Hoe had de coronacrisis eruit gezien als partijen naar Forum voor Democratie hadden geluisterd? Thierry Baudet legt het nog eens haarfijn uit tijdens Kamerdebat

Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet was de eerste die in de Kamer al waarschuwde voor het gevaar van het virus. Toen al diende hij motie na motie in om Kamerleden te bewegen in actie te komen. Het verhaal kennen we inmiddels wel; uiteindelijk kon ook Nederland niet de dans ontspringen.

Critici klagen al weken dat Baudet weer op de populistische trompet blaast. Want het zou eerder ‘populistische retoriek’ zijn dan dat Baudet zich daadwerkelijk zorgen maakt om het landsbelang. Er kwamen zelfs verhalen voorbij dat Baudet expres de anti-Rutte houding aannam.

Uiteraard is dit complete kolder, lang voordat überhaupt iemand binnen het kabinet zich zorgen maakte om het naderende virus was Baudet al bezig om Nederland te waarschuwen voor het naderende onheil. En ‘helaas’ kreeg Baudet gelijk, ook Nederland had zich veel beter kunnen voorbereiden.

Forum had graag gezien dat het kabinet had gekozen voor een korte pauze, oftewel een volledige lockdown. Door tijdens deze lockdown grondig te gaan testen zouden we een veel beter beeld krijgen wie er allemaal besmet is, en waar.

Ook is Baudet van mening dat we nu veel langer in een milde vorm van lockdown moeten leven omdat we niet voor een korte en krachtige lockdown hebben gekozen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Hendrik_Groen

  NPO: ‘FvD werd begin dit jaar grootste partij van NL dankzij illegale Facebookcampagnes’

  1. LifeBuddy

   Internationale donorregeringen gebruiken immers hulp om hun eigen politiek beleid en veiligheidsdoelstellingen op korte termijn te ondersteunen.
   Dat is geld voor die arme kindjes met een dikke buik van de honger [zien we altijd op tv als reclame] en heel de linkse kliek pikt al jaren die hulp in voor eigen gewin.

 2. Jack Flash

  Ja natuurlijk.De Npo…

  1. Hendrik_Groen

   FvD heeft het zelf ook toegegeven.

 3. Boudewijn Hummelinck

  Ik zag een mooie gedachtenwisseling in de Kamer tussen Rutte en Baudet, een gedachtenwisseling tussen een gelouterde professionele bestuurder met een pedante adolescente populist die zonder ervaring en kennis van zaken hakkelend zijn ideetjes probeerde te formuleren.

  Het was zowel vermakelijk als aandoenlijk.

  1. Canta

   Boudewijn Hummelinck
   Denk je ook niet dat Baudet blauwe plekken op zijn borst moet hebben.
   Hij is in ieder geval al weken bezig met zich op de borst te slaan.

  2. Cycle25

   Kwijl jij maar weg in de pendek van Rutte, met z’n 10 jaar personeelszaken Unilever.

   Wat een brok ervaring…

 4. Jack Flash

  Ja,Baudet was ijzersterk.

 5. Jezus van Nazareth

  Mijn Vader, die gozert wordt hier nog populairder dan ik.
  Toch maar even met mijn vader overleggen of het geen tijd wordt voor een terugroepactie.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Houdt Uw Heilige Mond, Heere Jezus, U heeft het stoffelijke met het eeuwige verwisseld en uw moet netjes aan de rechterhand van de Hemels Vader blijven zitten. Als we U nodig hebben roepen we U aan, in het volle besef daarmee niet meer, maar ook niet minder, dan een geneeskrachtig placebo-effect te laten optreden. Daar heeft U verder geen rol en werking meer in, dan had U maar moeten blijven leven.
   Ik heb er al vaker op gewezen dat het zinloze ruziezoeken met de Joodse clerus U vroeger of later zou gaan opbreken. De kerk spant, als puntje bij paaltje komt, altijd samen met de wereldse heersers en die Romeinen hadden maar één belang, en dat was rust in de tent, precies wat U niet veroorzaakte. Querulant, dat U er bent! We hebben daar nog steeds ellende van.

