Vanavond eindelijk afbouw corona-lockdown? Scholen open, horeca nog maand dicht, festivals tot 1 september verboden

Het lijkt erop dat Mark Rutte vanavond bij zijn persconferentie een mix van maatregelen gaat afkondigen om de “intelligente lockdown” waar Nederland volgens hem in bivakkeert stapsgewijs af te bouwen. Dat is goed nieuws voor het onderwijs, maar voor diverse ondernemers en festivalvierders is het allemaal nog niet achter de rug.

Wat premier Rutte vanavond om 19.00u op zijn persconferentie over het mogelijke versoepelen van de corona-maatregelen gaat zeggen weet nog niemand. Maar wel ligt er een advies van het Outbreak Management Team, dat het kabinet oprichtte om zich te laten adviseren over maatregelen omtrent de pandemie. De regering leunt zwaar op hun rapporten, en in hun meest recente document adviseert het OMT om bepaalde maatregelen te laten varen, terwijl aan andere nog wel een aantal maanden moet worden vastgehouden.

Voor ouders en kinderen komt er het eerste licht aan het einde van de tunnel. Na de voorjaarsvakantie zouden de scholen weer open mogen, aldus het comité van coronawijzen. Maar voor met name horeca-ondernemers en liefhebbers van festivals of andere grote evenementen blijft het voorlopig nog wel even op een houtje bijten. Het OMT-advies in een notendop:

“Nader onderzoek moest ondertussen uitwijzen of de scholen toch weer open konden, en dat lijkt de conclusies te bevestigen, ook al is het onderzoek nog niet af, aldus bronnen.

Restaurants en cafés moeten ook na 28 april nog gesloten blijven, aldus de experts. Die maatregel zou tot ten minste 16 mei moeten worden verlengd.

Wat de deskundigen betreft gaat er ook een streep door de zomerfestivals en andere evenementen. Die waren al tot 1 juni verboden, maar organisatoren en burgemeesters vroegen het kabinet al om voor langere tijd duidelijkheid te verschaffen.”

Het ergste zou dus wel eens achter de rug kunnen zijn. Eindelijk!

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zegt DDS: doen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Bullshit16

  Die landverraders wachten net zo lang tot dat er een vaccin van bill gats en samenwerking van die zogenaamde rivm is dan worden we allemaal verplicht om dat vergif te laten inenten terwijl er al een medicijn is wat van die zelfde rivm verboden is mensen word wakker en ga naar het ware nieuws kijken inplaats van die staatszender
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Reinoud van Gelre

   Ik denk dat ze ons gaan injecteren met 5G, Bullshit16!
   Hou ze in de gaten!

   1. henk43

    @RvG Meesterlijke reactie!

  2. AnnetKlaver

   Pssst, weet wie ook een landverrader is?

   1. evil knievel

    Jij!😁
    N je vriendjes op dit forum ntlk!
    N pRutte met de rest van de coalitie!
    N petert Rrrrr!
    N sultana S/DENK/NIDA met aanhang!
    NOS/NPO!
    AD/Volkskrant etc!
    Om n lang verhaal kort te maken,de gehele sLinkse mafklappers bende!😁😜😘

 2. JochemX

  Dat plaatje is weer het toppunt van stompzinnigheid. Ze moeten niet desinfecteren maar ventileren. Ramen open! Het heeft binnen niets met afstand te maken. Die virussen zweven in de lucht en iedereen ademt ze in. Meestal dus slechte ventilatie, er kan vaak geen raam open. Virussen zijn geen vlooien die van de een op de ander springen. Binnen overleven ze, buiten worden ze door de wind verstrooid en gaan ze snel kapot. Binnen is gevaarlijk, buiten niet.

  1. Rosasolis

   JochemX. Zo dacht ik ook toen ik bovenstaande foto zag. Wat lijkt deze kleine zaal
   vreselijk benauwd. Niets voor kinderen of leraars met astma, om zo opgesloten te zijn.
   Benauwde warme zalen kunnen de bron worden van verspreiding van welke virus dan ook. Beter is het nu dagelijks voor een aantal uren de rammen en deuren open te laten.
   Wanneer de scholen en bedrijven weer opengaan dan laat frisse lucht eerst vroeg ’s morgens door het hele gebouw doorstromen, voor tenminste 1 uur of langer. Voordat de leerlingen, of in bedrijven dat de medewerkers binnen worden gelaten.

 3. NoDoubt

  Het betreft een virus en het aantal doden is 3000. De hele economie is kapot vanwege een virus waar de mensheid al mee wordt geconfronteerd. Het is geen ebola. Idioterie over het nieuwe normaal. Het past niet een samenleving. We deden ook niets met de mexicaanse griep behalve Ab Osterhous, (verdiende er aan en maakte er een feestje van). Wat gebeurt er met de volgende uitbraak virus. Trappen we dan weer 50.000 bedrijven naar de afgrond. We moeten uit de EU want het heeft ons al miljarden gekost en niets voor de burgers opgeleverd. De hysterie ten top. 0,02% overlijdt. Ik ben benieuwd als het jaar voorbij is, hoeveel meer er zijn overleden, waar we de hele economie voor kapot hebben gedraaid.

 4. NoDoubt

  Werd er niet gezegd dat als de temperatuur stijgt, de virus zou verdwijnen? Nee WHO (vele miljoenen van Bill Gates) zegt dat het nog veel erger wordt .Paniek over een gewone virus die wat nieuw is. Trump laat zien dat het anders kan. De gegevens van WHO kloppen niet en hij gaat terug naar het oude normaal. Dan kost het maar wat slachtoffers. Als je geen geld hebt, kun je ook de wereld niet meer redden. Hetzelfde als Katrina. Maar de media heeft geen oog voor alternatieven. Jort Kelder verguist, Robert Jensen verguist want het is zielig dat mensen overlijden. Het is triest dat mensen overlijden maar het hoort eenmaal bij ons bestaan. En er is echt geen natuurramp over ons heen getrokken, maar de media en politiek doen ons dat wel geloven. Het is vergelijkbaar met de mexicaanse griep. Toen deden we ook niet zo idioot.

 5. JFU

  Er zit meer achter deze idioterie dan alleen dat virus.
  Nog nooit gebeurt dat de economie bewust kapot wordt gemaakt de bevolking gedeeltelijk huisarrest te geven, zodat er praktisch niets meer besteed wordt.
  Afstand houden van elkaar….maar mondkapjes in de winkels, openbaar vervoer e.d wordt afgewezen.
  Tja….dan gaat de economie bewust op slot.
  Vraag blijft…..waarom?

 6. harte385

  begin steeds meer te twijfelen aan die z.g.n. deskundigen want ze weten volgens mij geen ene moer hoe het verder zal verlopen maar helpen wel duizenden bedrijven naar de kloten voor iets wat in hersens rond gaat en geen enkele logica in zit vanaf het begin al niet, deze deskundigen kunnen beter emigreren naar Afrika. Hier zitten ze alleen maar om subsidie te ontvangen en op grove manier hun zakken te vullen. zijn allemaal maar ideeën en hersenspinsels want ze hebben net als iedereen geen idee wat er werkelijk gaande is en wat nog evt. gaat komen. En allerlei scenario’s verzinnen kan iedere boerenlul

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.