Lockdown China afgelopen: ‘Aantal besmettingen neemt in rap tempo weer toe!’

Sinds in China de ‘lockdown’ grotendeels is opgeheven heeft het coronavirus weer vrij spel in het land. Het aantal besmette mensen is ook toegenomen, bijna in factor drie.

Vrijdag werd nog gemeld dat er opnieuw een (kleinschalige) uitbraak van het coronavirus plaatsvond in het land. Zaterdag konden we daar al een schepje bovenop doen. Sindsdien zijn er inmiddels al 30 nieuwe gevallen bekend die te maken hebben met corona.

Tot nu toe zijn er bijna 82.000 gevallen van coronapatiënten bekend in China. Het aantal doden vanwege het virus ligt ‘slechts’ op 3329. Dat zijn er natuurlijk 3329 teveel, maar is relatief weinig wanneer je je bedenkt dat China meer dan een miljard aan inwoners telt.

China durft nu zelfs hardop uit te spreken dat ze vrezen voor een nieuwe golf aan coronapatiënten. Volgens de autoriteiten kwamen er in het afgelopen etmaal 47 geïdentificeerde patiënten bij. Een dag eerder waren dat er zelfs 64.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. -Bo-Realist

  Bij deze is aangetoond dat lockdowns niet het virus verslaan

  1. Piet51

   Bij een volledige lockdown als in China, en door sommigen ook hier bepleit, kweek je geen enkele immuniteit. Hier worden veel meer mensen besmet dan de officiële cijfers aangeven, maar die vertonen vaak milde of zelfs helemaal geen ziekteverschijnselen. Dat ontstaat er wel een mate van immuniteit.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Om die reden is de strategische lijn die Rutte in zijn toespraak uiteenzette volgens mij de verstandigste: we stellen de bevolking op geleide van de IC-capaciteit geleidelijk bloot aan het virus, bouwen zo een groepsimmuniteit op die ons in staat stelt de tweede besmettingsgolf in het najaar op te kunnen vangen.

    Uit deze beleidslijn volgt volgens mij dat als we redelijkerwijs kunnen prognosticeren dat de piek van de IC-opnames medio mei optreedt we, gelet op de naijling van IC-opnames van 3-4 weken, in de tweede helft van april de lockdown (geleidelijk) kunnen verzachten.

    Wie is het hier niet mee eens?

    1. -Bo-Realist

     Het staat niet vast dat groepsimmuniteit werkt, sterker nog onze zuiderburen hebben dat afgekraakt. Het duurt snel 1 a 2 jaar voor een vaccin uitontwikkeld is en vermarkt kan worden. Dus zowel de groepsimmuniteit als het afwachten van een vaccin rechtvaardigen de instandhouding van de lockdown niet.
     Bovendien is het dus nog maar de vraag of er zo snel immuniteit wordt opgebouwd of dat er in het najaar al vaccins zijn. Ik hoop beide wel, ik vermoed echter van niet.

     1. Boudewijn Hummelinck

      Het is wel waarschijnlijk dat er gaandeweg groepsimmuniteit optreedt. Dat gebeurde bij alle eerdere griep-epidemieën ook. Het is echter een effect op de langere termijn.
      In elk geval zal de besmetting zich door de tijd gaandeweg uitsmeren en ontstaat er een afvlakking waarin de ziektegevallen binnen de bestaande IC-capaciteit kunnen worden opgevangen.

      Je bent het wel eens met mijn mening dat de lockdown in dit licht eind van deze maand kan worden opgeheven?

     2. -Bo-Realist

      @BH
      De meningen over of groepsimmuniteit bij corona zal optreden en met welke snelheid is nog in onderzoek.
      Bovendien zijn de virussen van griep (influenza) en covid-19 (corona) van een andere soort.
      Wat mij betreft was de lockdown niet ingesteld, ik wil er dan ook zo spoedig mogelijk vanaf.
      Ik denk juist dat de lockdown groepsimmuniteit zal vertragen, als de groepsimmuniteit tenminste opgaat. We hadden zonder lockdown wellicht hogere pieken gehad qua besmettingen en doden, maar naar mijn gevoel ook eerder door de zure appel heen geweest.
      Je ziet nu dat in China het virus weer furore maakt. Testen in combinatie met lockin werkt beter, zie Zuid-Korea, Taiwan, Singapore en Hongkong.

