Column Ozair Hamid: Wie zijn de échte antisemieten in Nederland?

HP/DeTijd publiceerde een aantal dagen geleden een artikel waarin de whatsappberichten van een aantal mensen in eigen omgeving, die eventueel op een bepaalde wijze zijn of waren verbonden aan (J)FVD, werden onthuld. Daardoor werd bevestigd wat men al wist: extreemrechts ondergraaft structureel Joden. Hoe groot is dit probleem in Nederland en welke actoren zijn hierbij betrokken?

Allereerst moet – wat vanzelfsprekend is – vastgesteld worden: onderscheid maken op basis van irrelevante collectieve eigenschappen is verwerpelijk. Dat leren immers de joods-christelijke waarden ons, net als het liberalisme van de bourgeoisie.

Ondanks die mooie, vooruitstrevende filosofie, is antisemitisme aanwezig als een parasiet dat zich nestelt in onze samenleving. Om deze te bestrijden is het van belang dat de desbetreffende verdelger (lees: hele samenleving) de uitvalsbasis ontdekt, om zo deze giftige ideologie te kunnen vernietigen. De schade die de parasiet aanricht is namelijk voor velen niet te overzien. Uit recente publicaties blijkt dat 45% van de Joodse jongeren geen Joodse symbolen meer durft te laten zien of te dragen in het openbaar, gezien de afnemende veiligheid – terwijl Nederland ooit de bakermat was van religieuze tolerantie.

De situatie op het Europese continent is zo uit de hand gelopen dat meer dan 4 van de 10 Joodse jongeren overweegt te emigreren, doordat de veiligheid van onze mede-Europeanen niet meer gegarandeerd kan worden. En, zoals al is vermeld, moeten de daders voor het gerecht worden gesleept.

Het meest recente incident toonde de rol van fout rechtse jongeren aan, maar belangrijk is dat de samenleving niet al haar pijlen op hen alleen richt. Zij zijn immers maar een relatief kleine groep van de daders met hun aandeel van 17% (wat de daad er niet minder op maakt).

In het maatschappelijk belang is het van vitaal belang om in het achterhoofd te houden wie de grootste bedreiging vormen voor de Joodse gemeenschap: extremistische moslims en extreem-links, marxistisch tuig.

Het aandeel van de neomarxisten en de geradicaliseerde moslims bedraagt immers meer dan 50%. Net als voor de Tweede Wereldoorlog in Duitsland is men aan de linkerkant van het politieke spectrum bezig met een opmars, die koste wat kost voorkomen moet worden. De nationaalsocialisten, van de SP en de Labour Party tot aan Hamas (of zijn die inherent aan elkaar?), maken het leven van de Joden elke keer zuurder door steeds meer toenemende isolatie en een toename van bedreigingen e.d.

Door datgene, wat op het randje ligt, te accepteren – zoals afgelopen week werd gedaan, ondanks de relatief valide redenering – verschuift de morele grens steeds een klein beetje, waardoor escalatie niet geobserveerd kan worden – en juist dit is wat er zo fout ging vanaf ’33.

Wees dus niet tolerant jegens de linkse intolerantie, zodat het liberale, tolerante karakter van onze maatschappij gewaarborgd blijft.

Volg mij op Twitter.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeggen wij: doen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

107 reacties

 1. Alfred Bentinck

  Ik begrijp de behoefte de aandacht voor het aangetoonde antisemitisme binnen FvD-kringen af te leiden naar anderen die zich er ook schuldig aan zouden maken.

  Beetje zielig is het wel maar het toont in elk geval een begin van zelfinzicht.

  1. CLoVis

   @lamlul

   Alleen maar schamper doen over het FvD;

   ‘De Endlösung der Judenfrage’ is voor jou natuurlijk al duidelijk:
   “Was der Führer sagt, ist richtig”.

   1. Alfred Bentinck

    Je spoort niet, CloVis.

    Sterkte.

    1. CLoVis

     @lamlul

     Steekt zo’n moslimknaapje zijn vinger nou…
     Of heb je het liever andersom?

     Wat hebben Jodenhaters en kindervrienden
     toch meer overeenkomsten ‘dan mij lief is’.

     1. Alfred Bentinck

      CloVis wil het gesprek weer graag op de kinderseks brengen.

      Het verlangen kruipt waar het niet gaan kan.

     2. Canta

      Clovis
      Als ik jouw walgelijke teksten lees moet ik overgeven.
      “Waar het hart van vol is, loopt de mond van over”.
      Dat spreekwoord slaat helemaal op jou, want je kan het kennelijk over niets anders hebben.

