BLIJF BANG! Viroloog Marion Koopmans waarschuwt: ‘Die tweede coronavirus-golf komt er’

“De voorwaarde dat versoepeling niet doorgaat als mensen zich niet aan de gedragsadviezen houden, is ontzettend belangrijk,” aldus hoogleraar virologie Marion Koopman. Deze dame is ook lid van het Outbreak Management Team (OMT) en heeft dus een behoorlijke vinger in de pap. Met haar dictatoriale tendensen.

Mondkapjes kopen? €0,99 per stuk!

Marion Koopman is één van de meest gezaghebbende virologen van ons land. Ze is hoogleraar én lid van het Outbreak Management Team (OMT), het team dat samen met het kabinet het coronabeleid vaststelt. Of, eigenlijk: het team dat het kabinet adviseert. Maar je weet: Rutte doet in verreweg de meeste gevallen wat hem verteld wordt, alleen al omdat hij zich dan achter ‘ja maar hullie zeiden het!’ kan verstoppen als het misgaat.

Deze vrouw — op wie niemand ooit gestemd heeft — denkt blijkbaar dat zij en haar collega’s als een soort van moderne, medische autocraten ons de wet kan voorschrijven. De belangrijkste ‘wet’? We moeten precies doen wat zij en haar matties zeggen. Doen we dat niet dan raken we onze rechten gewoon wéér kwijt.

“De voorwaarde dat versoepeling niet doorgaat als mensen zich niet aan de gedragsadviezen houden, is ontzettend belangrijk,” aldus deze dame. Want, waarschuwt ze, “Ik verwacht dat we in elk geval een nieuwe golf gaan krijgen. Hoe groot die is, hebben we voor een deel met ons eigen gedrag zelf in de hand.”

Met andere woorden: er komt een tweede golf aan!!!!, bereid je daar maar alvast op voor. Maar dan: hoe erg die tweede golf wordt ligt aan… onszelf. Oftewel, in hoeverre we ons aan háár rechten beperkende voorschriften houden.

Wees bang, heel bang, en luister naar wat Koopmans en haar collega’s willen.

Oh, en dit betekent natuurlijk ook dat we nu maar alvast moeten accepteren dat onze rechten over een paar maanden gewoon wéér opgeschort worden.

Het nieuwe normaal: natuurrechten, grondrechten kunnen terzijde worden geschoven als medici dat nodig achten. Wat een feest he?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

96 reacties

 1. Lugor

  Zouden we deze 2e golf kunnen voorkomen door ergens mondkapjes, met of zonder reklame opdruk, te kopen en zelfs incidenteel als mode-accessoires te dragen?

  1. Antiglobalist

   We zouden hypothetisch ook de macht omver kunnen werpen, omdat zij hun macht niet in ons belang gebruiken, maar bij anderen neerleggen.

   1. Meriadoc Brandebok

    De macht wordt uitgeoefend door democratisch gekozen politici. Daardoor kan men de staat niet omver werpen, dat zou een flagrante schending zijn van de volkswil en leiden tot een opstand tegen de coupplegers.

    1. JochemX

     Tenzij een regering buiten haar mandaat gaat.

     1. Bockbeer

      En dat hadden ze jaren geleden al gedaan, door de PVV uit te sluiten als 2e partij.

     2. Meriadoc Brandebok

      Nee, ook dan blijft er sprake van een democratisch gekozen politiek. In Nederland stappen ministers echter zelf op als ze buiten hun mandaat gaan (of worden door de Kamer naar huis gestuurd).

     3. Steven Opti

      Gelukkig zijn er nog verstandige mensen.

    2. fisufisu

     nee hoor occult fantasietje de macht ligt in handen van clubjes die anderen uitsluiten..

    3. LifeBuddy

     Maria weet niet goed hoe democratie in elkaar zit. De politici worden Niet gekozen door het volk. De MKB maakt uit wie dat het land gaat besturen.

     1. Alfred Bentinck

      Dit is het soort domheid waar niet tegen valt te argumenteren.

  2. Bockbeer

   Mondkapje, zonnebril, zet een rode pruik op, en ga op je handen staan.

  3. m.van.rosmalen

   Daar zit ze weer 😂
   Een thuiswerkkutje die lambalt achter een laptop compleet met een mondkapje terwijl de zorg de tering kan krijgen.
   Het zou zo lachwekkend kunnen zijn ware het niet zo triest is.

   1. fisufisu

    We krijgen een aardig inkijkje in rosmalens leven zo langzamerhand

 2. Alfred Bentinck

  “Deze vrouw — op wie niemand ooit gestemd heeft — denkt blijkbaar dat zij en haar collega’s als een soort van moderne, medische autocraten ons de wet kan voorschrijven.”

