shutterstock 1039146241

Situatie Britse premier Boris Johnson veel heftiger dan gedacht: 'Hij keek de dood in de ogen'

Geen categorieapr 12 2020, 12:00
De situatie van de Britse premier Boris Johnson blijkt nog veel heftiger te zijn geweest dan we tot nu toe dachten. Keer op keer werd benadrukt dat hij het naar omstandigheden goed maakte en niet aan de beademing hoefde. Naar nu blijkt verkeerde Johnson letterlijk tussen leven en dood...
Via een artikel op de The Mail on Sunday prijst Johnson de artsen en verpleegkundigen voor hun 'voorbeeldige zorg' tijdens de coronavirusbehandeling die hij onderging. "Ik heb mijn leven aan hen te danken. Ik kan ze niet genoeg bedanken", aldus Johnson.

'Boris Johnson toen hij nog dacht dat het allemaal wel mee zou vallen...'
Het ging zelfs zo slecht met de gezondheid van Johnson dat de Britse regering er serieus rekening mee hield dat hij zou komen te overlijden. Kabinetsleden hebben elke avond voor 55-jarige Johnson gebeden in de hoop dat hij weer snel op zou knappen.
In eerste instantie benadrukte de Britse regering vooral dat Johnson uit voorzorg naar een intensive care was overgeplaatst. Dat laatste blijkt nu dus niet helemaal waar te zijn. De 'milde en hinderlijke klachten', zoals Johnson eerder zelf omschreef, bleken in werkelijkheid een stuk heftiger te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten