Prominente wetenschappers hebben keiharde kritiek op het Outbreak Management Team: ‘Er is geen transparantie!’

De kritiek op de openheid en transparantie van het Outbreak Management Team (OMT) zwelt aan. Prominente wetenschappers uiten nu ook in het openbaar hun zorgen over het beleid van het OMT. ‘Er is geen tranparantie!’

Nieuwsuur sprak met meerdere prominente wetenschappers over het kabinetsbeleid om de coronacrisis te beheersen. De wetenschappers maken zich zorgen over het beleid omdat het kabinet haar beleid vaak aanpast op de adviezen van het OMT. En daar schuilt nu net juist het gevaar in…

De adviezen van het OMT aan het kabinet zouden volgens de wetenschappers te vaak ‘geheimzinnig’ zijn en daardoor ‘niet controleerbaar en weinig transparant’.

Een vooraanstaande wetenschapper concludeert zelfs dat het OMT zich niet onderbouwd met wetenschappelijke adviezen:

“Het blijft onduidelijk of de adviezen gebaseerd zijn op de mening van de experts of op hard wetenschappelijk onderzoek. Dus het is heel moeilijk om na te gaan in hoeverre die adviezen nu vertrouwd moeten worden”

Bovenstaande is aldus de conclusie van Eric Jan Wagenmakers, hoogleraar methodologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Maar, daar blijft het niet bij. Ook diverse andere experts plaatsen kanttekeningen bij de werkwijze van het OMT. De Groningse microbioloog Alex Friedrich zegt tegenover de staatsmedia dat er ‘meer transparantie’ zou moeten zijn zijn over het verloop van de interne discussies van het OMT.

Ook noemt Friedrich het zeer merkwaardig dat het OMT werkt met een opgelegde geheimhoudingsplicht. “Ik ben dit als wetenschapper niet gewend. Wij spreken juist open met elkaar, we spreken elkaar vooral tegen”, aldus Friedrich.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Hendrik_Groen

  Zijn linkse wetenschappers van een linkse universiteit dus heeft geen waarde wat ze beweren.

  1. Hendrik_Groen

   En bij een linkse omroep…

  2. JochemX

   Het blijft natuurlijk raar dat allerlei vragen over de oekazes niet gesteld (mogen) worden. Wellicht zijn nogal wat maatregelen over de top. Maar ga op deze site vooral lekker door met schelden, dat lucht altijd op.

 2. Hendrik_Groen

  Snap trouwens niet dat er niet meer naar de verstandige adviezen van Trump wordt geluisterd. Er moet gewoon meer in de zon worden gezeten en bleekwater drinken! Dan is die pandemie zo over!

  1. fisufisu

   henkie is natuurlijk achterlijk

   1. Rogul

    Maar onze fistfucker is heel helder in zun hoofd hoor!

    Haha!

    1. Maks

     Alfred Fallus Roggel Bentinck?

     1. Rogul

      De oude geile Maks doet het met zun fallus. Een echte stier.

    2. fisufisu

     Het blijft een waar gevecht voor zowel zwakbegaafde rogul als staatsmongool alfredje te zijn om zijn geesteszieke fetisjen voor zich te houden zelfs met zwaar verslavende onderdrukkende medicatie…

     1. Rogul

      Onze arme vuistneuker doet nog wat terug vanuit de inrichting. Je vraagt je af waarom ze de patiënten nog zo laat toegang geven tot een computer om allerlei viezigheden de wereld in de slingeren.

    3. ikweetwatikwil

     Dat het bleekwater incident totaal uit zijn verbant gerukt is, is bij verstandige mensen duidelijk.

     Friedrich heeft na beraad zijn eigen weg gekozen voor het Noorden en dat bleek goed uit te pakken.

     Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat van Dissel het prachtig vindt om Nederland te leiden. Rutte hobbelt wel achter hem aan en kan zich meteen achter hem verschuilen . Want wat zegt Rutte zelf nu. NIETS.

     1. Willem Bever

      V. Dissel wordt na te zijn gebruikt door flutte idd bij het oud vuil gedumpt dat is zen rol en flutte zal het niet nalaten om te wijzen naar japie als de kritiek gaat losbarsten en er meer stenen zullen worden omgedraaid.

    4. Alfred Bentinck

     “Fistfucker”

     😀

   1. Maks

    Alfred Fallus Bentinck?

  2. LifeBuddy

   hendrik; of naar de ultra slinkse maurice de hond, die roept, 1.5 meter is niet nodig. En Trump zegt Niet bleekwater drinken[slinkse propaganda], maar een plasma injecteren. Dat hebben ze deze week in de ziekenhuizen in nederland en duitsland gedaan. En wat blijkt, patienten knappen er van op.

 3. Alfred Bentinck

  Dit bericht is gepikt van de vermaledijde Publieke Omroep en die bron wordt dus niet vermeld.

  1. Maks

   Alfred Fallus Bentinck?

   1. Rogul

    Hee de oude geile Maks is weer van de partij.

    Nog steeds zo’n akelige leuk aan je leuter, arme man?

    1. Rogul

     Of jeuk?

     🤪

     1. Maks

      Alfred Fallus Rogul Bentinck?

