BETRAPT! ‘Deugmens’ Bono van U2 blijkt een ordinaire zakkenvuller ten koste van slachtoffers!

Als je een artiest zou moeten kiezen waarvan je letterlijk de kriebels krijgt, dan is de kans groot dat je in één adem de naam van Bono noemt. De U2-zanger heeft een carrière gemaakt als zingend deugmens, maar nu valt hij letterlijk van zijn voetstuk.

Inela Nogić -al 25 jaar lang Miss Sarajevo- klapt nu uit de school over de werkelijke aard van de zogenaamde weldoener Bono en zijn businessmodel U2. Laatstgenoemde is een ‘guilty pleasure band’ uit de jaren ’80 en ’90 (hoewel ze nog steeds schijnen te bestaan) met hits als Sunday Bloody Sunday, Pride (In the Name of Love) en, jawel: Miss Sarajevo.

De Volkskrant schrijft:

Here she comes…, zingt Inela Nogić met spottende, groene ogen. ‘Heads turn around. Here she comes, to take her crown. Verschrikkelijk. De tekst gaat zeker niet over onze oorlog, en de muziek is zó saai.’ Inela Nogić heeft het over Miss Sarajevo, de hit van U2, uitgebracht op 20 november 1995. Precies één dag voordat de presidenten van Servië, Bosnië en Kroatië het vredesakkoord sloten waarmee er een einde kwam aan de Bosnische oorlog.”

Dat U2 oersaaie muziek maakt is een understatement. Maar het is vooral bijzonder dat er eens een keer iemand ingaat op het zogenaamde deuggedrag van ‘weldoener’ Bono.

Nogić laat in ieder geval geen spaan heel van Bono:

“Het was hartstikke hypocriet. De bandleden vulden hun zakken over onze rug. Zonder toestemming figureren we al 25 jaar in die videoclip. Dan zou het toch fatsoenlijk zijn geweest ons daarvoor te betalen?”

Nou niet dus, want de Ierse rockband is niet voor niets rijk geworden. Onder meer over de rug van anderen, dat blijkt nu wel. Sterker nog: Twee jaar na de opnames van de videoclip Miss Sarajevo -waarin Nogić als Miss Sarajevo een belangrijke rol vervulde- gaf de Ierse welzijnsband een optreden in Sarajevo (1997).

Een uitnodiging voor Nogić bleef echter uit. Haar man stuurde destijds nog een verontwaardigde mail en U2 schreef slechts zakelijk terug: “Ja, ze mag best op het podium komen als we optreden. Goed idee!”

Inderdaad, als je maar je zakken kunt vullen om dure zonnebrillen aan te kunnen schaffen. Bono is daar goed in. Over de rug van mensen die het écht moeilijk hebben. It’s a Bloody Sunday!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. lotje

  Dat doen de BN’ers hier ook

 2. Jezus van Nazareth

  Henkdetank is op zijn plassertje getrapt.
  Oh, verkeerde opmerking.
  Laat de kinderen maar weer tot mij komen.

  1. Kenneth Steffers

   Ik reageer niet heel vaak op reacties, maar ik wil je bij deze wel even laten weten dat je echt een ONTZETTEND DOMME REACTIE hebt geplaatst. Ik had ‘m ook kunnen verwijderen, maar ik ben niet zo van de censuur. Ik wil je echter WEL vragen om je eigen reactie nog even terug te lezen en of je dan nog steeds achter de inhoud daarvan staat.

   1. Alfred Bentinck

    Er komen op DDS nogal wat mensen die worstelen met hun p*doseksuele gevoelens, Kenneth en voortdurend proberen het gesprek op dat onderwerp te brengen en anderen op dat punt uitschelden.
    Dat is een zowel ergerlijke als zielige toestand waarop wat mij betreft de redactie best enige censuur zou mogen plegen.

   2. fisufisu

    Uiteraard komt achmed alfred ook even duit in het zakje doen als het om zijn favoriete onderwerp gaat, het is niet vreemd dat mensen zo reageren want de uitspraken die achmed en co hebben gedaan, mbt ped*filie, hier op deze site zijn echt schokkend te noemen..

    Ik verwonder mij ook nog steeds dat deze geesteszieke ped*seksuelen hier nog steeds hun zegje mogen en kunnen doen..

  2. fisufisu

   De eerste 3 zinnen van Henk zijn duidelijk..