  Nee hoor, ze informeert ons slechts over haar wetenschappelijke inzichten.

  1. Lugor

   Wie heeft ooit op Michael gestemd om namens WIJ VAN RECHTS te spreken?

   1. Reinoud van Gelre

    Nou, ikke niet!

   2. JochemX

    Maar van Michael heb ik dagelijks geen last, maar van dat OMT wel.

  2. JochemX

   Maar ze verwacht! Ze weet het dus helemaal niet. En de overige psychische en economische schade, die gegarandeerd ook doden gaan kosten, moeten we maar even voor zoete koek nemen.

   1. Ricky

    Nou en?Dacht jij nou echt toen in de middeleeuwen “de Zwarte Pest” uirbrak,de mensen zeiden;”Oh,ja maar wacht ff en de economie dan en de doden die dan vallen door de economische crissis dan ooooh”.Ik begrijp natuurlijk dat de pest veel heftiger was,waar het om gaat is dat als je zoiets als een pandemie niet heel rigoureus aanpakt deze dan verwaarloosd raakt kan gaan retourneren in kolossalere vorm en als het een beetje tegen zit het virus ook nog eens muteert.Nou dan ben je tien x verder van huis,van de ellende zitten ziekenhuizen nu hellemaal tjokvol covid slachtoffers kunnen hierdoor vrouwen niet meer in het ziekenhuis bevallen,mensen met niet covid gerelateerde aandoeningen niet meer behandelt worden dus sterven er babies door complicaties bij de bevalling ,mensen met bijvoorbeeld een blindedarm infectie(wat normaal een vrij eenvoudige ingreep is)gaan dood,al breek je maar een been is de kans al groot dat je sterft aan een bloedvergiftiging als je niet kan worden geholpen in het ziekenhuis.Dit alles lieve lieve mensen is dus de rede dat al deze maatregelen moeten worden genomen,het risico op een totale ontwrichting zien te voorkomen.
    En wat die economie betreft,so what,dan doen we een of een aantal stappen terug,ik zeg maar wat de ecomie van 1990,die was veel lager dan die van nu maar toen waren we ook best rijk.In de WWII lag alles op z’n gat maar mensen vonden toch hun weg,ik zie het zo het opent ook perpectieven,in de oorlog gingen mensen zelf alcohol stoken en zelf tabak kweken,moestuinieren en weet ik veel wat ze allemaal voor inventiefs deden.Wat ik hier vooral hoor zijn bange mensen,en bange mensen schreeuwen het hardst ,bang om hun gespreide bedje kwijt te raken of een stapje terug te moeten doen.Is fckd up maar ja het leven is nou eenmaal niet altijd ideaal.Alleen slappe mensen klagen om het hardst,angstig hun privileges kwijt te raken.Sterke daarentegen zien mogelijkheden,maar vooral het avontuur en uitdaging.Dat zijn meestal de mensen die oorlogen en rampen overleven en er nog sterker uitkomen ook.

 3. Bullshit16

  Laat dat mens zelf de corona krijgen samen met ab Oosterhuis en met bill gats en met van dissel en al die andere kwakzalvers ze blijven ons maar bang maken
  Die oplichters zal en willen ons inspuiten met dat vergif van bill gats schande
  Mensen geloof deze raten niet langer kijk blue tiger studio daar zie je een art die had de medicijnen maar werd op de vingers getikt en dat filmpje werd van YouTube gehaald ga kijken zeer interessant
  En tegen Rutte zal ik zeggen val dood hufter je weet niet wat je de burgers aan doet
  Stem fvd of PVV uit de eu

 4. AnnetKlaver

  Hoed u voor het DDS virus………

  1. Original NL

   Idd de trøllen kunnen niet zonder DDS.

   1. AnnetKlaver

    Tr®llen ¿ komt tot nu toe door het filter ☺

  2. Bullshit16

   Annetje
   Voor al die angsthazen zou ik zeggen kruip en een kast en kom er niet meer uit pas als jullie weer wakker zijn kom dan maar weer

   1. Ricky

    En tegen alle heldhaftige tough guys zeg ik :lik in het opebaarvervoer de handvatten,stangen en pak voor de zekerheid wat toilletbrillen mee in een stadsziekenhuis,als je zo’n grote jongen bent,eens kijken wat er dan gebeurt in je familie/vriendenkring.Da’s lache man,en iedereen dichter dan een meter benaderen veelhanden geven lekker huggen,ik zeg doen zwakkie.

    1. Maks

     Omdat mensen thuisblijven, 1.5 meter afstand houden, mondkapjes
     dragen en extreem vaak handen wassen, neemt de natuurlijke
     weerstand en het immuunsysteem in kracht af. Hierdoor neemt de
     kans op besmetting en nadelige gevolgen toe. Wetenschappers en
     politici weten dit! Gaat er bij u al een lampje branden?

