BOA’s druipen af met hun geleuter: ‘Nu gaan we een week lang geen boetes uitschrijven!’

De buitengewoon opsporingsambtenaren in Rotterdam lijken eindelijk hun plek te kennen: In Rotterdam worden er een week lang geen boetes meer uitgeschreven voor onzinnige -zogenaamde- wanpraktijken, een fenomeen waar veel BOA’s ondertussen een blauwdruk op lijken te hebben.

Het iets te overhaaste plan van de Rotterdamse politieke partij Leefbaar Rotterdam kan op weinig steun rekenen. Die partij opperde immers om de BOA’s, buitengewoon opsporingsambtenaren, voortaan te bewapenen met een wapenstok en pepperspray. Een omstreden plan, omdat veel BOA’s niet capabel zijn (lees: opgeleid) om met dergelijke instrumenten om te gaan.

De BOA’s zijn echter boos en eisen alsnog dat ze worden uitgerust met wapentuig. Daarom demonstreren ze al bijna een hele week in Rotterdam. Boetes worden momenteel niet uitgedeeld aan corona-overtreders en andere ‘stoute’ forenzen die de wet overtreden. En eigenlijk is dat ook helemaal prima.

In een stad als Rotterdam is er een hoop werk aan de winkel om de georganiseerde misdaad te beteugelen. Wat dat betreft doen de opgeleide politieagenten vaak ook goed werk. Maar het is en blijft een utopie om te denken dat kneuterige BOA’s iets bijdragen aan een veiligere samenleving. In tegendeel zelfs: BOA’s zorgen er juist voor dat mensen bij het zien van een blauw-hesje in een kramp verschieten. Vervolgens kunnen er opvallende en gevaarlijke manoeuvres volgen.

Dus om nog maar even terug te komen op het idiote populistische plannetje van Leefbaar Rotterdam: Doe gewoon maar lekker niet en investeer liever in OPGELEIDE politieagenten. BOA’s dragen in geen enkele zin bij aan meer verbroedering onderling.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Pijnstiller

  BOA’s vetegenwoordigen het afvoerputje van de samenleving. Vanuit een terecht minderwaardigheidscomplex ontpoppen ze zich vaak tot narcistische machtswellustelingen. Dat soort imbicielen een wapenstok geven is hetzelfde als een kleuter een handgranaat geven om mee te spelen.

  1. Rinus Remstreep

   @Pijnstiller
   ++++++ niet meer niet minder .
   Ten tijde van 40-45 hadden ze voorop gelopen

   1. Pijnstiller

    Precies

 2. Kristalix

  Ze houden zich niet aan 1,5 meter.
  Augurken zijn het.

 3. Meriadoc Brandebok

  Typisch Nederland. Gaat men weer op zaterdag demonstreren als de meeste mensen weekend vieren. En men gaat wel een week geen boetes uirschrijven, dat zet zoden aan de dijk. Het kabinet staat al te bibberen.

 4. Kretoloog

  Ik las toch eerst:

  “SOA’s door druipende leuter”

  Ja, die dyslexie geeft er altijd een eigen draai aan 🙂

  1. Pijnstiller

   laat ik het zo uitdrukken. Je dochter kan beter met een ..OA thuiskomen dan met een ..OA

   Vul zelf de ontbrekende letter maar in

 5. fusilier

  En het frappante daar aan is dat de politie samenwerkt met dat soort mensen die buiten de boot vallen in onze samenleving,omdat zij geen opvoeding thuis gehad hebben.

  1. Pijnstiller

   laag milieu, gebrekkige hersenen. Geen goede start in het leven. Laat dat volk asperges steken of iets dergelijks

 6. LifeBuddy

  ”BOA’s zorgen er juist voor dat mensen bij het zien van een blauw-hesje in een kramp verschieten.” We hebben allemaal op tv kunnen zien ,dat of je nu een boa of politie agent bent, bepaalde groeperingen toch wel in een kramp verschieten.

 7. denktenk

  Wat voor buitengewoons moet zo’n ambtenaar eigenlijk opsporen ?

  Toch wel lekker zo’n omhooggevallen Melkertbaantje. Tja buitengewoon…….
  Je bent van de straat af (!) en je wordt behoorlijk overbetaald.
  Je bent ambtenaar, dus hang je gewoon aan het staats(gemeente)infuus, of je nu werkt of niet.
  Niet bonnenschrijven staat gelijk aan werkweigering.
  Een normaal mens wordt hiervoor ontslagen.
  Je merkt aan alle kanten, dat zij niet geschikt zijn voor dit soort werk.

  Stuur het boa-zootje maar naar de politieschool, dan zien we wel hoeveel er voor dat werk geschikt zijn.

 8. Genoeg van linkse dictatuur

  Als je dit probleem wilt oplossen, laat de Boa’s weer hun basis taken op pakken. Ze zijn doorgeschoven taz van meer verandwoordelijkheid die ze niet aankunnen qua persoonlijkheid. . De reden is de bezuinigingen op de politie van onze regering. De regering zorgt bewust er voor dat deze mensen in een situatie gedrukt worden wat onwenselijk is.