Spanje haalt Rutte door het slijk! Rutte zegt in video ‘lachend’ dat Zuid-Europa geen geld kan verwachten, Spaanse media schreeuwen moord en brand

Premier Rutte was op werkbezoek bij een afvalverwerkingsbedrijf, hij was hier om de werknemers te complimenteren voor het harde werk en om even mee te kijken achter de schermen. Alles verliep soepel totdat een werknemer naar Rutte riep dat we echt geen geld moeten geven aan de Italianen of Spanjaarden. Rutte riep sneller dan verwacht ‘Nee, nee, nee’ terug en lachte daarna het verzoek weg. Helaas voor Rutte werd dit fragment ook opgepikt door internationale media. En de Spanjaarden schreeuwen nu moord en brand!


Het was een vrij onschuldig moment, maar Zuid-Europese landen zien dit uiteraard weer als een provocatie van de ‘inhumane’ premier van Nederland. Ze hebben nu weer een stok om mee te slaan, en door middel van emotionele chantage hopen ze natuurlijk hun doel te bereiken: een flinke zak met geld van de EU.

Iedere Nederlander ziet natuurlijk dat Rutte het verzoek probeert af te wimpelen, maar buitenlandse journalisten zien dit als bewijs voor het ‘gebrek aan empathie’ van de Nederlandse premier. Door dit fragment wordt Rutte in één klap de boeman van de EU.

En niet alleen journalisten hebben de video ‘vertaald’, ook nieuwsprogramma’s konden het niet laten om dit uit te zenden en hun narratief erop los te laten!

Zuid-Europa laat haar ware aard zien, ze zijn manipulatief en schuwen niet om desinformatie te verspreiden om zo hun zin door te drijven. Er MOET en zal een eurobonds – of iets wat hier op lijkt – komen. Goedschiks of kwaadschiks, en Nederland zal de rekening betalen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. bandini

  Laten we een actie gaan opzetten om Spanje en Italie als vakantieland in de ban te doen; dan houdt die flauwekul snel op; vermoed ik!

  1. Alfred Bentinck

   Welke flauwekul houdt dan op?

  2. Bullshit16

   Nee hoor rutte doet het goed hij betaald wel

 2. Bertus bumperding

  Het zijn net kleine kinderen die Spanjaarden.
  Net zo lang janken gieren stampvoeten totdat hun zin krijgen. Nou het duurt niet lang meer hoor. Pinokkio gaat eerdaags tekenen. Hij heeft het spelletje nu lang genoeg mee gespeeld.

  1. hans-e-pans

   Beste Bertus bumperding je constatering dat Pinoccio binnenkort gaat tekenen is helemaal fout.

   Ondanks dat Pinoccio en zijn financiële rechterhand Wobke Hoekstra doen voorkomen alsof ze hun poten stijf houden, hebben ze lachend op 4 december 2019 hun handtekening al bij het kruisje gezet.

 3. Meriadoc Brandebok

  Fantastisch, die directheid van de Nederlanders. Zonder omwegen direct de premier aanspreken. In andere landen zit de premier verstopt achter een hek van beveiligingsmensen en kun je zoiets gewoon niet roepen. De directheid en het onbegrip voor overdrijven, extravagantie en geld over de balk smijten zit diep in de Nederlandse cultuur ingebakken.

 4. Heras

  Hoekstra had al in 2019 getekend. Alleen wordt het een ander naampje. Tevens liet hoeksta doorschemeren dat er bezuinigd gaat worden: oftewel trek de portomonnee.
  Dus, lachende pinokkio zegt weer iets om volgend jaar gekozen te worden.

  1. yellow thread street

   Wij als belastingbetalers betalen ons blauw, ik ben het helemaal beu.
   Haal het geld maar eens een keer op bij de beroepswerkelozen en andere hangmatters die nu leven op kosten van de maatschappij en dus van mijn belastingcenten.
   Ze vreten overdag geen ruk uit.