     1. Ricky

      Nogmaals het is een zeer complexe situatie,mensen doen wat ze kunnen.In korea en china hebben ze de lockdown gevierd en daar stijgen de besmettingen weer de pan uit.Tegen jou zo ik ook willen zeggen,einsteintje van me als je het dan zo goed weet,biedt je aan als knowitbetter en regel een oplossing.Als is het maar een hint,het zal niet voor het eerst zijn dat een gewone burger een oplossing of deel van de oplossing aandroeg.Mijn zegen heb je,ik daaentegen weet mijn plaats en geef mij volledig over aan de jongens en meisjes van de wetenschap,die overigens al meermalen in mijn leven een cruciale rol hebben gespeeld.Ook op het gebied van infecties op bacterieel en viraal gebied hebben zij mij eerder een levensgrote dienst bewezen.Heb vertrouwen zij hebben het echt niet slecht met ons voor,consperacies heten niet voor niets zo maat.

     2. Ricky

      Ik snap dat je het in je broek doet van angst,ik ook.Maar ik zal je trachten uit te leggen waarom kennis macht is a/d hand van een voorbeeld.Neem een chirurg deze verkeert 5/6 dagen van de week soms wel 18 uur achter elkaar(tijdens complexe neurologische operaties)in totaal steriele omgevingen,wast fckng heel de dag zijn handen en toch is zijn weerstand/conditie goed tot zeer goed.Nu een aantal zaken die hiervoor zorgen zijn:-Hij/zij zorgt voor een uitermate goede slaaphygiene,-hij/zij eet heel goed en verantwoord,-hij/zij zorgt voor een goede huidbalans omdat er steeds wordt gedesinfecteerd gaat de chirurg met enige regelmaat(met blote handen werken in de tuin,spelen met de hond in het bos(lekker de vieze stok of bal bepotelen)enz vieze dingen doen met blote handen,en de chirurg zorgt voor een optimale fysieke conditie d.m.v. sport en beweging.Beste Maks al deze zaken zul je moeten uitoefenen om topfit te zijn en in optimale weerstand te behouden,ik ben het eens dat dat in huis moeilijk is maar het kan wel.Dus bij deze heb ik je idee dmv wetenschappelijk bewezen feiten gedebunked en kan een ieder zorgen dat de weerstand solid blijft en je zo min mogelijk vatbaar wordt voor dit gemene shit virus,wat nog steeds geen garantie is en het dus belangrijk blijft om je te houden aan de door de overheid gestelde richtlijnen.Troost jezelf met het idee dat de gezondheidszorg in Nederland een van de hoogste standaarden heeft van de hele fckng wereld!!!We zullen het ermee moeten doe maar ja ik ben toch liever hier dan in rusland ofzo,daar hebben ze vaak nog niet eens verwarming in het ziekenhuis of water!Nogmaals het is nog steeds geen garantie steeds vaker worden jonge vitale mensen het slachtoffer,blijf alert(zowiezo)en keep it cool!

 5. Neutral

  Laten we eerst eens testen, testen, testen.

  1. Lugor

   Testen, een momentopname, leuk voor de statistiek maar je voorkomt er weinig mee.

   1. Neutral

    Als je het al gehad hebt (en dus ‘immuun’ bent) meer vrijheden dan mensen die het nog niet hebben gehad, en helemaal vergeleken met mensen die nog ziek en besmettelijk zijn.

  2. Bockbeer

   Al die lockdown’s en de 1.5 meter samenleving, is al een test voor de hartstichting, en de psychiatrie.

  3. JochemX

   Het resultaat van testen is hoe dan ook dat we te horen krijgen dat we er nog lang niet zijn en dat het erger is dan we dachten. Het OMT gaat aan de haal met de interpretatie.

 6. Stanly2000

  Hoezo tweede golf. Volgens de deskundigen zou er hier GEEN eerste golf komen, toch!

  1. Original NL

   Idd Stanly…nederland is volkomen voorbereid op het virus en btw de kans dat het hier komt is nihil…aldus het rivm.
   Alleen bij volkswagen zijn er al 8 golf’s ontstaan.

   1. Michel Bloemkist

    De eerste Golf van Volkswagen werd, als ik me niet vergis, in 1975 al gelanceerd.

 7. Kretoloog

  Rutte is niet meer dan de woordvoerder van het Outbreak Management Team. Zijn eigen inbreng is nul komma zero (0,0). Het is onbegrijpelijk dat deze visie- en inhoudsloze premier zo op het schild wordt gegeven door de media.

  De virologen zijn mensen die het totaal ontbreekt aan een overall-kijk op de samenleving. Hun wereld is de petrischaal, verder gaat hun blik niet. Bizar dat deze beperkte wetenschappers nu al 7 weken bepalen wat wel en niet mag in ons land. We zijn door deze vakidioten en de laffe regering in een enorme economische, financiële en sociale crisis gedompeld, die zijn weerga niet kent en jarenlang gaat dooretteren.

  1. Alfred Bentinck

   Gelukkig maar, Kretoloog, bij Trump zie welke chaos ontstaat als een politicus meent er meer verstand van te hebben dan de wetenschappers.

   1. Bolland

    Chaos? Hij heeft aanzienlijk minder doden dan Europa

    1. Bolland

     USA 330 miljoen inwoners 74000 doden 238 doden per 1000000 inwoners
     Duitsland,Frankrijk,UK,Italie en Spanje 332 miljoen inwoners 118200 doden gemiddelt 460 doden per 1000000 inwoners

     Duidelijk toch?

   2. JochemX

    Onzin, de federale staten bepalen zelf wat voor maatregelen ze nemen. Met of zonder Trump ook daar is de uitbraak op zijn retour. Het aantal zelfmoorden neemt in de VS wel onrustbarend toe. Volgend week wordt het hier slecht weer, vast de schuld van Trump.

 8. lotje

  Wordt zij ook betaald door Bill y

  1. lotje

   Gates

   1. Michel Bloemkist

    Je zuster

  2. Alfred Bentinck

   De viroloog van lotje heeft zo z’n bedenkingen.

   🙂

   1. Blitzkrieg

    Bunzing :
    De frequentie van het aantal 🙂 valt nogal op, het tablet is weer binnen zo te zien.

    1. Blitzkrieg

     tablet = tabletje

 9. Bockbeer

  Ondanks het feit dat er al heel lang een griepprik bestaat, overlijden er nog steeds veel mensen aan griep. Wachten op het vaccin van Bill Gates, is nergens op gebaseerd.

 10. Meriadoc Brandebok

  Op de artikelen van Van der Galien is ook geen pijl meer te trekken. Enerzijds leurt hij met de mondkapjes – iedereen moet en zal de mondkapjes van Stil door de strot geduwd krijgen. En anderzijds huilt hij tranen met tuiten over de goedbedoelde medische adviezen van virologe Koopmans. Wat zij zegt is autocratisch, maar die mondkapjes zijn dat kennelijk niet.

  Als de maatregelen van Koopmans autocratisch zijn geldt dat evenzeer voor de mondkapjes.

  1. Bockbeer

   Uniek moment volstrekt zich, ik ben het een keer eens met Brandebok.

  2. Fortiori

   Is dit niet belangenverstrengeling?

  3. Bullshit16

   Meri
   Welke goedbedoelde medisch adviezen van ab Oosterhuis bill gates van dissel man laat mij niet lachen het zijn eerste klas leugenaars en oplichters en die klootzak van rutte loopt er blindelings achter aan die idioot is zo stom als een achter eind van een koe

   1. Michel Bloemkist

    Ga je mond spoelen vuilbekker.

 11. Fortiori

  Soms moet je wel een dictator zijn. De z.g. “wat kan mij dat donderen” mogen niet de overhand krijgen. Als ze zich blootstellen aan besmetting schiet het niet op. Dus beboeten.

  1. JochemX

   Inderdaad, dictatoriaal. De meeste dictatoren komen aan de macht via noodverordeningen. Verder is het handig als de maatregelen zinnig zijn en dat zijn de meeste niet.

 12. Stopperspil

  Op 26 februari vertelde dezelfde professor Koopmans (er was toen al een grote uitbraak in Noord-Italië) onder meer dat het coronavirus waarschijnlijk helemaal niet zo besmettelijk was. Ze zegt dit in een vraaggesprek met tv-Rijnmond. Uit het gesprek (op You tube eenvoudig terug te vinden) blijkt dat de Nederlandse deskundigen, zij ook, volledig blind voeren op wat de Chinezen en de Wereldgezondheidsorganisatie WHO bereid waren de wereld in te sturen. Zo kan ik ook deskundig zijn. En nu zit ze mede achter de knoppen bij het adviescollege van Rutte.

