Video! Thierry Baudet eist verduidelijking: ‘Als het daadwerkelijk zo is, dan is het enorm zorgelijk dat het RIVM spreekt over 5% als sterftecijfer’

Voor 5% procent van de besmette patiënten zou het coronavirus fataal zijn, met andere woorden: een sterftecijfer van maar liefst 5%. Dat is uiteraard absurd hoog, en dit zijn nog wel de cijfers waar het RIVM zelf mee komt. Baudet wil duidelijkheid, want dit soort cijfers zijn schrikbarend. 

Baudet stelt terecht dat als het echt zo is dat het sterftecijfer 5%, dan is het virus nog veel gevaarlijker dan iedereen dacht. En dat zou ook betekenen dat groepsimmuniteit levensgevaarlijk is.

Vandaar dat Baudet verduidelijking wil, want is dit cijfer gebaseerd op het aantal geteste besmettingen of is dit een cijfer/voorspelling voor de gehele samenleving?

Volgens Baudet is er maar één manier om achter het werkelijke sterftecijfer te komen en dat is: testen, testen en nog eens testen!

Als we niet steekproefsgewijs gaan testen, zo stelt Baudet, kunnen we ook geen rationeel beleid voeren. Want we beschikken immers niet over de juiste data. En hier maakt Baudet een terecht punt, het huidige beleid is op cijfers gebaseerd die kant nog wal raken. We moeten het aantal tests per direct verhogen, zodat we een beter beeld krijgen van het geheel.

Want het kan toch niet zo zijn dat het sterftecijfer daadwerkelijk 5% is?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Seneca

  het is wederom Baudet, die de kat de bel aanbindt. de rest van de dames en heren ‘volksvertegenwoordigers’ ligt vermoedelijk op de IC, daar zij allen de Chinese griep hebben.

  1. Vraagtekentje

   Geen nood, eind April worden de bestelde beademingsapparaten verwacht.

 2. Kretoloog

  Baudet begrijpt niets van statistieken. Zoveel is nu wel duidelijk.

  Dit optreden van hem is echt gênant. Jammer, hij verspeelt zo vele (virtuele) zetels voor het FvD met de coronadebatten.

  1. ET007

   Integendeel! Hij vraagt om representatieve test onder de bevolking om zo een beter beeld te krijgen van de geïnfecteerden en sterfgevallen. Zo dat ze daar beleid op kunnen uitvoeren. Nu kloppen de grafieken gewoonweg niet omdat niet geteste mensen niet meegenomen wordt in de cijfers. Los van het feit dat je nu ook niet goed kunt inschatten welk volgend gedeelte van NL de klos is. Waar richt je je aandacht op gedurende crisismanagement? Meten is weten en als je dat representatief meet krijg je de meest waargetrouwe uitkomst. Dus de enige die gênant naar voren komt ben jij kreto.

  2. evil knievel

   Snap u haat jegens Baudet niet kreto!?
   U bent toch rechts,of!?

   1. Kretoloog

    Ik haat Baudet helemaal niet! Ik haat geen enkele politicus, al zijn er diversen die ik niet erg sympathiek vind ( bv. Karabulut van SP, de 3 Denk-figuren, Diks van GroenLinks en Ploumen van PvdA. Bosma van PVV, Van Raak van SP en Van Helvert van CDA zijn mijn favorieten).

    Baudet vind ik tijdens de coronadebatten zwak. In crisistijden moet een politicus niet verzanden in politieke (woord)spelletjes, en dat doet hij nog te veel naar mijn smaak. Jammer, want ik had grote verwachtingen van het FvD.

    O ja, ik ben rechts en niet zo’n klein beetje ook. Maar wel realistisch rechts. En dat betekent constructief: goede voorstellen hebben mijn steun, ook als ze van links komen!

 3. Boudewijn Hummelinck

  “Volgens Baudet is er maar één manier om achter het werkelijke sterftecijfer te komen en dat is: testen, testen en nog eens testen!”

