Mooi zo! Nederland nu minder dan 1200 coronapatiënten op intensive care

Het aantal Nederlandse coronapatiënten op de intensive care, is met 25 gedaald naar 1.176. Dat meldt het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). Daarmee zet de daling voort, maar zit men alsnog op 180 procent van het normale bezettingsniveau.

Op de Duitse ic-afdelingen zijn geen nieuwe Nederlandse patiënten bijgekomen, er is er zelfs eentje vertrokken. Voor de achtste dag op rij verlieten er meer coronapatiënten de ic dan dat er bijkwamen. Over de gehele linie lijkt het dus goed te gaan, want dit zijn allemaal kleine dalingen waardoor de druk wordt verminderd.

De centrale boodschap van zo’n beetje alle officiële berichten met betrekking tot corona, is: ‘we gaan de goede kant uit, zolang er niets misgaat komt het einde wel in zicht’. We zitten nu onder de 1.200 ic-bedden, zo’n 50 procent van onze maximale beddencapaciteit. En dat biedt ook iedere dag weer een beetje meer perspectief, want dat betekent dat zorgpersoneel ook steeds meer gelegenheid voor rust krijgt. Mocht het dan over een tijdje alsnog weer verkeerd gaan, dan staat men in ieder geval uitgerust paraat.

En laten we ook niet vergeten dat ‘normale’ patiënten nu mondjesmaats ook weer meer aankloppen bij de zorg. Daar komt namelijk weer meer ruimte voor, al kan dat dus ook zo weer omkeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Politiek Profeet

  Veel beloven en niets geven doet wout in vreugde leven…

  1. Lugor

   U schildert Wout zijn werkgever wel erg realistische af.

   1. hans-e-pans

    We zullen binnenkort door het RIVM wel gewaarschuwd worden dat er een tweede golf van besmettingen aankomt.

    Die van de RIVM moeten natuurlijk zorgen dat ze aan het werk blijven, en natuurlijk in beeld.

 2. Mar

  Ziekenhuizen, specialisten en huisartsen zullen nu toch ook weer oog moeten krijgen voor de gewone patiënten, want anders wordt het daar een volgend drama.

 3. Hendrik_Groen

  Goed beleid van Nederland!

  1. Bertus bumperding

   Rien noppes ?

   1. fisufisu

    Ay tas, Er nst, Qui spel, Ko os Van Win teren, Rien Noppen, Duijn dam, Den der mon de, Cjd, On no, On slow, C*de, Mer iadoc Bran debok(Oc cult Fanta sietje) Spa anse Kok, Guus, Ten go, Elu, Eu-Kok, Kok zonder keuken, Kong, Beuk man, Frits Jan sen, Ros aso lis, Henk Jan sen, Pro fes sor Zon neb loem, Ad *Lf Heinz, Ad *Lf Mei noud Mari nus, Svet lana, Bec ker, Joh nny Roest, Suz anne, Fort iori, Wat cher, Wes ley, Salu tant, Boud ewijn Hum mel inck, Piet je, Julia antje, Lu gor, Luu Gar, Dip paz, Dro pje, Can ta, Bren da We lsh, Bint, Trö lli na tor, Lam pik, An nakl aver…

    1. Rammstein

     Je bent een paranoia idioot, vieze fisu. Slechts zo’n zestig procent van jouw opgesomde nicknames klopt en zijn te herleiden tot de Grote Tr*llekop op dit weblog.

     De overige 40% betreft toch echt andere, zelfstandige nicks van reaguurders die niets met de Grote Klootzak te maken hebben.

     Oh ja natuurlijk: deze reaguurders hebben een andere, afwijkende mening en daar kun jij niet tegen.

    2. Rosasolis

     Flodder fizu heeft blijkbaar niets beter met zijn tijd te doen, dan urenlang op zijn laptop te hangen om niet-gelijk denkers te gaan pesten.

   2. Burak

    Wie kunnen wij straks overcapaciteit in IC bedden verwijten?

 4. AS210854

  Als je bepaalde groepen uitsluit om op de IC opgenomen te worden, is het om op je borst te kloppen dat er MINDER mensen op de IC liggen heel gemakkelijk.
  Onze regering moet zich kapot schamen, eerst de zorg , onderwijs de bevolking enzenz kapot te
  Bezuinigen en nu zichzelf op de borst te kloppen en zeggen wat doen we het toch goed.
  Onze ouderen die nu niet meer op de IC opgenomen worden, betalen de knoflooklanden die al jaren hun begrotingen NIET OP ORDE HEBBEN WILLEN HOUDEN, EN NU DE GROOTSTE MONDDEN HEBBEN DAT WIJ NIET DEMOCRATISCH ZIJN OM BIJ GEEN HULP TE BIEDEN.

  1. kabouter plop

   Precies, AS210854.
   Zoals onze minister M. van Rijn bij WNL vanmorgen zelf toegaf; de gemiddelde leeftijd van corona patiënten op de IC’s was in maart 70-75 jaar en is nu in april 60-65 jaar. Simpelweg omdat de oudere/ kwetsbare patiënten niet meer doorgestuurd worden naar de IC. Veel niet geteste/ gediagnosticeerde corona zieken sterven in tehuizen of thuis en worden statistisch niet meegeteld in de lijst met slachtoffers.
   En zo sjoemelt men met de cijfers, om het allemaal net wat rooskleuriger voor te stellen.
   Vreemd ook dat er pas na het IC bedden tekort het inzicht kwam dat ouderen niet echt zouden opknappen van zo’n behandeling. Daarvoor hoorde je daar niet over(?)
   https://wnl.tv/gemist/goedemorgen-nederland-202004200540/

 5. Lammert

  Ik woon op moment in de Filipijnen. Ook wij hebben corona hier. 6652 besmet ruim 400 doden en ruim 600 hersteld
  Het beleid is erg streng en we zitten in communie lockdown. Dat betekend we mogen dorp of stad niet uit. Als ik nieuws uit Nederland lees dan vraag ik me af wat voor beleid is daar. Bezuinigen en zelfs mondkapjes terug sturen die ook in Nederland heel hard nodig zijn hier is het verplicht en leger is in gezet om je aan de regels te houden. Duitsers massaal Nederland in ruthe onderneemt geen stappen. Tijd terug de Belgen . Corona is een hardnekkige virus en niet van natuurlijke afkomst. Hier komen ook iedere dag nog wel zieken bij maar ook veel zijn genezen. Lockdown hier willen ze deze week bekijken waar veel mensen besmet zijn blijft voorlopig hier dicht. Zou ook de mensen in Nederland aanraden bescherm je goed mondkapje maar ook je ogen . Houd afstand voorlopig en denk aan de oudere mensen en zieke mensen

 6. Vogel

  Waarom laat het rivm wel zien hoeveel minder. Patiënten ze hebben. Maar erger is hoeveel er omgekomen zijn door wanbeleid. Van het Rivm Rutte en kornuiten. Aanklagen die handel. De Sadam hoessein van de lage landen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.