  1. Ricky

   Jaja,en alles wat uit jouw geniale koker komt bevat zeker nooit een fout of misverstand.Wetenschappers zijn net mensen,ook zij zijn niet zonder fouten.Ik geloof dat jij weinig door hebt hoe ingewikkelt complex zoiets is als een virus,laat staan een pandemie.En opnieuw,wat is jouw probleemoplossende aandeel dan,wijze jongen?Nog recentelijk een probleem opgelost dan wel bestudeert waar je meer dan 130 IQ punten voor nodig hebt om het uberhaubt te kunnen omvatten?Zij had de situatie overschat,moet ik toegeven ,maar dan nog heb jij dat zekernooit gedaan in je leven.Vaak slaat overschatting toe bij wishfull thinking,je weet dat er iets ergs staat te gebeuren maar dat wil je niet weten,dus ontken je het maar.Hele volkstammen leven hun complete leven in deze staat,ook wel cognitieve dissonantie genoemd,en ik heb niet lichtelijk het idee dat een goed deel van de reaguurders alhier bekent zijn met dit fenomeen(ikzelf incluis,by the way).
   Een beetje vergevingsgezindheid en mildheid maakt je leven veel aangenamer dan alles en iedereen maar wantrouwen en veroordelen,echt daar wordt je leven niet beter van.Wetenschappelijk onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat mensen zich veel gelukkiger gaan voelen van geven ,dan van nemen.Even voor de duidelijkheid wantrouwen en veroordelen en kankeren en schelden is nemen,vergeven en aardig zijn is geven.Doe er je voordeel mee.
   “Lower your expectations can mean a simpler life for you”Robert Crumb.

 13. Lex

  Ik word langzamerhand misselijk van deze Corona drama.

  Ik word doodziek van de media die maar al te graag het Corona drama opklopt tot een schuimend climax. De media die maar al te graag misbruik maakt van hun positie en macht.

  Ze verkondigen nieuws wat vaak nergens op is gebaseerd of het klopt gewoon niet of is gewoon een leugen.

  Nu word er weer een 2e Corona golf voorspeld terwijl de eerste nog geen eens verdreven is.

  Deze Corona virus word veelal omschreven als een hele zware Griep. 0,06% van de nederlanders overlijd er aan dit zijn veelal oudere mensen boven de 70 met onderliggende ziektes.

  En daarvoor moet de hele economie naar de kloten gaan en kunnen we decennia gaan bezuinigen om de staatsschuld weer in te lopen, als we ondertussen geen provincie zijn geworden van Brussel.

  Maaaacaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar de belachelijke greendeal en milieuplannen die gaan wel gewoon door. De boeren word gewoon de nek omgedraaid.

  En de boeren die mogen niet demonstreren want O jee die 1½ meter afstandsregel word dan meteen van kracht en word er ingegrepen door de ME of desnoods het leger, eens stok achter de deur voor de overheid.

  De Corona word gewoon als middel misbruikt om allerlei wetten er doorheen te drukken. Zonder kans op protest en demonstratie want die zijn uitgesloten van wegen de 1½ meter regel.

  Kortom dit heet dus democratie.

  1. Marija

   Slim hè

  2. Ricky

   Ja man,fuck it!Allemaal bullshit joh,gwoon schijt aan hebben zeg het voort deel met al je wijze vrienden.Dan zorg je wellicht met dat gedrag nog meer ontwrichting en overbelasting in de ziekenhuizen,en als je moeder of je zus dan acuut geopereerd moeten worden wat niet coronagerelateerd is,kunnen ze met een beetje pech niet geholpen worden met als gevolg complicaties bij iets dat wellicht bij iets meer voorzichtigheid eenvoudig opgelost zou zijn geweest.Dat allemaal dankzij types zoals jij die denken dat ze slim zijn.Overigens zie je deze mentaliteit ook bij de boeren,die menen dat ze ze straffeloos de natuur kunnen blijven overbelasten,dan zeg ik een ding :”eco-systeem”,daar is elk levend wezen op aarde van afhankelijk.Ga je daar te veel mee kutten,krijg je plagen ziektes en dode grond(zie “the dust bowl” in de jaren ‘20/‘30 in amerika),ik noem maar even op:gekke koeienziekte,vogelgriep,q-koorts,varkenspest,mrsa,esbl beide door anti-biotica resistentie veroorzaakt door excessief gebruik in de veeteelt.Ja prima hoor mag van mij allemaal,jullie doen maar,ik ben toch een misantroop,maar als het dan gruwelijk mis gaat hebben anderen,de wetenschappers,politici of anderszins specialisten het weer gedaan.Ik kan niet anders zeggen dat dat onvolwassen ,nee zelf kinderachtig gedrag is.En als dadelijk de pleuris echt uitbreekt door dit stompzinnige kleutergedrag:”huilen”met het levenloze handje van je kindje of moeder of anderszins dierbare in je hand en dan zelf ook dood willen omdat, je dan te laat,tot de conclusie komt dat je onverantwoordelijke gedrag tot concequenties leidt die voor onherstelbare persoonlijke verwoesting heeft gezorgd.Tip van Ricky;”ga lekker helemaal stoppen met je handen wassen geef iedereen die binnen 1.5mtr in je aura komt een dikke knuffel,een tongzoen mag natuurlijk ook,ga maar doen joh kijke of je “The balls” hebt,en dan spreken wij mekaar later nog weleens,onder een goed glas bier (Corona,natuurlijk)borrelnootje erbij,lijkt me echt heerlijk.