   Dus, Jezus, we hebben met U niks en niemendal te schaften.

   1. Canta

    Boudewijn Hummelinck

    AMEN, AMEN, AMEN !!!!!

   2. Maks

    Willem Welsh?

 6. Bullshit16

  Natuurlijk heeft baudet gelijk is geen woord spaans bij

  1. Brenda Welsh

   Is met een hoofdletter Spaans.

   1. Maks

    Willem Welsh?

 7. Meriadoc Brandebok

  Door welke virologen, intensivisten, micro-biologen, huisartsen, epidemiologen, longartsen, internisten, R0-modelleurs en GGD-ers wordt deze aanpak geadviseerd?

  Voor het kabinet is nooit de eigen wil leidend geweest, maar het advies van de Nederlandse deskundigen. Privéjet zoekt deskundigen op in de krant als deze in zijn straatje kletst, maar roept verder over een virus waar hij niets van weet. Achteraf is het sowieso mskkelijk roepen.

  1. -Bo-Realist

   Meria
   Het is nogal naïef om klakkeloos wie dan ook te volgen. De doodsangst die tot in den treure over ons is uitgestort slaat nergens op. Even veel doden als tijdens gemiddelde griepgolf en onze vrijheden worden als as door de wind meegenomen.

   Nederland wordt als de nieuwe regels voor sociaal verkeer en contant geld wordt verboden een China aan de Rijn, is dat wat je wil?

 8. Beukman

  Inmiddels heeft Baudet alle registers opengetrokken om er bij de Nederlanders in te rammen dat hij het altijd al goed heeft gezien, en dat amateurs als Van Dissel ernaast zaten.

  Zelfs als Thierry het bij het rechte eind had gehad: met welk doel steekt hij er zoveel energie in om zijn gelijk te halen, anders dan als een ultieme zelffelicitatie? En wat doen we met het verwarrende feit dat hij en die andere deskundige, dr. Jensen, het fundamenteel met hem oneens zijn?

  1. Jack Flash

   Niet fundamenteel ,maar over de aanpak Beukman.
   Jensen ontkent niet het gevaar van een virus,maar hoe de hysterie eromheen ingezet kan worden om het ontevreden volk koest te houden door angst.De cijfers van Jensen geven een relativerend gevoel over de slagkracht van Corona.
   Een smerige streek van het establishment?De kijker kan zelf zijn/ haar conclusie trekken
   Een geluid wat nooit op de NPO zal vertoond worden.

   1. Beukman

    Nee @Jack, die twee hebben een fundamenteel verschil van mening.
    Ik citeer Thierry:

    Wij denken verschillend over corona. Hij denkt dat het niet of nauwelijks bedreigend is en ik denk dat hij het onderschat. Als je ziet wat er vandaag werd gezegd dat 5 procent van de mensen die het hebben eraan sterft, volgens het RIVM… 5 procent! Het is dus ontzettend dodelijk.

    mediacourant.nl/2020/04/thierry-baudet-oneens-met-robert-jensen-over-corona/

    1. Jack Flash

     Dit bericht ken ik al Beukman,waarschijnlijk ligt het verschil tussen ons in wat ,fundamenteel, inhoudt.
     Maakt niet uit verder.

     1. Beukman

      @Jack
      Thierry wil een volledige lock down, Jensen vindt corona niets meer dan een griepje. Ik kan me geen verschil van mening voorstellen dat fundamenteler is.
      Welke van deze twee deskundigen moeten wij Nederlanders serieus nemen?

