Wilders walgt om leeftijdsdiscriminatie: ‘Leeftijd mag nooit een rol spelen bij wel of geen opname IC’

Geert Wilders is zich een hoedje geschrokken vanwege de deprimerende boodschap die ouderen in ons land afgelopen week ontvingen. Ouderen werden namelijk gebeld en kregen te horen dat als ze ziek zouden raken, er geen plek voor hun was op de IC. Wilders walgt van deze boodschap en moet niks, maar dan ook niks hebben van deze leeftijdsdiscriminatie. 

De PVV kreeg zorgwekkende berichten binnen afgelopen week. Ouderen zouden namelijk te horen hebben gekregen dat wanneer zij ziek zouden raken, er geen plek voor hun was op de IC. Zij moesten maar thuis aan de beademing beter worden, of in het ergste geval overlijden.

Als deze berichten kloppen, dan is het meer dan terecht dat Wilders LAAIEND is over de gang van zaken. Want hoe durft men een complete leeftijdsgroep uit te sluiten van opname op de IC.

Het blijft een bizar verhaal, een oude vrouw die wordt ontmoedigd – en dus ook afgeraden – om zichzelf op de IC te laten opnemen als zij ziek raakt.

Laten we hopen dat dit gewoon een individu is geweest die zelf geen enkele empathie kent, want als dit het protocol is van een organisatie dan dient de overheid haar burgers direct te beschermen.

Terecht dat Wilders om verheldering vraagt!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

96 reacties

 1. Lambieck

  Bart en Geert doen een wedstrijdje het verhaal verdraaien.
  Geen idee wie gaat winnen.

  1. Blitzkrieg

   Lambieck natuurlijk, wie anders?

   1. evil knievel

    Van harte lambieckske!
    Dat wordt weer s@x met Sidonia of Wiske,al denk ik eerder dat t jerommeke wordt!🎉

 2. Boudewijn Hummelinck

  Wilders probeert politiek garen te spinnen met de walgelijke suggestie dat artsen bewust ouderen medische zorg onthouden.

  Populisme in zijn meest weerzinwekkende vorm. Zelfs Baudet zakt niet zo diep.

  1. ET007

   Heeft hij dan geen gelijk? Hoever ga je met bepalen of je opgenomen kunt worden? Geldt dat voor ieder?

   1. Boudewijn Hummelinck

    De bepaling of iemand op de IC wordt opgenomen wordt door de dokters bepaald door de vraag of er een redelijke kans is op herstel. Dat is al decennia het beleid en dat verandert niet door de Corona-crisis.
    Wel is het zo dat Corona een luchtwegaandoening is waardoor je op de IC kunstmatig moet worden beademd. Dat is, met name ook gelet op een gemiddelde ligduur van 23 dagen, voor veel ouderen geen haalbare optie.

    Wilders suggereert subtiel dat het Kabinet een beleid voert om ouderen medische zorg te ontzeggen. Dat is een smerige insinuatie, alleen al om het feit dat in de medische afweging voor IC-opname het Kabinet geen enkel rol heeft en wenst.

    1. Bijenzwerm

     @boudewijntje het huistrolletje is weer heerlijk en rijkelijke aan het fantaseren over Wilders en zijn uitspraken.
     @biudewijntje mag dit prima doen hier op dds ,de dagbesteding en uitlaatklep van ons @biudewijntje het huistrolletje.

     1. Julian

      Boudewijn heeft het goed begrepen. Wilders wil de uitspraak ontlokken dat de keuze wel of geen IC op basis van leedftijd wordt gedaan. Wat absoluut niet het geval is. Het is feitelijk wel zo dat iemand van 70+ met onderliggend ander lijden kansloos is. Maar laten we hopen dat dit soort triages niet nodig zijn.

    2. B. Pascal

     waarom besluiten de ouderen zelf niet? we zijn toch zo voor een waardig levenseinde? het volk is volledig de weg kwijt, als het om sterven gaat.

     1. Bijenzwerm

      @B.Pascal ook dat ben ik met je eens, als je nog in staat bent om dat te beslissen als oudere ,dan zeker.
      Ben voor vrije keuzes voor iedereen.

     2. Julian

      Patienten hebben nooit de keuze gehad wel of niet behandelen. De arts beslist dat. Dat is altijd zo geweest. Niet alleen in deze crisis.

