Eurofiel Geert Mak vindt dat EU-lidstaten niet zo moeten zeuren: ‘Zuid-Europa heeft altijd zijn stinkende best gedaan, dus wij moeten ze nu maar helpen’

De NPO heeft een half vergeten fossiel uit de kast gehaald. Geert Mak mocht gaan vertellen dat Europa tot op het bot toe verdeeld is. Oost en West staan tegenover elkaar en Zuid-Europa is zielig. Voor Geert Mak maakt het niet uit dat Zuid-Europa incompetent is gebleken qua financiën, het is namelijk onze plicht om hun geld te geven. Zo kennen we Geert Mak, vol op de emo-tour. 

Dat er spanningen zijn tussen West-Europa en Oost-Europa, daar maakt hij een punt. Het is inderdaad kwalijk om te zien dat Orban gretig misbruik/gebruik maakt van de crisis om zichzelf tot een Hongaarse Poetin te benoemen. Deze vorm van neopoetinisme – het sluimerend overgaan tot een autocratie – is nu niet iets wat al te positief is voor diverse Europese waarden. Vrijheid van Meningsuiting, homorechten en andere zaken staan onderdruk in Hongarije, en de Hongaren lijken het allemaal best te vinden zolang de grenzen maar pot dichtblijven.

Waar Geert Mak echter veel te ver in doordraaft is zijn mening over het zielige Zuid-Europa. Want zoals te verwachten valt van deze salonsocialist is het eigenlijk de schuld van West-Europa. Door oneerlijke concurrentie hebben wij de Grieken/Italianen/Portugezen/Spanjaarden in deze benarde positie geduwd. Nu vindt hij dat wij dan ook wel diep in de buidel mogen tasten om wat solidariteit te tonen.

‘De hele straat staat in de fik, en dan ga je niet praten over wie precies de rekening van het bluswater heeft betaald’.

Dit verhaaltje wordt inmiddels oud en achterhaald, kan de NPO niemand anders sturen?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

88 reacties

 1. -Bo-Realist

  Het probleem van de eurozone is dat landen niet kunnen devalueren bij economische tegenwind. Voor monetair beleid ben je namelijk afhankelijk van 26 andere landen. Daardoor lukt het Zuid-Europese landen niet om hun eigen broek op te houden. De euro moet worden vervangen door nationale munten en vervolgens worden afgeschaft.

 2. Meriadoc Brandebok

  Geert Mak stipt wel een interessant punt aan met betrekking tot de Verenigde Staten. Waar is het leiderschap van het machtigste land ter wereld om deze crisis effectief te bestrijden? Een epidemie lijkt al genoeg om deze wereldmacht omver te trappen. Ze wisten Osama Bin Laden in hartje Pakistan te vinden, zetten een man op de maan, bouwden globale coalities om het Midden-Oosten in puin te schieten, formeerden de NAVO, maar het beleggen van een conferentie met wereldleiders en fabriceren van en vaccin is kennelijk te moeilijk.

  1. Kretoloog

   Uiterst vals commentaar weer van Brandebok. Typisch die gereformeerde achterbaksheid van dat ventje.

   1. Meriadoc Brandebok

    Wat ben je toch een trieste trol, Kretoloog. Op den duur komt dat getrol altijd weer naar boven.

    1. Kretoloog

     Ach, Guus is weer eens op z’n pikkie getrapt. En dat is een hele prestatie, al zeg ik het zelf.

    2. Bullshit16

     Meri
     Huilbaby kreet heeft gelijk

   2. Julian

    MIsschien moet hij eens met vriend Kim bellen.. Its a good guy! He knows what to do… Maar hij heeft nog een kans…. April is nog niet om…..

    1. -Bo-Realist

     Meria
     Het feit dat covid-19 zich asymptomatisch verspreidt en dezelfde symptomen heeft als de gewone griep (influenza), maar niet op dezelfde medicijnen reageert, maakt het moeilijker om initiatief te nemen.

     Het is zwak dat je mijn constructieve feedback op Rutte niet probeert te weerleggen. Je stelt me teleur.

  2. JochemX

   Ze zijn in de US uiterst doortastend. Als er ergens een vaccin komt en ook massaal gefabriceerd gaat worden is het daar. De wereldleiders bij elkaar roepen is een taak voor de UN, dan kunnen al die rokken, tulbanden en theedoeken oeverloos uit hun nek lullen. Daar heeft onze wereldleider Trump natuurlijk geen boodschap aan.