    2. Stanly2000

     Wie is het hier niet mee eens?
     Ik zou niet durven om hiermee oneens te zijn. Bij zoveel deskundigheid van BH, onvoorstelbaar!

     1. ivanhoe

      hahahahaahahaha de idioot denkt dat we hier nog naar hem luisteren hahahahahahahaah HUMPERDINKEL ZIT VASTGEROEST OP ZIJN KRUKJE .

     2. -Bo-Realist

      Ik heb liever een wit wijntje bij me dan een Boudewijntje,😉

    3. Piet51

     @Boudewijn Hummelinck
     Als het lukt, zou dat natuurlijk fantastisch zijn. Maar het zou vooral ook een geweldige bevestiging zijn van kwaliteit van de RIVM-wetenschappers. Want zij zijn natuurlijk diegenen die dit bedacht en aan Rutte geadviseerd hebben. Rutte zelf is op dit gebied een leek en hij heeft dit gelukkig ook nooit onder stoelen of banken geschoven. En die RIVM-kwaliteit zal leiden tot steeds meer vertrouwen in en neiging tot navolging van de nog komende veranderingen in de maatregelen. Rutte krijgt steeds meer de kenmerken van een staatsman, die niet snel vergeten zal worden.

     1. Rammstein

      Aldus het dagelijkse kwartiertje lyrische staatspropaganda, u gebracht door Piet51 Goebbels.

     2. Beukman

      Laten we eerst maar eens even kijken hoe het gaat.

     3. Boudewijn Hummelinck

      @Beukman,

      Rutte heeft al een taskforce ingesteld die de mogelijkheden tot een verzachting van de lockdown moet overwegen. Die wacht dus niet rustig af en dat is ook niet verstandig: door het naijlingseffect tussen besmetting en eind-IC-opname liggen tenminste drie weken. Zover moet je dus ook zeker vooruit plannen.

    4. Boudewijn Hummelinck

     @Piet51,
     Over een uur weten we de cijfers van zondag en de kans is groot dat dan blijkt dat de trend van de afgelopen dagen zich voortzet.

     We kunnen dan inderdaad concluderen dat de Regering en het RIVM deze epidemie goed hebben aangepakt en daarvoor verdienen ze veel lof.

     We hebben enorm veel aan de Staatsman Rutte te danken.

     1. Seneca

      @hummeltje
      volgens mij ben jij Mark Rutte zelf. je steekt jezelf een veer in die plek waar de zon nooit schijnt. het is gewoon walgelijk!

    5. leukeditter

     heeft niks met rutte te maken

   2. m.van.rosmalen

    Hier kweek je ook bijna geen immuniteit .Meer als
    half lamlendig Nederland is thuis aan het klussen en viert vakantie onder het mom van thuiswerken 😂😂😂
    Die hebben dalijjk ook geen vakantie meer nodig.

  2. JochemX

   Zou onze onderzoeksjournalist door krijgen dat de informatie uit China soms niet helemaal juist is?

 2. Peetjoh

  Nope Bo. Maar dat is ook logisch he. Een camera voorkomt de inbraak ook niet tenslotte. Hij legt hm alleen vast. Pas met een vaccin kan je een virus stoppen. Ik denk wel dat de peilingen van stoppen met maatregelen weer heel anders zal worden vandaag.

 3. Lambieck

  Dit was het laatste artikel van Kenneth.
  Hij is verplicht verhuisd naar het Siberië der “journalisten”.
  Sterkte daar in de kou.

  1. CZ

   Binnenkort wordt Zuigkok er wel weer afgeflikkerd, je hebt ook helemaal geen ene moer aan die azijnzure bejaarde!

   1. Reinoud van Gelre

    Nee, CZ, dan kun je beter, net als jij altijd een reactie geeft, alleen een gebruikersnaam intypen met een vraagteken er achter.

    1. CZ

     Klopt, dat is in 99% ook van toepassing.

  2. evil knievel

   Wat is dit nu weer voor n stompzinnige opmerking!?😴

 4. inert

  Waarschijnlijk muteert het virus tot overmaat van ramp, ook nog eens!
  één ontwikkeld antiserum zal te weinig zijn!

  1. leukeditter

   virus gaat als een nachtkaars uit ..onthou je t??

