EIN-DE-LIJK: Sudan maakt vrouwenbesnijdenis strafbaar. 3 jaar cel voor gekken die meisjes verminken!

Het had natuurlijk al lange tijd geleden moet gebeuren, maar hé, beter laat dan nooit: het Afrikaanse land Sudan heeft vrouwenbesnijdenis officieel illegaal gemaakt. Mensen die deze vreselijke verminking uitvoeren op meisjes — of die daarbij betrokken zijn — kunnen maximaal drie jaar gevangenisstraf krijgen.

Volgens de Verenigde Naties zijn 9 op de 10 vrouwen tussen de 14 en 49 jaar oud besneden in Sudan. Denk daar even goed over na: bij 87% van de Sudanese vrouwen zijn de buitenste én de binnenste schaamlippen weggehaald. In sommige gevallen geldt dat ook voor de clitoris.

Ongelooflijk.

Gamal Ahmed, een vooraanstaand lid van de Sudanese gemeenschap in Nederland volgens de NOS, is dolblij dat Sudan nou eindelijk in actie is gekomen tegen deze overduidelijke misdaad tegen de menselijkheid. “Voor mij persoonlijk staat dit gelijk aan marteling, als je kijkt wat voor ellende meisjes over zich heen krijgen ze moeten hier mee leven,” aldus Ahmed. Daar voegt hij voor de goede orde aan toe dat deze ‘traditie’ al duizenden jaren bestaat, al voor de opkomst van de islam. “”Maar in de Hoorn van Afrika is dit traditie. Het gebeurt er al duizenden jaren. Mensen maken vaak de link tussen de islam en meisjesbesnijdenis, maar dat is een groot misverstand. Daar heeft het niets mee te maken.”

In totaal zijn er nu 200 miljoen vrouwen besneden in de wereld.

De reden dat dit nu eindelijk illegaal is verklaard in Sudan? Massademonstraties van vrouwen. Door initiatief te nemen — door massaal de straat op te gaan — hebben zij ervoor gezorgd dat dictator Bashir afgezet werd door het leger en nu dat vrouwenbesnijdenis ein-de-lijk bij wet verboden is gemaakt.

Zo zie je maar weer: als vrouwen — en burgers in het algemeen — écht in opstand komen kunnen ze heel wat voor elkaar krijgen.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. inert

  In het decadente Europa gebeurt ook zoiets dergelijks, maar dan wel toegestaan en onbestraft!
  Een bepaald soort naar de prille jeugd snakkende wat oudere vrouwen, laten zich de buitenste schaamlippen (spatlappen) weghalen of verkleinen haha!
  Het klitje blijft behouden, anders is de toyboy niet amused!

  1. perry

   inert:
   Het manvolk haalt ook wel soortgelijke stunts uit!
   Ik ken iemand met vroegere erectieproblematiek, heeft in Duitsland, een opblaasbaar balgje in zijn leuter laten plaatsen, nu kan hij het volume oppompen, vergroten naar vrouwlief’s wensen!

  2. lotje

   Hebben. Die was ook getrouwd met zo’n Arabier.

 2. RvdBe

  En weer een stukje cultuur down the drain….

 3. lotje

  Zal ze bij die minister broekers Knol er ook een paar meter weggehaald hebb

 4. kees cup

  Jaja klinkt heel mooi.
  Maar u gelooft toch niet dat men in dit soort landen dergelijke wetten gaat handhaven?
  Gewoon een zoethoudertje voor de buitenwacht.
  Zelfs in Nederland komt elk jaar nog af en toe een zeer jonge meisje besneden terug van vakantie, vanuit het land vanwaar pa en ma destijds gevlucht waren.
  En ook hier wordt daar vooral geen aandacht aan besteed, haha laat staan in Soedan.

 5. fisufisu

  De islam is een verderfelijke ideologie die zich niet zomaar laat afschepen…

  1. Canta

   fisufisu
   Beter opletten. Besnijdenis heeft NIETS met de islam te maken.

   1. Reinoud van Gelre

    Maar tegenwoordig wel, Canta.
    Net als de moslims en joden(En overzeese gristenen) hun voorhuidjes afdoppen uit religieuze overwegingen.

    1. Canta

     Reinoud van Gelre
     Wanneer vrouwenbesnijdenis al werd gedaan ver voor dat de islam bestond, dan kan je niet zeggen dat het nu wel met de Islam te maken heeft.
     Mannenbesnijdenis daarentegen hoort bij zowel bij het Jodendom als de Islam maar niet bij het Christendom.

     1. Reinoud van Gelre

      Het is overgenomen door de islam, Canta. Zoals het christendom onze tradities heeft overgenomen.

      En in Amerika zijn er wel degelijk christenen die hun kinderen laten besnijden.

    2. Canta

     Reinoud van Gelre
     Het is niet overgenomen door de islam. Toen de islam zich in die landen vestigden is men doorgegaan met dat gebruik maar staat los van de islam.
     In Europa zijn inderdaad ook dingen doorgegaan die er al waren voor het christendom. Zo heeft de kerstboom niets te maken met het christelijke kerstfeest maar komt van de winterwende, de langste nacht en daarom brandde men lichtjes. Je kan echter niet zeggen dat de kerstboom bij het christendom hoort.

    3. Cycle25

     Jaja, vooorhuidjes bij de man, en de clitoris + de rest bij de vrouw.

     Eens kijken hoe mannen zouden reageren als bij hen de eikel verwijderd zou worden.

 6. Peetjoh

  Nou nog in Nederland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.