   1. fisufisu

    Ricky is het type angsthaas die een smetvreselijke ptss heeft opgelopen…

    1. Ricky

     Ricky is het type misantroop die gaarne ziet dat jij en je mede deniars volledig schijt gaan hebben aan de regels en de rest van de bevolking zodat jullie het virus helpen met haar exponentiële groei,kijken wie er dan de angsthaas is!Deze jongen woont ver van de zwakzinnige beschaving vandaan,midden in een natuurgebied dus het zal mijn tijd wel duren.Lang leve de zesde uitstervinggolf!

 14. O.k.

  Het gewoonte dier gaat alweer massaal erop uit en binnen 3 weken zijn de maatregelen weer van toepassing. Dank u wel beste medemensen

  1. JochemX

   Er op uit trekken? Maar dat is prima, want buiten steken de mensen elkaar niet aan. Virussen zijn geen vlooien die van de een op de ander springen.

 15. Rosasolis

  M. Koopman heeft groot gelijk. Gisteren ochtend gaf ze een interview op radio 4.
  Zij waarschuwt dat te snel versoepelen van corona maatregelen zouden kunnen leiden tot een landelijke nonchalant gedraag. En dit zou tot een nieuwe golf ziek en besmettelijk mensen kunnen lijden. De corona virus kan mensen van alle leeftijden besmetten, niet alleen senioren, vertelde ze. Ook vertelde Koopman dat die enige mondkapjes die echt bescherming bieden zijn de speciale kapjes die de ziekenhuis personeel dragen.
  Gewone mondkapjes die je nu overal kan kopen bieden alleen 10% bescherming.
  Deze viroloog heeft alleen wat gegevens doorgegeven, maar ze bemoeid zich niet met politieke besluiten.

  1. Alfred Bentinck

   “Zij waarschuwt dat te snel versoepelen van corona maatregelen zouden kunnen leiden tot een landelijke nonchalant gedrag. En dit zou tot een nieuwe golf ziek en besmettelijk mensen kunnen leiden.”

   Exact!

   1. Bockbeer

    Het wordt tijd om te luisteren naar de economen. Al die virologen heb ik nou wel gegeten en gedronken. Die willen alleen maar aandacht, en geld verdienen.

    1. Michel Bloemkist

     Iedereen wil het liefst veel aandacht in zijn leven jij dus ook.

  2. Reinoud van Gelre

   Rosasolis:

   “…Deze viroloog heeft alleen wat gegevens doorgegeven, maar ze bemoeid zich niet met politieke besluiten…”

   Inderdaad, Rosasolis.

  3. JochemX

   Constant het woord “zou”. Ze weet het dus helemaal niet zeker, maar wat wel zeker is dat we blijvend met absurde maatregelen opgescheept zitten.

 16. marianne71

  Ongekend hoezeer gezonde mensen (het merendeel van de bevolking) waarvoor dit gewoon een griepvirus is worden beperkt in hun vrijheden. De zwaarte van de maatregelen tegenover de effecten op de gezondheid van dit virus zijn niet proportioneel.

  Ik ben die anderhalve meter samenleving meer dan zat. Er zijn te veel dingen aan deze ‘crisis’ die niet kloppen.

  1. Michel Bloemkist

   Je gaat hopelijk nu toch niet proberen te beweren dat alles één groot complot is??

  2. Ricky

   In de middeleeuwen was er ooit eens een buienpest epedemie ,vraag me af of de mensen toen ook dachten “dat er iets niet klopte”.Een virus klopt niet,een virus is er gewoon en daar kan meestal niet zo een twee drie iets aan gedaan worden.Ik snap we marianne71 dat je het allemaal heel vervelend vind ,maar ja het leven is niet altijd even leuk en daar moet je dan maar mee dealen.En ik kan je met zekerheid en met de wijze geest van Arthur Schopenhauer zeggen:”Het ergste komt nog”.Vraag maar aan de ebola overlevers of er iets niet klopte.Marianne71 wij mensen zijn niet het middelpunt van het universum,de kans is heel groot dat de virussen en de kakkerlakken ons mensjes ruimschoots gaan overleven.Sterker nog de virussen bestonden al miljarden jaren voor er ook maar een zoogdier op aarde rondliep,laat staan mensen ,in de vorm van homo sapiens die lopen nog maar zo’n 200.000 jaar rond.Je zou zelfs kunnen stellen dat wij mensen afstammen van virussen,wat meteen zou kunnen helpen verklaren waarom we zo’n enorme plaag zijn geworden.

