Heel ‘sociaal’! SP-bestuurslid trapt BOA in z’n noten en wordt urenlang vastgehouden in de cel

Een handlanger van de Amsterdamse afdeling van Lilian Marijnissens partij, de SP, is dit weekend in de cel beland nadat ze vermoedelijk een BOA een schop in zijn edele delen had verkocht. Zelf klaagt ze steen en been over een vermeende mishandeling naar háár toe.

U kent de uitdrukking ‘links lullen, rechts vullen?’ In Amsterdam heeft een SP-bestuurslid dit weekeinde daar de overtreffende trap van uitgevonden: ‘links brallen, rechtse trap in je ballen!‘ En dan niet zomaar bij één of andere bankdirecteur, miljonair of andere kwade genius in de ogen van een SP’er. Nee, de vertegenwoordiger van de Socialistische Partij demonstreerde dit mantra op een BOA. Zo lezen we bij AT5:

“Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) heeft aangifte gedaan tegen een Amsterdams SP-bestuurslid. De socialist werd zaterdag aangehouden nadat ze een handhaver (licht) zou hebben mishandeld. Zelf ontkent ze die beschuldiging met felle woorden en zegt ze dat zij juist degene is die is mishandeld.

Op sociale media liet de vrouw weten dat ze urenlang is vastgehouden op het cellencomplex van de politie, nadat het op de Weteringschans uit de hand was gelopen. De handhaver zegt dat hij licht is mishandeld. Maar wat er nu precies op straat is gebeurd, is nog onduidelijk. Een bron zegt tegen AT5 dat de SP’er de boa in zijn kruis heeft geschopt.”

De SP Amsterdam kondigt “gepaste maatregelen” aan zodra de volledige toedracht van het voorval bekend is, maar voor nu mag het SP-bestuurslid overal schande van spreken en de hulpverleners voor rotte vis uitmaken op social media. Lekkere bende in die partij, dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Lodewijk Raevensburgh

  “Zelf ontkent ze die beschuldiging met felle woorden en zegt ze dat zij juist degene is die is mishandeld.”

  Misschien nog wat vroeg voor de conclusie dat een SP-bestuurslid zich schuldig maakte aan ‘links brallen, rechtse trap in je ballen!‘

 2. Response

  Eerst maar de juiste toedracht voor er iets van te vinden lijkt mij.

  1. stop

   onze lamstraal lullewijk heeft niets met de waarheid. Slechts zijn interpretatie is de juiste

 3. Rammstein

  BOA’s kunnen niet vaak en hard genoeg in hun noten worden getrapt. Smeriger NSB’ers-na-de-oorlog kun je niet bedenken. Sociale werkplaats-volk dat permanent misbruik van de toegeschoven macht maakt.

  1. Lodewijk Raevensburgh

   Geldt dat niet voor politieagenten, R*mmstein?

   1. Rammstein

    Nee, gewone smerissen hebben in ieder geval nog een soort van opleiding, al is het niet veel bijzonders. Je kunt ook doorgaans met ze praten, zaken uitleggen, waarbij ze ook nog hun best doen om te luisteren en begrijpen. Heel ander volk.

    Agenten zijn noodzakelijk in elke samenleving. Maar BOA’s zijn het asociale droesem van de maatschappij.

    1. Beukman

     @Ramm
     Zo’n BOA, een niet zelden sociaal onhandige laag-intelligente persoon, is vaak ook maar in het dienstpak genaaid en heeft een pet op zijn kop gekregen om zijn recht op een uitkering te behouden.
     Tegelijk weten we van SP-ers dat dat ook niet altijd zo’n lekker volk is: sommige van die lui lopen de hele dag anderen voor fascist uit te maken, en ze hebben dan ook nog allerlei praatjes over de inrichting van de maatschappij. Ze kennen geen manieren en ze weten alles beter.
     Interessant voor wie jij partij kiest.

     1. Lodewijk Raevensburgh

      Merkwaardige bijdrage, Beukman. Laten we hopen dat het sarcastisch is bedoeld of zoiets.

     2. Rammstein

      Beukman, ik ben faliekant tegen de gezagshandhaving zoals door de BOA’s wordt uitgeoefend en vind dat die hele dienst opgeheven moet worden. Dergelijke proleten kun je simpelweg geen enkele vorm van gezag toevertrouwen – je werkt de willekeur en uiteindelijk het fascisme in de hand.

     3. Beukman

      @Rammstein, misschien was dit wel een prima BOA, een prima vent, die heb je immers ook, die gewoon zijn werk deed, en was de SP-er een agressieve rode nitwit. Ben je niet een beetje al te snel met je oordeel?