  Spuit 11 geeft modder. Dit is het staande beleid van de Overheid en er wordt keihard gewerkt om de testcapaciteit te vergroten.

  1. Bijenzwerm

   @boudewijntje het huistrolletje geloofd zo heilig in onze faaloverheid.
   @boudewijntje het huistrolletje zei vorige week nog een foto van Rutte en consorten boven zijn bed te hebben ,van mij mag hij dat hoe zielig dat ook is

    1. evil knievel

     🤣

   1. Original NL

    Ach ja..geloven is zoveel als niet weten…daar is humpelstumper kampioen in…..
    “Onze bekwame bestuurders” wat een joke!

    1. Boudewijn Hummelinck

     Je begint steeds dommer te reageren, Original. Gaat het wel goed met je?

     1. Klaus

      Boudewijn Hummelinck Welsh?

     2. Bijenzwerm

      @ boudewijntje het huistrolletje ,dommer als jij kan niet.

      Boudewijn Hummelinck 10 minuten ago Beantwoorden
      Je begint steeds dommer te reageren, Original. Gaat het wel goed met je?

  2. evil knievel

   Spuit 11 geeft modder.

   Wist niet dat r familie van u in de politiek zat!?😕

 4. Bijenzwerm

  Het fvd stelt steeds misstanden en leugens aan de kaak.
  Mensen om mij heen die eerst sp VVD of CDA stemden, gaan nu het fvd stemmen.

  1. Kretoloog

   Jouw gun ik die groei van FvD, Bijenzwerm. Maar ik heb er zelf een heel hard hoofd in. Baudet verspeelt zetels door onnozel optreden in de coronadebatten. En Wilders schijnt ook nu nog oppositie-voeren belangrijker te vinden dan crisis-bestrijden.

   1. -Bo-Realist

    Rutte heeft altijd een crisis om zijn wanbeleid te verbloemen en er zijn helaas te veel Nederlanders die er keer op keer intrappen.
    Ik vermoed dat FvD na de crisis wel zal herstellen. Dat continu aandringen op total lockdown hoeft van mij niet. Maar dat is het enige kernpunt waar ik het niet eens ben met Thierry en Theo.

   2. JochemX

    Kreet, Wilders is kamerlid. Zijn taak is het het controleren van de regering en niet het oplossen van problemen die vooral door deze regering zijn veroorzaakt.

   3. Boudewijn Hummelinck

    @Kretoloog,

    Wilders en Baudet zullen in de peilingen ook hebben gezien dat de kiezer hun optreden niet erg waardeert.
    Ze proberen wanhopig nog een beetje een politiek relevante indruk te maken maar het is weinig meer dan een zielig zoeken van aandacht.

    1. evil knievel

     Nou knijpt u zich nog maar in de handjes dat tnt alles nog redelijk goed verloopt!
     (Met overduidelijk handelen naar wat Thierry n Geertje al geruime tijd roepen!)
     Ben benieuwd hoe u dadelijk lult als alles toch niet zo gegaan is als u voorspelt!😏

    2. Stopperspil

     @hummelinck. Peilingen? Ik ken er slechts 1, van een-vandaag. Daar doe ik zelf aan mee. Je krijgt dan een aantal vragen over actuele zaken. Daarbij was deze keer een vraag op wie je stemt. Heb geen idee hoeveel mensen daaraan meedoen en in hoeverre er sprake is van een representatieve groep. Mijn partij bleef gelijk, daar niet van, maar ik zou er niet teveel waarde aan hechten.

    3. Vliegenvanger

     Had je nog niet door dat die peiling een 1 april grap is?

 5. m.van.rosmalen

  Och daar is ons Jupke weer
  Doet net of ie het buskruit heeft uitgevonden
  Lult iedere x Wilders na en is net een stapje te laat
  En dan iedere x dat fotootje erbij

 6. Lambieck

  Indien Baudet de werkelijke cijfers wil, waarom vraagt hij dan niet naar de sterfgevallen zonder ernstige onderliggende ziektes?
  Dan heb je het volgens mij pas over de echte cijfers.

