Spanje wil geld zien! ‘Spanje pleit voor Europees herstelfonds van 1 biljoen euro’

De Europese Unie doet nu steeds meer om diverse lidstaten te hulp te schieten daar waar nodig. Maar zoals men al dacht is het niet genoeg voor bepaalde Zuid-Europese landen. Zij willen hoe dan ook dat er een geldfonds komt om de EU – lees Zuid-Europa – te helpen. Spanje komt met het grandioze idee om een herstelfonds op te richten ter waarde van 1 biljoen euro. Oftewel: West-Europa, trekt u alvast maar de portemonnee. 


Spanje heeft weer een ‘weergaloos’ idee, zij zien het liefst zo snel mogelijk een herstelfonds waar lidstaten voor een lange termijn geld uit kunnen opvragen. Tot nu toe niks nieuws, dit soort ideeën circuleren al langer rond in Brussel. Ondanks de harde NEE van onder andere Nederland en Duitsland tegen de eurobonds – waarvoor Hoekstra uiteindelijk toch op zijn knieën ging, in afgezwakte vorm dan – proberen de Spanjaarden het nu over de andere boeg te gooien.

Het fonds moet minimaal 1 procent van de Europese bruto binnenlands product bevatten, omgerekend zo’n 1 biljoen euro. Landen die economisch hard getroffen zijn door het coronavirus kunnen hier een beroep op doen. Zuid-Europa ziet zo’n fonds wel zitten, West-Europa – op Eurofiel Macron na – gruwelt bij dit idee, want voor je het weet gaan de Zuid-Europeanen weer lekker lopen sjoemelen met hun cijfers.

Voorlopig zijn de Spanjaarden op ‘oorlogspad’ om toch hun zin te krijgen. Er moet en zal een economisch fonds komen. Helaas zitten de burgers van de EU hier niet allemaal op te wachten.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Bullshit16

  Altijd al gezegt die hele eu is een geldverslindend instituut wie draait er voor die opvreters mafia landen weer voorop juist Nederland stop met dit waanzin
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

 2. Jack Flash

  Nog nooit zo’n financiële bodemloze put meegemaakt dan de EU.
  Stemt PVV/FVD.

  1. Marija

   Ga ik zeker doen!

 3. B. Pascal

  Koninggin Wilhelmina heeft er ons voor gewaarschuwd. De SPAD was na 1945 als snel zoekende naar nieuwe manieren om een grote staat te maken, eerst Benelux, daarna EU, naar Duitsmoedel. Onder de Maria vlag, anti- reformatie, anti-kerk, allowa Pausdom. Nu praat een groot deel van Nederland anders. Weet wel wie de EU vaarwel zegt moet ook een stap terug zetten in welvaart en in snel geld maken. Moreel gezien zullen we een stap voorruit zetten. Het driesnoer zou beter functioneren. Alles wordt dan anders, even snel naar Duitsland iets verhandelen is dan voorbij. We gaan dan soberheid kennen, een arbeider is dan gewoon arbeider. Enorme schulden maken voor huizen en luxe is in één klap over. Nee, dan komt het gezin weer op nr. 1. Dat linkse vrije s*xleven is dan ook voorbei. Wij zijn geen Zwitserland, dat is de bank van Europa, die durft niemand wat te ontzeggen. We hebben dan te zoeken naar een veredelde vorm, zoals Nederland had voor 1940. Europa zei: dat rijke Nederland! Dat heeft de SPAD wat later PvdA is geworden verraden.

  De grootste schreeuwers die er nu uit willen, willen er straks weer in!
  Zo was het toen, zo is het nu! PVV is ook kudde volk!

  1. Maurits Dekker

   @B. Pascal
   De SPAD is een jachtvliegtuig dat tijdens de Eerste Wereldoorlog door alle geallieerde strijdkrachten werd ingezet. Het toestel had een houten romp.

   1. Rammstein

    🙂

   2. B. Pascal

    Haha ja ja de SPAD vloog ook maar even.

  2. Meriadoc Brandebok

   De SDAP was na de oorlog vrijwel direct ter ziele. De Europese samenwerking is met name door christendemocraten en conservatieven (Adenauer, Spaak, Köhl, Schuman, Pleven, Heath) tot stand gebracht. Zij stammen weer af van de vooroorlogse conservatieve elite uit het interbellum. Ja ja, de EU is bij uitstek een rechts project.