     4. Lodewijk Raevensburgh

      Ik geloof dat BOA’s zijn opgezadeld met een zeer lastige handhavingstaak waar veel mensen verzet tegen plegen. Dat dit soort incidenten voorkomen kan ik niet uitsluiten maar ook niet dat mensen in hun verzet tegen de hoge boetes liegen dat het gedrukt staat.

      De agressie tegen de BOA’s komt op in deze Coronacrisis, daarvoor hoorde je er nooit iets over. Ik denk dat dit veel verklaart.

     5. Beukman

      @Lodewijk
      In mijn ervaring hebben veel BOA’s niet de geestelijke capaciteit om hun taken met enige souplesse uit te voeren zoals het hoort. De voorbeelden van Rammstein zijn helaas uit het leven gegrepen. Ze worden ook nog eens misbruikt én gedwongen om allerlei rotklussen uit te voeren, en dat botst. Het zou beter zijn om de functie-eisen te verhogen en die mensen meer waardigheid te verschaffen. Een mooi strak uniform ipv een soort van vliegerpak zou al helpen.

      Hoe dan ook moet iedereen gewoon van de ballen van een BOA afblijven. Aangezien Rammstein ook al begon over ongebluste kalk, vermoed ik dat zijn geweldsfantasieën ironisch bedoeld waren. Hij zou vast niet echt willen dat een BOA in een bak met kalk terechtkwam.

     6. Lodewijk Raevensburgh

      @Beukman,

      Ik noteer dat de ophef over BOA’s opkwam in verband met hun handhavingstaken in verband met de Coronacrisis. Daarvoor hoorde ik nooit over incidenten en ik verklaar dat uit het feit dat deze mensen in verband met Corona met een veel te zware taak zijn opgezadeld, mede ook omdat de Overheid naar mijn idee absurd hoge boetes op overtredingen heeft gesteld.
      De kritiek op de BOA’s wordt naar mijn idee ook sterk vermengd met bezwaren tegen deze maatregelen, maatregelen die de BOA’s niet hebben verzonnen. De incidenten komen ook voort uit het feit dat BOA’s hun handhavingstaken moeten uitvoeren in grote groepen mensen, waar ze, zoals bleek in IJmuiden, niet tegen zijn opgewassen.

    2. Lodewijk Raevensburgh

     Ik herken de kritiek op BOA’s absoluut niet. Ze hebben een heel nuttige functie in aanvulling op het politiewerk. Er zijn ook heel weinig incidenten bekend die dit absolute negatieve oordeel rechtvaardigen.

     Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat deze laster voortvloeit uit verzet tegen de lockdown-maatregelen waar deze mensen een ondankbare taak hebben te vervullen.

     1. stop

      de melkert banen waren opstart banen terug naar de arbeidsmarkt en waren helemaal geen aanvulling op politiewerk. Het waren en zijn onbemiddelbare langdurige werkelozen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Feitelijk wordt nu de politiebaan ondermijnt door een goedkope boa baan. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat je weer onzin wauwelt en het historisch besef volledig weg is omdat het niet wel gevalt in de dagelijkse realiteit.

     2. Rammstein

      Boa’s delen een bekeuring uit als je ’s avonds je kliko om 21.45 buiten zet in plaats van 22.00 uur. Boa’s hebben twee weken geleden vier volwassen vrienden beboet met een prent van 400 euro elk, ondanks dat ze op gepaste afstand van 2 meter van elkaar een gebakje aten, maar het bleek niets met corona te maken te hebben doch alles met het ‘samenscholingsverbod’, dat in Schiedam geldt als meer dan 2 personen bij elkaar in de buurt staan/zitten: 1.600 euro boete aan een paar keurige mensen om niks. En vorige week werd een autistische jongen bekeurd omdat hij geen 1,50 mtr. afstand hield tot zijn vriend, maar slechts 1,28 mtr: de Boa had het zelf nagemeten.

      Het is vies, vuil en smerig gespuis, tuig van de richel. Iedereen die dit normale gezagsuitoefening vindt mag van mij in een bak ongebluste kalk struikelen.

     3. Lodewijk Raevensburgh

      “Boa’s delen een bekeuring uit als je ’s avonds je kliko om 21.45 buiten zet in plaats van 22.00 uur. ”

      Ik geloof hier geen hout van, zeker niet als het wordt beweerd door iemand die al jaren niet meer in Nederland woont.

     4. Rammstein

      De andere twee voorbeelden geloof je dus wel.

     5. Rammstein

      En pleite is Lodewijk Lullekop.

      Gek dat hij niets weet van die talloze negatieve BOA-voorbeelden. En dat voor iemand die al zijn hele leven lang in Nederland woont. Het is haast niet te geloven.

      Het tekent zijn totale wereldvreemdheid.

