Valt mee! Politie heeft 1.400 boetes uitgedeeld voor overtreden coronamaatregelen

De landelijke politie heeft bekendgemaakt dat er tot dusver 1.400 boetes zijn uitgeschreven voor het overtreden van coronamaatregelen. Voornamelijk voor samenscholing en onvoldoende afstand houden. We doen het dus eigenlijk behoorlijk goed met z’n allen!

Goed bezig!
Slechts 1.400 boetes in iets meer dan een week tijd, dat doen we echt best wel goed! De politie heeft een groot deel van zijn capaciteit aan handhaving gewijd, dus die 1.400 boetes is wat dat betreft een stuk representatiever dan de meeste andere criminaliteitscijfers. Doordat de politie voornamelijk hier mee bezig is en niet met andere vormen van criminaliteit, ga ik er vanuit dat hierdoor een aardig beeld ontstaat van de omvang van het probleem. Dit gaat natuurlijk wel ten koste van de registratie van al die andere vormen van criminaliteit, het zij zo.

Ophok-frustratie
De politie noemde nog iets opvallends. Ze gaven helaas geen cijfers maar ze merken op dat het aantal burenruzies flink is toegenomen, evenals meldingen van geluidsoverlast. Mensen zullen zo langzamerhand wel geïrriteerd zijn geraakt door de lockdown-maatregelen.

Persconferentie
Vanavond om 19:00 uur is er een nieuwe persconferentie, waarbij premier Rutte en minister De Jonge zullen spreken. Of er ook meer en/of zwaardere maatregelen bij zullen komen, is nog onduidelijk. Als die er komen, krijgt de politie het nog druk(ker)! Al hoop ik natuurlijk dat we het nog even vol weten te houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Bullshit16

  Da’s makkelijk verdient

 2. Freewheeler

  Snel verdiend de 250K a 300K in weekje.

  1. hans-e-pans

   Dat was ook het beoogde doel van het Nederlandse handelen t.o.v. het Coronavirus (ook wel Covid-19 genoemd).

 3. -Bo-Realist

  Een volk lang onschuldig opsluiten leidt tot onvrede, blijkt maar weer.

 4. Bockbeer

  Van dat geld gaan ze zonnepanelen en windmolens aanschaffen.

 5. Pijnstiller

  Nederland is een land van horkerige burgertrutten

 6. Jack Flash

  De reiskosten voor de Europarlementariërs die thuiswerken.

 7. harte385

  De burgers worden behandeld als zware criminelen terwijl de echte criminelen lekker hun gang kunnen gaan. overheid en politie zijn totaal de weg kwijt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.