     3. Vee

      @Julian. Waar haal je dat vandaan. Aan elke oudere patient wordt gevraagd of ze wel of niet levensreddende behandelingen willen. (vorige maand nog aan mijn 89 jarige moeder). Indien ja dan zij artsen verplicht al het mogelijke te doen behalve als de ingreep mogelijk fataal zou zijn.

     4. Boudewijn Hummelinck

      @Vee,

      Dat is correct, artsen nemen zo’n beslissing altijd in nauwe samenspraak met de patiënt (en zijn familie). Als bejaarden een sterke levenswil hebben en duidelijk aangeven elke mogelijke behandeling te willen ondergaan zal een arts dat niet weigeren.

    3. evil knievel

     2 tissues!?
     Ach wat…hier heeft u het hele pakje!
     Hoop dat t voldoende is voor al uw verdriet!😁😉

  2. evil knievel

   Tissue!?

 3. ikweetwatikwil

  Vanmiddag even naar het debat gekeken. Nadat Rutte uitgebreid inging op winkels , campings en steeds zijn stokpaardje anderhalve meter gebruikte, vroeg Wilders of de MP een duidelijk antwoord had op de vraag of er straks keuzes moesten worden gemaakt om een bed te krijgen op IC. Hij vond dat elk mens telt jong of oud. Oudere mensen gingen zich zorgen maken.
  Rutte zei dat de Jong daar antwoord op zou geven en die trok verbaasd zijn wenkbrauwen op .

  1. Julian

   Dan heb je meer gezien dan ik. MIsschien dat je dat wil zien. Omdat Geert je idool is en Rutte helemaal niet.
   Hij trok helemaal niks verbaasd op. Stemmingmakerij… Zoals gebruikelijk hier op dds

   1. evil knievel

    Als men 6 meter dikke sjtritz in den ogen heeft,wordt t moeilijk om überhaupt iets te zien!😁

 4. ET007

  Ben benieuwd hoe het zou gaan in het geval van Beatrix. Hebben ze haar al gevraagd?

 5. AnnaKlaver

  ‘Wilders walgt om leeftijdsdiscriminatie: ‘Leeftijd mag nooit een rol spelen bij wel of geen opname IC’

  De populist weet wat zijn achterban wil horen om te kunnen janken.

  Laat hij de mensen steunen die eventueel straks moeten beslissen wie er op de IC mag liggen.
  Dat is pas ‘horror’ .
  Sterkte voor hen..

  1. B. Pascal

   Inderdaad, de keuze ligt straks bij de doktoren. De ouderen dienen zelf bereid te zijn om te sterven. Ze schuiven met de dood alsof we aan het schaken zijn.

   En ouderen, die na 3 weken IC, er eerder slechter uitkomen dan beter, een beademing aanbrengen, is volledig mens onwaardig.

   Men weet van decadentie niet meer, hoe en wat!

   1. RvdBe

    Lijkt mij dat een 40 jarige ouder igv tekort aan ic bedden voorrang heeft op een kansloze 85 jarige.
    Wilders slaat hier de plank mis.

    1. Fonz

     Onzin iedereen heeft recht op een ic bed, immers heeft ook elke illegale migrant uit Afrika ook recht op zorg.
     Ik vind het überhaupt schofterig om zo te praten over mensen, het is de laatste een tendens dat met name d666-ers mensen echt dood wil hebben…

     1. ET007

      Als er 1 miljard naar het Zuiden overgemaakt kan worden, vind ik het schande dat hier over keuzes gepraat wordt. Er wordt gekozen voor een groepsimmuniteit, dan zorg voor de middelen!!! Want dan weet je dat hele hoop mensen ziek worden.

      Kies dan voor een lockdown en probeer op die manier bedden te sparen of te verdelen over langere tijd.

      Het is een schande dat er zo over ouderen gepraat wordt. Het is een pure hersenspoeling. Wasser predigen und wein saufen, want geloof maar dat bij de High Society de stekker er niet uit gaat als je 70+ bent.

      Ik weet zeker dat een hoop mensen die gemaakte keuze niet gaat accepteren en ziekenhuizen bloot gaat stellen aan agressie.

      Maar het is makkelijk om gewoon weer de ouderen met een bepaald gevoel op te zadelen. Zij hebben ook het recht om te streven naar overleven.