     6. stop

      ach lullekop en inhoudelijk reageren op de dagelijkse actualiteit is hem totaal vreemd. Geblaat uit zijn onderbuik op gevoel van zijn zware tafelen is hem niet vreemd.

      Als je geen incidenten kent met boa’s van voor de corona tijd leef je onder een steen. Kanalen eiland in Utrecht of Osdorp in Amsterdam waren dagelijks problemen. Overigens zou lullekop uit zijn omgeving in den haag legio incidenten moeten kunnen herinneren.

      Helaas is zijn selectieve hersencel niet in staat dit op te slaan

     7. Peetjoh

      Wat herken jij überhaupt wel. Een totaal geflipte linkse mafkees ben je. Met je voorliefde voor socialisme. Alleen mensen die niks hebben willen alles delen.

     8. combat le pelicule

      Lodewijk leest zeer selectief zegt niets over de exorbitante hoge boetes voor 4 mensen, zijn gezuig is stuitend en abject.
      Ik kan mij zeer goed voorstellen dat er mensen zijn die lodewijk graag even een gezichtscorrectie zouden willen geven..

     9. Lodewijk Raevensburgh

      “ Gek dat hij niets weet van die talloze negatieve BOA-voorbeelden“

      Je kunt niet alles weten, maar ik laat me graag bijpraten.

  2. Peetjoh

   Een boa is een uitkering trekker waarmee niemand wat kon. Apenpakkie aan en de straat op om maar wat bezig te zijn. Niemand ging er vanuit dat die totaal mislukte zich gingen gedragen als machthebbers. Niemand ging er vanuit dat ze überhaupt iets gingen doen. Maar ze gingen bonnen schrijven ze gingen hun macht misbruiken. Totale onzin om dit soort zinloze voedsel verziekers een functie te geven met verantwoordelijkheid. Ze hadden een bezem moeten krijgen.

 4. lotje

  BOA’s ? Het lijkt wel een ziekte die gevaarlijker is dan corona.
  Komen die nog van de Melkert baan? Dat zijn toch de minst betalende in de maatschappij.

  1. Pijnstiller

   Beste Lotje klopt, Boa is een melkertbaan. Destijds opgezet om kansarme figuren aan het werk te krijgen in de hoop dat ze ooit in een zelfstamdig inkomen konden voorzien. Zoals altijd is hoop geen strategie, net zo min als dat socialisten als Melkert enige visie verweten kan worden. De meeste Boa’s zijn een stelletje asociale machtswellustelingen die nergens voor deugen.

 5. fusilier

  Van mij mag ze.

 6. Pijnstiller

  Boa’s zijn over het algemeen ronduit ongedierte. Dat wil echter niet zeggen dat je geweld tegen ze moet gebruiken. Overigens geloof ik eerder de politica van de sp dan dat Boa ongedierte

  1. Jack Flash

   Als je 4 mensen 1600€ aftroggelt omdat ze samen aan een tafel wat zitten te eten buiten….Dan deug je niet, en dat flik je niet bij iedereen. Ik ken gasten zat die dit zelf
   “oplossen”

   1. Lodewijk Raevensburgh

    Het kan de BOA’s niet verweten worden dat de Regering zeer hoge, wat mij betreft te hoge, boetes heeft gesteld op het overtreden van de Corona-regels.

    1. stop

     dat kunnen ze wel blaas kaak want ze hebben de vrijheid om te beoordelen of ze tot verbaliseren overgaan. Helaas zit befehl ist befehl bij dit soort volk in het bloed.

     Niet afschuiven dus maar de verantwoordelijkheid daar laten waar hij hoort. Moeilijk he dealen met de feiten hufter

    2. Blitzkrieg

     Lodewijk Raevensburgh :
     Quote : “Het kan de BOA’s niet verweten worden dat de Regering zeer hoge, wat mij betreft te hoge, boetes heeft gesteld op het overtreden van de Corona-regels.”
     Een BOA beslist helemaal zelf wanneer hij een boete uitschrijft of een gesprek aangaat.

     1. Lodewijk Raevensburgh

      Dat klopt, maar wanneer hij besluit tot een boete, en soms is dat onvermijdelijk, moet hij het daarvoor gestelde boetebedrag laten gelden.

 7. combat le pelicule

  Ja tegenwoordig gaan politiemensen jou vertellen aan welke kant je moet lopen van het blauwe lijntje.
  Boa’s exorbitant hoge bekeuringen uit laten delen op basis van disproportionele regeltjes is natuurlijk te zot voor woorden en zouden we dus ook niet moeten pikken als burgers…
  Gelukkig begint de gezond weldenkende Nederlandse bevolking zich steeds meer te roeren.,..

 8. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Wat een stemmingmakerij en hysterie om niets !
  Dom rechts kan er ook wat van !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.