     3. CLoVis

      @kwataa

      Voor figuren als jij heeft lamlul nou het woord ‘bigot’ zolang onthouden en -zowel onjuist en overdadigd- gebruikt.

      Een bigot is een ‘kwezel’;
      iemand die zich vastklampt aan zijn geloof
      en iedereen die anders denkt -op zijn minst- verafschuwt.

      Tegenwoordig heet dit ‘links’;
      het enige verschil is dat ze de anderen nu niet meer op de brandstapel kunnen zetten, hoe graag ze dat ook zouden willen.

  2. Tom Bombadil

   Pardon??? In welke wereld is de fvd rascistisch????? Hoe vaak moet baudet zich nog nader uitleggen op TV Internet de krant of waar dan ook?
   Hebben we niks geleerd van Pim of Theo.

   1. Jack Flash

    Nee Tom, daar hebben ze helaas niets van geleerd.
    Het speelt al vanaf Janmaat.

  3. Stopperspil

   Ik begrijp de behoefte om de racistische uitlatingen van een aantal domme jongens die niet eens allemaal iets met FvD te maken hadden op te blazen tot enorme proporties. Dat neemt niet weg dat deze Ozair Hamed gewoon het gelijk aan zijn kant heeft.

  4. Pjotter

   B@., over zielig gesproken, iemand die realiteit een afleiding noemt.

 2. Meriadoc Brandebok

  Antisemitisme tiert welig aan de onderkant van FvD. De partij heeft veel te laat en te weinig ingegrepen. Je kunt dat niet verhullen door de aandacht af te leiden.

  Los daarvan eem tip voor Hamid: je hoeft niet zo’n gecompliceerde tekst te schrijven, want je struikelt over je eigen worden. We begrijpen het ook wel zonder “uitvalsbasis” en “relatief valide redenering”. DDS is geen vakblad van de universiteit.

  1. CLoVis

   @MB

   Twee frustraties van je vallen op;
   “de onderkant” en “de universiteit”

   Altijd die onmacht in jezelf
   iets wat je bent en iets wat je nooit zult bereiken.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik ben inderdaad niet aan de universiteit geschoold, en heb zelfs de middelbare school niet geheel tot het einde afgemaakt, maar daar ben ik niet gefrustreerd over.

    Volgens mij ben jij sterk gefrustreerd en projecteer je jouw frustraties op mij.

    1. Rammstein

     Met opleiding heeft het niets van doen, Meriadoc. Je hebt gewoon een hoge irritatiefactor door je starre geest en je grijzemuizen-performance. Je bezit de boekenwijsheid van een Dorknoper en de humor van een grefo – weinig mensen vinden dat een sprankelende combinatie.

    2. Meriadoc Brandebok

     Clovis: “Twee frustraties van je vallen op;
     “de onderkant” en “de universiteit”
     Altijd die onmacht in jezelf.”

     Zijn opmerking had dus iets met opleiding te maken.

 3. RCS

  Feit is dat zowel bij linkse als bij rechtse partijen er rotte appels zijn. Iemand die anders beweert is naïef.

  1. Canta

   RCS
   Feit is dat zowel bij linkse als bij rechtse partijen er rotte appels zijn.
   Net zoals er bij beide ook goeie appels zitten.
   Het zou fijn zijn wanneer wat meer mensen op deze site dat begrepen!!!!

   1. CLoVis

    @kwatta lamlul

    “Feit is dat zowel bij linkse als bij rechtse partijen er rotte appels zijn.’

    Maar natuurlijk mogen alleen de rechtse benoemd worden, nietwaar?
    Lamlul.

 4. LifeBuddy

  ””Doordat de veiligheid van onze mede-Europeanen niet meer gegarandeerd kan worden. En, zoals al is vermeld, moeten de daders voor het gerecht worden gesleept.”” Dan moeten we eerst de ultra slinkse voor het gerecht halen. Daarna een Rechts kabinet vormen, die een eerlijke samenleving tot doel heeft en alle maffia en criminelen paspoort afpakt en over de grens zetten. Dan pas kunnen de Joden in een vrij land leven, Want als je aan de Joden komt ,kom je aan de Echte Nederlander.

  1. Alfred Bentinck

   “Dan pas kunnen de Joden in een vrij land leven, Want als je aan de Joden komt ,kom je aan de Echte Nederlander.”

   Dat hebben de Joden in de Tweede Wereldoorlog kunnen ervaren.

   🙁

   1. Original NL

    Idd dat waren nederlanders zoals jij die zich maar wat graag bij duitsland wilden aansluiten en nederland als souvereine staat graag op zagen gaan in groot duitsland.
    Deze figuren zijn er heden ten dage ook en willen nl op zien gaan in de eu.( lees: groot duitsland).

    1. Alfred Bentinck

     Klopt, het antisemitisme is in Nederland nooit weggeweest. Daarom werden er meer Joden uit Nederland weggevoerd dan in andere Europese landen.

     Een zwarte bladzijde in onze geschiedenis.

     1. Bertus bumperding

      Gekke willempie probeert het weer goed te praten .
      Nou borderliner willempie van de NSB.
      Het staat er hoor en we zullen je net zoals dat je geslachtsgemeenschap aandoenlijk vindt hier nog lang aan helpen herinneren .
      Het toont in ieder geval eens temeer aan uit welk hout je gesneden bent .

     2. Buiswater

      Nee hoor, niet meer dan omliggende landen. Dat had te maken met de beste persoons-/basisgegevens van de gemeentelijke archieven ter wereld.
      De namen en adressen van de Joden lagen als het ware voor het oprapen.
      Daar had de burgerbevolking part nog deel aan.

   2. Bertus bumperding

    We praten hier over jouw soort .
    Het waren toch jouw ouders die de nazi’s met 1 open arm en de ándere omhoog hartelijk ontvangen hebben ?
    Ik durf haast wel te beweren als ik deze bewering van jou zie dat jouw vader nog mee gewerkt heeft aan de deportaties vieze lamzak.

    1. Alfred Bentinck

     Je spoort niet Bertus.

     Trieste man.

     1. Bertus bumperding

      Ik niet of jij niet ?
      Laten we voorop stellen vieze hufter dat jij degene bent die seks met kinderen aandoenlijk vindt . Verder heb je je nu duidelijk genoeg weer gegeven dat je een smerige racist en een rasechte NSBer bent .
      Wees eens een kerel en geef me jouw adres smerige hond .
      Dan zullen we eens zien hoe het gesprek verder loopt .

     2. Alfred Bentinck

      Q.e.d.

   3. Seneca

    @bentinkje
    je kan echt niet goed lezen. het gaat over de anti joodse gevoelens van NU! voor je informatie: de 2e WO is nu 75 jaar geleden, voorbij. wellicht is dat aan je aandacht ontsnapt.

    1. Alfred Bentinck

     Klopt, Seneca, de anti-moslimsgevoelens zijn ook van nu, het gaat ook hetzelfde racistische sentiment.

     1. Rammstein

      Het gaat over de Joden van nu die belaagd en gediscrimineerd worden door extremistische moslims en extreem-links, marxistisch tuig, zwakzinnige ouweho*er.

  2. Canta

   LifeBuddy
   De joden die in de jaren ’30 wilde vluchten naar Nederland, werden alleen toegelaten als ze voldoende geld meenamen. Bovendien zijn er van de 140.000 joden er ruim 100.000 omgekomen.
   De nazi’s waren bovendien een rechtse partij die zeer sterk anti links waren.

   1. LifeBuddy

    Canta, De nazi’s waren bovendien een sLinkse partij die zeer sterk anti Rechts waren. De slinkse nazi’s zaten vol met Propaganda ,wat vanaf de 40er jaren hier nog steeds verkondigd wordt. Kijk naar de npo, wat je ziet is allemaal in het voordeel van de slinkse. Kijk op Discovery, hoe het er in de oorlogs jaren aan toe ging. Dan kan je de vergelijking Heel goed zien.

    1. Alfred Bentinck

     “De nazi’s waren bovendien een sLinkse partij die zeer sterk anti Rechts waren.”

     Het heeft ook iets grappigs, dit soort onbenullige praat.

    2. Canta

     LifeBuddy
     Je zult je toch wat beter moeten informeren. Nazisme en fascisme zijn RECHTSE partijen of jij dat nou leuk vindt of niet of blijft ontkennen, het feit blijft.. De oorlog tegen Rusland begonnen ze om het communisme te verslaan. Vandaar dat er ook veel communisten in het verzet zaten. Een bekend voorbeeld hiervan is Hannie Schaft, een Nederlandse communiste.

     1. Rammstein

      Het links van toen is niet het links van nu, evenmin als het rechts van toen het rechts van nu is, grote sukkel.

     2. Meriadoc Brandebok

      Het waren geen rechtse, maar extreemrechtse groeperingen. Maar ze zijn wel door het rechts van toen – het nationaal-conservatieve establishment – aan de macht geholpen. Rechts zag extreemrechts als een middel om de democratie om zeep te helpen en links te elimineren, maar dat liep een beetje verkeerd.