     2. RvdBe

      Fonz,
      Ik vind niet dat een illegale immigrant recht heeft op zorg, die moet je gelijk uitzetten.
      Als de keuze kansloos 85 of kansrijk 40 moet zijn, kies ik voor 40, je moet wel reeel blijven.

  2. Bijenzwerm

   @annie tr@l klaver vergeet voor het gemak vooral even(omdat dit uitkomt) dat het fvd al lang pleitte (in januari) voor een debat over corona en maatregelen treffen ,dit werd alleen door Wilders gesteund.
   Ook is er de afgelopen 10 jaar zeer zwaar bezuinigd op de zorg door de VVD CDA d666…
   @annie tr@l klaver snapt niks maar dan ook niks van politiek en populisme.
   Het fvd en PVV zijn overduidelijk partijen met een heldere visie.
   @annie tr@l klaver is te licht voor een fatsoenlijk debat en mist ook gezond inzicht.

   1. B. Pascal

    # Bijenzwerm, wees bedacht dat het voor mensen boven de 75 jaar echt niet een uitkomst is op de IC. Corona brengt je 21 dagen onder beademing.
    Alleen een jong mens hersteld daar goed van. Echt waar, ouderen sterven na de 21 dagen dan niet aan de corona, maar wel aan de gevolgen van corona.

    Het middel is dan erger dan de kwaal.

    1. Bijenzwerm

     @b.pascal dat snap ik ,maar waar het om gaat is dat er ruim van te voren duidelijk was dat er een serieus virus deze kant op zou komen.
     Er had op tijd ingegrepen kunnen worden ,zodat er meer ic bedden en beademingsapparatuur beschikbaar nu zou zijn.
     Nu hollen de ziekenhuizen achter de feiten aan door een tekort op alles.
     Sowieso is het handig om verspreid door Nederland kleine opvang locaties te hebben voor noodgeval met medische apparatuur voedsel etc zodat er altijd een redelijke buffer is.
     Nu moet er keuze gemaakt worden op de IC(begrijpelijk gezien de situatie die door het slechte beleid is ontstaan) tussen jong en oud ,je zou de keuze/afwijzing maar moeten maken of voorleggen aan de persoon of familie..

     1. B. Pascal

      We gaan de komende tijd, zichtbaar of niet zichtbaar 220.000 ouderen sterven. Daarvoor kun je geen IC capaciteit opzetten.

      Omdat de ouderen nu allemaal tegelijk sterven is het beter, om nood hospitalen op zetten waar ze waardig kunnen sterven.

      Je ziet in de Noord Oost Polder dat de Gemeente het dr. Jan Ziekenhuis daarvoor gebruikt. Twee verdiepingen worden ingericht voor herstellende en stervende corona patiënten. Daar is rust en heerst er orde.

      Wonderwel herstellen er ouderen, die opgegeven waren in Zwolle.
      Ik bepleit opname stop voor corona patiënten op de IC boven de 70 jaar.
      Er sterven nu mensen aan een hartaanval, die 57 jaar zijn, echt waar, omdat het Ziekenhuis personeel fout op fout maakt.

     2. Boudewijn Hummelinck

      “Ik bepleit opname stop voor corona patiënten op de IC boven de 70 jaar.”

      Een walgelijke suggestie.
      Veteraan bepleitte hier vandaag mensen die ongezond hebben geleefd toegang tot de IC te ontzeggen.

      Dit is een mentaliteit die akelig aan het nazisme doet denken.

     3. Klaus

      Ernst Willem Hummlinck?

     4. Bijenzwerm

      Boudewijntje het huistrolletje
      Annie tr@l klavertje
      Brenda welshtr@l

     5. Klaus

      @Bijenzwerm: Willem Welsh want you to feel how he is feeling, to be in the same state as he is. The classic one’s the bully. The bully feels small,
      so he makes someone else feel small.

     6. B. Pascal

      Nazi? Of nood! Als je niet achtgeeft zijn straks alle IC medewerkers overspannen. Het is normaal 1 zuster op 1 patiënt. Dat is nu 1 op 4 patiënten. We hebben ook aan hen te denken. Verwijt mij geen nazi gedachten. Hoogst achterlijk en ongewoon!

