Het coronavirus ontmaskert de milieucharlatans!

De coronacrisis is niet alleen genadeloos voor mensen met een kwetsbare gezondheid, maar ook voor degenen die nu al maanden roepen dat we een stikstofcrisis hebben. De fors afgenomen mobiliteit toont aan dat aannames over dit door de politiek als groot probleem bestempeld fenomeen niet kloppen.

Meten is weten, daar weten ze in Duitsland alles van! In zeer veel steden worden in Duitsland actuele stikstof- en fijnstofmetingen bijgehouden. Deze zijn allemaal live te volgen op internet. Zo ook in de stad Stuttgart die we maar eens als voorbeeld nemen. Op grond van deze data heeft de (linkse) gemeente Stuttgart in de afgelopen jaren zeer actief de mobiliteit van haar burgers aangepakt door met name dieselverboden en gedeeltelijke inrijverboden voor alle verkeer om daarmee ook de luchtkwaliteit van de stad aan te pakken. Tegen deze draconische maatregelen wordt al een jaar lang iedere zondag geprotesteerd, zonder resultaat.

Ook de verkeersintensiteit is openbaar; op dit moment ligt deze tijdens de gangbare pieken (8 uur ’s ochtends en 5 uur ’s middags) tussen de 30 en 43% lager als gevolg van de corona-maatregelen die op 16 maart zijn ingegaan in Stuttgart.

Sinds 16 maart vertonen deze grafieken ontluisterende getallen:

 • De stikstofuitstoot vertoont geen wijzigingen en blijft variëren tussen de 15 en 85 µg/m³, opmerkelijk, wanneer in ogenschouw wordt genomen dat de ‘dramatische’ stikstofwaarden rechtsreeks werden toebedeeld aan het wegverkeer en als gevolg daarvan draconische verkeersmaatregelen zijn genomen in deze stad
 • Een stijging van de PM10-waarden (fijnstof) en hogere pieken overdag; de grenswaarde werd in de afgelopen 2 weken bij een duidelijk lagere verkeersbelasting maar liefst dertig keer overschreden!
 • Een bijna verdrievoudiging van de PM2.5-waarden (fijnstof)
 • Meer pieken (in negatieve zin) dan normaal in de luchtkwaliteit

Dit beeld tekent zich niet alleen af in Stuttgart. In Kiel, Mannheim, Wertheim, Biberach, Weil am Rhein en Kehl zijn vergelijkbare verhogingen in de meetwaarden te zien en is er al helemaal géén reductie van stikstof.

Al eerder werd duidelijk dat ofwel de meetinstrumenten niet kloppen (maar waar wel politieke besluiten op worden gebaseerd) ofwel héél andere factoren van invloed zijn op stikstof- en fijnstofgehaltes. Tijdens de grote (autoloze) marathon van Frankfurt, straatfeesten in Wiesbaden en een autoloze zondag in Bremen traden dezelfde fenomenen op maar die argumenten werden door de Grünen weggewuifd.

Verkeer en de stikstof/fijnstofwaarden… de milieucharlatans met hun belastingen en verboden zullen snel een andere zondebok moet gaan zoeken om weer geld en macht te vergaren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

143 reacties

 1. Boudewijn Hummelinck

  We laten RPML gewoon rustig doorbabbelen en constateren intussen dat onze Regering het klimaatbeleid ondanks de Corona-crisis rustig doorzet:

  ht*ps://nos.nl/artikel/2329160-kabinet-neemt-toch-nu-klimaatmaatregelen-productie-kolencentrales-omlaag.html

  1. Rammstein

   Je hebt echt geen benul waar je het over hebt, Hummelinck. Je bent een hofnar, een clown. En helaas uitgerust met een grote bek.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Rustig maar Groeneveld, je bent de jongste niet meer en je behoort tot de risico-groep. Deze opwinding tast je weerstand aan.

    1. Rammstein

     Ik ben in blakende conditie, dank je wel. Pas jij maar op met je rollator.

     Nu krijg je eindelijk keiharde feiten voorgeschoteld -iets waar je altijd om schreeuwt- en weet je er geen weg mee en ga je op je oude arrogante toontje de boodschapper aanvallen.

     Besef je nu eindelijk een beetje dat je niet spoort en niet deugt?

     1. Baco

      “Besef je nu eindelijk een beetje dat je niet spoort en niet deugt?”

      Ik denk dat hoe meer je dat (terecht) benadrukt hoe meer de hofnar dit ontkent, zo gaat dat bij dat soort stoornissen.

     2. Boudewijn Hummelinck

      “Ik ben in blakende conditie”

      Mooi, nu geestelijk nog proberen een beetje vrolijker te worden. Je maakt een boze en depressieve indruk.

      Als lichaamsbeweging en vertier niet helpt zou je medicatie kunnen overwegen. Dat doen veel bejaarden tegenwoordig en je hoeft je er niet voor te schamen.

     3. Beukman

      Even een vraagje aan zowel Rammstein als Boudewijn.
      Dat gescheld van jullie op elkaar, gaan jullie je daarvan beter/gezonder voelen óf ongezonder? Of maakt het niet uit? Moet ik het zien als een soort van gespar om de geest lenig te houden?

     4. Boudewijn Hummelinck

      Ik scheld niet op Groeneveld en het zou me deugd doen als hij ermee zou stoppen. Ik word moe van zijn zieke gekijf en probeer me met ironie en humor er een beetje van af te schermen.

     5. Baco

      Een interessant verschijnsel; ineens komt er een ‘scheidsrechter’ die een volkomen infantiel en zwakbegaafde deelnemer (hofnar) gelijkschakelt met serieuze deelnemer die niet alleen lichamelijk maar vooral ook geestelijk in topconditie verkeerd.

     6. Rammstein

      Beukman: Hummelinck weigert op de voorgeschotelde feiten in te gaan. Dat is kwalijk, want hij schreeuwt altijd om feiten en een inhoudelijke reactie.

      Het enige wat hij doet is draaien en glibberen en op de persoon spelen, om maar geen wezenlijk debat over voor hem cognitieve dissonantie-feiten te hoeven aangaan.

      En Beuk, goede vriend, ik vind wel dat je de zelfopgelegde rol als scheidsrechter en mediator iets te serieus oppakt. Hoewel ik het ook wel waardeer hoor.

     7. trollenvanger

      @ Beukman: twee dagen geleden schreef ik, nadat Hummelinck de heer Bullshit grof had uitgescholden, het volgende:

      “Het blijft verbijsterend dat Beukman nog steeds denkt dat deze psychopaat over een “innerlijk kompas” beschikt. De deugpraatjes van Hummelinck zijn niets anders dan een schaamlap om zijn kwaadaardige karakter te verhullen. Hij valt echter telkenmale door de mand omdat hij het niet kan laten anderen uit te kafferen, te vernederen en zichzelf te pijpen.”