 5. rory

  Een snel ontwikkeld, werkend vaccin is de énige oplossing!
  De mensenlijke kudde op onze globus is té groot, om besmettingen te voorkomen.
  Daarenboven, een goed draaiende economie is inherent aan “veel mensen op een kluitje”.

  1. rory

   mensenlijke=menselijke

  2. Fonz

   Nee Rory, nuchter nadenken is dé oplossing, de wereld is in paniek door de absolute éénzijde stroom van nieuws, is jou dat nog niet opgevallen…

   De pandemie heerst in de breinen,
   nergens anders
   Door RPML op zaterdag 4 april 2020

   Als er één moment is waarop duidelijk wordt dat beeldvorming door de meute wordt geslikt als zoete koek, en de ratio volledig wordt uitgeschakeld is dat wel nu, het Corona-tijdperk. Al jarenlang verzet ik mij tegen beeldvorming door daar harde cijfers en ratio tegenover te stellen. Het lijkt zinloos.

   Terwijl gerenommeerde instituten met cijfers aantonen dat de zeespiegel in Nederland al decennia lang gelijkmatig en minimaal stijgt, valt er een foldertje van de postcode-loterij op de mat met de titel ‘Het water komt’. Wat blijft hangen? ‘Het water komt’.
   Terwijl de overheid de problemen met de gaswinning in Groningen plots verwart met een klimaatprobleem en zelfs het intredingsrecht in het klimaatplan gebruikt om mensen te dwingen van het gas af te gaan, lijkt er geen mens meer in staat puur rationeel na te kunnen denken. De elektriciteit voor de ‘noodzakelijke’ warmtepomp komt van een gascentrale, roep je dat als deskundige (maar GroenLinks) dan word je door je kameraden kaltgestellt, Nederland moet van het gas af is het mantra.

   Als Nederland volledig ontdaan wordt van alle inwoners en industrie voldoen 40 van de 120 ‘Natura-gebieden’ nog altijd niet aan de ‘eisen’. Het RIVM meet rustig stikstofuitstoot, terwijl het gaat om stikstofdepositie, maar daar is nog geen betrouwbare meetapparatuur voor… ondertussen moet iedereen 100 km/h rijden, terwijl het RIVM allang weet dat dit volstrekt zinloos is. Voor de beeldvorming was het goed, want ‘de bouw’ kon weer verder…

   En dan nu Corona… vooropgesteld, China heeft JUIST gehandeld, het was een onbekend virus en alleen door een volledige lockdown kun je de mortaliteit meten en vaststellen of ook gezonde mensen eraan overlijden. Op moment X weet je wel wie eraan overleden zijn, maar is het een raadsel hoeveel mensen er op dat moment aan lijden of geleden hebben. Ondertussen gaan beelden van lijken de wereld rond… De mortaliteit wordt uiteindelijk vastgesteld op rond de 1.4%, nauwelijks hoger dan bij een forse griep (jawel, het WHO goochelt met cijfers door van het griepvirus 0,1% te maken) en waarbij voor het overgrote deel ouderen overlijden.

   Terug naar Nederland. Tijdens de laatste grote griepepidemie (2017/2018) overleden er 9.444 mensen aan de griep binnen 15 weken (normaal is 9 weken), dat zijn 89 doden PER DAG, 15 weken lang iedere dag opnieuw. Zou het binnen 9 weken zijn gebeurd dan zouden er zelfs 262 doden PER DAG zijn geweest. Stond dat in de kranten? Ja, er stond ‘er heerst een griepgolf’. En als omaatje van 85, die al jaren sukkelde met haar gezondheid, plots de griep kreeg dan verdween ze niet naar de IC-afdeling van een nabijgelegen ziekenhuis, maar overleed ze uiteindelijk thuis aan een longontsteking. Hoeveel GEZONDE mensen zijn overleden aan Corona? NUL! Ja, er overlijdt wel eens een jongere, maar onderliggende gezondheidsproblemen worden daarna pas ontdekt. Net als plotseling overleden wielrenners of voetballers, die leken op het oog ook kerngezond. Ieder jaar weer zijn er wereldwijd 3 tot 5 miljoen ernstig zieken als gevolg van de griep, en ieder jaar overlijden 250- tot 500.000 mensen wereldwijd als gevolg van de griep.

