Hahaha! Zure 50Plus-Kamerleden miepen: ‘Henk Krol is een zetelrover!’

Oud-partijleider Henk Krol had geen zin om mee ten onder te gaan met het schip en verliet de partij 50Plus. De overgebleven 50Plus-Kamerleden Van Brenk (wie?), Sazias (wie?) en Van Otterloo (wie?) konden dit maar moeilijk verteren. Of eigenlijk: helemaal niet! Henk Krol, die een kwart miljoen stemmen kreeg, is “een zetelrover”. Is dat even lef hebben! Zo’n verwijt uit de monden van drie zure politici, die samen niet eens genoeg stemmen hebben voor één zetel! Hahaha.

Hoeveel shotjes azijn zouden ze achterover hebben geslagen voor ze besloten om zó te reageren op het vertrek van hun partijleider? Mijn god zeg. En schat het ook maar niet te laag in. Want met z’n drietjes hangen ze net zo vrolijk ook meteen de rest van de vuile was buiten!

Krol zou goedkeuring hebben gegeven aan partijvoorzitter Dales, die zichzelf op de nieuwe kandidatenlijst voor 2021 wilde zetten. De drie azijnpissers zouden er niet op zijn gezet. Verklaart meteen hun motief voor dit zielige moddergooien…

Henk Krol moet maar wat blij zijn dat hij daar weg is gegaan. Samen met ex-Partij voor de Dieren-Kamerlid Van Kooten Arissen is hij nu een nieuwe politieke beweging gestart, de Partij voor de Toekomst. Kan Dales ook mooi bij aansluiten. En of Krol hier de opportunist uithangt? Ik denk het wel. Hij heeft het namelijk wel dik 11 jaar volgehouden met die partij. Maar tegelijkertijd maakt dat ook niets uit voor hem.

Dit is misschien wel één van die weinige momenten dat iemand die zo openlijk z’n eigen hachje probeert te redden, daar gewoon mee wegkomt. Komt dat door z’n persoonlijkheid, de ‘gun factor’ of zijn bekendheid? Misschien wel gewoon alle drie. Krol was, eigenlijk is, nog steeds 50Plus. Zo simpel is het nu eenmaal. Is ook wel leuk toch, zo’n Henk Krol in de Kamer?

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Lugor

  De overgebleven 50Plus-Kamerleden Sazias (wie?)

  Arme Wout, de adolecent
  nl.wikipedia.org/wiki/Léonie_Sazias

  1. TheTeringnator

   Dat wist hij (dus) ook wel. U doet alsof uw neus bloedt.

 2. Alfred Bentinck

  Zetelroof bestaat formeel in onze staatsrecht niet. Elk Kamerlid is individueel gekandideerd en gekozen.
  Men kan best morele kanttekeningen plaatsen bij het behoud van een zetel die je niet zozeer op eigen verdienste maar op meeliften met een Kamerfracties hebt verworven. Van Krol kun je dat in redelijkheid niet zeggen maar voor mevr. van Kooten wel. Er zijn geen redenen om te vermoeden dat dit matig getalenteerde Kamerlid voor iets anders dan haar inkomen probeert het pluche te behouden.

  1. Mario44

   lebberend lulijzer

   1. Alfred Bentinck

    Dit allitereert natuurlijk wel weer.

 3. Heinz

  Op de foto: Ready to take off

 4. Bullshit16

  Ja dat was al bekend dat krol weer een andere partij begint.weer een zetelroverspartij er bij waneer houd dit onzin een keer op deze malooten kan je toch niet meer serieus nemen of wel
  Deze idioten blijven maar teren op onze belastinggeld gvd
  Maar ja ze kunnen blijkbaar ook niks anders dus ja beter dat ze er nog wat voor doen dan dat ze thuis duimen zitten te draaien niet waar

 5. Kretoloog

  De sympathie die Wout kennelijk voelt voor Henk Krol, belemmert zijn zicht op wat zich werkelijk afspeelt binnen 50+.

  Partijleider Krol (nu ex) was al maanden bezig met Geert Dales om de kandidatenlijst met enkel meelopers samen te stellen. De rest van de partij moest dat maar slikken. En daar hadden al die kamerleden, statenleden en gemeenteraadsleden geen zin in.

  Krol speelt vieze spelletjes (deed hij eerder ook als hoofdredacteur van de Gaykrant) en zo langzamerhand begint Nederland dat door te krijgen.

  1. Alfred Bentinck

   Het beeld is inderdaad dat Krol al enige tijd bezig was om een nieuwe partij op te richten. Dit deed hij in het geniep, zonder zijn fractieleden in te lichten.

   Een gluiperige manier van doen. De man lijkt niet te deugen.

 6. Pjotter

  Uiteraard jammer dat de partij door enkele zichzelf zoekenden/dienende wederom de partij voor de ouderen in onze samenleving zo etaleert, ik hoop en verwacht echter dat velen van 50 plus Krol volgen en over stappen naar de nieuwe partij, van alles is er geprobeerd de ouderen partij en in bijzonder Krol te nekken want het huidig kartel is als de dood dat de oudjes mee gaan doen, ze weten donders goed dat het dan voor hen is verkeken, dus oudjes laat je niet uit elkaar spelen door die huidige Haagse kliek en Henk door gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.