 4. Bunky01

  Het Nederlandse tegenstribbelen tegen de Corona-bonds, of welke naam je er aan wil geven, het draait toch uit op het weggeven van ons geld. Geld wat over de ruggen van de Nederlandse bevolking door dit kabinet bijeen is gegraaid. Ik pleit voor algehele burgelijke ongehoorzaamheid. Weg met al die graaiers. Jarenlang profiteren al te veel landen van mijn spaargeld.

  1. Hendrik_Groen

   Hoezo? Ben je je spaargeld dan kwijt?

 5. Alfred Bentinck

  Dat herstelfonds zal er komen. Het gaat ons veel geld kosten maar we krijgen er een steviger EU voor terug.

  1. Joshuak

   Nou sterk zal de EU niet Zijn.

   Enige wat je ervoor terugkrijgt is meer afhankelijkheid van de EU en meer schulden.. Maarja extreem links wilt de economie al jaren slopen, na dankzij de EU lukt het ze aardig

  2. Cootje

   We krijgen er veel voor terug totale armoede en volgens mij zeer veel geweld is volgens mij het lont in het kruitvat , let op de zuid Europese landen want die zijn namelijk helemaal niet meer te redden die gaan naar 30/40% werkeloosheid

 6. RCS

  Waar is hier de nooduitgang !

  1. Alfred Bentinck

   Emigreren naar China of de V.S.?

 7. LifeBuddy

  De strop om de euro [unie] wordt verder aangetrokken. Ik hoop dat de unie snel uit elkaar valt , die is er toch alleen maar voor de rijke en de maffia.
  Met onze VOC mentaliteit hebben we de Gulden heel snel weer naar een Hoge waarde gewerkt. En de wekker blijft toch om half 6 gaan, of ik nu wel of niet in die euro zit.

 8. rexm

  Waarom wordt Nederland altijd een van de rijkste landen genoemd, misschien was dat in het verleden zo, maar op de dag van vandaag echt niet meer.
  Nederland doet zich zelf de das om door het presenteren van de niet kloppende overlijdens cijfers.
  Kijk dan zegt Spanje en de rest, Nederland heeft niet, veel te lijden gehad, maar wij wel.
  Echte slimme jongens hier in de bananen republiek, we komen over in deze wereld als een stelletje sukkelaars.
  Nexit.

 9. Original NL

  De geldpersen van de ECB lopen al op volle toeren…biljoentje hier, biljoentje daar biljoentje voor brusselmans….
  Elke student met 2 weken economie staat met open mond van verbazing hoe europa zich in ijltempo in de vernieling helpt.
  Alleen linkse tokkies en degenen die zich verrijken aan de eu en/of overheid, blijven dit gezwel steunen.

 10. Cycle25

  Het fonds moet een waarde krijgen van minimaal 1 procent van het Europees bruto binnenlands product, oftewel tussen 1 en 1,5 biljoen euro (1000 tot 1500 miljard euro). Dat astronomische bedrag moet door de EU, niet door de lidstaten zelf, worden geleend.

  Landen die economisch zwaar zijn getroffen door het coronavirus, zouden een beroep moeten kunnen doen op het fonds. In de vorm van een gift, niet een lening, zo valt te lezen in het voorstel op de site van El País. Het voordeel daarvan is dat de staatsschuld van die landen niet nog verder oploopt.

  ht*ps://www.rtlz.nl/algemeen/politiek/artikel/5096086/spanje-herstelfonds-economie-corona-europese-unie-lening

  Lachwekkend, geld lenen om in de vorm van een gift om de “kuch” zwakkere landen ( Frankrijk, Spanje, Italië ) te helpen met het stabiel houden van hun staatsschuld.

  Deze 3 slopen dit fonds natuurlijk, de drie tellen maar een zielige 6.8 biljoen euro BNP en elk jaar consumeren deze 3 landen dit bedrag ruimhartig er door heen.

 11. fusilier

  Die Spanjaarden hebben jarenlang ,bakken met geld verdiend aan ons met hun toeristen industrie.Nu het even ietsje minder gaat,moeten zij de tering maar naar de nering zetten.

 12. Antiglobalist

  Waar blijft de van het zuiden richting ons? Wij dragen decennialang al het leeuwendeel van de lasten van de eurozone en de EU. Genoeg=genoeg.

