Koop nu HIER uw mondkapjes! Kabinet dringt aan op gebruik mondkapjes, schaarste dreigt nu al

Nu de persconferentie in volle gang is, is één ding zeker: Nederland en haar burgers moeten zich voorbereiden op het heropenen van het land. Langzaamaan zal de overheid haar restricties versoepelen, dit gaat logischerwijs gepaard met een bak vol aan regels. Eén ding is al wel duidelijk: zelfs Rutte raadt u aan NU om mondkapjes te gaan dragen. Gelukkig hebben wij voor u die zeer gewilde mondkapjes!


Rutte komt net met de vervelende boodschap: ‘U moet zelf aan de mondkapjes zien te komen’. We moeten vanaf 1 juni verplicht mondkapjes gaan dragen in het openbaar vervoer, en de overheid gaat helaas deze mondkapjes niet voor ons regelen. Gelukkig heeft DDS hier allang op geanticipeerd, wij bieden namelijk al enkele weken mondkapjes aan! Tegen een zeer schappelijke prijs nog wel!

Nu iedereen in de Nederland de boodschap heeft gehoord zal er een ware leegloop komen voor de mondkapjes, dus wij raden u aan: wacht niet! Koop die mondkapjes en bescherm u zelf in de openbare ruimte!

Op dit moment hebben wij een grandioze aanbieding:

50 klasse B mondkapjes voor 64,95 euro
10 nog betere KN95 voor 39,95 29,95 euro (AANBIEDING!)

Per stuk kosten de gewone mondkapjes dus slechts 1,30 euro!

Dát is nog eens een goede prijs!

Het land wordt langzaam geopend, dit klinkt al fantastisch nieuws maar wees gewaarschuwd! Mensen gaan zich weer massaal op straat begeven, het zal weer drukker worden. De anderhalvemetersamenleving zal dus bij lange na niet altijd kunnen worden gewaarborgd, het is daarom dus een noodzaak om toch die mondkapjes in huis te hebben. Want ziek worden is en blijft geen pretje, we herinneren ons allemaal nog de horror beelden van afgelopen maanden.

Het ‘heropenen’ van ons land betekent niet dat het virus ineens weg is. Dus wees verstandig, en bestel nu uw mondkapjes!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Mar

  Zucht.

  Je beschermt niet jezelf met een mondkapje, maar een ander.

  Voorts zou het aardig zijn om duidelijk te maken dat het geen medische mondkapjes zijn die julle proberen te slijten aan de mensen.

  Men mag ook eeen zelfgemaakt mondkapje dragen. Buurvrouw heeft er een gemaakt van een theedoek. Schoondochter in Amerika heeft er meerderen genaaid voor de familieleden.

  Ik kan me vergissen maar ik heb het gevoel dat er onder de eigenzinnige lezers van DDS weinigen met een mondkapje gaan lopen laat staan ze kopen.

  1. Kretoloog

   Eens. Echter: in bus, trein, metro en tram kan je na 1 juni alleen met mondkapjes reizen, op straffe van een boete. Totaal bezopen natuurlijk, maar ik heb geen zin om daar honderden euro’s voor af te tikken. Dus zal ik er voor die gelegenheden er 1 bij me hebben (en dragen). Ook bij bezoek fysio moet je zelf een mondkapje meenemen, of anders ter plekke kopen voor 1 euro.

   Overigens, voor 0,25 cent kun je er ook al 1 kopen. Kwestie van even internet afstruinen.

