Ga fietsen! Doorgeslagen BOA’s eisen wapens om dictatoriale coronaregels te handhaven

Het moet niet gekker worden. BOA’s in het hele land vinden dat zijn bewapend moeten worden. Zo niet, dan weigeren ze boete’s uit te delen. 

RTV Rijmond bericht dat BOA-vakbonden hun acties landelijk gaan opvoeren. De actie in Rotterdam, waarbij de amateur handhavers drie dagen geen boete’s uitdelen, “vindt op 1 juni navolging in andere gemeenten. Ook wordt volgende week dinsdag actie gevoerd.”

Half april werden een paar BOA-‘handhavers’ het ziekenhuis ingeslagen door tuig dat de coronamaatregelen weigerde na te leven. Ook op Hemelvaartsdag ging het mis. Toen werd een handhaver geschopt en geslagen op het strand van IJmuiden.

Dat is natuurlijk niet best, maar de reactie van de BOA-vakbonden is zo mogelijk nog erger. Zij eisen namelijk wapenstokken én pepperspray. Met andere woorden: ze willen licht bewapend worden. En wel meteen.

Twitteraar Cortes doorziet het spel dat hier gespeeld wordt. “Dit is lekker,” zegt hij over opmerkingen van Pieter van Vollenhoven die de BOA’s steunt. “Eerst concept BOA’s bedenken om politie te ontlasten voor simpele handhavingstaken. En er dan alsnog een bewapende club van maken.”

Volkomen onacceptabel. Politiewerk hoort bij de politie. BOA’s moeten maar lekker terug naar de fabriek of lokale plantsoenen gaan. Je weet wel: naar de plekken waar ze tot voor kort werkten. Wat ze vooral niet horen te krijgen is de macht en middelen om zich als domme dictators te gedragen. Ik bedoel maar, stel je eens voor hoe deze mafketels zich gedragen als ze niet alleen meetlint hebben, maar ook een wapenstok én pepperspray:

Als je meeleest op sociale media zijn er nogal wat BOA’s die hun ‘macht’ héérlijk vinden. Dat soort types moet je vooral niet méér macht geven.

Ga maar lekker aan het werk op de sociale werkplaats, zoals mensen die nu BOA zijn in het verleden deden. Lijkt me veel beter.

Volg mij op Twitter.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Kretoloog

  “Doorgeslagen boa’s”

  Inderdaad, lopen als cowboys door de straten, te loeren op pietluttigheden om burgers te kunnen bekeuren.

  Hier een artikel over een optreden van deze ‘handhavers’. Dit soort volk mag nooit, ik herhaal NOOIT, van wapens worden voorzien!

  http*://www.bndestem.nl/dossier-coronavirus/boa-s-tegen-ijscoman-de-milkshake-is-niet-verpakt-br~a13a252d/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web&referrer=https://t.co/DB7XYmQ97w?amp=1

  1. Treurpijp78

   @Bullshit16

   Classic. Weer zo’n oliedomme PVV/FvD-gans die totaal onbegrijpelijke zinnen bouwt vanaf een zolderkamertje. Opdat het coronavirus u maar gauw te grazen nemen mag.

 2. Ab Infinitum

  De BOA ’s moeten de boel de boel laten en vooral niet ingrijpen. De overtreders met rust laten. Als over enige tijd het virus weer de kop opsteekt is het aan Baudet om een volledige lock down te eisen, samen met Geert die er nog een schepje bovenop doet.
  Als de overtreders nu Marokkaanse jongeren geweest zouden zijn zouden ze natuurlijk wèl bewapend moeten optreden. Anders heb je daar weer gezeur over.

  1. CLoVis

   @lamlul

   ‘De BOA ’s moeten de boel de boel laten en vooral niet ingrijpen.’

   Als ze dus hetzelfde werk doen als de politie
   verdienen ze dezelfde rechten.

   1. Pauline Kummer

    Waarom gebruikt u zoveel duits om uw punt te maken. Het wordt er niet sterker door.

  2. Lodewijk Raevensburgh

   Raak!

