfspot zal ik voortaan laten, als ze, zoals nu blijkt, niet worden begrepen en zeker niet gewaardeerd. Excuus voor de verwarring die ik bij je heb opgeroepen.

      Er moet me overigens nu wel van het hart dat je reactie mijn indruk bevestigt, dat (extreem) rechts het moet doen met een chronisch gebrek aan humor. Man, man (of vrouw, vrouw), sta toch eens een beetje luchtiger in het leven. Dat is zoveel plezieriger voor iedereen inclusief jezelf en levert ook nog eens heel veel meer op, ook voor rechts.

     2. Niemandalletje

      Ten eerste, ik ben niet links of rechts. Ik denk niet in vakjes zoals jij waarschijnlijk wel doet. Ook denk ik niet dat er aan een zaak of onderwerp maar 2 kanten zitten maar dat je het op veel meer vlakken kunt bekijken.
      Ten tweede, ik sta zeer luchtig in het leven, daarom kan ik je juist niet serieus nemen.

      Over humor valt inderdaad wel te twisten.

     3. Niemandalletje

      Dus om maar even te twisten over je humor.

      Je doe volgens jou eerst serieuze en boude beweringen over serieuze onderwerpen.
      Vervolgens wordt je erop gewezen dat je beweringen niet juist zijn.
      Dan zijn opeens je eerdere beweringen doorspekt van humor en niet serieus bedoeld?
      Geweldige humor hoor, daar laat je een beste indruk mee achter.

      ps. Ik trek niets uit verband. Jij probeert gewoon onder je eigen stompzinnige beweringen uit te komen of ze toe te dekken.

    2. Piet51

     @Rammstein
     Ik weet, dat je ’s ochtends de DDS-site opent als eerste kijkt of er nog een bijdrage van mij te vinden is waar je op kunt reageren. tenminste die indruk wek je. Vind ik natuurlijk bijna een compliment voor mijn bijdragen en in ieder geval een uitdaging om ermee door te gaan. Het is wel jammer, dat je niet alles correct leest en citeert. Maar gelukkig heb ik een perfect werkend informatiesysteem voor alles wat ik doe voor mijn dagelijks werk. Dat functioneert ook super voor misverstanden als deze nu, over die mondkapjes en de KLM.

     Je geeft nu twee commentaren en beide zijn ze fout. Niet een beetje fout, of van een niet bedoelde interpretatie voorzien, maar gewoon fout. Ik neem aan, dat het om een vergissing gaat en geen boze opzet is. Het niet terug kunnen vinden van bijdragen en die dan weer uit je geheugen te moeten vissen, vergt erg veel van je herinneringsvermogen. Mij zou het niet lukken. Wat ik werkelijk schreef is het volgende:

     1. Ik schreef niet dat de KLM 300.000 mensen werk gaf, terwijl dat in werkelijkheid 30.000 is. Ik heb jarenlang bij de KLM gewerkt in verschillende functies in binnen- en buitenland. Dus dat bedrijf gaat me aan het hart en volg ik intensief. Ik schreef letterlijk, een Trouw-artikel citerend: “Schiphol creëert 114.000 >b>directe en indirecte banen en KLM doet dat voor 300.000 banen”. In een volgende reactie licht ik dat voor CLoVis nog wat toe, o.m. dat er sprake kan zijn van afrondingsverschillen. Jij vroeg later nogmaals toelichting, maar ik heb mijn antwoord niet herhaald, omdat die eerder al voor zich sprak, leek me. Ten onrechte blijkt nu.
     Zie verder: dagelijksestandaard.nl/2020/04/miljarden-staatssteun-nee-laat-klm-gewoon-failliet-gaan/

     2. Ik noemde nooit die 1 miljoen mondkapjes per dag. Ik heb wel 4,5 miljoen mondkapjes per week genoemd (zie: dagelijksestandaard.nl/2020/04/thierry-baudet-legt-uit-hoe-het-zit-met-zijn-mondkapjes-prima-kwaliteit-maar-de-bureaucratische-molen-beweegt-te-langzaam/. Dat werd door deskundigen in nieuws- en praatprgramma’s genoemd, o.m. door Sijbesma, als benodigd aantal van een bepaalde kwaliteit.