      Mogelijk is je dat ontgaan want er volgde geen reactie. Er is weinig mensenkennis voor nodig om te zien dat Rammstein een eerlijke man is met het hart op de juiste plaats. Type ruwe bolster, blanke pit. En in mijn ogen niet eens zo ruw.

      Hoe anders zit Hummelinck in elkaar. Hij probeert het zonder schelden te doen (hoewel hij dat niet lang vol kan houden) en neemt zijn toevlucht tot geniepige methoden. Zoals het neerzetten van Rammstein als een fascist omdat de band Rammstein een neo-nazi band zou zijn (wat niet zo is).

      Er zijn verder legio voorbeelden waarin hij mensen bewust kleineert. Dat is hier dagelijks te zien. Reden waarom hij zo gehaat wordt.

      Ik beschouw jou ook als een mens met het hart op de goede plaats. Mede daarom kan ik maar niet begrijpen dat jij deze afschuwelijke man nog steunt. Ook al ben je het politiek in grote lijnen met hem eens, dan nog zou je in moeten zien dat deze man een serpent van de buitencategorie is.

     8. Baco

      “Mede daarom kan ik maar niet begrijpen dat jij deze afschuwelijke man nog steunt.”

      Ik kan het wel begrijpen, de ‘scheidsrechter’ is een smerig geniepig ventje die stiekem geniet van de streken die z’n holmaatje uitvreet.

     9. Boudewijn Hummelinck

      “Hummelinck weigert op de voorgeschotelde feiten in te gaan.”

      Ik ging wel op de feiten in maar dat is Groeneveld mogelijk ontgaan. Ik wees op het feit dat bronnen (ik kan ze inhoudelijk maar beperkt beoordelen) kennelijk aangeven dat het aandeel van het verkeer in de stikstof-emissie kleiner is dan door andere wetenschappers is aangenomen maar dat die hoge emissie niet wordt ontkent. Daaruit moet volgen dat er andere bronnen zijn die de hoge emissie veroorzaken en wellicht is dat de landbouw, waaruit weer volgt dat dat die dan hoger is dan tot nu toe door wetenschappers is aangenomen.
      Als ik dan vervolgens een bijdrage van Groeneveld aantref die op basis van de wetenschappelijke bron GeenStijl roept dat de boeren niet de schuldige kunnen zijn dan is het nog lastig inhoudelijk te blijven reageren.

      Ik houd het erop dat RPML en Groeneveld menen dat noch de boeren, noch het verkeer de oorzaak zijn van de stikstofproblematiek. Ik ben benieuwd wie volgens hen dan wel de boosdoener is, maar ik heb het donkerbruine vermoeden dat ze ons daarover in het ongewisse zullen laten.

     10. Boudewijn Hummelinck

      Ik heb de indruk dat Baco een oude vriend is die we al heel lang kennen.

      🙂

     11. trollenvanger

      Baco schreef: “Ik kan het wel begrijpen, de ‘scheidsrechter’ is een smerig geniepig ventje die stiekem geniet van de streken die z’n holmaatje uitvreet.”

      Niet mee eens. Beukman heeft Hummelinck twee dagen geleden nog opgeroepen om zich te gedragen. Uiteraard had dit geen enkel effect want Hummelinck trekt zich van niemand wat aan, ook niet van Beukman.

      Ik zie Beukman eerder als de linkse goedzak die, om in de woorden van Job Cohen te spreken, de “boel bij elkaar wil houden”.

     12. Beukman

      Ik ken jouw meningen hierover en jij kent de mijne, @troll. Hoe Ramm en Boudewijn zelf denken over hun onderlinge interactie, vind ik ook wel interessant. Beiden hebben ze een wat ontwijkend antwoord gegeven.

      Ik hou het er maar op, indachtig Ramms woorden dat ik mijn rol als mediator wellicht iets te serieus neem, dat de heren allebei eigenlijk stiekem ook wel lol hebben in hun onderlinge gebakkelei.

      Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor jou; je nieuwe nick speelt boekdelen.

      De briljante psychologische strip Krazy Kat uit het begin van de vorige eeuw is denk ik een aardig sjabloon voor de interactie alhier.

      Bedankt heren, ik zal me voorlopig minder proberen te bemoeien met jullie onderlinge schermutselingen.

     13. Pijnstiller

      Beste Rammstein. Doe geen moeite. Tussen het trollen door is hij bij de plaatselijke AH te vinden om op de kleintjes te letten

     14. trollenvanger

      Beukman schreef: “Beiden hebben ze een wat ontwijkend antwoord gegeven.”

      Je hebt zojuist zelf ook een ontwijkend antwoord gegeven. Zoals je altijd al hebt gedaan als ik dit aankaartte.

      Wat betreft de nick trollenvanger: nadat ik om niks was verbannen (ik vermoed dat Engelbart mij niet mag) en lang was weggebleven koos ik in een ballorige bui deze nick.

     15. Pijnstiller

      altijd op zoek naar een buitenkansje

     16. Rammstein

      Trollenvanger, je schreef: “Wat betreft de nick trollenvanger: nadat ik om niks was verbannen (ik vermoed dat Engelbart mij niet mag) en lang was weggebleven koos ik in een ballorige bui deze nick.”

      Het heeft een andere oorzaak. Mij overkwam hetzelfde en ik heb dat aangekaart bij de redactie, omdat ik de actie onterecht vond. Niets was makkelijker dan via VPN onder een andere nick door te gaan, maar het druiste tegen mijn eergevoel.

      Het bleek dat ik mij -geheel onbewust- had schuldig gemaakt aan ‘doxxing’, het onthullen van iemands prive-identiteit, in dit geval W.H. te Den Haag. Iedere poging daartoe wordt afgestraft met een ban, vanwege de vrees voor eventuele schadeclaims. Het noemen van die naam, initialen of woonplaats ist verboten. Je kunt het dus beter vermijden.

     17. trollenvanger

      @ Rammstein: ik ben twee keer verbannen door Engelbart.

      De eerste keer omdat ik verwees naar de bekende link naar De Correspondent waarin “de bekende naam” zichzelf ongewild onthulde. Dat was kennelijk doxxing in de ogen van Engelbart. Ik verwees er echter alleen maar naar om aan te tonen hoe leugenachtig de trol is.

      De tweede keer omdat ik milde kritiek op een artikel van hem had.

      Tja…

      Ik zal binnenkort wel weer een ban krijgen en als dat gebeurt hou ik het hier definitief voor gezien.