     2. Blitzkrieg

      Beukman : Je kunt vinden dat Thierry en Jensen twee totaal verschillende meningen hebben, toch ben ik het hier totaal niet mee eens. Thierry wilde een lockdown voor inventarisatie middels testen en voorbereiding met een hoofdletter V. Massa’s testen, ic bedden en mondkapjes… en korte lockdown (van max. drie weken) om daarna weer na de lock-in te gaan. De hele schade (of een tenminste een substancieel gedeelte) die op dit moment toegebracht wordt aan onze economie had hieraan besteed kunnen worden. Jensen heeft sinds het begin het gevaar gezien van deze lockdown, en terecht! Er is het kabinet alles aan gelegen zoveel mogelijk doom en gloom te verspreiden en deze lockdown zo lang als mogelijk te laten duren. Ik ben nooit een voorstander van een lockdown geweest, corona is en blijft een soort griep. Wat voor mij het meest belangrijke is, is de gedachte achter de lockdown. Rutte is ronduit schandalig bezig, en elk debat (en conferentie) toont dat weer aan. Onder Baudet had ik er vertrouwen in kunnen hebben, sinds het begin lijken Baudet en Wilders de enige met een beetje verstand. Rutte die heeft ons land in een politie staat verandert en heeft het doel (nee, het is geen knullige onkunde) dit zolang mogelijk zo te houden (die experts zijn natuurlijk allemaal lobbyisten), wellicht is Thierry is naïef geweest door te denken dat het kabinet ooit de oprechte intentie heeft gehad dit land uit de crisis te helpen. Thierry heeft het beste met het land voor, hij kan er ook niks aan doen dat we door het huidige kabinet worden geregeerd.

     3. Beukman

      Veel woorden van jou, @Oorlog, en veel afleidingsmanoeuvres. Maar Thierry zegt zelf dat ze er totaal verschillend over denken:

      Wij denken verschillend over corona. Hij denkt dat het niet of nauwelijks bedreigend is en ik denk dat hij het onderschat. Als je ziet wat er vandaag werd gezegd dat 5 procent van de mensen die het hebben eraan sterft, volgens het RIVM… 5 procent! Het is dus ontzettend dodelijk.

     4. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Veel woorden van jou, @Oorlog, en veel afleidingsmanoeuvres. Maar Thierry zegt zelf dat ze er totaal verschillend over denken”
      Kan me niet schelen, dit zijn mijn eigen gedachtes en daar ga ik nog altijd zelf over. Afleidingsmanoeuvres? Waarvoor? Waarvan?

      Thierry en Jensen verschillen minder als dat je zou kunnen denken. Thierry heeft in het beginsel GEEN lockdown gewild, hij wilde maximale voorbereiding, massa’s tests, mondkapjes, uitbreiding ic bedden, test op luchthavens en grenzen sluiten. Dit wilde hij allemaal al in januari ter voorkoming van een lockdown!!! De rest van het kabinet was apathisch zoals altijd.

      Ook Jensen is niet tegen een lockdown, maar alleen als ALLER LAATSTE redmiddel, als er werkelijk geen andere mogelijkheid meer is. Jensen is van mening – en gelijk heeft hij – dat er nu geen enkele aanleiding voor een lockdown is, de omstandigheden zijn daarvoor in zijn ogen nu niet ernstig genoeg (griepgolf 2018 > 10.000 doden). Een overeenkomst tussen Jensen en Thierry is dat ze beide pleiten voor een eind datum iets wat rutte nadrukkelijk niet doet. Thierry biedt perspectief een ander groot verschil met rutte.

      Heel Nederland zit nu in een lockdown en wat doet rutte met deze kostbare tijd om zich voor te bereiden zo snel mogelijk weer door te kunnen gaan met het normale leven? Niks, nada, noppes. De lockdown heeft op deze wijze geen enkel doel, anders dan macht. Thierry wilde de lockdown gebruiken als periode van maximale voorbereiding om snel weer verder te kunnen (max. drie weken). Pas nu, drie maanden later komt de opschaling van de testcapaciteit een beetje op gang. Geef toe Beukman, dit is knudde kabinet 0.1.

      Beide, zien het gevaar van deze lockdown… al denk ik dat Thierry (en Wilders) zich in de omvang hiervan vergist hebben.

     5. Boudewijn Hummelinck

      “Thierry heeft in het beginsel GEEN lockdown gewild,”

      Wat hij beginsel allemaal wilde is niet zo duidelijk maar vast staat dat toen de regering besloot tot een gematigde lockdown hij gilde dat het allemaal veel radicaler moest en de Nederlandse burgers in hun huizen dienden te worden opgesloten.
      De flipflopper is thans weer van mening dat we snel moeten stoppen met de maatregelen. Hij noemt dat een ‘intelligente exit-strategie’.