   Rutte (voor deze ene keer steun ik hem) zit in een gigantische spagaat. Aan de ene kant weet hij heel goed dat er eigenlijk weinig aan de hand is, aan de andere kant wordt hij overschreeuwd door mensen die de realiteitszin volledig kwijt zijn. Italië met de oudste bewoners van Europa en haar gigantische staatsschuld ging in lockdown, Frankrijk met protesterende gele hesjes volgde snel. Italië met haar 60 miljoen inwoners zou omgerekend bij 917 doden PER DAG gedurende 9 weken een stevige griepepidemie hebben, meer niet. Maar als de omaatjes van 85 plots allemaal naar de IC’s verdwijnen, dan vallen er dientengevolge meer doden omdat het gezondheidssysteem het niet aankan, dat klopt.

   En wat doet de ECB? Die koopt met gemeenschapsgeld voor 750 miljard waardeloze obligaties (zelfs Griekse…) op om banken en overheden overeind te houden, wie is hier nu de lachende derde…? Het volk zit te bibberen van de angst en wordt ondertussen beroofd door haar eigen volksvertegenwoordigers, net als met de klimaatgekte, veel effectiever en veel sneller.

   Er heerst een pandemie in de breinen van de wereldbevolking, de veroorzaker is beeldvorming door de media en het enige medicijn is realiteitszin, en dat laatste is héél schaars geworden.

   h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/04/zondag-gaat-het-echt-uit-de-hand-lopen-mensen-zijn-de-intelligente-lockdown-zat/#comment-1258501

   1. Bolland

    100 % eens

 6. Bockbeer

  Het belangrijkste van alles, is de vraag, of de kappers in China wel gewoon open zijn

  1. crimson1960

   En, of je nog ergens vleermuizen kan eten.

   1. Bockbeer

    Bij iedere geboorte eten ze daar beschuit met vleermuisjes.

   2. Freewheeler

    Van vleermuizen zijn ze overgestapt naar… kijk maar.
    Let op sterke maag gewenst.
    h**ps://imgur.com/a/72i4942

 7. perry

  De politiek kan en mag de economie geen half jaar platleggen, de wereld veranderd in een getto van moord en doodslag,uit levensbehoud!
  De politiek en de mensheid moet aanvaarden dat een groot aantal mensen gaat sterven, er zit niets anders op!

 8. Kretoloog

  30 besmettingen op 1,4 miljard inwoners (1.400.000.000). Dat is verwaarloosbaar, zo goed als niets. Even los van het feit dat de betrouwbaarheid van de Corona-data uit China maar zo-zo is.

  1. Seneca

   @kretoloog
   ik vraag mij af, waarom de hysterie omtrent de Chinese griep zo hoog is. er zijn sinds 1-1-2020, wereldwijd, tot heden ca 2.000.000 mensen zijn overleden aan kanker, ca 350.000 aan aids, ca 250.000 aan malaria, ca 200.000 aan de ‘normale’ griep. aan de Chinese griep, tot op heden, ca 60.000 mensen. een simpele vraag: ‘waar praten wij over?’. overigens zet ik eveneens een dozijn vraagtekens bij de directeur van de WHO. voor zover mijn kennis reikt, heeft deze man in zijn gehele leven nooit en te nimmer een patiënt behandeld om de simpele reden dat hij geen geneesheer is en dus niet weet waarover hij spreekt en wat de procedures zijn in geval van een medische kwestie. overigens stond hij in 1990-1998 op de lijst van terroristen daar hij leider was van een Ethiopische marxistische terreur organisatie. dus deze ‘ontwikkelde’ wereld laat lieden van een bedenkelijk laag allooi, belangrijke organisaties als het WHO leiden. mensen van goede wil zullen hier de dupe van zijn! let op uw smack!

 9. RPML

  “In China zijn tot nog toe 81.669 gevallen van het coronavirus bekend. Zondag werden drie nieuwe sterfgevallen als gevolg van het virus gemeld, het dodental in het land liep daardoor op naar 3329.”

  “Er kwamen volgens de autoriteiten 47 coronapatiënten bij die geen symptomen vertonen. Een dag eerder werden er 64 nieuwe geïnfecteerden zonder klachten gemeld. Dergelijke gevallen voeden de vrees voor een nieuwe golf van besmettingen in het land.”