    2. Geurtsen

     Verstijfd en gebrekkig kom je van bed, pijnlijke en moeizame revalidatie etc. Over eten maar niet spreken. Kies maar wat je wil.

    3. Bijenzwerm

     @boudewijntje het huistrolletje bepleitte vanmiddag nog juist dat mensen die zwaar drinken en roken geen aanspraak zouden kunnen maken op de IC.
     @boudewijntje het huistrolletje doet zijn koosnaampje veel eer aan.

   2. AnnaKlaver

    Lugar Bijenzzwerm adoreert het forum en ziet daardoor niet waarover dit topic gaat.
    Je geeft duidelijk je onmacht aan…

    1. Fonz

     annaantichristnazisympathiebrendawatcherklaver

    2. Klaus

     Anna Domme Klaver?

  3. ikweetwatikwil

   Dit soort toestanden krijg je als er roekeloos en ondoordacht bezuinigt is op de zorg. Laten we hopen dat het niet zover komt dat er keuzes gemaakt worden. Ik leef graag en de enigen waar ik een pas voor opzij doe , zijn mijn kinderen en kleinkind.

  4. Fonz

   annaantichristnazisympathiebrendawatcherklaver vindt leeftijddiscriminatie een goed plan

 6. B. Pascal

  Woman en Children only!
  Dat is de algemene leus bij nood en dood.

  Wanneer er een tekort aan IC bedden is, dan gaan jonge kinderen en vrouwen (moeders) voor. Dus ja, ouderen en mannen dienen dan een stap achteruit te zetten.
  Die regel is in het christendom normaal geweest.

  Dus het zover, laten we stoppen de dood weg te drukken uit onze samenleving.
  Dien God, ontvangt daarin ruimte om nederig een stap achteruit te doen, voor een jonge man of vrouw of kind. Het is beschamend, dat ouderen van 80 jaar de IC nog op willen. Mijn opa en oma hadden ” niet reanimeren ” in de keuken hangen.
  Vreemd? Nee, gezond! Hier beneden is het niet!

  1. Kretoloog

   @ B. Pascal: Ik ben redelijk thuis in de Bijbel, het geloofsboek van het christendom. Maar ik heb nog nergens gelezen dat vrouwen en kinderen voor gaan bij medische behandelingen. Dus hoe komt u bij die uitspraak?

   1. B. Pascal

    Gen. 33

    En Jakob hief zijn ogen op en zag; en ziet, Ezau kwam, en vierhonderd mannen met hem. Toen verdeelde hij de kinderen onder Lea, en onder Rachel, en onder de twee dienstmaagden. En hij stelde de dienstmaagden en haar kinderen vooraan; en Lea en haar kinderen meer achterwaarts; maar Rachel en Jozef de achterste. En hij ging voorbij hun aangezicht heen. Maar hij zeide tot hem: Mijn heer weet, dat deze kinderen teder zijn.

    Zo worden de kinderen en vrouwen in een uitzonderlijke positie tot sparen geplaats. Dit voorbeeld is: Vrouwen en kinderen eerst!

    1. Rammstein

     Je bent een gestoorde gek, Pascal. Een gevaarlijk geloofswaanzinnige, rijp voor gedwongen opname.

     1. Fonz

      “Je bent een gestoorde gek”

      nee rammstein dat ben jij, jij bent als ongeloofwaanzinnige rijp voor gedwongen opname

     2. Bijenzwerm

      @rammstein…als je in een bijbel geloofd ben je niet per definitie gek.
      Het is ook niet mijn voorkeur maar gek nee,niet per se.
      De huistrol ,die is wel gewoon gek.
      @boudewijntje het huistrolletje als voorbeeld, die loopt hier de gehele dag te zuigen irriteren etc.
      Gewoon omdat hij niks anders in zijn leven heeft.
      Die is gewoon kompleet van het paadje af ,maar het kan allemaal op dds.

     3. Peetjoh

      Juist zeg maar een IS malloot in een christelijk jasje.

    2. Boudewijn Hummelinck

     Het geestige is dat Pascal de Bijbeltekst ook nog verkeerd interpreteert. Jakob zet hier zijn bijvrouwen met hun kinderen juist in de vuurlinie zodat ze het eerst zullen worden gedood.