     6. Beukman

      @Oorlog
      Allereerst: er zit van alles tussen een volledige lockdown en géén lockdown. Nederland zit daar ergens tussenin. Wat er wel mag en wat er niet mag is niet gebaseerd op macht, maar op wat de deskundigen zeggen.
      Baudet is géén viroloog, Baudet is een politicus.
      Alles wordt glashelder gecommuniceerd; regels en richtlijnen zijn voor iedereen begrijpelijk.

      Als het aan Jensen had gelegen, dan waren de Deltawerken er helemaal niet gekomen. “Laten we nou maar even wachten tot er wat gebeurt, dna kunnen we die dingen altijd nog bouwen.”
      Nee Jensen, dan was het dus te laat geweest. Je kan trouwens ook je vinger niet meer in de dijk stoppen als het gat al te groot is geworden.

      Ik herhaal nog maar even de woorden van Thierry:
      Wij (hij en Jensen) denken verschillend over corona. Hij denkt dat het niet of nauwelijks bedreigend is en ik denk dat hij het onderschat.

      Maar ook verschilt Thierry wezenlijk van mening met Jensen over het achterliggende “doel” van de Nederlandse coronacrisis. Jensen probeert de Nederlander, hoe ironisch, angst aan te jagen met zijn videoproduct “DE ANGST-OORLOG”. Hierin vertelt de man dat corona door de overheid wordt gebruikt om ons allemaal in onze huizen op te sluiten. Terwijl dat coronadingetje echt niet meer is dan een griepje! Trouwens, wat weet de baas van de WHO daar nou van? Dat is notabene een Ethiopiër! Wat weten Ethiopiër nou over gezondheid!

      Jensen, de losgeslagen hystericus. Baudet, heer als hij is, heeft op eloquente wijze afstand van hem genomen. Nu zijn aanhangers nog. Voor Baudet kan ik nog wel respect opbrengen. Voor Jensen echt niet.

      Er is nog iets.
      Thierry heeft zijn weerzin tegen debatten in de TK nooit onder stoelen of banken geschoven. Hij vindt dat ze weinig productief zijn: iedereen doet zijn zegje en maakt zijn statement, maar tot een werkelijke uitwisseling van feiten komt het niet.
      Weet je: ik vind dat hij gelijk heeft. Dapper van hem om dit – in de TK – hardop te zeggen.
      Het was dan ook een beetje merkwaardig dat diezelfde Thierry eind januari in de TK om een debat vroeg.
      Hem werd echter te verstaan gegeven dat er een paar dagen lter een Commissievergadering zou plaatsvinden. Dat is een veel geschiktere gelegenheid om een dergelijk urgent probleem te bespreken. Thierry had zo kunnen aanschuiven, maar hij deed het niet. Hij zal het wel te druk hebben gehad met belangrijkere zaken.

     7. Boudewijn Hummelinck

      “Het was dan ook een beetje merkwaardig dat diezelfde Thierry eind januari in de TK om een debat vroeg.
      Hem werd echter te verstaan gegeven dat er een paar dagen lter een Commissievergadering zou plaatsvinden. Dat is een veel geschiktere gelegenheid om een dergelijk urgent probleem te bespreken. Thierry had zo kunnen aanschuiven, maar hij deed het niet. Hij zal het wel te druk hebben gehad met belangrijkere zaken.”

      Dit bewijst dat het de populist Baudet helemaal niet om oplossingen te doen is. Hij gooit een populistisch drolletje over de schutting en hoopt daarmee het minder intelligente volksdeel te overtuigen van zijn visie.

     8. Blitzkrieg

      Quote : “Wat er wel mag en wat er niet mag is niet gebaseerd op macht, maar op wat de deskundigen zeggen.”
      Die deskundigen zijn nu precies het grote probleem, neem nu bijvoorbeeld ab oosterhuis die de fles optrekt om te vieren dat een kind van vier knetter besmet is. Dit zijn de schoften die je tegenwoordig in elk televisie programma ziet, het soort mensen waartegen de samenleving beschermd moet worden. Het zijn allemaal hetzelfde soort wetenschappers als al de klimaat-wetenschappers waaronder een 97% consensus zou heersen. Ik zal je de linkjes maar besparen je bent inmiddels wel bekend met de ravage die wordt aangericht in naam van de klimaatgod.