     3. Rammstein

      Ook Meriadoc grijpt stompzinnig met een Godwin terug op het verleden om zijn gelijk in het nu te halen. Ik herhaal maar even: het links van toen is niet het links van nu, evenmin als het rechts van toen het rechts van nu is. Dus houd op met je achterlijke gedaas.

     4. Meriadoc Brandebok

      Dat is juist, maar extreemrechts is niet veranderd. Het is uitsluitend beroofd van haar machtsposities en van de mogelijkheid om verder te groeien. Marginale neonazi-groepjes waar niemand zich iets van aan trekt. Maar het extreemrechtse monster wacht haar kans af: vergis je niet. Om Europa opnieuw in de ellende te storten.

    3. Canta

     LifeBuddy misschien moet je dit even lezen:
     Terwijl slechts een procent van de Nederlanders tijdens de Tweede Wereldoorlog actief was in het verzet tegen de Duitse bezetter was dat aandeel onder communisten vele malen hoger. Twintig procent van de communisten, verenigd in de CPN die later is opgegaan in GroenLinks, nam deel aan de ondergrondse. Na de oorlog werden ze even gezien als helden maar dat veranderde onder invloed van de Koude Oorlog al snel. Communisten werden de nieuwe binnenlandse vijand. Zo werden herdenkingen voor de beroemde verzetsheldin Hannie Schaft, bekend geworden als Het Meisje met Het Rode Haar, verboden en haar kameraden gearresteerd.

     1. Canta

      LifeBuddy
      Tot halverwege de jaren ’60 kon je niet in dienst bij de overheid komen wanneer je lid was van de CPN, zelfs als niet jij maar je vader daar lid van was.

   2. Original NL

    We leven nu in 2020..Baudet willen neerzetten als een nieuwe Hitler is een zielige poging van links om een verse volkert van der graaf klaar te stomen om ” het karwei” af te maken.
    Demoniseren is de hobby van het linkse afval.

    1. Bertus bumperding

     @Original
     Het ergste is dat ze er in het verleden nooit wat van geleerd hebben en het ook nooit gaan leren .

     1. Original NL

      Integendeel Bertus, ze hebben geleerd dat het demoniseren van je tegenstander loont.
      Zie Pim Fortuyn..!

     2. Michel Bloemkist

      Helaas is het niet niet alleen links maar ook rechts dat “nooit wat van het verleden geleerd heeft”
      De trucjes van Goebbels worden nog steeds “te pas” en te onpas uit de kast getrokken.

 5. Willem Bever

  PS
  Leuk dat inzoomen op antisemitisme bij FVD….is ongeveer net zo marginaal als het stikstof probleem.

  Maar kijk vooral verder dan de voor sommigen beperkte horizon….en wel andere partijen het is verbazingwekkend wat je dan allemaal tegenkomt.

 6. Canta

  Ozair Hamid
  Hij moet zich toch iets meer verdiepen in die politiek.
  Het nationaal socialisme is verwant aan het fascisme en is niet links maar juist zeer sterk anti links.

 7. inert

  Ik begrijp niets van die Jodenhaat, in tegenstelling tot de salafistische niet integrerende import/illegalen zijn Joden modelburgers!
  Elke moslim inruilen voor een jood, ik zou het een uitstekend idee vinden!

  1. Alfred Bentinck

   inert maakt goed zichtbaar dat Jodenhaat en moslimhaat in de kern hetzelfde sentiment betreft.

   1. inert

    fret/
    moslimhaat=Moslimhaat!
    Let op de hoofdletters, ook al deugen Moslims niet, wil je?

    1. Alfred Bentinck

     Joden en joden, Moslims en moslims, het kan allebei.

     Meestal worden Joden, als etnische groep, met een hoofdletter aangeduid.

     1. inert

      fret/
      Voor politiek correcte reaguurders is het wel zo netjes!
      Ik ben een van de afkerigen mbt die linkse dwepers, dus ik schrijf moslim met kleine letter!

     2. Alfred Bentinck

      Dat is prima, inert, moslims schrijf je in de regel ook met een kleine letter, net zoals christenen trouwens.

     3. inert

      fret/
      Kwestie van beleving, ik schrijf zulke geloofs/oorsprongsbenamingen met hoofdletter, met uitzondering van het woord moslim(a), immers het is een ideologie en géén geloof!

     4. Alfred Bentinck

      Of de wereldgodsdienst Islam een godsdienst is of een ideologie maakt voor de taalregel niet uit.