   Kort ze genadeloos 10%.
   Benieuwd of ze dan nog solidair zijn met het Zuiden van Europa.
   Maar waarschijnlijk gaan ze dan flink piepen.

   Blijf niet pamperen met de gelukszoekers, voor hun zal er nooit meer werk zijn, zet ze acuut op een boot en verdrijf ze richting hun thuisland.
   Ook passen ze niet in ons landschap, ze hebben schijt aan onze normen en waarden en plegen misdrijf na misdrijf en jatten als raven.

   Daarnaast uit de EU/Euro, eigen volk eerst.

   1. Alfred Bentinck

    “eigen volk eerst.”

    Dit soort primitieve opvattingen zijn nog niet uitgestorven.

    1. Buiswater

     Een uiterst moderne opvatting gezien de gigantische uitgaven die ons nog te wachten staan. Covid-19 ramp, klimaatgekkies die de schatkist met 1000 miljard tot op de bodem leegroven. Dus……lekker zelf je broek ophouden zielige landjes. Helemaal geen broek meer? Tja, iets langer doorwerken i.p.l.v. op je 52ste met pensioen.

   2. Waarom 1

    Ik ben zo een die leeft op kosten van de maatschappij. Ik heb door stomme collega ongeval gehad. Ik leef nu 24/7 met pijn in voet.Dokters kunnen niets doen als amputeren, maar dat mag niet. En risico van phantoompijn.Slaap slecht, kan niet ontspannen en m’n hele leven staat op z’n kop. Zelfs m’n huwelijk gaat eraan. Ben zwaar depressief omdat ik eigenlijk niets meer kan als met mijn been omhoog zitten tegen de pijn. Eigenlijk verminderd dat de pijn slecht gedeeltelijk. Ik was internationaal chauffeur. Ik mis mijn truck en het rijden maar kan het schokken niet verdragen. Leef van € 1100 per maand. Vetpot hoor. Zou de tijd het liefst 5 jaar terugzetten. Niet iedereen over 1 kam scheren

    1. Michel Bloemkist

     Maar ja, dat kun je mensen als Rosmalen/Bullshit etc. niet wijsmaken.

 5. Cycle25

  Ik zou eens Sinterklaas gaan bellen Madrid…

 6. Promeush

  Uit de Euro. Ik heb geen zin om mijn geld weg te geven aan Italië Frankrijk en Spanje

 7. Rosasolis

  Rutte heeft gelijk. Nederland heeft onze gelden nodig om voor onze bevolking te genezen en te beschermen. De EU moet het schatkist openen om steun aan Griekenland, Italie, en Spanje te geven. Deze van corona zwaar getroffen zuidelijke EU landen hebben nu veel financiele steun nodig. Wat barmhartigheid van de EU is nu hard nodig om deze landen door de corona te slepen. Wij moeten ook voor Europa als geheel opkomen, en waar er ernstige problemen zijn, zoals nu, moet er steun vanuit de EU komen, en niet van welke individuele land dan ook.

  1. Bullshit16

   Ros
   Jij beroeps werklozen jij hebt mooi praten

   1. Rosasolis

    Ik heb jarenlang gewerkt. Nooit werkloos geweest, geen uitkering nodig gehad.

 8. tata

  Geen Euro naar de knoflooklanden!

  1. Alfred Bentinck

   Ze hebben de euro al, tata.

   1. dinaro

    Nou jij nog…bij het grof vuil…
    Albert ..bezopen

 9. Driekje

  Nu maken ze in zuid-Europa ook eens mee wat wij Nederlanders al zo lang meemaken. Al jaren lacht Rutte elke belofte die hij ons doet weg. Ik kan alleen maar hopen dat hij z’n belofte nu wel een keer houdt.

 10. Vrijedenkert

  Het geld wat knoflooklanden en bananenrepublieken massaal willen aftroggelen van Nedwerland hebben we gewoon niet!
  Staatsschuld nu iets onder 400 Miljard en begrotingtekort nu ruim 92 Miljard en loopt in sneltreinvaart op, heel simpel we kunnen gewoon niks missen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.