   1. Meriadoc Brandebok

    @JochemX

    Niet geheel accuraat. De Verenigde Staten is kennelijk niet zo doortastend dat zij het virus in het binnenland effectief kunnen terugdringen. En juist tijdens een ramp zijn directe conferenties, waarin de VS doorgaans een leidende rol speelt, van groot belang. Zie de coalities die in het verleden al door de VS zijn opgezet.

    Zoals Mak terecht stelt ontbreek bij de VS een wereldleidende rol. Men strompelt van de ene naar de andere ramp. En het begint er steeds meer op te lijken dat China (mondkapjes) die rol wil overnemen.

    Over een jaar zullen we terugkijken op uiterst slecht leiderschap van de VS.

    1. Bullshit16

     Meria
     Huilbaby je vergeet erbij te zeggen
     Over een jaar kijken we terug over het dramatisch slecht leiderschap van Rutte

    2. -Bo-Realist

     Tot in hoeverre kun je wereldleiders verwijten dat ze een virus dat zich ook asymptomatisch verspreidt niet onder controle krijgen?

     Dat verwijt zelfs Rutte niet. Ik verwijt Rutte wel dat enorm op de zorg is bezuinigd, dat er ziekenhuizen verloren zijn gegaan en dat hij dat hij het continu blunderende RIVM blijft volgen, terwijl hij beter Aziaten om advies en hulpmiddelen kan vragen.

     Eventueel kan Duitsland gevraagd worden of zij een deel van onze patiënten opnemen, daar schijnt een enorme overcapaciteit op de IC te zijn.

     1. Beukman

      Ik verwijt Rutte wel dat enorm op de zorg is bezuinigd, dat er ziekenhuizen verloren zijn gegaan

      Met dit deel kan ik instemmen.

      Het is te hopen dat Rutte door deze crisis zal inzien dat het neoliberalisme en de drang om nutsvoorzieningen te privatiseren een doodlopende weg is voor de maatschappij als geheel.
      Die goeie ouwe sociaal-democratie is zo gek nog niet; zelfs Wilders lijkt dat te begrijpen.

     2. Meriadoc Brandebok

      “Tot in hoeverre kun je wereldleiders verwijten dat ze een virus dat zich ook asymptomatisch verspreidt niet onder controle krijgen?”

      Ik verwijt hen dat niet. Ik verwijt de Verenigde Staten niet effectief het voortouw te nemen in de bestrijding van deze rampspoed. Ze heeft het pijnlijk laten afweten. En dat, terwijl zij tijdens andere wereldproblemen wél leiderschap toonde.

      En ja, wellicht ligt de oorzaak daarvan in het Witte Huis, maar daar moet men later maar over bakkeleien als de brand is geblust.

      Over je gesneer op Rutte ga ik verder niet in. Het ging hier om e Verenigde Staten.

    3. Kretoloog

     “Men strompelt in de VS van de ene naar de andere ramp”

     Het moet Brandebok in de hersens zijn geslagen. Anders kun je degelijke quatsch toch niet uit je computer krijgen.

     Trump, Poetin, Johnson, leiders van 3 wereldmachten, daar deugt allemaal niets van, in de ogen van Brandebok. Zijn rolmodellen heten: Rutte, Merkel, von der Leyden en -niet te vergeten – Timmermans. Wat ik zei: kwestie van hersenbeschadiging.

     1. Beukman

      Meriadoc heeft beslist een punt, zelfs mét die vermeende hersenbeschadiging.

      Voor het gebrek aan regie bij het bestrijden van de coronacrisis in de VS wordt wel genoemd het ontbreken van een sterk centraal gezag. Iedereen doet maar dat en werkt elkaar tegen.
      Staten concurreren zelfs tegen elkaar om aan medicijnen en tests te komen.

      Rutte is ook niet alles, maar wat hij nu doet doet ie goed. En dat kan alleen maar omdat Nederland staatsrechterlijk wél samenhang vertoont en Den Haag relatief veel macht heeft.

  3. Vee

   Als de maan in Januari 1969 was onstaan dan hadden ze er in dat jaar niet rondgelopen. Iets met appels en peren.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik vergelijk de maan dan ook niet met het coronavirus.

  4. henkie

   @Meriadoc Brandebock

   In 2016 hebben verschillende microbiologen en andere artsen en wetenschappers er op gewezen dat het heel belangrijk was om door te pakken voor de toekomst en te investeren in vaccin onderzoek e productie nav de SARS epedemie.