 17. Beukman

  Er zit een interne logica in dit stuk. Een viroloog die ons waarschuwt voor een tweede golf wordt bekritiseerd: zij is dictatoriaal bezig, en probeert ons angst aan te jagen.
  Maar ook de premier krijgt er van langs: die verschuilt zich achter zijn deskundigen. Die moet kennelijk zelf doen alsof hij deskundig is en ons vertellen dat er niets aan de hand is: “Gaat u rustig slapen.”

  Tot zover de interne logica.

  Vraagje. Als een weerman ons waarschuwt voor windkracht 11, doet hij dat om ons angst aan te jagen óf omdat hij als deskundige nu eenmaal de verantwoordelijkheid voelt om zijn of haar kennis met ons te delen?

  1. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “Vraagje. Als een weerman ons waarschuwt voor windkracht 11, doet hij dat om ons angst aan te jagen óf omdat hij als deskundige nu eenmaal de verantwoordelijkheid voelt om zijn of haar kennis met ons te delen?”
   De enige verantwoording aan wie een weerman verantwoording aflegt is aan allerlei supranationale instellingen. Misschien kan een weerman de windkracht van morgen nog net voorspellen, met het klimaat over 50 jaar ligt het anders… deze is namelijk alleen afhankelijk vieze geopolitieke spelletjes.

  2. Steven Opti

   Zeg Beukman.. heb je misschien een klein beetje nagedacht over de gevolgen van deze onzinnige lockdown?? Economisch en psychisch?? Die zogenaamde kennis mensen hebben er al zo vaak vastgezeten. En toch zijn er onnozelen die dit volk nog steeds geloofd. Zweden Japan en Brazilië zijn dé voorbeelden zoals het ook kan.

   1. Beukman

    Waarom neem je de VS en UK niet als voorbeeld, @Steven?

 18. Steven Opti

  Dit soort mensen.met zogenaamd veel hersenen hebben veel te veel macht. Waarom wordt er geen sectie gepleegd op alle zogenaamde corona doden?? Waarom kloppen de cijfers niet van de overleden corona doden? Oh ja.. we moeten allemaal gevaccineerd worden, en Gates gast dit regelen. En het belangrijkste. Hou de mensen vooral dom en bang. Van openheid in besluitvorming is geen sprake. Over de gevolgen van deze lockdown hoor ik de politiek niet.

  1. Beukman

   Waarom kloppen de cijfers niet van de overleden corona doden?

   Misschien omdat zeer vaak niet is vast te stellen of iemand aan corona is overleden?

   we moeten allemaal gevaccineerd worden, en Gates gast dit regelen.

   Oh, help…….

  2. Ricky

   Nee late we de mensen met weinig hersenen het land laten besturen ,echteen goed idee man.Laten we voortaan onze wortelkanaalbehandeling doen door een loodgieter en je openhartoperatie door een hovenier,de stormvloedkering laten we ontwikkelen door bouwvakkers.Echt superslim man ,weg met de zogenaamde kennismensen,weg met dit volk stephenop1 echt geniaal.Lijkt wel of tout zwakbegaafd nederland hier verbaal zit te purgeren.

 19. RCS

  Beste mevrouw Koopman, mij krijg u niet gek maar het doet u vast goed dat u anderen wel gek en vooral angstig krijgt. Het griepvirus komt ook ieder jaar terug met veel slachtoffers als gevolg en dan hoor ik jullie ook geen moord en brand schreeuwen. Jullie danken God op jullie blote knieën dat jullie nu eindelijk aandacht en waardering krijgen en omdat te behouden schamen jullie je niet om een groot deel van de bevolking de stuipen op het lijf te jagen in plaats van ze gerust te stellen. Volstrekt onverantwoord, krankzinnig en beschamend voor uw beroepsgroep.

  1. fisufisu

   Amen ++++

 20. fisufisu

  Terug naar het oude normaal, ophouden met journaals kijken of nieuws op de radio, dan wordt het eens stuk rustiger kan ik je zeggen…
  Heel Nederland laat zich blijkbaar opnaaien en hier zitten er ook nog een stel die er van harte een scheppie bovenop gooien.
  Ik zeg oprotten met de corona, mensen doe normaal, die 2de golf blijft weg namelijk, die zal er niet komen, tenzij je het oncöntröleerbare nieuws gaat volgen….

 21. Ben-NIET-Groen-L

  Het OMT…deze viroloog, daar heb ik meer vertrouwen in dan onze overheid, onze “premier”, RIVM en de WHO tezamen….gek hé…..