  WOW, in een land met 1.000.000.000 inwoners zijn er alweer 47 patiënten bij die GEEN symptomen vertonen. Een dag eerder 64 geïnfecteerden ZONDER klachten. Er is VREES voor een nieuwe GOLF van BESMETTINGEN

  JOURNALISTIEK ANNO 2020

  1. CZ

   @RPML: 1,386 miljard

   😉

   1. RPML

    Doet niet meer terzake, de ramp is niet te overzien met alweer 47 besmettingen ZONDER symptomen 😉

    1. CZ

     😛

    2. Piet51

     @RPML
     Bij elke dode is het begonnen met een simpele besmetting. Die besmetting bleef enige tijd zonder symptomen, 5 à 15 dagen. Die symptomen kwamen later, eerst zinder heel ernstige ziekteverschijnselen. Na kortere of langere tijd verergerden de symptomen, kortademigheid werd benauwdheid en tenslotte verstikking, vaalk na zeer ernstige longonstekingen.

     1. CZ

      @Piet: Even voor de broodnodige nuance, ik werk de som even voor je uit.

      Percentage virusdoden

      7.530.000.000 (wereldbevolking) : 100 = 75.300.000
      53.292 : 75.300.000 = 0,007%

      (3-4-2020)

     2. Piet51

      @CZ
      Rekenen blijft moeilijk, hè? Het is 0,0007% i.p.v. jouw 0,007%, een factor 10 lager dus. Maar je begrijpt me ook niet en ik kan het niet eenvoudiger uitleggen. Of, .. misschien toch op deze manier. Dat percentage van de wereldbevolking is een niet relevant getal, want dat blijft altijd heel laag.
      Het gaat om de ernst van de ziekte en de dreiging die ervan uitgaat (ebola is een mooi voorbeeld, weinig wereldburgers besmet, maar wel 50% overleden). Als we niets tegen corona zouden doen, zou een relevant deel van de wereldbevolking uitsterven. Dankzij de genomen maatregelen blijven die aantallen beperkt, op wereldschaal tenminste.
      In Italië en Spanje denken ze daar natuurlijk heel anders over. Maar ook daar is de epidemie met een enkele besmetting en ziektegeval begonnen, dus met verwaarloosbare aantallen.

      Verder moeten we bedenken, dat de epidemie in een groot deel van de wereld nog beperkt is tot enkele ziektegevallen. Als dat ook het begin is van een grotere uitbraak, staat de mensen daar en hier nog heel wat te wachten. en kon dat foute percentage van jou wel eens werkelijkheid worden.

     3. RPML

      Even in perspectief dan:

      Jaarlijks worden ruim 216.000.000 miljoen mensen ziek door malaria
      Elke 2 minuten sterft een kind – jonger dan 5 jaar – aan de ziekte
      Elke week sterven 10.000 kinderen – jonger dan 12 jaar – aan malaria
      Malaria veroorzaakt elk jaar 450.000 doden
      Ongeveer de helft van de wereldbevolking loopt het risico besmet te raken met malaria
      Elk jaar raken ruim 80.000 kinderen jonger 5 jaar levenslang gehandicapt
      90% van de malaria slachtoffers komt voor in Afrika
      In Afrika eist malaria een verlies van 300.000.000 U.S. dollar per jaar
      Kinderen jonger dan 5 jaar en zwangere vrouwen lopen het grootste risico ziek te worden en te sterven aan malaria

     4. CZ

      @Piet: Nee hoor, 53.292 doden op 7.530.000.000 = 0.007%

      En met alle respect voor de mensen die zijn gestorven en nog gaan sterven; de maatregelen ertegen gaan alle perken mijlenver te buiten.

     5. Piet51

      @CZ
      O.k., we gaan het stap-voor-stap bekijken.
      Aantal aardbewoners is 7.530.000.000, aantal corona-doden is 53.292. O.k? 53.292 : 7.530.000.000 = 0,00000708. Dat is dus 0,000708% van 7.530.000.000. O.k.? Geen dank! 😉

     6. Piet51

      @RPML
      Dat sommetje heb ik helaas nog nooit zo gemaakt. Maar ik ben het met je overduidelijke suggestie eens, dat we een heel goed te voorkomen en te genezen ziekte als malaria ook in Afrika en elders moeten helpen uitroeien. Dat is tenslotte in Nederland lang geleden ook gelukt. De landen daar hebben er de middelen niet voor, wij kunnen dat wel. Dus waar wachten we nog op?