 7. Piet51

  Boeiend optreden van Baudet. Hij stelt een op zich relevante vraag, die Van Dissel in zijn deel van de briefing ook aan zichzelf stelde en vervolgens zelf beantwoordde. Dat antwoord kreeg Baudet nu ook in de herhaling. Zonde van de tijd en zo kan iedereen scoren, zelfs Baudet. Hij was er eerder die ochtend wel bij, want ook toen stelde hij een niet zo relevante vraag. Maar misschien was hij in slaap gesukkeld. Het zijn ten slotte vermoeiende tijden.

 8. -Bo-Realist

  Als de cijfers van het RIVM kloppen, is het sterftecijfer 8,6%. Ik heb echter twee redenen om aan te nemen dat dit cijfer lager zou moeten zijn.
  Ten eerste is het wijd en zijd bekend dat er een gebrek is aan testmateriaal. Bovendien zijn er in het cijfer ook mensen met andere kwaaltjes dan corona.
  Waar het ware cijfer ligt, weet ook ik niet.

 9. ikweetwatikwil

  Vanmiddag even naar het debat gekeken. Nadat Rutte uitgebreid inging op winkels , campings en steeds zijn stokpaardje anderhalve meter gebruikte, vroeg Wilders of de MP een duidelijk antwoord had op de vraag of er straks keuzes moesten worden gemaakt om een bed te krijgen op IC. Hij vond dat elk mens telt jong of oud. Oudere mensen gingen zich zorgen maken.
  Rutte zei dat de Jong daar antwoord op zou geven en die trok verbaasd zijn wenkbrauwen op .

  1. evil knievel

   Maar ondertussen toch 8 zetels in de +!?
   We worden genaaid waar we bij staan!
   N sommige vinden t ook nog lekker ook,incl de mooieschoentjesdrager de jonge!
   Wat n disceptie,dit rampenkabinet!😩

   1. Thierry Trollinator

    Evil kniesoor?

 10. Ploppert

  Op 19 maart schreef ik het volgende:
  Nederland heeft 17.415.000 inwoners.
  ouder dan 60 jaren: 4.387.000.
  60+ (2.115.000) 4% komt te overlijden = 84.600
  70+ (1.461.000) 8% komt te overlijden = 116.880
  80++ (811.000) 15% komt te overlijden = 121.650
  Totaal zeker: 322.530 doden in Nederland door Covid-19.
  Normaal jaarlijks ongeveer 120.000 sterfgevallen.
  Gebaseerd op CBS en WHO gegevens.

  1. Klaus

   Anticipatoire angst

   Anticipatoire angst is de angst of de paniek voor de pijn die nooit komt. Hoe meer aandacht iemand aan pijn besteedt, des te intenser zal hij die pijn ervaren. Door de aandacht op de pijn te vestigen, kan er bovendien vóóraf angst voor pijn ontstaan (anticipatoire angst): ‘Ik heb nu al zo’n pijn, hoe zal dat morgen zijn na een dag werken?’ Deze angst ontstaat vooral wanneer er sprake is van een pijngeheugen (pijnlijke ervaringen in het verleden). Angst om pijn te zullen krijgen, met of zonder een rol van pijngeheugen, verklaart de veel voorkomende ‘bewegingsangst’ van patiënten.

  2. Piet51

   @Ploppert
   Je schreef het inderdaad eerder en ik reageerde ook eerder met schrijven dat je fout rekent. Ik herhaal.
   Je past de sterftepercentages toe op de bevolkingsgrootte en de diverse leeftijdscategorieën, terwijl ze bedoeld zijn voor toepassing op de besmettingen binnen de verschillende leeftijdscategorieën. Dan kom je op heel andere conclusies.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.