    3. B. Pascal

     Mis, Jacob zet zichzelf in de vuurlinie. De vrouwen en kinderen separaat in spaarstand. De goederen ook separaat om weg te geven als de kinderen en vrouwen om die reden gespaard zouden kunnen worden. Dus lees je bijbel!

     1. Bijenzwerm

      @B.Pascal @boudewijntje het huistrolletje wil graag meepraten, maar is soms nogal warrig en waant zich een expert te zijn.
      @boudewijntje het huistrolletje zal zo zeker zijn excuses aanbieden.

     2. Boudewijn Hummelinck

      “ En hij stelde de dienstmaagden en haar kinderen vooraan”

      Lees je Bijbel en probeer te snappen wat er staat, zou ik zeggen.

     3. Bijenzwerm

      @boudewijntje de huistrol…en zeer aandoenlijk…
      @boudewijntje het huistrolletje kan er ook niks aan doen, zo geboren.

     4. B. Pascal

      Lees gen 33 vers 3.

      Hij het de kinderen separaat van zijn goederen. Zodat de kinderen en vrouwen niet kapot worden gemaakt vanwege de goederen. Daarna gaat hij zelf voor, een spreekt de kinderen en vrouwen te sparen, de goederen eventueel te aanvaarden.

      Zo hebben wij de waarheid gesproken.

    4. Kretoloog

     Volgens mij interpreteer jij dat Bijbelgedeelte niet goed B. Pascal.

     Jacob was in zijn hart een angsthaas. Daarom liet hij vrouwen en kinderen voorgaan, in de hoop hiermee zijn broer Ezau, die hij had bedrogen, mild te stemmen. En anders konden ze ook nog dienen als menselijk schild. Alles voor zijn eigen hachje!

     1. B. Pascal

      Volgens mij mis je een gedeelte, Jacob spreekt zelf, iets wat een angsthaas niet doet. Vers 3, hij gaat zelf voor. Je intrepeteert zelf iets niet juist, de man mag angstig zijn geweest, maar een haas was hij niet. Jacob ging zelf voor en sprak voor de vrouwen en kinderen. Uw redenatie is vooringenomen.

     2. Boudewijn Hummelinck

      Jakob had goede redenen om angst te hebben voor zijn broer Ezau. Die had hij namelijk op een zeer achterbakse wijze opgelicht.

      Jakob was een leugenaar en een laffe angsthaas maar hij neukte via een legertje bijvrouwen wel 12 zonen bij elkaar. De dochters zijn in de Bijbel irrelevant.

     3. B. Pascal

      # Boudewijn, verschrikkelijk dat je zover weg kan zakken.
      Wat een zinloos leven lijdt je toch. Het is je vergeven.
      Geestelijke lijdt je aan een ernstige pest!

      Je mond is een poel van zwavel en leegte.
      Het is een en al leugen en stank.

    5. Peetjoh

     Komt bij dat vrouwen en kinderen eerst niks met de bijbel te maken had. In de bijbel staat de man ver boven de vrouw. Net als in de koran en tora. Vrouwen zijn ondergeschikt in geloof dodo. Nooit anders geweest meer dat een trekzeug is een vrouw niet voor God.

  2. Marija

   Helemaal met u eens.

   1. Marija

    Althans met uw laatste regel.

  3. Peetjoh

   Mooi niet pik. KInderen eerst oké. Maar vrouwen niet die zijn sinds jaren toch zo gelijk. Nou op je beurt wachten dus en niet zeiken. Dat wouden die dolle Minas toch gelijkheid. Dat betekent dat mannen dus voor vrouwen mogen op ic.

 7. rory

  Tja, als ik als arts zou moeten kiezen tussen een uitkering genietende 30 jarige analfabetische egyptenaar en een gepensioneerde staalwerker met 45 heftige dienstjaren, is de keus voor mij eenvoudig!

  1. B. Pascal

   Inderdaad, beiden komen niet op de IC.

   1. B. Pascal

    Nee, beiden hebben een leeftijd dat ze corona gewoon en normaal doorkomen.
    Mist ze beiden niet roken!

  2. perry

   rory:
   Die Egyptenaar gaat nog circa 50 jaar een uitkering genieten, en de oude staalwerker heeft nog maar enkele jaren te gaan!
   Puur kijkend naar het kostenplaatje, kan je beter de jonge 30 jarige Egyptische analfabeet laten creperen!