   De werled lijders toen hadden er geen oren naar, en er werd dus niks geinvesteerd en onderzocht. De gevestigde orde had/heeft andere prioriteiten.

 3. Jack Flash

  Europa is nog nooit zo verdeeld geweest sinds WOII dankzij de EU.

  Hoop doet leven.

 4. Vrijedenkert

  Knoflookstaten altijd hun stinkende best gedaan volgens fossiel Mak? Waneer…
  Hmmm, er is al vaker beweert dat links in een alternatieve niet bestaande werkelijkheid leeft en dat blijkt maar weer…
  Mak aangetast door Corona of toch gewoon dement?

 5. henkie

  Geert Mak is een geschiedsvervalser.

  Geert Mak, toen hij bij toeval geïnterviewd werd door radio 1, nadat een groepje Marokkanen een tengere vrouw Anja Joos in 2003 dood hadden geschopt. Geert Mak zei; “Ach, laten we wel wezen, ze was niet bepaald een lieverdje”.
  In de doofpot gestopt, waargebeurd.
  Die Geert Mak, heeft zichzelf danig gehersenspoeld dat hij het doodschoppen vergoelijkte, omdat de daders die zielige gediscrimineerde marrokaantjes waren.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Dit verhaal van Henkie betreft een vage herinnering aan een radiouitzending die Henkie opving in 2003. Het verhaal is uit de lucht gegrepen dan wel totaal uit zijn verband gehaald; het is ondenkbaar dat Geert Mak de moord op deze vrouw zou hebben goedgepraat.

   Henkie liegt.

   1. Sleipnir

    Nee hoor Henkie liegt niet, ook ik herinner mij dit als de dag van gisteren, Geert Mak is een smeerlap, een debiel en een verstokte communist.

    1. Boudewijn Hummelinck

     De volgende flapdrol met geheugenproblemen.

     1. Sleipnir

      Alleen jij weet het zeker, mafkees!

     2. henkie

      @ boudewijn hummelinck

      Pijnlijk deze glasharde feiten, nu kun je alleen nog schelden. En wederom proberen recht te praten wat krom is.

      Ik weet het als je het vaak genoeg herhaalt, ga je het zelf nog geloven ook. Bord voor de kop.

      Precies waar Geer Mak ook last van had, door jaar in jaar uit, dag in dag uit zijn politiek correcte mantra’s te zingen.
      an krijg je in een onbewaakt moment zulke uitspraken, waarin de ware aard getoond wordt.

      Geert Mak, geschiedsvervalser

     3. Boudewijn Hummelinck

      Henkie heeft geen bron voor zijn sterke verhaal, maar Sleipnir wellicht wel.

     4. Sleipnir

      Ik begrijp wel dat jij het voor die debiel Geert Mak opneemt hoor Humpelknuppel, toen je nog jezelf Graatsma noemde, zo’n 110 aliassen geleden, waagde je het in je megalomane verwaandheid het op te nemen voor het marokkaanse ongedierte die de grensrechter Richard Nieuwenhuizen gezamenlijk dood trapten, je bent dus net zo’n stuk genetisch afval als Geert Mak is!

     5. Boudewijn Hummelinck

      Ik constateer dat Sleipnir geen bron kan geven. Wat hij verder allemaal roept is niet te begrijpen en bovendien slechts trollengewauwel.

      Ik zie het nog even aan, maar hij lijkt me een goede kandidaat voor het filter.

     6. CZ

      ”Jammer pik Brenda Hummelinck, je hebt jezelf weer voor lul gezet.”

     7. CZ

      @Sleipnir: Nog een quote van het zwijn.

      De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~Lao Tse aka Boudewijn Hummelinck~

     8. Sleipnir

      Je doet maar mafkees!

    2. henkie

     @Sleipnir

     Zo is het Sleipnir, het is gewoon Radio 1 uitzending. Klip en kare pervide waarheid over Geert Mak.

   2. Beukman

    Henkie heeft dit inderdaad volledig uit zijn duim gezogen. Iemand heeft dit verhaal al vijftien jaar geleden bedacht. Sindsdien zoemt het rond. Maar ik zie graag Henkies bronnen tegemoet die het tegendeel aantonen.

    Wat ik me nog herinner: nadat de zwerfster Joos door een paar medewerkers van Dirk van den Broek was doodgeslagen, kreeg dit aanvankelijk de instemming van de DDS-achtige fora die er destijds bestonden. Joos was immers een zwerfster en ze had iets lopen jatten. De medewerkers werden op een schild gehesen.