     7. Rammstein

      Dat ben ik met je eens Piet51. De rijke westerse samenleving is tekort geschoten in het wereldwijd bestrijden van malaria waaraan zoveel mensen lijden en sterven. Het is oneerlijk dat wij ons wentelen in luxe en welvaart en onvoldoende inspanningen leveren om malaria de wereld uit te helpen.

 10. Ritter

  China is verantwoordelijk voor het virus en voor het (een tijd lang) verzwijgen hiervan.

  Tevens is China een land die het niet nauw neemt de mensenrechten.

  En toch is China benoemt tot ” a United Nations Human Rights Council panel ”

  Een belangrijk panel die mensen kiest die mensenrechten schendingen moet controleren.

  h**ps://unwatch.org/china-joins-u-n-human-rights-panel-will-help-pick-experts-on-free-speech-health-arbitrary-detention/

  1. Boudewijn Hummelinck

   Als gevolg van het te trage en nadien zwalkende en chaotische beleid van Trump zullen de komende weken de meeste Corona-doden gaan vallen in de V.S. Nu al vallen daar dagelijks de meeste doden en binnen enkele dagen zullen dat er meer zijn dan in Italië en Spanje.

   Met de pogingen van Trump c.s. om de schuld voor deze ellende naar China te schuiven tracht men slechts het eigen falen te verhullen.

   1. Kretoloog

    Boudewijn H. wordt binnenkort uitgenodigd voor Jinek. Want Trump-bashers, daar lust Eva wel pap van.

    1. CZ

     Boudewillem Brenda van Duinen Hummelinck, mede mogelijk gemaakt door de reacties van Kretoloog!

    2. Piet51

     @Kretoloog
     Eva Jinek heeft als Amerikaans staatsburger natuurlijk wel enig recht van speken, toch?

     1. Fonz

      ja dat vind pietje natuurlijk prima zolang Trump maar op de hak genomen wordt, hè

     2. Piet51

      @Fonz
      Trump kan niet genoeg op de hak genomen worden. En de man is zo ijdel, dat hij na verloop van tijd zelf zijn conclusie zal trekken en zal vertrekken of iets heel ondoordachts doen.
      Van mij mogen de Republikeinen aan de macht blijven. Dat zoeken ze zelf maar uit. Maar Trump is ook een ramp voor de wereld

     3. Fonz

      pietje houd niet van mensen die standvastig en duidelijk zijn én ook hun woord nakomen, pietje is duidelijk van de nuance het soort kameleon…

   2. evil knievel

    Daar gaan we weer!!
    Huil,huil,Boehoehoe!
    Stoute Trump!
    BH’tje mag lekker in zn sop gaar braden!😄
    Wordt zo moe van zulke grieners!😝

  2. Boudewijn Hummelinck

   Ritter is stilgevallen en het zou inderdaad verstandig zijn als hij de komende weken zijn propagandatoeter voor de Heilige Trump even opbergt.

   1. CZ

    Boudewillem Brenda van Duinen Hummelinck?

   2. perry

    hummel:
    Er is een enorm verschil tussen: `heilige Trump’ en `realistische, pragmatische Trump’
    Slappe vanuit de onderbuik redenerende nitwits zijn er met de miljarden, waaronder U, huichelachtig heerschap!

 11. Riche

  CCP virus. Las ik ergens dat het zo genoemd werd. Mijns inziens terecht. Het is nog steeds niet duidelijk hoe en waar dit virus is ontstaan. Wat wel heel duidelijk is, is dat China, gedekt dior de WHO, er alles aan heeft gedaan om het aantal werkelijke doden te verzwijgen. Kan me nog herinneren datmen het racistisch vond, wederom met goedvinden van de WHO, dat er landen waren die vluchten van en naar China verboden. Als de CCP dus zegt dat het aantal besmettingen met 30 toeneemt. Tja het zal. Echter ik heb geen enkel vertrouwen in wat de CCP te melden heeft over dit virus.