  3. Bullshit16

   Ab
   Moet je fvd en pvv weer en slecht weer zetten verdiep je eerst en het het nieuws dan weet je wat fvd en pvv wilde
   Stem

  4. Volume

   Ab Lodewijk Raevensburgh Infinitum?

 3. Sleipnir

  test

 4. CLoVis

  Voor hetzelfde geld ging dit over
  ‘doorgeslagen politici en hun machtsmisbruik’.

 5. Sleipnir

  De geweldinstructie ligt nu eenmaal bij de politiek correcte politie, dat zou overigens best wat gewelddadiger mogen gezien het geteisem wat de straten onveilig maakt.

 6. Appelstroop

  wapens? prima! maar dan volg je eerst een politie opleiding.
  die zijn getrained om geweld toe te passen, de gemiddelde
  boa met grootheidswaanzin heeft geen enkel benul hoe en waar
  geweld toe te passen, werkt alleen maar geweld in de hand.

  1. CLoVis

   De politieopleiding?

   Als allochtoon heb je binnen een jaar
   het aangepaste en ingekorte traject afgerond.

   1. Appelstroop

    Als een allochtoon een verkorte opleiding krijgt, is dat een kwalijke zaak.
    Misschien dat ze bij de politie ook een divi bokaal hebben.
    Verder ben ik nog steeds van mening dat politie 10x beter kan inschatten hoe en waar geweld toe te passen, uitzonderingen daargelaten.

 7. Rammstein

  Alle BOA’s zijn foute NSB’ers-na-de-oorlog. Zwakbegaafd tuig dat zielloos en fanatiek meehelpt om Nederland om te turnen tot een fascistische staat. Wat is het toch een pokkeland.

  1. Rammstein

   Het Nederlandse volk wordt getraind in gehoorzaamheid door een stel BOA-debielen. Er worden krankzinnig hoge boetes uitgedeeld aan ieder die zich durft te onttrekken aan de bevelen van de overheid. Linksom of rechtsom wordt de bevolking geleerd zonder morren overheidsorders op te volgen.

   1. Pauline Kummer

    Als het aan Baudet had gelegen was iedereen in een lockdown “gestellt”

  2. Pauline Kummer

   Waarom gebruikt u zoveel duits om uw punt te maken. Het wordt er niet sterker door.

  3. Treurpijp78

   Lekker vertrekken dan. Enkeltje Goelag.

 8. Bullshit16

  Boas weg er mee dat waren vroeger en de oorlog nsbers zijn ze nu ook weer mee bezig kortom voor mij zijn het nsbers
  Als ons overheid de boel niet kapot bezuinigd had dan was er nu gewoon politie maar daar hoor je niemand over en daarom wil dictators 66 ook uitstel van de verkiezingen om hun waanbeleid te verdoezelen onder de mom corona die dictators 66 denken dat we dom zijn
  Stem fvd of PVV

  1. Pauline Kummer

   Stem fvd of PVV, ook NSB ?

  2. Treurpijp78

   En nog zo’n oliedom en nauwelijks te lezen tekstje van een tergend sneue PVV/FvD-gans op een zolderkamertje. Covid19 please come in.

 9. lotje

  Ik als burger moet me kunnen verdedigen dus wil ik ook een wapen.

 10. wolfgang

  Is het al opgevallen?
  De meeste BOA’s hebben een migratieachtergrond, evenals het tuig dat ze in toom moeten houden, immers een autochtoon laat zich niet graag onbewapend in elkaar meppen door het overschot aan het getinte gajes!

  1. gustav

   De BOA’s moeten van de straat af, de échte agenten moeten dan wel het klemmende holster invetten,door té weinig gebruik klemt het!

  2. Pijnstiller

   dat is hetnidee van boa, een kansloze uit de uitkering krijgen door invulling van een zinloze taak

 11. feitelijk

  Het MBO1 volk in de melkert baan handhaving bewapenen is vragen om een burgeroorlog met de overheid.