   1. Bijenzwerm

    @perry mee eens.

  3. evil knievel

   Dat bedoel ik!+++👍🏼

 8. Fonz

  De d666 springt een enorm gat in de lucht natuurlijk die wil ouderen boven de 70 graag om zeep helpen..

 9. Marija

  Voor het eerst ben ik het echt oneens met Wilders.
  Als je boven 80 bent en meerdere kwalen hebt, moet je zelf niet willen om opgenomen te worden op IC. De meesten overlijden toch.
  Buiten kennis en zonder familie.
  Kan je toch beter thuis, bij kennis, afscheid kunnen nemen.
  Je bent niet te redden in 80% van de gevallen.
  Ik snap heel goed dat huisartsen hun patiënten kontakten en informeren hierover.
  Dat is geen discriminatie maar realistisch en verstandig.
  Inmiddels hebik zelf ook zo,n gesprek gehad met mijn huisarts.
  Ik vind het goed dat dit wordt gedaan.

  1. gargamel

   Dat heeft mischien zin, maar in dit geval moet je ouderen niet belasten met zorg premie, boven 70 jaar .zorg gratis.

  2. Boudewijn Hummelinck

   Marija, niet de leeftijd is bepalend maar het medische perspectief om op de IC te kunnen genezen. Het is weliswaar zo dat de kans voor ouderen de IC geen perspectief meer biedt statistisch kleiner is maar dat is van geval tot geval verschillend.
   Dokters kijken niet naar de leeftijd maar naar de medische conditie, en zo hoort het ook.

   Het is onfris om deze medische afweging in een frame van ouderendiscriminatie te plaatsen.

   1. Bijenzwerm

    @ boudewijntje het huistrolletje ontpopt zich hier als IC deskundige.
    @boudewijntje het huistrolletje is dat natuurlijk niet en wil ook graag meepraten over onderwerpen waar hij helemaal niks van snapt.

   2. Marija

    Het gaat niet om leeftijd ALLEEN, dat weet ik ook wel.
    Ik heb het dan ook niet over leeftijd discriminatie, maar over de algehele conditie + leeftijd.
    TV staat bol van info hierover en code zwart lijkt een reële optie te gaan worden.

   3. evil knievel

    Ik zou de mensen die ons mooie NL,de ltste jaren hebben geïnfiltreerd,ons land naar de filistijnen helpen n zich niet willen assimileren of ons continu in de bek spugen geen bed gunnen ipv onze oudjes die ons land groot hebben gemaakt te laten sterven voor dit gespuis!
    Hielden we voldoende bedjes over voor jong n oud,aldus autochtoon!
    Resterende bedden zou ik dan andere,1 paspoorthoudende (NLs!)patiënten gunnen met andere kwalen van welke leeftijd dan ook!
    Als r dan nog evt bedden over zouden zijn,zijn uw favorieten pas aan de beurt!
    Hoe vind u die!?😁

  3. Fonz

   jullie zieke geesten moeten jezelf eens horen praten, jullie lijken wel een stel d666, wat een imbecielen zijn jullie

   1. Thierry Trollinator

    Oordeelt niet, opdat…

 10. Jack Flash

  Wilders redeneert vanuit 60er 70er jaren moreel gedachtenstramien,toen geluk nog gewoon was.
  Ik als PVVer blijf het met hem eens.
  Helaas is de maatschappij zo achterlijk vervormd geraakt dat het lijkt alsof dit moreel denken van een andere planeet lijkt te komen.

 11. LifeBuddy

  Er komen nog steeds vliegtuigen vanuit newyork in nederland aan. Newyork is nu de grootste brandhaard van het virus in de wereld. Hoeveel mensen worden daardoor besmet, dus moet je niet afvragen wat een waarde een mensenleven nog heeft voor een linkse.

  1. Jack Flash

   Life Buddy@ Dit is dus wat ik bedoel.Het “moreel” denken van deze beslissende generatie is/heeft zwaar gemuteerd.

 12. kees cup

  Geweldig mooie woorden waar ik volledig achter sta.
  Maar praatjes vullen geen gaatjes.

