Mooi! Terreurkneus Gökmen T. niet in hoger beroep: levenslang onherroepelijk

Hatsiekidee, weg ermee! Gökmen T. is niet in hoger beroep gegaan tegen zijn veroordeling van levenslang voor de aanslag in Utrecht. Het Openbaar Ministerie stelt ook geen hoger beroep in en vindt het zo wel best. Opdonderen met die vent!

Als het goed is horen we een hele lange tijd niets meer van tram-terrorist Gökmen. Keer op keer bleef hij alles en iedereen, met name de slachtoffers en hun nabestaanden, schofferen. Geen berouw, actief provoceren en al z’n kansen opzettelijk verspelen. Hij gunde de slachtoffers, nabestaanden en de samenleving geen excuses, sympathie of überhaupt enige vorm van emotionele afsluiting.

Op mij komt dat over als iemand die alle hoop heeft laten vervliegen en compleet verbitterd is geraakt. Als een soort haat en minachting naar alles en iedereen, inclusief zichzelf. Misschien zichzelf nog wel het meest, dat hij daarom niet in hoger beroep is gegaan.

Dat zou namelijk de perfecte kans zijn om het hele proces nóg langer op te rekken en nog meer pijn en leed te veroorzaken. Want z’n uitspraken en gedrag sijpelen vanzelf door via de media.

Maar goed: dat had ‘ie kunnen doen en heeft ‘ie niet gedaan! Daar moet je niet te lang bij stil blijven staan en gewoon direct accepteren. Laat maar wegrotten in de cel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. ervi

  Psychologiseren is bij dit uitschot niet nodig, Wout.
  Jammer dat hij de belastingbetaler nog lang geld gaat kosten.
  Overigens is de termijn om in hoger beroep te gaan 3 maanden.

  1. Surcouf

   U kletst uit het achterste van uw hoofd, ervi.
   De hoger beroep termijn bij bij een vonnis opgelegd door een strafrechter bedraagt slechts twee weken. Bij een vonnis opgelegd door een civielrechter is die termijn inderdaad drie maanden. Aangezien dit stuk uitschot is veroordeeld door een strafrechter, zijn de twee weken die hij had om in hoger beroep te gaan (na uitspreken van zijn vonnis dd. 20 maart 2020) inmiddels dus verstreken en daarmee is het vonnis definitief ende onherroepelijk geworden. Ik denk dat er maar erg weinig mensen zijn die de onherroepelijkheid niet zullen toejuichen.

 2. Vrijedenkert

  Het is jammer dat men in Nederland geen 10 of 20 keer levenslang kan opleggen net zoals in de VS zodat je zeker weet dat hij nooit levend de gevangenis zal verlaten…

  1. Boudewijn Hummelinck

   In Nederland is één keer levenslang genoeg hoor.

   1. CZ

    Boudewillem Hummelinck?

 3. Jack Flash

  Die wet is aangepast zover ik weet.
  Levenslang = levenslang.

 4. Wim Vreeswijk

  De 30 jaar gratis kost en inwoning in een staatshotel kost 250 euro per dag, is daarmee op 2 landen ná het duurste van Europa, en uiteindelijk kost dit de belastingbetaler 27 miljoen. Dit soort ‘straffen’ voor een meervoudig moordenaar kunnen veel goedkoper worden. U kunt wel raden welke !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.