Onrust in de politiek! Nederlandse bureaucratie is het probleem van het lage aantal coronatesten

Er is flink wat onrust binnen de politiek, dit komt door het volgende: Nederland heeft niet een gebrek aan testmateriaal, we hebben genoeg materiaal om veel te testen MAAR onze eigen bureaucratie verhindert een goede aanpak. Experts waarschuwen dat onze taaie bureaucratie desastreus is. 

 

Er zou namelijk helemaal geen gebrek zijn aan testmateriaal, de taaie bureaucratie – met haar eeuwige procedures en regelgeving – zorgt ervoor dat er nauwelijks getest kan worden. Politici zijn woedend, en eisen logischerwijs antwoord. Want als onze eigen bureaucratie ervoor zorgt dat we niet effectief kunnen testen, dan we hebben we een veel groter probleem dan gedacht.

„Ik roep al de hele tijd dat er veel eerder en veel meer getest had moeten moeten worden”, zegt PVV-leider Wilders. „Maar iedere keer was de reactie dat er onvoldoende testmateriaal zou zijn. Als dat nu niet zo blijkt te zijn, dan zijn we voor de gek gehouden.”

Ondertussen krijgt men ook zorgelijke berichten te horen van zorgmedewerkers. Zij worden zeker niet altijd getest, met alle risico’s van dien. Zoals eerder gedacht heeft Nederland een enorm bestuurlijk probleem, een probleem waar we eigenlijk al jaren last van hebben: de verstikkende bureaucratie.

„Helaas is dit een geluid dat we al weken horen. Er zijn laboratoria die veel meer kunnen doen en laboratoria die nog helemaal niet ingezet worden. Ondertussen horen wij dagelijks dat ook zorgverleners niet getest kunnen worden. Dat kunnen we ons nu echt niet meer permitteren. Het gaat over de gezondheid van zorgverleners en kwetsbare mensen.”

De coalitie moet stappen gaan nemen hoe ze dit probleem kunnen oplossen, want dit moet zo snel mogelijk worden verholpen. En een nieuwe motie aannemen gaat uiteraard niet veel helpen. De bijl moet erin…

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Antiglobalist

  Zie hier waarom de overheid slechts een beperkte, faciliterende rol dient te hebben. Bij een overschot aan regels wordt de overheid een sitting duck zonder mededogen.

 2. Ritter

  In de VS word er nu heel veel getest.

  De VS meldden dat er nu 4,18 miljoen Amerikanen zijn getest; meer dan Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Japan, Singapore, India, Oostenrijk, Australië, Zweden en Canada samen.

  Dat komt mede omdat het de regering van de VS en het bedrijfsleven nu samenwerken om zoveel mogelijk testen te produceren.

  1. Lugor

   regering van de VS en het bedrijfsleven nu samenwerken

   Trump zet een oorlogswet in om snel tien miljoen wattenstaafjes te kunnen leveren.
   Dat is dus verplicht samenwerken.

   1. Peetjoh

    Blijft samenwerking al dan niet verplicht.

   2. Ritter

    @Lugor

    Dat geld alleen voor bedrijven die weigeren mee te werken en deze wet is haast niet toegepast omdat verreweg de meeste bedrijven vrijwillig meewerken aan het oplossen van tekorten aan medische apparatuur. Dat is deel van de Amerikaanse kracht.

    B.v. Honeywell

    h**ps://twitter.com/honeywell/status/1251222267578761222

    Of General Moters.

    h**ps://twitter.com/GM/status/1251200015508344832

    De Democraten willen dat Trump meer gebruik maakt van deze wet maar Trump wil de wet alleen in inzetten in uiterste noodzaak en is dus alleen maar sporadische ingezet door Trump.

 3. Ritter

  Hier wat recente feiten van het aantal bevestigde perhoofd van de bevolking (per miljoen) gevallen.

  Hierbij moet worden opgemerkt dat veel landen weinig testen en waarschijnlijk hogere aantallen besmette personen hebben.

  Gerangschikt in de top tien van landen op basis van bevestigde gevallen per hoofd van de bevolking (per miljoen) op basis van het Center for Systems Science and Engineering in de gegevens van de Johns Hopkins University op 18 april 2020 .
  Spain (4,100.67)

  Belgium (3,208.30)
  Switzerland (3,166.40)
  Italy (2,851.95)
  Ireland (2,831.23)
  France (2,284.94)
  United States (2,135.43)
  Portugal (1,930.52)
  Netherlands (1,853.88)
  United Kingdom (1,698.42)

 4. Cootje

  Wij hebben al ruim 10 jaar een premier met geheugenverlies / 70 doden bombardement Afghanistan / maar dat deze demente premier leiding geeft aan een bananen republiek was al jaren bekend , voor de mensen die geen beschermde kledij nodig hebben , we wonen in een gaaf land is een van zijn uitspraken , maar buiten dat wij beter voor de asiel zoekers zorgen en zelfs uitmuntend zijn we voor de rest een derde wereldland

  1. lotje

   Rutte is een NSBér. De NSBér in de oorlog waren nog NIET zo erg als rutte. Rutte doet niets, rutte kan niets, rutte is niets, rutte wil niets. Het enigste wat rutte kan is hielenlikken met de eu en hielenlikken met willem alexander. Ik krijg ook steeds meer het idee dat onze alex meer weet van deze globalisten.

 5. Bullshit16

  De overheid wil geen kleine overheid zo kunnen ze mekaar de schuld geven en niemand kan er verantwoordelijk voor worden gehouden afschuiv systeem lekker makkelijk toch

 6. AS210854

  Het lijkt wel of onze regering dit bewust heeft gedaan, omdat straks iedereen een app te verplichten, ZODAT ze iedereen in de gaten kunnen houden in hun dken en laten. Een zeer griezelige gedachte dat je continue in de gaten gehouden wordt in je doen en laten.