  1. Antiglobalist

   *De solidariteit van het zuiden

  2. Alfred Bentinck

   Iemand die anti-globulist is is net zo onwijs als iemand die anti-zwaartekracht is.

   1. evil knievel

    N n globalist heeft te lang met zn hoofd in n bak zwavelzuur gezeten!😜

   2. Original NL

    Globalist..zweefteef.

   3. Antiglobalist

    De beste manier om vrijheid te waarborgen is de macht decentraal inrichten met een zo groot mogelijke rol voor de burger.

    Met name de EU, maar ook de VN is een bron van centrale macht. Antiglobalisten verzetten zich hiertegen. Een synoniem is nationalisten.

    1. fisufisu

     maar dat snappen zij niet antiglobalist

     1. Antiglobalist

      Fisufisu
      Zij die de grootste onzin verspreiden hebben het zelf niet door.
      Voorbeeld: Alfred/Boudewijn/Koudewijn

 13. Vrijedenkert

  Griekenland wilde in het recente verleden geld zien…
  Italie wil geld zien…
  Spanje wil geld zien…
  Portugal wil geld zien…
  Frankrijk wil geld zien…
  Nieuwe kandidaat EU-lidstaten Albanië en Noord-Macedonië willen geld zien…

  Oftwel men wil allemaal geld zien, geld zien, geld zien en geld zien…
  En dat moet allemaal opgebracht worden door een handjevol landen zoals Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Scandinavische landen!
  En daarom zal een gezamelijke Europese munt, een EU-federatie of Europese politieke eenheid nooit gaan werken!

  1. Cootje

   Ho ho ook Bulgarije Roemenië Oekraine Cyprus Malta Polen Hongarije Tsjechië willen geld zien

  2. fisufisu

   Het uitmuntende bewijs dat GB de juiste keuze heeft gemaakt en op tijd ook, nu NEXIT

   1. Alfred Bentinck

    De grap is dat het niet meer zo zeker is of die Brexit er nog komt. Voorlopig zullen de Britten er in elk geval niet zoveel haast mee hebben.

    1. Maks

     Alfred Fallus Bentinck?

     1. fisufisu

      alfred jodokus bentincksúlsün

    2. fisufisu

     De grap is dat het volk gekozen heeft voor brexit en die wordt nu uitgevoerd maar zoals elk land zijn er andere dingen gaande…

 14. Genoeg van linkse dictatuur

  Weg uit de dictatuur van Brussel, terug na de EEG. Laat die landen hun eigen shit opruimen zonder ons belasting geld. Rutte is een slap persoon die Nederland samen met die linkse nsb ers kapot gemaakt heeft. Er zijn ma 2 partijen die vd Nederlandse belangen opkomen, Wilders en Baudet, stem daarop.

 15. Cootje

  Ik ga gelijk krijgen eerst Corona en dan de zeer zware recessie en de ondergang van het Europese ondemocratische gedrocht ., het kan makkelijk dat Rutte ons nog een kunstje flikt en die eurobonds betaald , maar de wig is gedreven want we zijn totaal failliet met zijn alle , banken die belang hebben in de Amerikaanse olie met prijzen van 11 tot 25 dollar die gaan het omvallen op hun balansen te zien krijgen, de 4 miljard Azië’s die hun geleverde artikelen niet betaald krijgen en geen vangnet hebben worden een gevaarlijke cocktail en de dominosteentjes rollen gewoon verder , zuid Europa is niet gered met die steun van 1,5 biljoen € die gaan aan de geeuw honger en dat wordt een gevaarlijke voedingsbodem , de gele hesjes zijn geen polderde Nederlanders die graag kijken of een ander de kastanje uit het vuur haal. Dan ligt er nog een brexit te wachten en Erdogan zal bij een recessie niet als gastheer blijven functioneren dus alle ingrediënten zijn aanwezig dat de haat liefde verhouding van die Europese landen gewoon uit elkaar worden gespeeld , dan zullen wij met nog een paar Europese landen naar vijfjaar zware recessie en vreselijk veel leed weer een tipje aan de horizon zien ZONDER ZUID Europa