 22. JRJ73

  Man, man, man wat een partij onnozele opmerkingen hier.
  Te simpel voor woorden, volgens mij zijn 17 miljoen virologen in dit kan, die alle wijsheid in pacht denken te hebben.

 23. feitelijk

  Zegt die hork nou adviezen ? Advies is nooit bindend !

 24. Paardenmiddel

  Truttebol. Wat een stompzinnige reactie.
  Iedereen moet gewoon zijn leven oppakken, en niets aantrekken van dit soort mensen.

 25. harte385

  Wordt hoogtijd dat ze hun vervelende rotkop gaan houden dit kleuter gestamp van mensen bang maken heeft nu lang genoeg geduurd. Jullie weten er net zoveel van als de rest van de wereld geen ene moer dus alleen maar gissen en gokken en met niet te bewijzen cijfertjes strooien.

 26. Kwetsnat

  Natuurlijk komt de 2e golf eraan en wellicht nog wel meer golven. Als iedereen zich zo opstelt als Michael van der Galien, gebeurt dat zeer zeker. Het lijkt wel een sport geworden om mensen met een gezond verstand en beschaving zwart te maken. Zelfs met de volksgezondheid wordt de spot gedreven door figuren die alleen maar aan rechten kunnen denken maar vergeten dat daar plichten tegenover moeten staan. Alleen maar halen in plaats van geven. Misschien is Corona wel de straf die de natuur uitdeelt voor dit walgelijke gedrag.

 27. Kuchenbacker

  Om bang te blijven moet je allereerst bang zijn. De economische gevolgen van de overdreven globale reactie op dit suffe virusje, die mag je wel gaan vrezen.

 28. Ricky

  En,als je kanker hebt naar wie ga je dan toe?Naar een oncoloog oftewel een kankerspecialist ofwel een wetenschapper.Ga je dan ook zo wantrouwig te werk en lullen alsof je verstand van de materie hebt.Echt als ik hier de gemiddelde reactie lees zie ik vooral verongelijkte niet al te briljante verwende mensjes.Heel de tijd een grote bek over wie probeert een mega probleem aan te vechten ,maar zelf een oplossing bedenken of aandragen,ho maar.Hou je grote bek of doe er iets aan,behalve dom fulmineren!!!

  1. Alfred Bentinck

   Het is inderdaad opmerkelijk hoeveel mensen hier met grote stelligheid uitspraken doen over het vakgebied van de virologie en de epidemiologie.

   Gelukkig voor Nederland is Rutte niet zo lichtzinnig.

   1. fisufisu

    Des te opmerkelijker is het dat figuren als achmed alfred hier met grote stelligheid uitspraken doen over het vakgebied van de virologie en de epidemiologie…!

    1. Politiek Profeet

     Met een beetje gezond rechts verstand…linkse gladiolen hebben die allang versnuift,of verzopen….kan je niets anders concluderen dat dit virus een hele nare is…. waar die vandaan komt….zal me me reet roesten…feit is dat dit virus vooral voor ouderen funest is…en ik weet vanuit eerste hand….mensen die in de frontlinie werken.. dat dit virus dodelijk is voor vooral OUDEREN
     Denk nu eens na links geteisum….pap mam. oma. opa. oom.tante…etc… vanaf pakweg 60 jaar ben je een risicofactor van betekenis.
     Dit kabinet heeft BEWUST ingezet om vooral deze groep bloot te stellen aan het virus…waarom?
     Geen opname in ziekenhuis,geen ic opname dus… niet geregistreerd als zijnde …coronaslachtoffer….door diezelfde roverheid?
     Waarom moeten deze ouderen van het levenstoneel verdwijnen ? Pinokkio en Japio?

 29. splatoon

  Wat je hier schrijft is dus precies de reden dat ik me de afgelopen weken kapot heb zitten ergeren aan DDS, omdat jullie gewoon meededen met die angst-hype… Totaal geen kritische vragen over onze vrijheden, zoals het bovenstaande artikel. Of de notie dat vrijheid belangrijker is dan veiligheid. Dat komt nu pas.

  En dan degene die dat wél deed (Jensen…) nog een trap nageven ook. Je kunt van Jensen vinden wat je wilt, maar hij had gewoon vanaf dag 1 gelijk.

  Dus ik hoop dat DDS in het vervolg veel kritischer met dit soort scenario’s om zal gaan en zich niet weer gek laat maken, zodra de volgende lockdown wordt afgekondigd. Want die volgende lockdown komt, dat is gewis.

  1. Alfred Bentinck

   “Want die volgende lockdown komt, dat is gewis.”

   Je gaat er dus ook vanuit dat het virus in een tweede golf terugkomt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.