     2. Rogul

      Maks blijft fier met zijn fallus paraderen.

      Een kranige oude man.

      Hij vindt kleine jongetjes ook erg lief.

     3. fisufisu

      Het bewijst mijn gelijk, het wordt voor rogul steeds zwaarder om zijn fetisjen en seks&ele voorkeuren voor kleine jongetjes te onderdrukken…

 4. Neversaynever

  Dat is precies waar de pijn zit. Er wordt gewoon politiek bedreven onder het mom van wetenschap. Die wetenschap is echter een goedkoop alibi. Wetenschap is transparant, politiek niet, dus is dit geen wetenschap.

 5. Waldorf_en_Statler

  Ik stel voor om een referendum te houden over elke OMT beslissing zodat de 17 miljoen Nederlandse experts hun mening kunnen geven.

  1. Alfred Bentinck

   Goed plan, op dit blog is heel duidelijk dat de deskundigheid op de vakgebieden virologie en epidemiologie bij de meeste mensen hoger is dan die prutsers van het OMT.
   Een wekelijks referendum zal de slagkracht in en de kwaliteit van de besluitvorming zeker vergroten.

   1. Maks

    Alfred Fallus Bentinck?

    1. Rogul

     Je gaat het helemaal maken met je enorme fallus, Maks.

     Gewoon volhouden.

   2. fisufisu

    alfredje en co zijn natuurlijk dom, die denken echt dat het gaat om de gezondheid…..

    1. Rogul

     Nee beste Vuistneuker, het gaat om jouw seksuele bevrediging en dat ga je bereiken arme kerel. En het is je gegund.

     1. fisufisu

      rogul blijft mijn gelijk bewijzen, het wordt voor rogul steeds zwaarder om zijn fetisjen en seks&ele voorkeuren te onderdrukken, zelfs met zwaar onderdrukkende medicatie, momenteel zit rogul in een psychose…

   3. Willem Bever

    Juist en dan stel ik voor dat jullie eens in een sloot springen…niet omdat het moet maar gewoon omdat het kan

 6. fisufisu

  Sws is dat er niet, al doet men willen laten geloven dat dit wel het geval is, en dat heeft natuurlijk een reden…

  1. Willem Bever

   Om kotsmisselijk van te worden en om maar een quote te gebruiken…..ze gaan wel een grens over…..democratie min of meer uitgeschakeld…..regeren per decreet……..absurde gemeentelijke verordeningen…..rechterlijke macht op zeg maar idle…..gevangenissen lopen leeg…etc etc etc

 7. Marija

  Redactie: lees eens hier in dit item wat er allemaal voor laagbijdegrondse taal wordt gebruikt. Verwijder s.v.p. konsekwent de schrijvers van deze site.
  Het doet DDS geen goed dergelijk volk toe te laten.

  1. Blitzkrieg

   Marija : De redactie wil hier helemaal niks aan doen en dat is heel erg jammer. Soms verwijderen ze iemand maar die komt vijf minuten later gewoon weer terug. DDS zou tijdens de registratie van nieuwe gebruikers op de site aan sms verificatie moeten doen. In dat geval kan je mensen blokkeren van de site zoder dat ze terugkomen, je kan het aanmaken van nieuwe gebruikers dan blokkeren op basis van telefoonnummer en niet meer op basis van IP adres (werkt niet, VPN) of email adres.

   1. Lugor

    Ik vind dat reageerders, zoals deathspank, welke anderen van deze site proberen te verbannen, een perma-ban verdienen.

    1. CLoVis

     @lamlul
     Ga je roes uitslapen, idioot.

    2. ReJa

     @Lugor. Wordt uw vinden dat reageerders een permaban verdienen onderbouwd op basis van uw eigen uitlatingen in een ander artikel op deze site? Meer bepaald h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/04/schokkend-who-er-is-nog-geen-bewijs-dat-coronapatienten-na-herstel-immuun-zijn/

     En dan bekijk ik dit

     Antiglobalist 14 uur geleden

     Er zijn ook mensen die na griepprik alsnog de griep krijgen. Influenza en covid-19 zijn zaken die een gezond immuunsysteem aan kan.

     Lugor 13 uur geleden

     Eindelijk iemand die het snapt.
     IC bedden vol aanstellers, querulanten en hypogonders.
     Merendeel ging uit verveling dood.

     Realist was toch uw vorige nickname?

     Uw vinden van permaban verdienen lijkt mij eerder op splinter en balk. En neen, ik reageer hier niet zoveel omdat het ‘nieuwe normaal’ hier schelden op en beledigen van mekaar lijkt te zijn en dat alleen maar erger wordt (mede dank zij de zachte heelmeesters Engelbart en Van der Galien).

 8. harte385

  opgelegde geheimhoudingsplicht, Dit houd zeker in dat we voor gelogen worden en dat er mogelijk complot achter zit. Het zijn totaal ongekende maffia praktijken van een zeer onbetrouwbare overheid en Rutte moet oprotten a.s.a.p. hij is niets meer dan een Dictator die zijn eigen wil door dramt zonder enige onderbouwing. Lang leven onze vrijheid en die laten we niet zomaar afpakken door een paniek kabouter.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.