     18. Baco

      @Floris: Helaas is Willem Ernst Welsh hier weer volop en van ’s morgens tot ’s avonds online om hier zijn digitale derrie te spuien.

    2. Albertha1

     Waarom kun je nooit toegeven dat je het steeds mis hebt??
     Gister werd Timmermans teruggefloten , vandaag blijkt weer dat de stikstofuitstoot niet daalt in die duitse steden ondanks de enorme terugloop in verkeersaantallen.

     En zo sukkel je maar door met feiten negeren.
     Je maakt echt een belachelijke indruk.

   2. Baco

    “Je bent een hofnar, een clown.”

    O, maar het lijkt erop dat de hofnar het wel fijn vindt als je op hem reageert? Misschien geef je hem daarmee wel een fijn gevoel? 😉

   3. Bijenzwerm

    @rammstein @ boudewijntje het huistrolletje is slechts een heel klein trollebolleke met heel weinig kennis van zaken.
    @boudewijntje loopt op dds alleen een beetje te keten omdat hij verder geen dagbesteding heeft..
    @boudewijntje het huistrolletje is daarom hier al ruim 10 jaar hier onder meerdere niks te vinden.
    Wel een beetje vervelend soms ,maar gun hem ook zijn momentjes ,dit is zijn enige uitlaatklep.

  2. Albertha1

   Nooit een antwoord weten op conclusies die jou niet aan staan.
   Nooit een reactie geven op exacte vragen van mensen hier.
   Typisch links!
   Stel dat die stikstofwaarden in die duitse steden wel enorm teruggelopen waren, dan had je wel gereageerd.
   Maar de feiten liegen niet. Jouw leugens en die van D66 en Groen Links worden niet meer geloofd. Deze partijen verliezen al veel zetels..

  3. Mario44

   vlooiebaal

  4. Mario44

   Schaamteloos varken

   1. Boudewijn Hummelinck

    Sterk inhoudelijk argument, Mario44.

    Je maakt een deskundige indruk.

    1. Bijenzwerm

     @ boudewijntje het huistrolletje wil ook graag lekker posten op Niveau, het lukt alleen niet.

    2. Baco

     Boudewijn Willem Welsh heeft maar één doel.

  5. Mario44

   korzelig krielkuiken

  6. P. Breetveld

   Hoi Hummieboy
   Wat is dat nou? 2 fette taalfouten in voor jouw doen korte comentaar!

   Auteur RPML had voor deze collum al xtra Tb gereserveerd. Service zodat de meestal verstikkende en onleesbare openbaringen der onbetwiste Algehele Hummelse waarheid van minimaal 3500 woorden soepeltjes en lekker door streamen op de site!

  7. Marija

   @BH De bijdragen van RMPL schat ik heel wat hoger in dan uw inbreng hier.
   Al van het begin dat ik hem las, vond ik het lezenswaardig en interessant.
   Ik meen mij te herinneren dat ik hem heb gevraagd wat hij voor werk deed omdat hij m.i. overduidelijk wist waarover hij het heeft.
   Misschien kunt u zich wat meer ontbabbelen?

   wat hij voor werk

 2. Rammstein

  Eergisteren een bericht op GeenStijl over de Groningse boeren, met eenzelfde stikstof-uitslag. Conclusie: halveren van de veestapel heeft geen zin – halveer de ambtenarenstapel!

  En ook weg met alles wat riekt of zweemt naar de GroeneD66Khmer: misdadige ideologen blind als een mol, varend op een compleet verkeerd afgesteld kompas, storten ze ons land in de deugafgrond. Smerig tuig.

 3. Boudewijn Hummelinck

  Het goede nieuws is dat RPML wel erkent dat er sprake is van te hoge stikstofconcentraties in de lucht maar zich de vraag stelt wat het aandeel is van het verkeer. Mogelijk is het aandeel van de vervuilende boeren nog groter dan werd gedacht.

  De discussie verplaatst zich van de vraag of er sprake is van een te hoge stikstof-emissie naar de vraag hoe we die kunnen terugdringen. We tellen onze zegeningen.

  1. Mario44

   Schaamteloos varken

  2. Willem Bever

   Dus hummel; verkeer is niet de oorzak.
   Misschien helpt het om bomen te planten ipv ze in de vattenfall energiecentrales te mikken

  3. P. Breetveld

   Hum,
   Het jezelf vastklampen aan de laatste strohalm om het linkse nono beleid te rechtvaardigen, moet écht zenuwslopend zijn.
   Vertel anders met minimaal 4500 woorden dat de lucht samenstelling anders is dan in Nederland (psst..dat komt omdat iedereen daar overal 250 rijdt in vette TDI en benzine Beemers, Opels en Audi’s…graag gedaan fijne vent)
   Nou, inkoppertje voor je!!

   1. Boudewijn Hummelinck

    Hier is geen touw aan vast te knopen, Breetveld..
    Ben je dronken?

    1. Baco

     Boudewijn Willem Hummelinck?

  4. Fonz

   boudewijntje verteld natuurlijk onzin, stikstofconcentraties? is dit per mm², per hectoliter laboratorium onderzocht? per epifratierifurant agaal gezien dan natuurlijk of poeremanaal?

   1. Baco

    Honderdduizend hectoliter per strekkende meter + 24.000 microben per spectrum.

 4. Jack Flash

  HaHaHa!Je blijft hier lachen met die domme humperstumpermezzadrama.
  Toch nog ergens goed dat portret.
  Whoehaha!

  1. Boudewijn Hummelinck

   Je inhoudelijke argumenten maken weer veel indruk, Jack.

  2. Bullshit16

   Jack
   Laat die huilbaby boudewijntjje toch zijn moeder heeft zijn luier nog niet verschoond hij blijft huilen

 5. Baco

  RPML voorziet ons van cijfers of spoort aan tot het gebruik ervan, heel verstandig in een tijd waarin de meeste mensen alleen nog op schapen lijken.

 6. Lambieck

  Een opmerkelijke en logische switch bij DDS.
  Van goedkope artikelen naar goedkope, waarschijnlijk zelfs gratis, stukjesschrijvers.
  Het zijn barre tijden met grote gevolgen.

 7. Bullshit16

  We weten toch dat we door de overheid van alle kanten genaaid worden
  De overheid moet er voor de burgers zijn en plaats daarvan draaien ze ons allemaal de nek om
  Zo zie je die landverraders zijn niet te vertrouwen
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU .en deze partijen heb ik alleen nog maar vertrouwen

  1. Boudewijn Hummelinck

   De angst van Bullshit roept mededogen op.