 3. NoDoubt

  Hij heeft vast een foundation net als de clintons die gingen arm het witte huis in door #affaires bill en miljonair eruit????

 4. AnnetKlaver

  Voor South Park was Bono toch wel de grootste drol, ben het met hun eens.

 5. Robert75

  Bono denkt toch dat die de Paus is ?

  1. AnnetKlaver

   @R
   Bono een afgezant van de z.g schepper?
   Je blijft lachen..

 6. fisufisu

  Kenneth is van na de tijd van de echte ouderwetse U2, en Kenneth heeft dan natuurlijk gedeeltelijk gelijk, U2’s muziek na de 90’s is niet om aan te gluren…
  En geloof mij elk zogenaamd beroemd deugmensch doet het voor geld of houdt er iig iets aan over, ik bedoel live aid, dat heeft Bobje Geldof geen windeieren gelegd…

  1. Bonker67

   Na “war”, “october” en “boy” was het al over met de muziek, daarna moesten er centen verdiend worden en was de swung eruit.

 7. Scaldis

  U2? Dat is al jaren vergane glorie. Heeft die band trouwens niet zo’n nepadres op de Zuidas, iets met belastingvoordeel/ontduiking?

  1. Bolkestein

   Uiteraard. Deugen doet dat linkse deuggilde alleen op andermans kosten. Niet uit eigen zak.

 8. Cycle25

  Het schijnt te “horen” bij artiesten, decadent en immoreel is hen niet onbekend.

 9. Bullshit16

  Het is toch een feit als je wat doet dat je vooraf afspraken maakt over een beloning als je dat niet doet is het je eigen schuld.
  Dus als je er vooraf niet over praat moet je naderhand niet klagen
  Mocht het zo zijn dat je als figurant niks verdient kan je altijd nog zeggen ik doe niet mee
  Dus rijk worden over een ander zijn rug zie ik niet zo
  Dan is het zo als figurant kan je carrière helpen als dat niet gebeurd dan is dat jammer maar ga achter af niet lopen zeuren

 10. Reinoud van Gelre

  Maar…
  …dit was toch al wel zo’n dertig jaar al bekend?

  Bovendien, ik hou van muziek, maar U2 is buitenproportioneel saai!

 11. Adriaen van Bergen

  Mensen die zo hard roepen (of waar zo hard van wordt geroepen) dat ze filantroop zijn, die moet je absoluut wantrouwen.
  Een echte filantroop laat dit van zichzelf niet weten.
  Zie Mattheüs 6:1-4
  Pas op dat je je goede daden niet doet* voor de ogen van de mensen, alleen om door hen gezien te worden,a anders zul je geen beloning krijgen van je hemelse Vader. 2 Als je giften aan de armen geeft,b moet je het niet rondbazuinen. Want dat doen de huichelaars in de synagogen en op de straten om eer van mensen te krijgen.c Ik verzeker jullie: zij hebben hun volledige beloning al gekregen. 3 Maar als jij giften aan de armen geeft, laat je linkerhand dan niet weten wat je rechterhand doet, 4 zodat niemand het verder ziet.* Dan zal je Vader, die ongezien toekijkt, je ervoor belonen.d

 12. 1zeven1

  Amsterdam Arena, een jaar of 10 geleden. U2 komt met de 360 tour langs. Halverwege de show begint Bono met een heel verhaal dat we zuinig op de planeet moeten zijn, aan het milieu moeten denken, en nog meer van dat soort ongein. Hij vergat te vertellen dat U2 met de derde show bezig was van een wereld tour die ruim 2 jaar ging duren, met 2 x 180 vrachtauto’s voor de twee complete podiums die de wereld rond reisden. De hoeveelheid elektriciteit die voor deze shows gebruikt werd was evenveel als heel Amsterdam in een dag verbruikt. Hij vergat ook te vertellen dat de bandleden bij voorkeur elke avond met een privéjet naar huis vlogen om lekker in hun eigen bed te slapen.

 13. Lefty

  Alle grote popsterren zijn zakkenvullers. Kijk naar de Stones De laatste 30 jaar is hun repertoire nauwelijks veranderd, en vanaf 2012 zijn ze weer aan het touren, maar het is een muzikale aanfluiting, zeker als je Ron Wood uit nood geboren als muzikale pion naar voren moet schuiven. Soms is her Corona Virus toch nog ergens goed voor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.