     5. Rammstein

      Dit is onjuist, taalnazi. “Namen van religies en aanhangers van religies krijgen geen hoofdletter. We schrijven dus christendom, jodendom, islam enzovoort en christen, islamiet, jood, moslim, rooms-katholiek enzovoort. Ook een aanhanger van het hindoeïsme wordt met een kleine letter geschreven: hindoe.” (taaladvies.net)

     6. Alfred Bentinck

      Klopt, R*mmstein. Joden als etnische groep worden veelal wel met een hoofdletter geschreven. Ik googelde er al op, het is wel een beetje onduidelijk en er worden uiteenlopende schrijfwijzen voorgesteld.

    2. fisufisu

     De islam is de definitie van haat

   2. CLoVis

    @lamlul

    Hetzelfde verschil
    als tussen ‘Fremdpörpfer”
    und der Übermesch

    Hetzelfde verschil
    als tussen gelovige mensen
    en moorddagige ideologische dwepers?

    1. Heinz

     Slecht Duits of haastig getypt @Rammstein.

    2. Alfred Bentinck

     Ik weet niet wat ‘Fremdpörpfer” en ‘Übermesch‘ betekent, CloVis.

     Je lijkt ten prooi gevallen aan grote verwarring. Ik wens je sterkte.

     1. CLoVis

      @lamlul

      Je durft je niet meer aan het front te vertonen
      nietwaar, lafbek.

     2. Alfred Bentinck

      Welk front bedoelt generaal Clovis?

   3. CLoVis

    @lamlul

    Je durft je niet meer aan het front te vertonen
    nietwaar, lafbek.

  2. Heinz

   Tot op het moment dat u een dubbetje teveel betaalt of teweinig terug krijgt.

   1. CLoVis

    Tot het moment dat iemand jou begrijpt,
    bestaat er geen Nobelprijs meer

    alleen een Heinztroostprijs.

    1. Heinz

     Het begint al met een naam. Er is nog steeds volop onderhuids racisme aanwezig. Als je Asscher heet of van Praag, dan doen die namen al de wenkbrauwen fronsen. Evenals vele artiesten en producenten uit de amusementswereld. Alleen een dun laagje vernis verbergt het latente antisemitisme.

     1. Rammstein

      Citaat uit bovenstaand artikel: “… het is van vitaal belang om in het achterhoofd te houden wie de grootste bedreiging vormen voor de Joodse gemeenschap: extremistische moslims en extreem-links, marxistisch tuig.”

      Ozair Hamid heeft hier het grootste gelijk van de wereld.

     2. Fortiori

      @Rammstein,..het is breedgedragen alleen bij de Joodse burgers zelf uiteraard niet. Zoals ik ooit vernam van Joodse ex collega enige tijd terug, dit mij toevertrouwde: Zodra er iemand mij zegt “vriend”, dan weet ik dat ik op mijn tellen moet passen. Meer hoefde hij mij niet te zeggen. Politieke bemoeienissen zijn uw woorden zo u dat eruit wil persen.

     3. Rammstein

      Je hebt volkomen gelijk Fortiori: discriminerende moslims en links marxistisch tuig vormen namelijk het grootste deel van de bevolking.

 8. Mar

  Ozair Hamid, lees eens even het volgende artikel voor je weer begint over de joods-christelijke waarden:

  Wat vinden Nederlandse joden van de term joods-christelijk?

  h**ps://dekanttekening.nl/samenleving/wat-vinden-joden-van-de-term-joods-christelijk/

 9. 56RdK

  Goed artikel Ozair!

  1. ikweetwatikwil

   56RdK Helemaal mee eens.

 10. RobVerhoeven

  De eerste zinnen (extreemrechts ondergraaft structureel Joden)

 11. RobVerhoeven

  Onleesbaar stuk, Ozair Hamid Leer eerst maar eens onze taal (gaat je niet lukken) in plaats van je kritiek in je moedertaal via een kreupele vertaalsite tot ons te richten!
  Het Atheneum ga je waarschijnlijk wel halen met veel hulp en oogjes dichtknijpen van liberaal-conservatieve docenten en examinatoren!

 12. Canta

  Clovis
  Voor figuren als jij heeft lamlul nou het woord ‘bigot’ zolang onthouden en -zowel onjuist en overdadigd- gebruikt.
  Een bigot is een ‘kwezel’;
  iemand die zich vastklampt aan zijn geloof
  en iedereen die anders denkt -op zijn minst- verafschuwt.
  Tegenwoordig heet dit ‘links’;
  het enige verschil is dat ze de anderen nu niet meer op de brandstapel kunnen zetten, hoe graag ze dat ook zouden willen.
  VOLGENS MIJ HEB JE HIER JEZELF BESCHREVEN!!!!!

  1. CLoVis

   Lamlul

   “Wat je zegt ben je zelf’

   En daar moest kwatta zolang over
   ‘nadenken’

   denken is is iets anders, nagemaakte.

   1. Canta

    Clovis
    Wat dacht jij, dat ik de hele tijd op deze site zit om af te wachten wat jij te zeggen heb??????
    Jij kennelijk wel. Er zijn ook mensen die tussendoor nog wel wat anders te doen hebben.

 13. Canta

  Rammstein
  Het links van toen is niet het links van nu, evenmin als het rechts van toen het rechts van nu is, grote sukkel.
  Je kan wel zo’n kreet uiten maar dan zal je ook moeten zeggen wat het verschil is tussen toen en nu.

  1. Rammstein

   Dus jij denkt, Canta, dat er in 75 jaar niets veranderd is? Dat de VVD, het CDA en al die andere politieke partijen nog even hierarchisch, star en ideologisch functioneren als in die (na-oorlogse) jaren? Dat het zuilensysteem nog recht overeind staat en dat links en rechts nog op dezelfde wijze gedefinieerd worden?

   Dan heeft toelichting en uitleg geen enkel zin.

   1. Canta

    Rammstein
    Natuurlijk, de hele maatschappij verandert maar dat verandert niets aan het feit dat nazisme en fascisme RECHTS zijn en nog steeds fel anti links. Dat de grondbeginselen van die partijen nog steeds dezelfde zijn. Dat is namelijk niet veranderd.
    Net zoals het christendom in de jaren is veranderd maar de basis is nog steeds dezelfde.
    Er zijn motorclubs die de Hitlergroet brengen en andere nazistische items vereren en die net zo’n hekel hebben aan links als de nazi’s in de WO II.
    Na die oorlog mochten communisten ( in Nederland) niet in overheidsdienst treden, dus niet alleen gedemoniseerd maar volkomen de mond gesnoerd.

    1. Rammstein

     Waar komen nazisme en fascisme als politieke stromingen dan nog voor Canta, want daar hebben we het over. En niet over marginale motorclubjes of een paar pubers die de verkeerde opmerkingen maken.

     En van die communisten weet ik: ik ben van 1946. Dit speelde ten tijde van de McCarthy waanzin in Amerika. Nog steeds zet dat een stempel op de betrekkingen met Rusland en Poetin.

     1. Alfred Bentinck

      Het neo-nazistische gedachtegoed is helaas springlevend, en bepaald niet alleen in kringen van het FvD.

      ht*ps://www.rd.nl/vandaag/buitenland/neonazisme-in-duitsland-niet-serieus-genomen-1.1600970

   2. Canta

    Rammstein
    Natuurlijk is de wereld veranderd. Dat verandert echter niets aan het feit dat nazisme en fascisme rechtse partijen zijn want de beginselen zijn niet veranderd.
    Dat men de oorlog tegen Rusland begon om het communisme te vernietigen.
    Dat de communisten in de oorlog het meest vertegenwoordigd waren in het verzet.
    Tegenwoordig beleeft men het christendom ook anders dan 75 jaar geleden maar de basis is nog steeds hetzelfde gebleven.

 14. toetssteen

  Sterk stuk Ozair Hamid. Van mij krijgt u een dikke 10!

  1. Alfred Bentinck

   En een zoen van de oude Toetssteen!

 15. fisufisu

  Iedereen wie de echte antisemieten zijn, probleem is alleen dat de FvD haters de term kapen om FvD zwart te maken.
  FvD neemt duidelijk afstand van antisemitisme..

  1. fisufisu

   moet zijn “iedereen weet wie”

 16. Henk Albarda

  Door ONafhankelijke journalisten is in Duitsland en Nederland oa in 2018 onderzoek gedaan onder duizenden personen van Joodse afkomst.
  Dezen gaven volgende conclusie:
  In ruim 40 % van de gevallen van anti-semitische gewelds-incidenten is de bron islamitisch. In ruim 22 % van de gevallen is de bron extreem links. In minder dan 19 % van de gevallen is de bron extreem rechts.
  In Nederland zijn de politieke partijen in volgorde van extreem anti-semitisch naar gematigd anti-semitisch (in Europa is niemand geheel niet anti-semitisch):
  Groen Links, extreem anti-semitisch, D66 zeer anti-semtisch, PvdA behoorlijk anti-semitisch, SP behoorlijk anti-semitisch. De 2 minst anti-semitische partijen in Nederland zijn PVV en FvD.
  Dus, Bentinck, Brandebok, en nog een enkeling, het hier leugens verspreiden dat vooral rechts een bron van anti-semitisme zou zijn maakt die bewering nog niet waar.
  Links en Islam blijven DE bronnen van anti-semitisme.
  Zelfs DDR fascist Merkel weet verrekte goed dat dat de waarheid is en heeft het in 2018 eenmalig publiekelijk moeten toegeven dat de islam en links DE bron van anti-semitisme zijn, waarna zij, DDR communist in hart en nieren, het offensief tegen rechts is begonnen.
  Beroepsleugenaars Bentinck en Brandebok, kom eens met feitelijk bewijzen ipv hier ongefundeerde leugens te verspreiden.

  1. Lugor

   Beroepsleugenaars Bentinck en Brandebok, kom eens met feitelijk bewijzen ipv hier ongefundeerde leugens te verspreiden.
   .
   Door ONafhankelijke journalisten is in Duitsland en Nederland oa in 2018 onderzoek gedaan
   .
   Bron???

  2. Pjotter

   Albarda@ ++++ En de Duitsers in grote mate worstelen met schuldgevoelens, maar Merkels (dat nooit meer) heeft ze handig opgelost, importeer een paar miljoen mensen van de religie der vrede, aarts en doodsvijand der Joden en als Duitser hoef je geen vuile handen meer te maken.

 17. Henk Albarda

  Schrijver schiet zeer ruim te kort met zijn artikel. Hij kijkt weg van het FEIT dat bewezen is dat de islam DE bron van anti-semitisme in Europa is (ruim 50 %), met name nadat Merkel ruim 2 miljoen Joden haters in Duitsland welkom heette.
  Allochtoon schrijver, u had ook moeten vermelden dat er een massief groter aantal linkse anti-semieten lid zijn van Groen Links, D66, PvdA en SP, dan van PVV en FvD samen.

  1. Mar

   “dan van PVV en FvD samen.”

   PVV heeft maar 1 lid, namelijk Geert Wilders. Laat die dus maar buiten beschouwing.

   Op welke partij u stemt of waarvan u lid bent, laat zich niet moeilijk raden.

  2. Alfred Bentinck

   “dat de islam DE bron van anti-semitisme in Europa”

   Natuurlijk, die hebben ook de eeuwenlange pogroms en de Holocaust georganiseerd.

   1. toetssteen

    @AB
    Handscharbrigade een googlen.

    1. Alfred Bentinck

     De oude islamofoob toetssteen schrok wakker.

 18. Pjotter

  Alhoewel het hier in feite gaat over enkele FVD jongeren en antisemitisme zou je denken dat onze Rosasolis wel een steentje zou bijdragen om de FVD af te fakkelen, maar ja dat kan niet zonder je bloot te geven over je standpunt t.o.v. het Jodendom en daar is haar CDA nou net niet de grootste supporter met o.a. ons Drieske van 8 v.m. MP. en nu Palestijnen knuffelaar nr. 1. wie zijn de echte antisemieten.

  1. Rosasolis

   Pjotter. Lieve jongen, hier ben ik alweer. Ik heb gisteren aan jou geschreven dat ik meer in mijn leven te doen heb, dan urenlang op mijn laptop te zitten! Voor jouw informatie,
   ons CDA heeft vele joodse leden, leden van joodse afkomt, en joden die bekeerde tot het christelijke geloof van Rabbi Jeshua (Jesus). Een van onze bekendste CDA- er is
   Ernst Hirsch-Ballin, geboren Jood, die als jonge kind door een Christelijke familie werd tijdens de oorlog gered. En als jonge advocaat tot het christelijk geloof bekeerde….
   Er waren zoveel meer die het verbinding tussen de Oude en Nieuwe Testamenten zagen, en nog steeds. Vele waren helden tijdens WW 2, zoals de Duitse predikant
   Diettrich Bonhoeffer. Blijkbaar weet jij niet dat onder de Palestijnen er ook vele
   Christenen zijn, geboren en opgegroeid in Israel. Deze groep is het meest onderdrukte in heel Israel. Zij hebben alleen zeer beperkte rechten in deze sterk verdeelde land.
   De Christenen mogen vertegenwoordigd zijn in het parlement, onderwijs volgen, een goede ban krijgen. MAAR mogen geen eigen huis kopen!!! Terwijl steeds meer landgebieden worden illegaal afgenomen om steeds meer woningen voor rijke
   Amerikaanse joden aan te bieden…En vaak hun tweede woning.
   Blijkbaar weet jij niets over onze joods-christelijk geloof. Hou je van mooi leerzame muziek? Dan zet radio 4 aan ieder zaterdag en zondag op aan 9:00 uur. Door muziek zal je veel wijzer worden over het joods-christelijk geloof. Met veel inlichtingen van zowel de NCRV als de KRO omroepers met hun uitleg over de prachtig mooie muzikale
   composities die de kerkjaar vertegenwoordigen: joods, katholiek, protestants…
   alles samen…Luister een keer, voor een uurtje zaterdag en zondag misschien zal je ooit kunnen ontdekken wat wij gelovigen verbinden, via muziek, die al eeuwen de aller sterkste boodschap te handhaven willen doorzetten : Rabbi Jeshua gaf zijn laatste boodschap aan zijn volgelingen: Er zijn drie waarden: Geloof, Hoop, en Liefde.
   En van deze drie is Liefde het allerbelangrijkste.