 16. Piet Klein

  Er zijn ongeveer 500 miljoen europeanen. Na het vertrek van de Britten zijn dat er dacht ik ongeveer 450 miljoen. Met 500 miljoen Europeanen is een fonds van 1 biljoen, 1000 miljard dus ongeveer 2000 euro per Euro burger. Heeft u een gezin met 2 kinderen dan gaat u er voor 8000 euro in het fonds. In theorie wordt dit geld weer terug betaald en is er niets aan de hand. In de praktijk gaat het vele landen niet lukken en gaat u dus eens voor een behoorlijk bedrag er in, en dat gaat via de overheid. Geld dat de overheid moet ophoesten en in korting komt op dat wat er in NL nodig is of door verhoging van belastingen. In de praktijk drukt de ECB de rente naar nu. De banken lenen voor 0% bij de ECB, vervolgens lenen landen dit tegen een beperkt percentage bij de banken. En nadat het geld niet meer terug betaald kan worden wordt het uit de overheidsfinancien terug betaald. Dikke kans dat NL-ers voor meer dan 8000 euro per gezin een keer de klos zijn of zo u wilt meer dan 2000 euro per persoon. De banken schuiven dus geld door van de ECB (die van ons is) naar de overheden die het weer in de maatschappij brengen. Stel dat de banken een rente van 1% per jaar in rekenen. Dan verdienen ze over deze 1 biljoen euro 10 miljard euro per jaar voor geld dat ze gratis van de ECB hebben gekregen en nul risico over lopen. Waarbij als het fout gaat u mag opdraaien voor het geld via de overheid. De EU, de euro is failliet. Landen als Italie en Spanje liggen aan een geldinfuus dat door veel te hoge leningen in stand wordt gehouden. Tot dat de bom barst. De valuta verhoudingen worden bepaald door de kapitaal transacties, en sowieso is de euro te duur voor de zuidelijke landen. Hadden ze een zuidelijke euro gehad dan had door devaluatie de concurrentie kunnen toenemen. De euro, de EU het is mislukt project geworden. En dat is diep zonde want een verenigd Europa is een sterk plan. De oplossingen die nu voorliggen zijn uitstel van executie. Voor NL weer betekent dit meer afdrachten in de toekomst. Door de foute valuta verhoudingen, de dominantie van de kapitaalmarkten zijn we kansloos in de concurrentie tegen Azie. We verliezen snel kennis, En wat we nu doen is uitstellen van de noodzakelijke oplossingen als we weer voor 1 biljoen aan geld te lenen en dit pompen in kansloze posities. Waarbij banken slapende rijk mogen worden, een onzinnige route. Maar het is belangrijk dat er ook voor Italie en Spanje oplossingen komen en dat betekent ook dat er nu evenals in NL steun nodig is voor ondernemers en burgers die ten onder dreigen te gaan aan de crisis. Het blijven lenen van geld is het uitstellen van executie. Het is een transitie van NL geld naar het zuiden, waarbij NL-ers die bij de voedselbanken lopen, mensen die stikken de schulden, ondernemers die hun bedrijven zien instorten onder crisis garant mogen gaan staan voor mensen die het moeilijk hebben in Spanje, Italie, Griekenland etc. Wij hebben geen behoefte aan dit soort foute oplossingen. Noch voor Italianen en Spanjaarden en nog minder voor ons zelf. En juist dit is moment. Het moment waarin de corona crisis de economieën naar beneden duwt is een uitstekend moment om totaal andere, onconventionele maatregelen te nemen en de problemen echt op te lossen. Het is maar de vraag of het politieke bewustzijn er is. De kans is uitermate groot dat we weer verder gaan investeren in het failliet van de toekomst en de kans laten liggen om er echt een sterk Europa van te maken. Ik ben niet optimistisch maar u kunt het verschil maken door duidelijk te maken dat u voor een sterk Europa bent en foute oplossingen niet meer accepteert.

 17. Meriadoc Brandebok

  De man op de foto is de Italiaamse premier Conte. Sanchez is de Spaanse minister-president. De foto is niet correct.

 18. werikke

  Uit de EU .wij als meest betalend lidstaat krijgen minste terug terwijl hier de voedselbanken vollopen .belachelijk dat wij tot 67 moeten werken en in die knoflook landen inclusief frankrijk je met 63 met pensioen kan.wij betalen hun vakantie daar.en als wij niet betalen worden ze boos.kutvolk daar.ik wil ook met 63 met pensioen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.