 7. FJ

  Als je ambtenaren maar vrijelijk laat beschikken over belastinggeld, dan blijven ze aan die financiële tiet hangen tot die helemaal uitgemolken is.
  Soms hebben barre tijden ook voordelen, want dan zie je de overbodige luxe waar ambtenaren zich in ronddraaien en van de weelde verzuimen hun plichten na te komen.

  Dus de corona crisis wijst duidelijk uit, dat onze ambtenarij uit zijn voegen gegroeid is en dat protocollen, richtlijnen en regels belangrijker zijn dan levens van de burgers, die deze belastingen hebben betaald.
  De 70+ ers worden opgeofferd om de bureaucratie in stand te houden.

  NA DE CRISIS ZAL EEN EVALUATIE PLAATS MOETEN VINDEN NAAR HET FUNCTIONEREN VAN DE OVERHEIDSAMBTENAREN IN HET ALGEMEEN, WANT JE ZIET AL TIJDEN DAT ER IETS NIET MEER KLOPT.

 8. Seneca

  de politici hebben geen enkel recht van spreken! zij zelf zijn de oorzaak van de doorgeschoten regelgeving. als er een regeltje niet helemaal voldeed aan het verwachtingspatroon, dan kwam er weer een regeltje bij. als de NLse grote bek, i.c. Mark Rutte nu een vent is, dan zegt hij in zijn lulpraatje tegen het klootjesvolk, dat hij opdracht heeft gegeven om de regeltjes, van nul en gener waarde te verklaren. op zulke maatregelen wacht een land en verwacht dat van haar leider. wat het kabinet tot op heden heeft gepresteerd was telkens weer: een brevet van onvermogen.

 9. Maurits Dekker

  1. De mensen in de 3 noordelijke provincies zijn het meest gezagsgetrouw.
  2. In de 3 noordelijke provincies kreeg het coronavirus weinig tot geen kans.

  Oppervlakkig lezend zou je denken dat het 2e feit een gevolg is van het eerste.
  Dit is echter niet zo. Het tegenovergestelde is het geval.
  De reden waarom corona hier geen kans maakte is gelegen in het feit dat in het noorden wèl voortdurend werd getest.
  Dit ondanks dat minister de Jonge en Mark Rutte zeiden dat er geen testmateriaal beschikbaar zou zijn. Hieraan was geen enkel gebrek.
  En er werd wèl onderzoek gedaan waar en door wie de besmetting werd opgelopen en wie daardoor in quarantaine moesten.
  Maar alle goede raad van medici en virologen vanuit het UMCG in Groningen werd door onze regering genegeerd.

  Een kabinet dat blind vaart op de regels van ambtenaren van het RIVM dient bij de volgende verkiezingen rücksichtslos naar huis te worden gestuurd.

 10. harte385

  De bureaucratie geld voor vele dingen niet alleen voor coronatesten

 11. Rosasolis

  Het grote probleem met de Corona tests is dat zij alleen een moment opname zijn.
  Op de ene dag kan iemand negatief registreren, maar dan een dag later positief is
  geworden. Misschien (nog) niet ziek, maar wel een drager van het Corona virus.
  Denkt Wilders dat er een dagelijkse verplichte test voor ieder burger verplicht moet zijn?
  Denkt Wilders dat er wekelijks miljoenen testen gemaakt moeten worden om ons hele bevolking dagelijks te testen?

  1. Balkebrij

   @rosasolis(boudewijntje) vanuit de FPA in Den Dolder wil graag mee praten over corona testen en Wilders en beland al weer gauw in zijn vaste patroon van het wegzakken in een psychose bij alleen het denken aan Wilders.
   @rosasilis(boudewijntje) krijgt het dan moeilijk(heel begrijpelijk voor hem) en gaat dan zijn gedachten kopiëren net alsof Wilders dat zou kunnen denken.
   @rosasolis voelt de bui alweer hangen als zijn begeleider er aan komt met de dwangbuis.
   Kom @rosasolisnje.maakt het nu te bont ,zegt de begeleider en brengt hem voor korte tijd naar de isoleer/rust kamer.

   1. Rosasolis

    Balkebrij. Heeft u een borreltje te veel gedronken? Hopelijk ben je niet verslaafd aan iets veel sterkers.

    1. Rammstein

     Voor deze ene keer ben ik het met Rosasolis eens en veronderstel met haar dat het gebral van Balkebrij onder invloed tot stand gekomen moet zijn. Er is geen touw aan vast te knopen.

     1. Seneca

      @ramstein
      als je het commentaar van balkebrij niet snapt, begrijp ik niet dat je je mond niet houdt. je maakt jezelf belachelijk.

  2. Maurits Dekker

   Denkt Wilders dat er een dagelijkse …..
   Denkt Wilders dat er wekelijks …..

   Ja, Wilders denkt. En dat kan ik van u niet zeggen!

   1. Rosasolis

    Maurits D. Wilders jankt maar doet niets. O wat zielig!

  3. Seneca

   @rosasolis
   zoals gewoonlijk klets je weer uit je nek om het netjes te zeggen. als iedereen, ook de zgn. deskundigen het erover eens zijn, dat de enige maatlat om de ernst van deze Chinese griep uitbraak te meten, testen is, wat klets jij dan dat Wilders dit wilt. dus volgens jou is Marc Bonten een pvv’er vermomd als arts bioloog. je leest teveel Trouw en je zingt teveel. houdt het daarbij en kom niet meer terug. en neen, ik heb niet teveel gedronken, ik denk dat jij teveel geblowd hebt en niet alleen aan een pijp zit te lurken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.