   1. Bijenzwerm

    @boudewijntje het trollebolleke van dds loopt hier zijn tijd te verdrijven, en dat elke dag weer van sochtends vroeg tot savonds laat..
    @ boudewijntje het huistrolletje doet dit in de vorm van schelden jij bakken en sneue reacties zoals hier boven, heel zielig ,maar wel de realiteit

   2. Brenda Welsh

    Halveer de veestapel, koop de boeren uit, landbouwgrond voor woning bouw. Ik denk dat veel boeren zich nu achter de oren krabben met deze crisis.

    1. Bullshit16

     Brenda
     Huilbaby dan mag jij voortaan vergif eten wat uit het buitenland komt.je weet gewoon niet wat je lult. en dat jij nog nooit en België geweest bent dat blijlt ook daar is het een groot woonwijk

 8. trollenvanger

  Dat zijn zeer merkwaardige metingen. Dit kan toch niet?

  De enige verklaring die ik kan bedenken is dat de meetapparatuur niet deugt.

 9. Paardenmiddel

  Iedereen zag dit aankomen. Ik ben blij dat dit ooenbaar wordt. Dus corona is nog ergens goed voor de linkerschreeuwers zoals die kickout en Gl clubjes horen we voorlopig ook niet meer. Wat een verademing.
  Over een aantal maanden zal blijken wat corona echt op zn geweten heeft. Voorlopig ziet het er niet naar uit, dat er meer doden zijn gevallen tov de voorgaande jaren.
  Daarna gaat brussel vast weer op zoek naar een andere manier om geld te innen.

 10. Bockbeer

  Het lijkt me nu dat de boeren gewoon hun beroep kunnen blijven uitoefenen, de boeren zijn dus niet het grootste probleem voor de stikstof. Dus politiek, laat de boeren voortaan met rust!

 11. perry

  Dit bewijst alweer dat de “groenridders” pseudowetenschappers geraadpleegd hebben!
  Dit wordt het lachertje van 2020, wat een afgang alweer voor de groenzeikers!

 12. RPML

  Het doet mij deugd te constateren dat bij huistrol Boudewijn Hummelinck (de zoveelste alias) de naam ‘RPML’ zoals altijd werkt als een rode lap op een stier. Wat waren het toch mooie tijden toen hij glashard beweerde dat ‘kennissen’ (ik kan me nauwelijks voorstellen dat hij ze heeft) ‘energie-neutraal’ zijn en hij even later werkelijk alle hoeken van de kamer kreeg te zien toen het inhoudelijk werd en hij werkelijk van toeten noch blazen wist. En zo ging het keer op keer. Biomassa was het helemaal, warmtepompen waren de toekomst, biobrandstoffen, elektrische auto’s helemaal super en maanden later beweerd hij weer glashard het tegenovergestelde. Het is me een waar genoegen Boudewijn weer inhoudsloos te zien zwalken. Met glasharde cijfers overtuig je Boudewijntje niet, dan konkelt hij verder over andere zaken… enerzijds meelijwekkend maar uiteindelijk bovenal amusant zo’n huistrol.

  1. Rammstein

   Applaus, klap klap klap! Bis, bis, bis!

  2. Boudewijn Hummelinck

   Ik stel vast dat RPML wel op de man speelt maar verder geen bal weet te raken.

   Jammer, maar een kat in inhoudelijke nood kan natuurlijk weinig andere kanten op springen.

   1. trollenvanger

    Hummelinck is zelf de kat in inhoudelijke nood.

    We kennen dit soort schaamteloze en leugenachtige omkeringen van hem al langer.

    Hij noemt dit: “debatteren”.

    1. Albertha1

     Hummelinck doet me altijd denken aan die orthodoxe gelovigen.
     Stug volhouden dat de aarde 5000 jaar oud is, Jonas in de walvis, de ark van Noach met alle dieren van de wereld aan boord, Adam en Eva met de slang in het paradijs, etc., terwijl ze alle feiten van de oerknal, de evolutie, kwantummechanica, exoplanetenetc. ontkennen .

   2. RPML

    Ha ha ha, zo voorspelbaar: enerzijds meelijwekkend maar uiteindelijk bovenal amusant zo’n huistrol. Wanneer gooi je de ‘ad hominem’ erin?

   3. Mario44

    Mandril

  3. perry

   RPML:
   Hummel heeft zelf géén warmtepomp, biobrandstof, elektrische auto, zonnepanelen!
   Hij overweegt het zelfs niet, om zoiets aan te schaffen, hij trolt enkel!
   Laten we zeggen dat hij ernstig is behept met een “trolverslaving”, hij is een simpele notoire dwarsligger!
   Hij weet niet beter!

 13. inert

  Het lijkt mij heel interessant om de betweters Klaver en Jetten nu uit te nodigen bij Jinek, kunnen ze de nieuwe Duitse info toelichten, gezien hun quasi kundigheid moet dat niet al te moeilijk zijn haha!

  1. perry

   inert:
   Duitsers maken geen grappen, en al helemaal geen meetfouten!
   De metingen kloppen gegarandeerd!

 14. Meriadoc Brandebok

  Ik las vanmiddag iets in dit verband over de stikstof-critici van het Mesdagfonds. Beetje off topic, maar wel relevant.

  h**ps://nos.nl/artikel/2329170-mesdagfonds-komt-nu-toch-uit-op-zelfde-stikstofcijfer-als-rivm-trekt-kritiek-stil-in.html

  1. Beukman

   @Meriadoc
   Interessant. Het zal wel volledig ondersneeuwen op het moment, temeer daar het Medagzuivelfonds er zelf maar geen ruchtbaarheid aan geeft. Begrijpelijk.

   Sportieve daar-is-de-kous-nu-mee-af-reactie van het RIVM:

   “Het is prettig dat er nu geen discussie meer over is”, reageert RIVM-stikstofonderzoeker Addo van Pul.

   1. Meriadoc Brandebok

    Was natuurlijk van meet af aan duidelijk dat het Mesdagfonds niet objectief zou zijn. Maar gelukkig hebben ze een geweten. Inderdaad een sportieve reactie van de RIVM.

    1. Mario44

     vappende flapdrol

 15. Boudewijn Hummelinck

  Ik heb me een tijdje verdiept in de grafieken waar RML zijn opmerkelijke conclusies op baseert maar kan niet achterhalen hoe zijn redenering precies tot stand kwam. Ik vond in zijn bronnen en ook elders nergens een tekst van een wetenschapper waarin dezelfde conclusie werd getrokken.
  Hij constateert betrekkelijk weinig verschuivingen in meetwaarden maar verklaart niet waarom die hoge stikstof-emissies nochtans in stand blijven. Hij verwijst naar Groen Links die eerdere waarnemingen in de wind zou hebben geslagen maar een bron daarvan ontbreekt.