  Als er bewapend moet worden moeten het aantal agenten omhoog en het aantal “handhavers” omlaag. Handhaving is een bedachte job voor plaatsen waar het erg druk was om de excessen te bedwingen. Winkel centra , winkel straten dat soort zaken .

  Nu het dictaat van de achterlijke 3 meter economie er moet komen ( de straal is 1,5 meter dus de echte benodigde ruimte is 3 meter) worden BOA’s belast met handhaving. Dit gaat verkeerd maar prutte viert zijn virtuele zetelwinst en ziet even niets anders.

  Kom in verzet en laat u niet langer ringeloren door den haag

  1. Pijnstiller

   MBO1, voorheen ook wel LOM onderwijs, voor kinderen met leer- en opvoedingsmoeilijkheden.
   Omdat deze benaming een slechte naam kreeg hebben ze er een andere naam aangegeven. Net als allochtoon nu een persoon met migratie achtergrond is

   1. Volume

    Het opleidingsniveau (Opleiding Basisbekwaamheid BOA) wordt ingeschaald op MBO 3 niveau.

    Voor zover ik weet is het niveau voor een agent ingeschaald op niveau 4.

    “De mbo-4-opleiding Allround politiemedewerker leidt je op tot hoofdagent.”

    1. feitelijk

     MBO3 ? TJA de eisen zijn uiterst flexibel , inschalen en uitvoeren zijn twee dingen, van het volk dat rond loopt met zo een sticker handhaving op de rug zijn er maar weinig met MBO3. Das ook logisch want dat is de groep die doorstroomt naar het blauw. De rest kan zijn eigen naam niet spellen en staat onder begeleiding.

     U weet toch wel dat de handhaving een melkert baan is ?

     1. Volume

      @Feitelijk: Ik weet dat een BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar) wel z’n bevoegdheid moet halen, en dat is toch echt MBO 3.

      Wat jij waarschijnlijk bedoelt zijn de competenties (kennis, vaardigheden en houding)? Dat is een individuele zaak, maar in het algemeen kun je misschien wel stellen dat het daarmee slecht is gesteld?

     2. feitelijk

      MBO3 zou inderdaad een pakket competenties moeten inhouden. Dat is dus exact wat ik zeg. Dat pakket is dusdanig uitgekleed dat het in geen verhouding staat tot het niveau MBO3.

      Dus je kan opschrijven dat het MBO3 is maar in verhouding tot anderen beroepen sla je de plank dan volledig mis. Het is en blijft een melkertbaan in al zijn facetten.

      Overigens is voor all opleidingen het eisenpakket schrikbarend verlaagd in opdracht van het ministerie.

     3. Bullshit16

      Feitelijk
      Als je niks meer kan dan kan men nog altijd en de politiek of je word boa beide hoef je niks geleerd voor te hebben
      Wand kijk alleen maar en de politiek als je minister van defensie bent geweest dan kan je en de volgende periode minister van financiën zijn ra ra hoe kan dat

    2. Vrijedenkert

     @Volume,

     BOA ingeschaald op MBO-niveau 3 is natuurlijk echt complete onzin, opleiding BOA 10 cursusdagen…

     Zeer kwalijke zaak cursus BOA MBO 3 terwijl andere handhavers zoals Marechaussee en Surveillant maar op MBO-niveau 2 worden ingeschaald maar wel een volledige meerjarige opleiding moeten volgen.

     Marechaussee Beveiliger (BOA) MBO-niveau 2, opleiding 2 jaar.
     Surveillant Politie MBO-niveau 2, opleiding 2 jaar.

     1. Vrijedenkert

      Marechaussee Beveiliging 2 jaar studeren MBO 2.
      Surveillant Politie 2 jaar studeren MBO-2.

      LOI-gladiool 10 dagen BOA-cursus MBO-3????

      Belachelijk echt belachelijk, de overheid moet dit soort cursussen echt opnieuw gaan herwaarderen en anders gaan inschalen!