    Toen vervolgens bleek dat 1) Joos helemaal niks had gejat, 2) de betreffende medewerkers van Marokkaanse afkomst waren, en 3) Joos hen had uitgescholden voor k*tmarokkanen nadat ze vals was beschuldigd, sloeg de stemming om: van het ene op het andere moment was Joos veranderd in een martelares die haar mannetje had gestaan tegende islam in het algemeen en Marokko in het bijzonder.

    ’t Kan verkeren.

    1. henkie

     @ Beukman

     Beste Beukman, zowel ik als Sleipnir hebben gemeld dat de born Radio 1 is de ochtend na de moord op Anja Joos.

     Het verhaal dat je nu verteld is een verzinsel.

     Een tactiek die door EU en NGO betaalde trollen kunnen toepassen, door elkaar te bevestigen, en desnoods de hele dag door te herhalen. Jullie hebben alle tijd, de tijd van de baas.

     Uiteindelijk hebben jullie dan het laatste woord, en is de waarheid weer overstemd door jullie gesubsidieerde leugens.

     1. Beukman

      Jij loopt hier Sleipnir te bevestigen, @Henkie. Dat maakt je verhaal echter nog niet waar.
      Kom maar met een bron. Tenminste, als je het belangrijk vindt om jezelf geloofwaardig te maken.

     2. Sleipnir

      Nee hoor Jeukman, je zit er weer eens naast, ik bevestigde de eerder gedane uitlatingen van Henkie, ook ik herinner mij de radio uitzending waar Henkie aan refereerde waarin de smeerlap Geert Mak de dood getrapte Anja Joos besmeurde teneinde dat marokkaanse ongedierte uit de wind te houden, iets wat jij en Humpelknuppel ook tot in den treuren trachten te doen zonder ook maar iets te bereiken ermee want ieder weldenkend mens kotst dat spul uit.

     3. Beukman

      @Sleipnir beweert:
      ik bevestigde de eerder gedane uitlatingen van Henkie

      Dat elkaar bevestigen, beste @Sleipnir, is wat Henkie Een tactiek die door EU en NGO betaalde trollen kunnen toepassen noemt. Denk jij dat hij gelijk heeft?

      Kom maar eens met een primaire bron voor dit verhaal, als je tenminste wil dat ik je geloof.

     4. CZ

      Jeukman?

     5. trollenvanger

      Beukman schreef: “Kom maar eens met een primaire bron voor dit verhaal, als je tenminste wil dat ik je geloof.”

      Is het redelijk om een bron te vragen voor een opmerking die gemaakt is in een radioprogramma van vele jaren geleden?

      Ik vind van niet. Niet alles is op internet terug te vinden. Sterker nog: ik heb al vele malen gemerkt dat er dingen verdwijnen die de linkse kerk niet welgevallig zijn. Google, een links bedrijf, werkt daar gewillig aan mee.

      En jullie, de linkse schapen in de kudde, maken daar gulzig misbruik van in de “debatten”.

      Mak heeft wel vaker smerige opmerkingen gemaakt. Zo vergeleek hij Theo van Gogh met Goebbels vanwege de film Submission.

      Ik geloof Henkie en Sleipnir op hun woord.

      Mak is ziek in z’n linkse hoofd, een geschiedsvervalser en promotor van de multicul. Dat deze charlatan op een voetstuk wordt gezet is typerend voor wat er mis is gegaan in Nederland (en in heel West-Europa).

     6. Boudewijn Hummelinck

      Trollemans doet een Baudetje: de bewering over Mak had waar kunnen zijn.

      De beschuldiging dat Geert Mak Theo van Gogh vergeleek met Goebbels is overigens evenzeer uit de duim gezogen. Het verlangen naar karaktermoord op een integere auteur is kennelijk groot.

      ht*tp://www.trouw.nl/nieuws/geert-mak-blijft-bij-vergelijking-tussen-twee-films~b487d653/

     7. CZ

      Boudewijn Brenda Tse Hummelinck?

     8. Beukman

      @troll beweert:
      Mak heeft wel vaker smerige opmerkingen gemaakt. Zo vergeleek hij Theo van Gogh met Goebbels vanwege de film Submission.

      @Boudewijn toonde aan dat je hier pijnlijk bent uitgegleden over een bananenschil, @troll.