  Ik vind het een nogal mager verhaal en vrees dat RPML willekeurig wat grafieken verzamelde om in verwijzing daarnaar een conclusie te trekken die hij al lang daarvoor had getrokken.

  Ik sluit niet uit dat zijn opmerkelijke conclusies een grond van waarheid bevatten maar op basis van het schaarse en ongeduide materiaal dat hij aandraagt lijkt het me op z’n minst nogal kort door de bocht.

  De eerlijkheid gebiedt dat ik op DDS al eerder bijdragen van RPML las en daarvan herinner ik me dat er altijd moeiteloos gaten in waren te schieten. We hebben niet met een wetenschapper te maken maar met een bevooroordeelde klimaatscepticus van het soort dat hier altijd klakkeloos zijn evangelie mag uitventen.

  Ik kan voor dit soort propagandisten altijd moeilijk respect opbrengen. Niet de waarheid is hun doel maar hun politieke doelstelling en dat is het onderuit halen van het klimaat- en milieubeleid dat noodzakelijk gevoerd moet worden om als aarde te overleven. Gevaarlijke demagogie is het dus ook.

  1. RPML

   Het doet mij deugd te constateren dat bij huistrol Boudewijn Hummelinck (de zoveelste alias) de naam ‘RPML’ zoals altijd werkt als een rode lap op een stier. Wat waren het toch mooie tijden toen hij glashard beweerde dat ‘kennissen’ (ik kan me nauwelijks voorstellen dat hij ze heeft) ‘energie-neutraal’ zijn en hij even later werkelijk alle hoeken van de kamer kreeg te zien toen het inhoudelijk werd en hij werkelijk van toeten noch blazen wist. En zo ging het keer op keer. Biomassa was het helemaal, warmtepompen waren de toekomst, biobrandstoffen, elektrische auto’s helemaal super en maanden later beweerd hij weer glashard het tegenovergestelde. Het is me een waar genoegen Boudewijn weer inhoudsloos te zien zwalken. Met glasharde cijfers overtuig je Boudewijntje niet, dan konkelt hij verder over andere zaken… enerzijds meelijwekkend maar uiteindelijk bovenal amusant zo’n huistrol.

   1. Bijenzwerm

    @rmpl +++

   2. Baco

    “zo’n huistrol”

    Hear, hear!

    En toch, zodra DDS dit weet is het een koud kunstje om hem de DDS-laan uit te flikkeren. O wacht, dat is wat er constant gebeurt en dat is de reden waarom hij momenteel opnieuw met tientallen verschillende nicks aan het zuigen is.

  2. Bijenzwerm

   @boudewijntje het huistrolletje ontpopt zich hier(in zijn waan) als zijnde een ware viroloog.
   @boudewijntje mag hier helemaal vrij zijn mening geven met onjuiste cijfertjes en verwarde inzichten geven op dds ,hij spreekt alleen helaas (voor hem)niet de waarheid.

  3. inert

   azijnwijn hummel/
   “Ik heb me een tijdje verdiept ”
   Je kunt beter eens verdiepen in je eigen psyche, eens flink introspectie plegen!
   Er zullen zeer zeker allerlei ziekelijke symptomen boven komen drijven, veroorzaakt door een ernstige manische depressie, vaak veroorzaakt door traumatische jeugdervaringen.
   Ben je misschien anaal, oraal misbruikt in je prille jeugd, de oorzaken zullen toch gevonden moeten worden, anders is genezing niet mogelijk!

   1. rory

    inert,
    Het is evident dat er iets mis is met de heer Hummelinck, maar u aanval is erg direct en pijnlijk.
    Ik vind deze persoon inderdaad iets meelijwekkends hebben, het is misschien beter hem te negeren, hopelijk druipt hij vanzelf af.

   2. RPML

    Als je al -bij mijn weten- al 4 jaar op een forum onder tientallen aliassen op deze wijze opereert is het een levenselixer; hetzij door een geestelijk deficit, hetzij door pecunia

    1. Boudewijn Hummelinck

     We zijn enorm onder de indruk van je sterke inhoudelijke reactie, RPML.

     Beetje zielig is het ook. Misschien de volgende keer niet weer zo’n grote broek aantrekken.

     1. trollenvanger

      “We zijn enorm onder de indruk…”

      Wie zijn we? Jij en je honderden aliassen?

      Ja mensen, het zijn er geen tientallen maar honderden. Over meer dan 15 jaar gemeten.

      Hummelinck is echt een fenomeen. Zijn dagelijkse optredens op DDS vormen een ware trekpleister voor “ramptoeristen” die zich verkneukelen of juist opwinden over de strapatsen en vreemde capriolen van deze diepzielige psychiatrische patiënt.

  4. Rammstein

   Van de vijf alinea’s in de reactie van Hummelinck, beginnen er vier met ‘ik’.

   De man is helemaal geen narcist hoor die denkt dat hij het middelpunt van het universum is, helemaal niet. Dat je dat niet denkt.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Je maakt weer veel indruk met je sterk inhoudelijke bijdrage, Groeneveld.

    1. Bijenzwerm

     @boudewijntje maakt altijd veel indruk met zijn inhoudelijk (hahaha) sterke bijdrages

    2. rory

     boudewijn,
     U altijd tegengestelde, negatieve respons en specifieke zinsopbouw, nav andermans reaguursels doen mij denken aan twee vroegere DDS reaguurders, zoals ene Aytas en Quispel!
     Wellicht bent u een van beiden?
     U bent écht oervervelend, gelijk aan de twee voorgenoemde namen!

   2. Boudewijn Hummelinck

    By the way, Groeneveld, ik plaatste hier twee inhoudelijke en tamelijk uitvoerige reacties op het artikel van RPML. Niemand, ook RPML zelf niet, ging daar inhoudelijk op in. Alle reacties die wel kwamen waren scheldpartijen van mensen die het onderwerp inhoudelijk niet kunnen beoordelen.

    Tot nader order ga ik er vanuit dat er geen tegenargumenten zijn en ik het verhaal van RPML kennelijk effectief onderuit haalde.

    Of zie ik dat verkeerd

    1. Rammstein

     Hummelinck schreef: “Ik houd het erop dat RPML en Groeneveld menen dat noch de boeren, noch het verkeer de oorzaak zijn van de stikstofproblematiek. Ik ben benieuwd wie volgens hen dan wel de boosdoener is, maar ik heb het donkerbruine vermoeden dat ze ons daarover in het ongewisse zullen laten.”