 19. Wim Vreeswijk

  Het antisemitisme in Nederland verbaast me helemaal niks met de import van die haatbaarden.

 20. Rosasolis

  Mede wegens joden discriminatie is enkele weken geleden het extreem-rechts AfD partij van Duitsland illegaal verklaard. Deze inmiddels verboden partij heeft veel extreem-rechts “demonstraties” door heel Duitsland georganiseerd. Met veel Neo-Nazi leden met al hun typische Nazi troep. Na vele klachten, heeft de Duitse regering massaal gestemd om deze gevaarlijk partij van extreem-rechts oproerkraaiers te verbieden.
  Ook heel schokkend was de domme Belgische anti-joods praalwagen tijds carnaval.
  Onze christelijk en linkse partijen vormen geen enkele gevaar voor de joodse bevolking van Nederland. Zowel de CDA als de PvdA hebben veel joodse leden, en leden van joodse afkomst. Toen ik dirigent was van een Stem des Volk koor waren er velen van joodse afkomst. Ik werd toen gevraagd om voor het cultuur afdeling van de P.v.d.A.
  te komen werken. Maar ik weigerde, omdat ik lid van de CDA was. Ik ben een van de vele christenen, die al eeuwenlang weten dat christenen en joden eigenlijk Een volk zijn, wegens het verbindend leer van de Oude en Nieuwe Testamenten dat de basis vormt van onze westerse beschaving.

 21. Maurits Dekker

  Alfred Bentinck 22 uur geleden
  Of de wereldgodsdienst Islam een godsdienst is of een ideologie maakt voor de taalregel niet uit.

  islam dient zonder hoofdletter te worden geschreven, net als die andere kwaadaardige verwante ideologieën zoals communisme en fascisme.

  1. Maks

   @Dekker: Waarom zou je een ultrazuiger laten zuigen? Negeer dat stuk afval!

 22. Bes Tolen

  Rammstein. Poetin is geen communist en de Mc Carthy geschiedenis zal hem worst wezen. De tegenstelling van het Westen met Rusland is kunstmatig. Onder meer het werk van inlichtingendiensten, NATO en wat ideologisch voordeel meent te behalen met de tegenstelling.
  Er is wel de oude tegenstelling uitgegaan van Rome tegen de Oost Slaven, later vervangen door Rusland, dat uiteindelijk onder de Oostelijke Slaven meer eenheid bracht. De West Slaven waren al vroeg in de geschiedenis Rooms. Rome steunde de machtsoperaties van deze West Slaven waarvan veel Germaanse en Slavische stammen over een groot gebied slachtoffer werden.
  Daarvoor al: Rome, de paus, heeft nooit geaccepteerd dat de zetel van het Romeinse Rijk van Rome naar Constantinopel werd overgeplaatst.

 23. Bes Tolen

  De wereld heeft behoefte aan verwerping van radicale theorieën. Daar behoren ook de godsdiensten onder. In oude tijden was politiek en godsdienst met elkaar verbonden en zo zijn ook christendom en jodendom ontstaan. Het wordt tijd om alle radicale theorieën de maat te nemen. Dat kan heel goed en wel te beginnen met hun ontstaan.
  Die is namelijk een heel andere dan de goegemeente voor waar houdt. Hun dadendrang is zo’n beetje omgekeerd evenredig met hun waarheidsgehalte. De belangrijke vraag is waar maken ze zich zo druk over.

  1. Canta

   Bes Tolen
   Inderdaad, toen keizer Clementinus in de gaten kreeg dat mensen meer bereid waren te luisteren naar hun religie dan naar hem, pikte hij het christendom eruit ( hij was daarvoor geen christen) om daar de staatsgodsdienst van te maken. Hij stelde de bijbel samen maar pikte van de 33 evangeliën die er waren, alleen diegene eruit die in zijn straatje paste. Hierdoor lijkt het christendom in de verste verte niet meer op de originele versie.

   1. Canta

    We hebben het dan over het jaar 325 n Chr.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.