 12. Pijnstiller

  BOA, zijn niet voor niet niet opgeleid tot volwaardig agent

 13. 56RdK

  Meer dan 10 jaar Rutte/Asscher/Pechtold/Buma c.s. heeft ervoor gezorgd dat het politiekorps sterk is in vele opzichten ontmanteld, net zoals bij de gezondheidszorg, Defensie en andere sectoren, maar dat terzijde.

  Daarnaast is er continue instroom van laagbegaafd volk of volk dat alléén hier wil zijn vanwege de, voor hun gratis voorzieningen zoals huisvesting en uitkeringen, maar verder nimmer zal integreren en geheel volgens eigen cultuur en inzichten hier wil leven. Wat ook nog door de overheid volop wordt gefaciliteerd en gesubsidieerd, want recht op zus en zo!

  Ook hebben we tegenwoordig te maken met een grote meerderheid van autochtoon volk dat geen verantwoordelijkheid meer kent, egocentrisch, dom of gewoonweg asociaal is. Zie alleen al hun opstelling in deze Coronacrisis.

  Ingrediënten dus die zorgen voor een samenleving die gelijk staat aan een tijdbom.
  En mede doordat de politie door naieve deugwetgeving en deugorders het gezag in dit land grotendeels verloren heeft, kijk alleen al naar recente gebeurtenissen op Kanaleneiland of in de Schilderswijk. Kortom, door falende politiek en gezag er is een anarchie ontstaan en niet alleen onder het allochtone volk, kijk maar eens hoe allochtoon volk zich alleen al in het verkeer gedraagt, verkeersregels worden massaal genegeerd. Ook omdat dit kan!

  En dan de inzet van die BOA’s, ja, te slecht voor de politiefunctie, maar goed genoeg voor handhaving gelijk de politie die dus al gezag heeft verloren?

  Nee dus, in de publieke ruimte dienen BOA’s daarom louter een signalerende functie te hebben met de wetenschap dat de politie binnen een paar minuten ter plaatse kan zijn.

  Alleen is die wetenschap door verkeerd politiek beleid geheel achterhaald en lopen die BOA’s nu gevaar omdat ze nu teveel bevoegdheden hebben gekregen en het aangesproken volk te onverantwoordelijk is, te egocentrisch, te dom of te asociaal. Zoals ik hierboven al heb aangegeven.

  1. feitelijk

   tja , het aanspreken van de BOA en zijn gedrag naar de burger speelt natuurlijk geen enkele rol. Als we egocentrisch , dom en asociaal willen benoemen zijn we bij de handhaving aan het juiste adres. Een soort nsb en we weten allemaal wat daar van komt.

   De overheid is uitermate comfortabel met de relatief goedkope boa

 14. 56RdK

  @Feitelijk, je voelt je dus aangesproken? Zielig voor je.

  1. feitelijk

   waaruit kan jij dat concluderen vooringenomen leeghoofd ?

 15. LifeBuddy

  Boa’s zijn een stelletje watjes. Als boa weet je dat zelfs de politie afgebekt worden. Dan kies je er zelf voor en weet je wat je te wachten staat. Ongeschikt!

 16. JFU

  BOA’S zijn meestal figuren die afgekeurd zijn voor de politie opleiding. Werken als BOA is voor hen een vervanging van werken bij de politie. Maar er is een groot verschil in taken.
  Helaas zijn door onderbezetting bij de politie steeds meer politie werkzaamheden overgedragen aan deze amateurs, die zich opper machtig voelen, maar de capaciteit missen om op adequate en fatsoenlijke manier dit uit te voeren.
  Als ze dan ook nog bewapend gaan worden is het hek van de dam. Dit gaat dan echt fout met alle vreselijke gevolgen.

 17. Giovi

  Ga fietsen DDS. Beelden niet gezien afgelopen week van een stelletje hyena’s die 2 boa’s te lijf gingen? Het Coronavirus lijkt u naar de hersenen te zijn gestegen.

 18. Kristalix

  *proest* wapens? Volk wat niet goed genoeg is voor de gemeentelijke plantsoenen of de sociale werkplaats. Afschaffen die Melkert meuk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.