  1. Cycle25

   Testing kits which were headed to the UK have been found to be contaminated with coronavirus.

   ht*ps://www.msn.com/en-nz/news/world/coronavirus-testing-kits-heading-to-the-uk-found-to-be-contaminated-with-covid-19/ar-BB11YhSx?li=BBqdg4K&fbclid=IwAR2nQ87D6Wr_rvq8meiRo05QWKNyeqBcTiPij9X5Xi7aPoHcn3RVHzD3Tqg

   Duidelijk dat China bezig is met een agenda.

   1. Piet51

    @Cycle25
    Waar lees je, dat die vervuilde testkits uit China komen? Ik lees wel dat ze geleverd zijn door een Luxemburgs bedrijf.

    Veel interessanter vind ik de bron, namelijk de Evening Standard. Dat medium is al jaren in handen van de Russische Lebedev, een ex-KGB-agent. Ik wil niets suggereren, maar dit is wel een feit. Die Chinese herkomst van de testkits heb ik nergens kunnen vinden. Informatie over die vervuiling trouwens ook niet, maar dat kan ook door mijn zoekactie komen, want die was beperkt.

 12. Arbeider65

  Grappig. Chinese studenten in NL gaan terug naar hun vaderland. Zij zijn het niet eens met de Nederlandse maatregelen. Ik zeg, lekker oprotten en nooit meer terug komen.

 13. Rosasolis

  Er zijn andere landen behalve China die zwaar onder de Corona lijden.
  Volgens weekeinde rapporten is Amerika momenteel het allerzwaarst getroffen.
  Ook heeft Spanje het momenteel het bijzonder zwaar met duizenden in de IC.
  Ook is er een waarschuwing van een snel groeiende toename van Corona patienten
  in het Midden-Oost en Afrikaanse landen. Waarvan vele landen te weinig: IC personeel hebben, ook weinig ruimte, bedden, quarantaine mogelijkheden, praktisch geen ademhaling apparaten, en ook een enorme tekort aan medicijnen.
  De recente IC opnames in Nederland zijn nu aan het dalen. Dus de maatregelen van de regering blijken te werken.

 14. leukeditter

  40 meer gevallen, tjonge jongedat is wel ergggg veel he!! zijn nog mensen die terugkomen naar china dus totaal onzin bericht

 15. Fonz

  corona is een hype..

  1. Maks

   Coronafobie!

 16. Ben-NIET-Groen-L

  ‘Aantal besmettingen in China neemt in rap tempo weer toe!’ Oké….en nu niet één Chinees meer toelaten in Nederland, anders gaat het (weer) goed fout.

 17. -Bo-Realist

  Een natie die bang is om haar volk de waarheid en onwaarheid te laten beoordelen op een open markt, is een natie die bang is voor haar volk, aldus Ronald Reagan.

  Dit gaat op voor de Nederlandse regering die in haar strijd tegen fake news vooral alternatieve, niet-linkse media treft en vaart op een klein aantal experts.

 18. RvdBe

  Bedoeling van de lockdown is om de piek uit te vlakken, niet om het totaal aantal besmettingen fors omlaag te brengen, die slachtoffers gaan toch vallen, alleen is dit handiger over 6 maanden uit te smeren dan over 2 maanden.

 19. Peet64

  Dat er 30 mensen per dag bijkomen bij 85000 besmetten is nou niet echt een uitbraak te noemen. Bij de meeste (ook corona genaamde) virussen wordt ook niet iedereen besmet.
  Bij een griepepidemie is sprake van 58 besmetten op de 100.000 mensen ondanks dat iedereen geen afstand houdt etc. Dan houdt het virus het gaandeweg voor gezien en neemt de epidemie weer af. We kunnen er van uit gaan dat bij een griep epidemie veel meer mensen besmet worden maar geen verschijnselen krijgen. We zien bij corona nu ook al een afbuiging nu het weer lente wordt. Het is dan ook een beetje wrang dat als je weet dat virussen in het voorjaar afnemen nu iedereen met het mooie weer niet naar strand en park mag waar juist de weerstand wordt opgebouwd. Ik kan me ook niet voorstellen dat je op een winderig strand je elkaar nou echt loopt te infecteren, maar goed. Het is te vroeg voor al te veel conclusies maar een beetje gematigd denken en handelen is misschien beter (Zweden?)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.