Italië gaat alle schepen met migranten weren bij de havens! ‘Schepen met geredde migranten mogen niet aanmeren’

De Italiaanse regering heeft zojuist besloten om alle havens dicht te gooien voor schepen met geredde migranten. Alle NGO’s met vluchtelingen aan boord kunnen nu dus niet aanmeren in Italië. De Italiaanse regering heeft gezegd dat ze dit doen omdat ze de veiligheid van migranten ook niet kunnen waarborgen wanneer deze half verzwakt aankomen in de havens van Italië. 

De overheid beschouwt de havens als een bron van onveiligheid, ook voor de Italianen zelf. En omdat de havens niet meer als veilig worden geacht heeft de Italiaanse regering besloten dat migrantenboten niet meer mogen aanmeren totdat de crisis in zijn geheel is opgelost.

Voor Italië is dit een unicum zo’n maatregel. De afgelopen dagen – vanwege het goede weer – zag men het cijfer weer rap stijgen van het aantal bootvluchtelingen. Hierdoor is de overheid wel genoodzaakt om ook de havens compleet te sluiten. Doen ze dit niet, dan houden ze een lek in stand. Ook hebben de autoriteiten helemaal niet de middelen om nu weer massaal migranten op te vangen en te herbergen. Ook hun veiligheid kan totaal worden gegarandeerd op dit moment.

De nationale noodsituatie in Italië is nu uitgeroepen tot 31 juli, tot die tijd zullen de havens ook compleet gesloten blijven.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. P.Sisterons

  Het begint steeds duidelijker te worden dat EU instituties zelf de mensensmokkel in de hand werken om slaven binnen te halen. Het maakt ze niets uit dat er een hoop ellende voor de plaatselijke bevolking mee gepaard gaat. Weg uit EU = Nexit.

 2. Duckday

  Zorg dat die geluks zoekers gewoon direct terug gebracht worden waarvan ze zijn gekomen .Wees blij dat ze uit het water komen maar gewoon direct terug.
  Al dat zogenaamde vluchtelingen gedoe leverd miljarden op Laat ze gewoon daar blijfen en zorg dat in die landen wat werk komt zodat die mensen ook een bestaan hebben.
  Pak die mensen ook eens goed aan die zorgen voor de bootjes en iedereen die ze helpen met smokkelen.Pak die gasten eens goed volledig alles afpakken en jaren in een werk kamp.

  1. Morgan4321

   Voor die NGO smokkelschepen stel in de Rainbow Warrior behandeling voor. Weten de Fransen alles van.

 3. Cootje

  Hebben de Italiaanse maffia personeel genoeg of moet Nederland de corona bond in het leven roepen . Om de drenkelingen aan wal te halen

  1. Jack Flash

   Minder minder minder,in godsnaam,laat deze waanzin stoppen.

 4. golie

  Ooh wat raar, de hele wereld moet binnen blijven maar de stroom illegale migranten blijft maar komen tot nu!
  Niet aanmeren? terugsturen bedoelen ze natuurlijk…

 5. Bullshit16

  Als je die Italianen een paar miljard geeft dan lullen ze nergens over dit is weer puur een santage strategie

 6. evil knievel

  Na de crisis ook zo blijven handhaven,anders houden die spaghettivreters dalik ook nog t handje op naar NL om deze uitvreters aan de vreet te houden!
  Grenzen dicht n opvreters weren,nu n voor altijd!👊🏼

 7. Bassie

  Daar zit géén 1,5 meter tussen die lui.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.