     Ik reken op een reactie van jou. Voor alle duidelijkheid, niemand zal mij ooit kunnen betrappen op het met opzet verspreiden van foute info. Ook mijn oordeel over gebruik van mondkapjes is ontleend aan het WHO-rapport waarnaar ik hierboven verwijs. Maar vergissen blijft menselijk, dus dat sluit ik nooit uit, ook nu niet.
     M.i. vergis jij je ook met je beweringen hierboven. Boze opzet sluit ik uit. Ik heb meestal namelijk waardering voor de inhoud van je bijdragen hier, al heb ik wel regelmatig moeite met je omgangsvormen. Maar daarbij zal mijn goede opvoeding mij parten spelen. Dat komt nooit meer goed. 😉

  2. Piet51

   De WHO is heel duidelijk over het gebruik van mondkapjes door ondeskundige gebruikers; zie: who.int/publications-detail/advice-on-the-use-of-masks-in-the-community-during-home-care-and-in-healthcare-settings-in-the-context-of-the-novel-coronavirus-(2019-ncov)-outbreak
   Het komt in feite neer op: “Niet doen!” De risico’s zijn namelijk groter dan de voordelen.

   Ik wees eerder vandaag op een filmpje op de Duitse TV, waar treinpassagiers uitstappen op een station, netjes met mondkapjes op want dat is daar verplicht. Eenmaal uit de trein grissen ze hun mondkapjes af, want dat mag daar, en proppen die in een broek- of jaszak om die even later in de metro weer te gebruiken. Handen en gezicht volledig onder eventuele virussen. Zeeeeeeer gezond en beschermend, maar niet heus. Mondkapjes zijn prima, als je weet hoe ze te gebruiken, aldus dat rapport van de WHO. Het rapport is trouwens onderbouwd met 25 verwijzingen naar wetenschappelijke onderzoeken. Dus allemaal zelf te verifiëren.

 4. RPML

  Het RIVM lijdt enorm gezichtverlies als ze nu plots zouden roepen dat mondkapjes wel degelijk zinvol zijn, en dus hebben we weer een geitenpaadje erbij gevonden: we gaan het anderen vragen!

  Vanaf den beginne had de overheid meerdere (vooral) onafhankelijke specialisten moeten raadplegen en hun advies moeten afwegen in plaats van uitsluitend haar eigen WC-eend-organisatie.

  1. Mar

   Nog meer specialisten op tv.

   Geen EK voetbal dus ook geen 17 miljoen bondscoaches, die het allemaal beter weten op de tv en in de media.

   Nu zitten we opgescheept met 17 miljoen virologen, die het allemaal beter weten vanachter de pc.

   1. Jack Flash

    Ik vind het eerlijk gezegd nogal warrig.De zoon van een vriendin van mij woont al jaren in Thailand.Daar zeggen ze dat ze in Nederland knettergek zijn dat ze zonder mondkapjes rondlopen.

 5. Cootje

  Rutte heeft in het begin een goede sier gemaakt , dat mensen niet hoefde te hamsteren want er was genoeg WC papier. Na dat we onze kont gegarandeerd kunnen afgeven, waren er IC bedden tekort , was er beschermde materialen tekort , waren er mondkapjes tekort. Maar de zorg en de verplegers zijn net als in het leger met waardeloze materialen op stapt gestuurd en mogen ze werken in een burnpit en werken met chroom 6 en die hadden ook voldoende WC papier. Maar als je instellingen als het CBR het UWV en de belastingdienst ziet functioneren in Nederland , dan kan je niet veel vertrouwen hebben in de overheid , dus ook niet in de afhandeling van het Corona probleem .

  1. Cootje

   Afvegen

 6. SubTec

  En dit alles voor een griep die niet erger is dan waar we vroeger NIETS aan deden!

 7. m.van.rosmalen

  Schaarste onder mondkapjes.
  Komt omdat heel die lamme thuiswerkclub ze ook dragen , zelfs binnen😂😂😂.
  Jankerds

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.