  Tien jaar geleden was, bij de verkiezingen van 9 juni 2010, het handhaven van de de AOW leeftijd op 65 jaar voor Geert een hard breekpunt, dat heeft hem toen veel stemmen van de 60 plussers opgeleverd en de pvv kwam op 24.
  Zeer korte tijd later, op 10 juni, liet hij dit breekpunt moeiteloos vallen om zo zijn gedoogsteun te kunnen geven aan Rutte 1, Geert zijn breekpunt bleek dus van rubber te zijn en de 60 plussers, die hem dus mede aan die 24 zetels hadden geholpen, stonden in hun hemd.
  Deze 60 plussers van toen zijn de 70 plussers van nu, waar Geert het voor gaat opnemen.

  1. Fonz

   Weet je waarom Wilders uit de coalitie is gestapt? omdat leugenclown Rutte meer wilde en Wilders zich niet voor Rutte zijn karretje liet spannen..

   1. Fonz

    Dat noem ik een sterke rug

    1. Jack Flash

     Dus stem PVV NEXIT.

    2. Thierry Trollinator

     Een serieuze Christus scheldt niet bij iedere gelegenheid die zich voordoet andersdenkenden de huid vol.
     Wat dat betreft heb ik geen hoge pet van je op.

  2. Peetjoh

   Oké jij hebt niet opgelet. Geert pleegde geen kiezers bedrog meer niet.

   1. Thierry Trollinator

    Geef nou eens normaal antwoord op zijn stelling.

 13. Adriaen van Bergen

  Er is zelfs een politieke partij die op leeftijd discrimineert: 50+.
  Dus kennelijk mag het.

 14. Jean des Sables

  Wat een spot goedkope retoriek van Wilders. Zelfs in het officiële crisis draaiboek staat niets over leeftijd. Er staat alleen dat triage dan gebeurt op basis van overlevingskansen en kwaliteit van leven, onafhankelijk van leeftijd. Rutte + De Jonge hebben dat Wilders al tientallen keren geantwoord.

  Zou Geert peterselie in zijn oren hebben?

  1. evil knievel

   U heeft schijnbaar wel stront in de ogen!😉

   1. Thierry Trollinator

    Jezelf bedoel je zeker.

 15. Jean des Sables

  Zie hier hoe triage voor de IC bezetting tijdens code zwart zal gebeuren.
  Wel gek dat Rutte en De Jonge in de Tweede Kamer net deden alsof dat er nog niet zou zijn……
  https://nvic.nl/sites/nvic.nl/files/20200316%20Draaiboek%20Pandemie%20deel%201%20versie1.3_1.pdf

 16. Vogel

  Het is echt zo wat Wilders zegt. Mijn Opa en Oma werden door de huisarts gebeld met deze vraag.
  Brenkt veel onrust bij deze mensen. Zelf ben ik kanker patiënt, krijg ik dan ook geen behandeling? Herwijl Otte de Kamerleden allemaal voorrang wil geven (de laffaard)
  Ik ben geen fan van Wilders,
  Maar hier heeft hij wel een punt

 17. Rosasolis

  Wat een onzin! In onze plaatselijke ziekenhuis Noord-West Holland in Den Helder,
  is er geen leeftijdsgrens voor IC patienten. Er is ruimte gemaakt voor alle IC patienten.
  Wel is het bekende feit dat sommige operaties moeilijk kunnen uitgevoerd worden op patienten op zeer hoge leeftijd, maar dat geeft niets te maken met de Coronavirus.
  Wij zijn AOW ers, en tot nu toe hebben wij geen brief of telefoontje in verband met de
  Corona van onze arts gekregen, en ook niets van Gemeente Hollands Kroon.
  Wat de PVV betreft, kan ik deze verhaal helemaal niet geloven: dat zij “zorgwekkende berichten van ouderen vorige week hebben gekregen”…Op welke wijze? De PVV
  heeft een prive telefoon nummer. Geen gewone mens kan via telefoon in contact met de PVV Societeit komen! Als zij nu een internet site hebben, kan iedereen een hoax
  bericht steuren.

  1. Bijenzwerm

   Van duinen boudewijntje het huistrolletje hummelinc Brenda trolwelsch Annie trol klaver

 18. evil knievel

  N de droeftoeters van de carebearknuffelende,linkse deugbrigade vindt dit dus weer n wanstaltige vertoning van ons lieve Geert!
  Opkomen voor onze oudjes mag niet,liever buitenlandse parasieten in de watten leggen,hoe durft u Geertje Wilders,foei!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.