      Wat is dan je verdediging waard van twee heren die menen 17 jaar geleden iets op de radio te hebben gehoord?
      Dat google “links” zou zijn, is een wel heel zwak verweer, en een uiterst slap excuus om alles maar voor zoete koek te slikken.
      Henkie parafraseert niet eens, nee, hij citeert uit zijn blote hoofd:

      Ach, laten we wel wezen, ze was niet bepaald een lieverdje.

      Zonder bron en zonder context is dit citaat niets waard. Dat weet jij ook wel, @troll.

     9. trollenvanger

      Wiki (een politiek correcte site):

      “In het publieke debat manifesteert Geert Mak zich als een vurig pleitbezorger van het multiculturalisme. In 2005 schreef hij een controversieel essay, Gedoemd tot kwetsbaarheid, naar aanleiding van de dood van Theo van Gogh en de angstcultuur die, volgens hem, in Nederland was ontstaan. Dit essay veroorzaakte de nodige ophef, mede omdat Mak de methode van de film Submission vergeleek met de propagandatechnieken van Joseph Goebbels.”

      Ik zie dat je me aanspreekt met @troll, terwijl je zelf geen trol genoemd wil worden (dat doe ik trouwens ook niet). Daarmee geef je ongewild je irritatie prijs omdat je VOLKOMEN ONDERUIT bent gehaald. Je moet toch zelf ook wel snappen dat het aandringen op een bron voor een dergelijke opmerking van zoveel jaar geleden onredelijk en onsportief is. Links is niet meer in staat om zich in het debat te handhaven en grijpt naar wapens die onder de gordel slaan en daar ben ook jij een schoolvoorbeeld van.

      Jammer. Je faalt hopeloos.

     10. trollenvanger

      Henkie en Sleipnir worden hier door de linkse sluipschutters keihard voor leugenaar uitgemaakt:

      Beukman: “Henkie heeft dit inderdaad volledig uit zijn duim gezogen.”

      En deze engnekken beweren op een goede discussie uit te zijn.

      Laat me niet lachen.

    2. Boudewijn Hummelinck

     “Henkie heeft dit inderdaad volledig uit zijn duim gezogen. Iemand heeft dit verhaal al vijftien jaar geleden bedacht. Sindsdien zoemt het rond. Maar ik zie graag Henkies bronnen tegemoet die het tegendeel aantonen.”

     Ik vroeg Henkie ook om bron maar die kon de kleine jokkebrok uiteraard niet leveren.

     Dank, Beukman, voor deze feitelijke weerlegging.

     1. Beukman

      @Boudewijn
      Als ik Henkie goed heb begrepen, zijn hij en Sleipnir betaalde overheidstrollen. Welk belang ze hebben bij het liegen over deze affaire weet ik niet, maar niet zelden zijn de wegen der Overheid ondoorgrondelijk.

   3. henkie

    @ boudewijn hummelink

    Je lijkt wel een groupie;

    “het is ondenkbaar dat Geert Mak het doodschoppen van deze vrouw heeft goedgepraat.”

    En dat is precies wat hij heeft gedaan; zijn politiek correcte waanvoorstelling ging zo ver dat hij die arme marrokaantjes, die toch altijd zo zwaar worden gediscrimineerd, in bescherming moest nemen.

    Geert Mak;
    “Ach, laten we wel wezen het (Anja Joos) was nou niret brepaald een lieverdje”

    Radio 1 in de ochtend na de moord op Anja Joos

 6. fusilier

  China is de schuld van dit drama,laten de zuidelijke landen van Europa de rekening daar maar heen sturen.

  1. Jack Flash

   Waarom krijgt Polen meer dan 3 keer zoveel van het Coronafonds dan Italie?
   Welke Eurofiel kan dat eens uitleggen?

   1. henkie

    Polen krijgt bovendien per saldo jaarlijks tussen de 10 en 15 miljard EU subsidie.

    Tevens krijgt Polen ook een extratje van 100 miljard van de EU voor het klimaat!

    Waarom?

    Ik constateer dat industrieën in Frankrijk en Belgie verpauperen, er wordt geen rooie cent meer ingestoken, het modernste van het moderne wordt vervolgens wel in Polen opgezet.

 7. Bullshit16

  Hij heeft het over fox nieuws dat die trump over de paard tilt idioot kijk waar je zelf zit is npo anders
  Verder heeft i het over dat het noorden er veel voor terug krijgt.ja hoor alle landen krijgen miljarden en wij mogen genoegen nemen met 25 miljoen die blazer weet niet waar hij het over heeft stop deze waanzin uit de eu
  Stem fvd of PVV

  1. Sleipnir

   Geert Mak is een verstokte communist en een complete debiel met al zijn achterlijke uitlatingen, dus niet serieus nemen die gast!