     Het lukt inderdaad niet om via aanvullende cijferfeiten andere ‘boosdoeners’ te lokaliseren. Feit blijft echter wel dat de stikstofproblematiek niet louter op het conto van de boeren of het autoverkeer kan worden geschoven. Dat dit wel -zonder enig voorbehoud- gebeurt door verdwaasde GroenLinksers en D66volk geeft te denken. Het minste wat geconstateerd mag worden is dat aanvullend en gedetailleerd onderzoek hoogst noodzakelijk is.

     1. RPML

      1. De politiek heeft op basis van metingen besloten ernstig in te grijpen in Stuttgart omwille van het ‘enorme’ stikstofprobleem en de fijnstofconcentratie, volgens hen expliciet veroorzaakt door het autoverkeer
      2. Nu blijkt dat in tijden waarin het autoverkeer sterk afneemt (de veroorzaker…) diezelfde metingen laten zien dat de stikstofuitstoot helemaal niet daalt (wat logisch zou zijn als dit als veroorzaker is aangewezen) en bovendien de fijnstofwaarden zelfs sterk stijgen
      3. Daarmee is de conclusie gerechtvaardigd dat het autoverkeer niet de veroorzaker is van het stikstofprobleem of fijnstofprobleem.

      Meer beweer ik niet. Ik heb het niet over boeren, ik heb het niet over de absurde grenswaarde van 40 (als je thuis een pan water opzet zit je al aan 900) en ik heb het niet over wat dan wel de oorzaak is. En alles wat die dwaas erbij haalt is slecht bedoeld om af te leiden omdat de kern hem niet past. Reageren is dus zinloos, zijn tactiek is beproefd en erg doorzichtig.

     2. Boudewijn Hummelinck

      “ Het lukt inderdaad niet om via aanvullende cijferfeiten andere ‘boosdoeners’ te lokaliseren”

      Dat er boosdoeners zijn, c.q. dat de stikstof-emissie onverantwoordelijk hoog is en dient te worden teruggedrongen wordt dus ook door Groeneveld niet ontkend.
      Dit vind ik een mooie stap voorwaarts in deze discussie, het gaat niet meer om het of, maar om de vraag ‘hoe’ we dit gigantische probleem aanpakken.

    2. rory

     boudewijn,
     Maar de ons VOORGEHOUDEN dwingende redenen en veroorzakers van de stikstof emissie’s zijn als NIET legitiem gebleken, DAT is nu de kern van de discussie!
     Niet afdwalen!

     1. Boudewijn Hummelinck

      Waaruit is dat gebleken, Romy?

     2. rory

      boudewijn,
      Ik aviseer een neuroloog te visiteren, het kort termijn geheugen is in geding, daarenboven ernstige dyslexie problematiek.
      Verder dialoog zinloos!

    3. Mario44

     Uitgerangeerde kotskop

  5. Fonz

   Stikstofcrisis is een Nederlandse ziekte die door klimaatreligieuze imbecielen wordt bedacht

  6. Piet51

   @Biudewijun Hummelinck
   Ik gaf net in een reactie twee sites waar precies het tegendeel van RPML’s bewering wordt onderbouwd.

  7. Mario44

   Brulkikker

 16. Fonz

  Maar dit weet elk gezond en weldenkend mens allang, er is geen crisis deze wordt gecreëerd om zo geld uit de zakken van mensen te kloppen om linkse hobby’s zoals het opvangen van illegale migranten en de uit klauwen gelopen zorgkosten omdat farmaceuten torenhoge bedragen vragen enz enz

 17. Piet51

  Ik heb de verwijzingen uit het artikel bestudeerd en kan niet ontdekken, dat de Duitse beperkte lock down de luchtkwaliteit niet beïnvloedt. Alle indicatoren zien er goed uit, maar misschien was dat voor de crisis ook al zo.
  Daarom heb ik ook gezocht naar Nederlandse en Belgische metingen. Daar wordt expliciet aangegeven, dat de luchtkwaliteit juist sterk is verbeterd. Kijk maar eens naar bijvoorbeeld:
  * nd.nl/nieuws/nederland/962837/luchtkwaliteit-door-coronacrisis-enorm-verbeterd# Deze plaatjes laten ook een groot deel van de Duitse situatie zien en die is eigenlijk spectaculair verbeterd voor fijnstof en stikstofdioxide.
  * vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/26/corona-en-luchtkwaliteit/ Een positief verhaal over de Belgische luchtkwaliteit.

  Maar er is nog veel meer info beschikbaar die juist de verbeteringen in luchtkwaliteit laten zien.

  Maar misschien heeft de schrijver andere informatie, die ik dan graag zou kennen.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Dank, Piet51, ik kon uit de gegeven bron die conclusie ook niet trekken.

   Ik vond ook nergens een wetenschappelijke bron die de opmerkelijke bewering van RPML ondersteunt. Ik veronderstelde dat, om het vriendelijk te zeggen, een beetje naar een gewenste conclusie is toegeredeneerd.

   RPML plaatste hier, voor jouw verschijnen hier, regelmatig klimaatsceptische artikelen. Die konden bij nadere beschouwing zelden de toets van redelijke kritiek doorstaan.
   RPML gelooft niet in de relatie tussen opwarming en menselijk handelen en nog minder in alternatieve energiebronnen. In dezelfde lijn ontkent hij ook de noodzaak iets aan de stikstofproblematiek te doen.

   Zoals je in deze draad kunt waarnemen reageert hij op kritische reacties meer door op de man dan op de bal te spelen. Het bevestigt mijn vermoeden dat zijn betogen inhoudelijk flinterdun zijn.

  2. Rammstein

   Piet51, dat de luchtkwaliteit door de coronacrisis enorm is verbeterd, lijkt er toch zeer sterk op te duiden dat de boeren in iedere geval NIET de oorzaak zijn. Bij hen is immers niets veranderd: dezelfde veestapel, dezelfde periode van zaaien, hetzelfde enorme gebruik van tractoren enz.

   Het autoverkeer is inderdaad teruggelopen. Maar het vliegverkeer is geheel lamgelegd. Aannemelijk lijkt het dus dat daar een groot deel van het stikstofkwaad zit.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Groeneveld geeft aan dat de verbetering van de luchtkwaliteit te danken is aan verminderd autoverkeer en verminderd vliegverkeer.

    Hij weet, net als ik, niet precies de verhouding tussen de twee bronnen van luchtvervuiling maar duidelijk is dat dit de ‘boosdoeners’ zijn.

    Dit was hetgeen te bewijzen viel.

    1. Bijenzwerm

     @boudewijntje het huistrolletje laat zich hier zien als MILLiEU expert..
     @boudewijntje het huistrolletje denkt er verstand van te hebben.
     @boudewijntje het huistrolletje mag ook meepraten over onderwerpen waar hij helemaal niks van begrijpt.