      Het maakt niet uit wie viroloog is of niet, je hebt altijd zelf de taak om kritisch na te blijven denken. Ik denk dat we het gemakkelijk eens kunnen worden over het feit dat de kosten en de baten op dit moment helemaal uit balans zijn. Ook jij zal lekker veilig in je comfort zone blijven zitten en geen antwoord geven op de vraag wat deze hele corona-crisis mag gaan kosten, en ten koste van wat? Is de lakse houding van dit kabinet ten opzichte van het testen en het in kaart brengen van de dodelijkheid van het corona-virus niet op zijn minst verdacht? Misschien is het je ontgaan, maar Baudet stelt hier wel degelijk vraagtekens bij?!

      Quote : “Alles wordt glashelder gecommuniceerd; regels en richtlijnen zijn voor iedereen begrijpelijk.”
      Geen reden tot optimisme, het gaat nog heel erg lang duren en we moeten maar gaan wennen aan het nieuwe normaal. Ook geen eind datum of wat ook, sombere uitzichtloosheid.

      Quote : “Als het aan Jensen had gelegen, dan waren de Deltawerken er helemaal niet gekomen. ”
      Als het aan Jensen hadden gelegen hadden we gewoon rustig naar de cijfers gekeken, en waren we tot de conclusie gekomen dat er niks bijzonders aan de hand is. De sterfte cijfers in 2020 zijn tot nog toe bijzonder laag. Ook was er tijdens de griepgolf ook een tekort aan bedden op de IC’s net al nu, alleen kwam het toen niet in het nieuws. Ik meen me te herinneren – maar ik kan het fout hebben – dat ook jij niet voor de lockdown bent/was.

      Qoute : “Hij denkt dat het niet of nauwelijks bedreigend is en ik denk dat hij het onderschat.”
      Ja hierin heb je gelijk, echter denk ik dat dit verschil ALLEEN uitgedrukt kan worden in de schadelijkheid van corona, een verschil in maat; waar ligt het op de meetlat? Veel onderliggende zorgen zijn dezelfde!

      Quote : “Maar ook verschilt Thierry wezenlijk van mening met Jensen over het achterliggende “doel” van de Nederlandse coronacrisis.”
      Jensen is hierin heel duidelijk, de corona crisis wordt misbruikt voor van alles en nog wat. Jensen is echt niet alleen de enige, ook Baudet is hier heel open over. Overal zie en hoor je om je heen hoe de crisis wordt misbruikt. Kijk een naar een oorlog reeds verloren, dat is van een niveau dat je zeker kan bekoren.

      Europa in oorlogsmist #1: Infinite cash, infinite debt
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=zeV5eR0sqe8

      Europa in oorlogsmist #2: De prijs op uw hoofd
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=YFWa1nBWJRE

      Europa in oorlogsmist #3: Veilig in gevangenschap
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=i8PsRbFVKBU

      Quote : “Jensen, de losgeslagen hystericus. ”
      Jensen… een losgeslagen hystericus? Zijn eerste afleveringen rondom het corona-virus waren inderdaad controversieel. Op dit moment heeft de realiteit ons echter ingehaald, Rutte zegt het letterlijk “het zal nooit meer zo worden als dat het was”. We zullen maar moeten leren wennen aan het nieuwe normaal! Als Jensen hiervoor waarschuwt is hij volgens jou een hystericus, als Rutte je dit echter dicteert is het een “goede leider”. Je voelt hier zeker zelf toch ook wel een spagaatje?!

      Ik weet, je zult het niet met mij eens zijn maar Jensen is een ras optimist. Ook nu steekt hij mensen steeds weer een hart onder de riem, jij ziet dat uiteraard niet maar bent ook niet geintresseerd in zijn content. Als ik Jensen ergens voor mag complimenteren is het wel zijn optimisme, durf en dat hij mensen weerbaar maakt.