   1. henkie

    Het was mij het subversieve clubje wel daar bij buitenhof, niet het gezag is doelwit, nee de democratie. De propaganda, zonder weerwoord van een tegengeluid, wordt als bedwelmende zoet geparfumeerde opium over het domme VPRO volk uit gekotst.

    deze bedwelmde dwazen, en ze voelen zich nog beter dan de rest ook.

    Nog een portie opium;

    Reclame WNF;

    Wij zijn de eerste generatie, de laatste generatie die er iets aan kan doen.
    Wij hebben een keuze. Ben je voor de wereld, of er tegen?
    Het is tijd om te kiezen! Kom in actie voor jouw wereld!!

    Welke miljardairs, NGO’s en andere instituties financiert deze fascistoïde reclame?
    Ze willen een jeugd creëren, zo angstaanjagend, daar zijn de “Hi t ler Jugend” nog lieverdjes bij.

    Weldenkende mensen in bananen republieken zoals Nederland worden geëlimineerd en vervangen.

  2. henkie

   ZO is et, stem PVV of FvD

 8. Kretoloog

  De politieke ligging van Geert Mak is tussen GroenLinks en SP. Dat zegt eigenlijk al genoeg.

  Mak is het prototype van de oude marxist: het volk onder de duim houden en alle macht aan de leiders van de natie.

  Lees In Europa en constateer tot verbijstering dat Mak zelfs sympathie weet op te brengen voor de Italiaanse dictator Benoit Mussolini.

  1. henkie

   @Kretoloog

   Het erge is dat er een hele netwerk van dit soort lui, niet alleen bij de NPO, hun opinie aan de domme massa zit te verslijten, alsof het feiten en gegevens betreft. Geschiedvervalsing om hun agenda uit te voeren, ten koste van het volk.

 9. P.Sisterons

  Ik zag Mak gisteren even op TV. “we hebben zoveel teruggekregen van de EU.”
  Wat dan? EEG werkte goed. EU = was nix, is nix en zal nooit iets worden. De burgers worden voor het lapje gehouden. De meerderheid heeft destijds tegen gestemd. Er werd zoals gewoonlijk niet geluisterd door de machtshebbers want daar waren/zijn de burgers te dom voor. Wanneer gaan ze nu eens voor een stuk realisme? Genoeg is genoeg. Van crisis tot crisis, dat is toch voor geen mens vol te houden.

 10. Duckday

  Stem PVV of FvD daarna snel uit de EU.
  Wat heeft de EU en EURO nu voor voordeel welvaart voorspoed gebracht voor de NORMALE man vrouw in Nederland Wat zijn we door dit MONSTER PROJECT de EU er wijzer van geworden. Marktwerking gezondheids zorg volledig kapot Huren en koop huizen volledig onbetaalbaar.We worden overspoeld door voormalig oostblok en NEP gelukszoekers en ga zo aar door. Door hoogmoed waanzin en belust op macht wil men zich spiegelen aan USA Rusland We willen een oorlogs staat worden door onbekwaam bestuur.Onze gezondheids staat is volledig kapot gemaakt India en china maken hier de dienst uit. Dit kabinet moet zeer snel vallen leugens bedrog en hoogmoed
  Stem gewoon PVV of FvD laat ze het nu eens bewijzen geef ze die kans

 11. Adriaanv

  Brandebok we kunnen de usa beter steunen ipv iedere keer te bektitiseren. Beter de usa dan china als wereldleider. Indien je inderdaad gereformeerd bent zou je dat moeten weten.

 12. Boudewijn Hummelinck

  “De NPO heeft een half vergeten fossiel uit de kast gehaald.”

  Mogelijk leest Bart zelden een boek.
  Geert Mak behoort tot de best verkopende auteurs van dit moment. Zij laatste, briljante, boek ‘Grote Verwachtingen’ is een bestseller. Een vervolg op een aantal andere boeken die evenzeer bestsellers waren.

  Als er iemand is die niet vergeten is is het Geert Mak wel, een groot schrijver, denker en historicus.

  1. henkie

   Geert Mak, geschiedsvervalser, mooie praatjes maker, pseudo historische boekjes.