    2. Rammstein

     De naam is Rammstein, druiloor. Ik noem jou toch ook niet Tengo, Quispel, Dopper, Ceteris Paribus, Simon Brouwenstein of een van die 36 andere nicks van je. Rammstein dus, naar die wereldberoemde Duitse rockband waarover de Volkskrant een half jaar geleden een lyrische recensie schreef (naar aanleiding van hun optreden in een uitverkochte Kuip), drie dagen daarna gevolgd door een zeer uitgebreid en even lovend artikel over de band zelf. RAMMSTEIN dus, misschien kun je het met je eencellige pindabrein onthouden. Schrijf het anders even op een briefje.

     De verhoudingen zijn zeer duidelijk: het autoverkeer is gedeeltelijk teruggelopen en het vliegverkeer ligt nagenoeg stil. Het halveren van de veestapel en uitkopen van de boeren is dus een onterechte en misdadige daad. De boeren protesteren terecht!

     1. Boudewijn Hummelinck

      “het autoverkeer is gedeeltelijk teruggelopen en het vliegverkeer ligt nagenoeg stil. Het halveren van de veestapel en uitkopen van de boeren is dus een onterechte en misdadige daad. De boeren protesteren terecht!”

      Ik kan geen logische causaliteit ontdekken in deze redenering.

      Voor zover mij bekend dragen vliegverkeer, wegverkeer en landbouw samen bij aan de verhoogde stikstof-emissie.
      Als één van die bronnen tijdelijk stilvalt volgt daar toch niet uit dat boeren ten onrechte hierop worden aangesproken?

     2. Rammstein

      In Jip & Janneke taal speciaal voor de idioot Hummelinck: als het stikstofprobleem door de overheid voor een groot deel wordt toegeschreven aan de boeren en er nu tijdens de coronacrisis een aanzienlijk betere luchtkwaliteit genoteerd wordt terwijl de boeren niets in hun gedrag, werkzaamheden of veestapel hebben veranderd, kunnen het dus niet de boeren zijn. Snappez-vous?

      Nee, natuurlijk niet.

     3. Boudewijn Hummelinck

      @Groeneveld,
      Als van drie luchtvervuilers (vliegverkeer, wegverkeer en landbouw) twee tijdelijk stilvallen zal de luchtkwaliteit uiteraard verbeteren c.q. minder slecht worden maar daaruit volgt niet dat landbouw geen aandeel heeft in de luchtvervuiling.

      Je redenering lijkt overigens in strijd te zijn met die van RMPL die juist meende te constateren dat de luchtkwaliteit onverminderd slecht bleef na het stilvallen van vlieg- en wegverkeer.

      Misschien wrijf je wat te lang door in de zelfgemaakte vlek.

     4. Rammstein

      Hummelinck, je zit achter mijn ‘filter’ zo lang je de naam Groeneveld gebruikt.

     5. Boudewijn Hummelinck

      Ramsteen vond een vluchtweg om niet inhoudelijk te hoeven reageren.

  3. RPML

   @Piet51 Deze berichten heb ik ook gelezen en deze kloppen ook; ze zijn echter van toepassing op hogere luchtlagen en niet op of vlak boven de grond, daar waar het leefmilieu van de mens in het geding zou zijn. De meetpunten in de Duitse steden zijn op voornamelijk verkeersintensieve knooppunten in binnenstedelijk gebied. Stuttgart heeft al meerdere dagen zogenaamd slechte luchtkwaliteit gehad: overschrijding van de (discutabele) grenswaarden; er zijn PDF-bestanden op deze sites met maandgemiddelden en jaargemiddelden en daaruit kun je afleiden dat dergelijke overschrijdingen zoals in de afgelopen weken op fijnstof-niveau niet vaak voorkomen; er was in de afgelopen maanden zelfs een hosanna-gevoel omdat er zo weinig overschrijdingen waren en ‘dus’ de maatregelen effect zouden hebben gehad.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Los van deze meetwaarden, kan RPML een verwijzing geven naar een wetenschappelijke bron waarin de relatie tussen autoverkeer en stikstof-emissies is onderzocht en aansluiten op zijn conclusies?

    Met alle respect, je bent voor zover ik weet geen wetenschapper in dit vakgebied en je trekt als een amateur conclusies uit beperkte bronnen.

    1. Baco

     Boudewijn Willem Welsh zet zichzelf graag voor megapaal.

    2. RPML

     Godsallemachtig, wat zet jij jezelf voor schut! Het zijn juist de onnozele linkse politici die de relatie hebben gelegd tussen autoverkeer en stikstof-emissies en op basis daarvan maatregelen afkondigen en belasting innen. Vraag die politici naar hun wetenschappelijke bron als ze met dergelijke maatregelen aankomen. Allemachtig, wat een afgang dit

     1. Boudewijn Hummelinck

      Ik begrijp dat RPML geen wetenschappelijke bronnen kent of kan noemen die zijn opmerkelijke beweringen kunnen ondersteunen.

      Dit was hetgeen te vermoeden was.

      Ik stel voor het hierbij te laten. Op scheldpartijen zit ik verder niet meer te wachten.

    3. Bertus bumperding

     Aaaach.
     Bartje Kinderhumper heeft ook weer een digitaal ajaculaat gelost .
     Ondertussen heeft hij alvorens het schot te lossen nog even aan een jongen van 7 jaar gedacht .

 18. rory

  Die Corona-Krise hat an den Berliner Straßen noch nicht nachweislich zu besserer Luft geführt. Obwohl seit Mitte März deutlich weniger Autos unterwegs sind.
  Relativ sauber war die Luft demnach bis etwa zum 17. März, dem Tag an dem sämtliche Schulen schlossen. Dann aber stieg die Konzentration von Schadstoffen wie Feinstaub oder Stickstoffdioxid, obwohl weniger Autos fuhren.
  Bron: bild.de

 19. Canta

  Het is me een raadsel waar deze bewering vandaan komt want ik heb ze nergens kunnen vinden. Wel is vastgesteld dat de luchtkwaliteit enorm is verbeterd nu er minder verkeer is.

 20. rory

  Auch der aktuelle CO2-Rückgang am Sonnblick habe nichts mit dem reduzierten Verkehr zu tun. “Die Konzentration von Kohlendioxid sinkt im Frühling immer. Denn die erwachende Vegetation benötigt Kohlendioxid für ihre Photosynthese”, so die Leiterin des Sonnblick-Observatoriums Elke Ludewig.
  bron: Wienerzeitung.at

  1. RPML

   CO2 = Kohlendioxid
   NO2 = Stickstoffdioxid
   Feinstaub = fijnstof

 21. Baco

  Aantal doden in week 11 van 2018 = 3733
  Aantal doden in week 11 van 2019 = 3227
  Aantal doden in week 11 van 2020 = 3182*

  Wees geen schaap, blaat een ander niet na, verzet je tegen deze machtsgreep!