      Quote : “Hij vindt dat ze weinig productief zijn: iedereen doet zijn zegje en maakt zijn statement, maar tot een werkelijke uitwisseling van feiten komt het niet. Weet je: ik vind dat hij gelijk heeft.”
      Vroeger veranderde iemand nog weleens van mening tijdens een debat, dit zijn echter reeds lang vervlogen tijden. Hierin kan ik je niet anders dan gelijk geven.

      Quote : “Hij zal het wel te druk hebben gehad met belangrijkere zaken.”
      Ik ben wel zo verschrikkelijk klaar met deze argumentatie, altijd hetzelfde en zeer vermoeiend. De truuk is keer op keer hetzelfde, het standaard ao’tje. Hoe jij er tegenaan kijkt maakt me eigenlijk niet zoveel uit, het is overduidelijk dat Thierry keer op keer aan een dood paard trekt.

     9. Beukman

      @Oorlog beweert:
      Die deskundigen zijn nu precies het grote probleem, neem nu bijvoorbeeld ab oosterhuis die de fles optrekt om te vieren dat een kind van vier knetter besmet is. Dit zijn de schoften die je tegenwoordig in elk televisie programma ziet, het soort mensen waartegen de samenleving beschermd moet worden.

      Je hebt dat zeker weer van Jensen? Geenstijl? Dienie Kars?

      Ik heb zelf ook maar even gezocht. Wat blijkt? Osterhaus drinkt aan het eind van de werkdag met zijn medewerkers een borrel, “het is ten slotte na vijven.”
      Kort daarvoor is bekend geworden dat een kind is besmet met Mexicaanse Griep. Hierdoor weet zijn team dat er werk aan de winkel is. Waar proost Osterhaus vervolgens op? “Dat we dit goed mogen aanpakken.”

      Niet Osterhaus is een schoft maar degenen die dit nepnieuws verspreiden.

 9. m.van.rosmalen

  Daar is onze grote graaier Derrie weer.
  Denkt dat ie het buskruit heeft uitgevonden 😂😂😂

  1. -Bo-Realist

   De grootste graaier is lijkenpikker Rutte.

   1. m.van.rosmalen

    Ook maar dit opgeblazen kwalleke is een VVD light en is er alleen voor de graaiers, grootverdieners en meer van dat studentengepeupel en thuiswerkers.
    Voor de gewone man gaan ze niks doen

 10. ReneR

  Stem FVD. Dan keihard, NEXIT.
  Weg uit de corrupte EU. Z.S.M.

 11. Gallus

  Baudet is met zichzelf bezig en wil kost wat kost bewijzen dat hij het allemaal beter wist of had gedaan; over ELK onderwerp.
  Dat testen KON niet en kan nog steeds niet op grote schaal; te weinig middelen wereldwijd.
  Uiteindelijk lijkt het hem meer om economie te gaan.

  1. Bullshit16

   Gallus
   Bullshit baudet heeft het van af het begin goed gedaan alleen die landverraders partijen wilden niet luisteren nu zitten we dank zij Rutte en koozoten langer en deze politie staat.en dit moet stoppen nu direct het word steeds meer een dictatuur met hun app het word steeds erger en angstaanjagender
   Stem fvd of PVV uit de eu

 12. Tcj

  Dit riep FvD omdat zij dit idee hadden of omdat ze dit gezien hadden bij China? Groot verschil.. Maar waarom schrijft DDS geen propagandistisch artikel over het feit dat het FvD als enige partij in Nederland een pixel op hun website laat plaatsen waarbij al je gegevens met FB gedeeld worden.. En waarom hun site je voorheen niet vroeg of je de cookies wou accepteren maar ze grofweg gewoon plaatste.. Dit komt natuurlijk omdat DDS hun idool natuurlijk niet in een kwaad daglicht wil zetten..

 13. harte385

  Helaas dat kan onze economie niet aan, nog langer alle bedrijven winkels sluiten wordt de doodsteek van Nederland. Enige voordeel hieraan is dat dan niet wij maar Italië samen met ander zuid Europese landen voor ons mogen betalen. Wat niet zal gebeuren want dan geven ze niet thuis en ook de EU niet

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.