   Geert Mak, toen hij bij toeval geïnterviewd werd door radio 1, nadat een groepje Marokkanen een tengere vrouw Anja Joos in 2003 dood hadden geschopt. Geert Mak zei; “Ach, laten we wel wezen, ze was niet bepaald een lieverdje”.
   In de doofpot gestopt, waargebeurd.
   Die Geert Mak, heeft zichzelf danig gehersenspoeld dat hij het doodschoppen vergoelijkte, omdat de daders die zielige gediscrimineerde marrokaantjes waren.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Voor mensen die nog nooit van het voorval rond de dood van Anja Joos hoorden: ht+ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/ik-weet-niet-waarom-ik-het-deed~bda727bc/

    Geert Mak wordt in dat verband nergens genoemd, dus dat zal wel fictie zijn. Als Mak, zoals hier beweerd wordt, in een radio-uitzending zou hebben gezegd dat Anja Joos ‘geen lieverdje’ was dan lijkt me dat overigens wel een juiste observatie. Mak zal er niet bij gezegd hebben dat ze om die reden een pak slaag verdiende. Die logica treffen we meer aan in PVV-kringen.

    1. Sleipnir

     Moet jij niet eens wat nuttigs doen Humpelknuppel, je holharen vlechten of zo?

    2. henkie

     @boudewijn hummelink

     Laat de NPO dit maar durven ontkennen!

     Ze hebben het heel goed proberen te begraven, toegegeven, want de fictie van @beukman dat dit verhaal 15 jaar geleden de ronde deed is niet waar, na deze beruchte uitzending heeft de NOS het gewoon begraven.

     Maar zo pervers als het is, het is de glasheldere niet te verteren waarheid.

     En jij en je clubje zijn hier ook al weer heel druk bezig met jullie bekende taktiek;

     Vaak genoeg de leugen roepen totdat de waarheid is overstremd. Maar dat gaat jullie deze keer niet lukken!

    3. henkie

     Omdat het de waarheid is zal ik het nog maar een keertje herhalen;

     Geert Mak, toen hij bij toeval geïnterviewd werd door radio 1, nadat een groepje Marokkanen een tengere vrouw Anja Joos in 2003 dood hadden geschopt. Geert Mak zei; “Ach, laten we wel wezen, ze was niet bepaald een lieverdje”.
     In de doofpot gestopt, waargebeurd.
     Die Geert Mak, heeft zichzelf danig gehersenspoeld dat hij het doodschoppen vergoelijkte, omdat de daders die zielige gediscrimineerde marrokaantjes waren.

     1. Boudewijn Hummelinck

      henkie wrijft dapper door in de zelfgemaakte vlek.

      🙂

     2. CZ

      Boudewijn Hummelinck?

 13. trollenvanger

  “Mak werd geboren als nakomertje van de gereformeerde dominee Catrinus Mak”.

  Niet zelden leidt een dergelijke start van het leven tot ernstige hersenbeschadigingen die dit soort trieste figuren gevaarlijk ver naar links doen afdrijven. Zo ook Mak.

  Hij is geen historicus maar is wel zo megalomaan om zich deskundig te wanen. Hij ging flink op z’n bek toen echte historici hem op de korrel namen op grond van de vele fouten in en het gebrek aan objectiviteit van ‘In Europa’.

  ht*ps://www.historischnieuwsblad.nl/nl/nieuws/12672/kritiek-op-in-europa-houdt-aan.html

  De man wordt ten onrechte op een voetstuk gezet omdat hij zo links als de neten is. Het is illustratief voor hoe de hazen lopen in die wereld.

  1. Sleipnir

   Humpelknuppel wordt weer even fijntjes zijn plaats gewezen door, hoe toepasselijk, Trollenvanger.

  2. Boudewijn Hummelinck

   Geert Mak heeft niet de pretentie zich als een academisch historicus op te stellen. Hij is een verteller en een zeer schrander observator. Dat hij de kinnesinne wekt van wetenschappelijke historici verbaast uiteraard niet.

   Ik adviseer Trollenvanger, als hij daar tussen het trollenvangen door nog tijd voor kan vinden, de uitzending van Buitenhof van afgelopen zondag eens te bekijken. Ook al zal hij het als rechts-populist niet eens zijn met de analyse die Geert Mak daar presenteerde, het zal wel de toon zetten dan wel de beleidsrichting nauwkeurig beschrijven die binnen Europa de komende jaren zal worden gevolgd.
   Hij verwoordt briljant het dominante narratief c.q. de geest van de tijd en dat is zeker voor mensen die op dat punt al een tijdje de weg volledig kwijt zijn zeer informatief.