  Bron: CBS

  1. Fonz

   Ik zeg het is een hype, de hele wereld levert haar vrijheid in, als je begrijpt wat ik bedoel!

 22. ivanhoe

  ALS IEDEREEN DIE HUMPERNICKEL NOU EINDELIJK EENS VOLKOMEN LINKS LAAT LIGGEN DAN KOMEN NOG ERGENS. VOER DIE LAMZAK TOCH NIET . MAN MAN ZO MOEILIJK IS DAT TOCH NIET
  .

 23. Boudewijn Hummelinck

  RPML zaaide hier gisteren veel verwarring en misinformatie over de effecten van Corona op de luchtkwaliteit.

  Dit artikel geeft wat meer inzicht: ht*ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/corona-en-de-natuur-effect-blijkt-minder-indrukwekkend-dan-gedacht~b9ef657a/

  1. CZ

   RPML is volgens mij uitstekend geïnformeerd en hij baseert zich uitsluitend op geverifieerde cijfers. De media kun je in deze dagen beter links laten liggen, daar lagen ze toch al.

   1. RPML

    Onze huistrol denkt nog even duiding te geven (’t zit hem toch dwars dat steeds maar weer in de hoek gezet te worden ha ha) maar realiseert zich niet dat hij daarmee alleen maar de kuil voor hemzelf nog dieper maakt: Uit het stuk blijkt dat ‘de wetenschappers’ (waar deze huistrol zich altijd op beroept, hij denkt nog altijd dat het bij de wetenschap net als bij de politiek gaat om ‘meeste stemmen gelden’; een hardvochtig fenomeen onder mensen met héél weinig verstand van wetenschap) van het KNMI en RIVM zich tegenspreken; het KNMI meld een sterke verbetering terwijl het RIVM tot 6x meer fijnstof meld volgens het stuk; ook was onze huistrol aan het schreeuwen dat de lucht juist schoner was geworden; als verweer exact datgene wat ik op Piet51 antwoordde: ja, in de hogere luchtlagen maar niet daar waar de mens leeft en waar alle belastingen en verboden op zijn gebaseerd. Plots blijkt ook de oostenwind de oorzaak te zijn van de verhoogde fijnstof… maar de auto’s waren toch de oorzaak volgens al die milieucharlatans? Het is alsof je een zwaar gereformeerd iemand met bewijzen aantoont dat God niet bestaat; hij zal nooit daarin meegaan, omdat het blootlegt dat hij zijn tijd en energie in een fabeltje heeft gestoken; het is met de gelovigen van de klimaathysterie niet anders, ze gaan snel op zoek naar een nieuw geloof om met dezelfde energie zich daar weer op te storten.

    1. CZ

     En …

     Extreme maatregelen die continenten naar de knoppen helpen en complete economieën slopen!

     Week 12 2018 (19 t/m 25 maart) = 3430
     Week 12 2019 (18 t/m 24 maart) = 3042
     Week 12 2020 (16 t/m 22 maart) = 3575

     1. RPML

      Ook daar ontbreekt de volledige ratio: er is maar één plek waar heel duidelijk is geworden hoe gevaarlijk Corona is en de getallen te controleren zijn: op een cruiseschip met op elkaar gepakte en ronddobberende bejaarden en een airco als hulpje voor de broodnodige verspreiding. De getallen: 3900 opvarenden, 1200 besmet en 10 overleden, en dat zonder IC. Het werkelijke probleem is het aantal IC’s in de diverse landen.

      De media gebruikt ondertussen weer angst om de ratio bij de mensheid uit te schakelen, net als met het klimaat. Je hebt nu eenmaal hele volksstammen die daar gevoelig voor zijn, dat weet de media en dat weet de politiek.

     2. Boudewijn Hummelinck

      RPML ziet een Corona-complot van Regering en media.

      Waarom verbaast dat niet?

     3. CZ

      “(…) dat weet de media en dat weet de politiek.”

      Juist, en er zijn nogal wat schapen in de kudde die daar blind achteraan hobbelen.

    2. CZ

     “het KNMI meld een sterke verbetering ”

     ‘meldt’

     Voordat de fukking taalnazi weer een natte scheet laat.

     😉

     1. RPML

      Aj, ja, ik was ziek toen ze de spellingsregels uitlegden op de lagere school 😉

     2. CZ

      😉

   2. RPML

    Wat de media nog altijd niet in de gaten lijkt te hebben is dat er een verschil is tussen stikstof en stikstofdepositie. En zoals altijd zijn er geen meetinstrumenten om stikstofdepositie te meten, maar wel stikstof. Stikstofdepositie wordt alleen bepaald op basis van MODELLEN, dat zijn zo’n soort modellen waarmee ook de opwarming van de aarde wordt voorspeld over 50 jaar, de zeespiegelstijging over 50 jaar etc etc. En zo komt het dat een hondendrol het hele stikstofmodel in de war schopt, maar de milieucharlatans houden vast: het model klopt…

    1. CZ

     “maar de milieucharlatans houden vast: het model klopt…”

     Omdat het móét kloppen RPML. Timmermans c.s. heeft niet voor niets een plan bedacht waar minimaal 11.000 miljard mee is gemoeid.

    2. Boudewijn Hummelinck

     RPML wrijft nog even door in de zelf gemaakte vlek.

     🤪

     1. Rammstein

      Hummelinck geeft altijd hetzelfde voorspelbare antwoord als hij is afgedroogd, ingemaakt, in de hoek gezet, het debat heeft verloren, ongelijk moet bekennen en zijn meerdere moet erkennen.

      Het is te hopen dat RPML nog vele verhelderende artikelen schrijft op DDS.

     2. CZ

      “Het is te hopen dat RPML nog vele verhelderende artikelen schrijft op DDS.”

      Amen!

     3. Boudewijn Hummelinck

      😎

     4. Boudewijn Hummelinck

      “ “Het is te hopen dat RPML nog vele verhelderende artikelen schrijft op DDS.”“

      Hier sluit ik me van harte bij aan.

      😺

 24. CZ

  Goed stuk RPML, ga je vaker publiceren?

 25. Boudewijn Hummelinck

  RPML wrijft nog maar eens door in de eerder zelfgemaakte vlek.

  Ik ga daar verder geen aandacht meer aan besteden.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Ach, ik zie nu pas dat het dezelfde zeperd van een twee weken geleden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.