   1. trollenvanger

    De goed onderbouwde kritiek van historici als Willem Melching afdoen als “kinnesinne” is een zwaktebod. Een poging om er niet inhoudelijk op in te hoeven gaan.

    Trol Hummelinck gooit vandaag al vroeg de handdoek.

    1. Boudewijn Hummelinck

     @Trollemans,
     De kritiek van Melching op Mak betrof één aflevering van een televisieserie die inhoudelijk ook niet bleek te kloppen.
     Het is heel makkelijk om historische kritiek uit te oefenen op de simplificatie die een televisieserie over de geschiedenis onvermijdelijk bevat. Als je er dan inhoudelijk ook nog blijkt naast te zitten kunnen vragen worden gesteld bij de motieven achter deze kritiek.

     ht*tp://www.trouw.nl/nieuws/historici-kibbelen-over-geert-mak~b67bf7c3/

     1. Beukman

      Net als Mak is ook Melching een gewone sterveling die er wel eens naast kleunt:

      Mak weerlegt ook de fouten die Melching hem aanwrijft. „Neem die kaart die volgens hem uit 1945 zou stammen. Die komt wel degelijk uit 1900. Het was alleen een bijzondere, speciaal voor de keizer vervaardigde kaart. Dat wordt ook in de begeleidende tekst verteld, maar dat heeft Melching kennelijk niet gehoord. Dat zal wel aan zijn selectieve waarnemingsvermogen liggen.”

    2. Bijenzwerm

     Het is toch wel grappig hoe boudewijntje het huistrolletje met een flut nepnieuws krantje als trouw komt aanwandelen.
     Tekenend en triest zoals zijn geest.

  3. Brenda Welsh

   Die diagnose over hersenbeschadigingen, heeft u die van uzelf als deskundige.?

   1. CZ

    Brenda Braaksel Welsh?

 14. C.A.Barstow

  ”dat Europa tot op het bot toe verdeeld is”

  Geert Mak? zijn ze door de bekende linkse idioten heen?
  zodat de oudere linkse garde die ook wat te kwaken willen hebben moeten opdraven?

  ”dat Europa tot op het bot toe verdeeld is” noem ik fantastisch nieuws,
  ik hoop dat deze crisis de nekslag toebrengt aan die bende smerige linkse machtsbeluste krankzinnigen in Brussel.

  Stem tegen de EU, stem voor de EEG,
  Stem FvD/PVV.

  1. Original NL

   Amen!

  2. evil knievel

   zijn ze door de bekende linkse idioten heen?
   Misschien heeft Boudewijn Huppelkut nog n klein gaatje in zijn drukbezette agenda vrij om zijn kennis(PROEST!)daar te ventileren!?😁
   N idiotere linksgedraaide deugkeutel vindt je nergens meer!
   (Met uitzondering van die andere mafklappers op dit forum ntlk maar die vallen in t niet t.o. ons BH’tje!)

 15. Cycle25

  Grote Verwachtingen, Europa 1999-2019 z’n laatste werk, die verdedigt gewoon z’n eigen boterham. Grote verwachtingen 2020 zal het niet meer worden..

  1. Boudewijn Hummelinck

   Ik durf te wedden dat Cycle het boek Van Geert Mak niet las.

   1. Fonz

    Ik durf te wedden dat boudewijntje niets inhoudelijk toevoegt aan deze site

 16. Kristalix

  Moet meneer Mak het gat maar uit eigen zak aanvullen. Kunnen we het daar na over de toekomst hebben. Dit hoeft de Nederlandse burger niet voor hem te doen. Ook geen deel. Bezuinigen tot het bot. De zorg is zichtbaar slachtoffer. De poen kon wel naar Griekenland. IC bedden hebben we amper, als voorbeeld.

  Rot op Mak.
  Imbeciel.

 17. fusilier

  Wij hebben niks meer tegoed, bij de E.U VERDWIJNEN al je spaarcentjes en welvaart als sneeuw voor de zon.

 18. Paardenmiddel

  Wie ook geld van ons krijgt, is marokka, turkije, afrika, palestijnen, alle banken, milieuschreeuwers, EUleden/brussel, VN en alle zg goede doelen.
  Ik zal ongetwijfeld nog posten vergeten zijn. Maar niet gierig zijn hoor, mensen want solidariteit enzo…
  NEXIT

 19. harte385

  Als hij dan ook de vele miljarden gaat ophoesten die het ons gaan kosten mag hij van mij zijn gang gaan en anders bek houden

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.