  2. Rosasolis

   Mar. De beste kwaliteit mondkapjes zullen altijd door medische personeel gebruikt worden, zoals altijd het geval is geweest. Voor onze gewone bevolking moet er vanaf 1 juni alleen voor OV reizigers een mondkapje verlicht worden. Over kwaliteit is er tot nu toe nergens over gesproken,
   behalve een bescheiden waarschuwing van een bekende viroloog van de
   Universiteit van Groningen. Die vertelde dat alleen de ziekenhuis mondkapjes de beste
   bescherming kunnen bieden. Natuurlijk kan iedereen zelf een mondkapje maken.
   Vorige week was er een kort, (grappige) bericht in Trouw over het maken van twee mondkapjes uit een oude BH: je snijdt het in het midden, en overbodige banden afknippen. En dan naai je de open delen dicht. Daarna elastiek op de zij kanten, en als je creatief ben doe wat versieringen op: zoals wat kant, enkele kraaltjes, en een leuke strikje. Misschien een leuke originele cadeau voor je moeder, tante, of vriendin
   die met de OV vanaf 1 juni moet gaan reizen.
   Lach niet mensen. Ieder jaar in september wordt er speciale aandacht gegeven voor
   vrouwen met borst kanker, met de actie Pink Ribbon. Onze Nederlandse Quilters Gilde organiseert jaarlijks ergens in ons land een nationale tentoonstelling. Waarschijnlijk zal het dit jaar niet door kunnen doorgaan. Merkwaardig was er in recente jaren behalve quilts, en andere leuke stofwerk projecten,
   veel aandacht gegeven aan maken van versierde
   BH’s die te koop waren om de Pink Ribbon actie te steunen, voor vrouwen die lijden onder borst kanker. Voor zeker 10 jaar is Pink Ribbon succesvol met het verkoop van versierde BH’s, met opbrengst voor de borstkanker fonds.
   En nu kan deze versierde BH’s alweer dienst bieden, voor vrouwen die eindelijk naar buiten durven te komen. Nogmaals tot nu toe is er geen enkele nationale mededeling over wat er een ECHT veilige gewone mondkap is!!! Alleen onze artsen, verpleegkundigen, weten het. Goedkoop politiek reclame via internet gaat ons land niet overheersen.

 2. Neutral

  Ik denk dat veel winkels ze als service naar de klant gratis uit gaan delen. En ieder product wordt €0,02 duurder.

 3. ikweetwatikwil

  Ik heb niet begrepen dat mondkapjes verplicht zijn in het openbaar vervoer. Je gaat ze pas dragen als je iets mankeert. Dan nog, ze hebben weinig of geen zin maar mensen voelen zich daar veilig bij.

  1. Mar

   Vanaf 1 juni: ov, horeca weer beperkt open en tests voor iedereen
   Het openbaar vervoer zal vanaf 1 juni weer rijden volgens normale dienstregeling. Wel is het dragen van een mondkapje verplicht. Dit moet een niet-medisch mondkapje zijn, omdat er nog altijd schaarste is aan mondkapjes in de zorgsector.

 4. Mar

  Bij een bezoek aan de poli in het ziekenhuis werd bij de ingang door een jongedame gevraagd of je last had van verkoudheidsklachten en/of koorts. Wie verkouden was en hoesten kreeg een mondkapje. Zo’n dun blauw ding. Nadeel volgens mijn zus, je bril besloeg continue.

 5. Waldorf_en_Statler

  Kabinet dringt aan op gebruik mondkapjes, schaarste dreigt nu al

  Gelukkig wordt mijn TV gesponsord door Philips waardoor ik een andere persco met andere uitspraken heb ervaren.

  1. ikweetwatikwil

   Oh, Dat zal het zijn Waldorf . Mijn TV wordt ook gesponsord door Philips.

 6. Alfred Bentinck

  DDS voor al uw mondkapjes!

  Scherpe prijs, snel geleverd en hoogste kwaliteit.

  😀

  1. Brenda Welsh

   DDS: TellSell met beperkte aansprakelijkheid.

 7. ervi

  Leuke ommezwaai van het kabinet wat betreft de mondkapjes.
  En weer krijgt Baudet gelijk.

  1. Mar

   FvD moet weer wat nieuws bedenken om tegen het kabinet aan te schoppen.

   Ben benieuwd waar ze mee komen.

   Misschien toch mondkapjes overal. FvD lijkt ook belangen te hebben in de verkoopvan mondkapjes.

   Ik heb trouwens nog nergens een foto gezien van Thierry met een mondkapje op.

   1. Michel Bloemkist

    Oei oei, zeg dat soort dingen nou niet op dit hypergevoelige reactie-forum!

 8. Bockbeer

  Waarom mag ik geen sjaal gebruiken als niet medisch mondkapje. Als je van een sjaal een mondkapje kan maken, mag ik wel met het OV reizen. Als het maar op een mondkapje lijkt, dan is het voor de schijn goed.

  1. ikweetwatikwil

   De campings gaan straks weer open en dan ook de gezamenlijke douche,s en WC,s Mondkapjes hangen voor de deur. Geen besmetting meer mogelijk.

 9. Vrijedenkert

  Werknemers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer om op hun werk te komen zou de werkgever in principe voor mondkapjes moeten zorgen!
  Goed en zeer goed betaalde en rijke werknemers kunnen prima zelf mondkapjes aanschaffen maar complete volksstammen in dit land werken voor minimumloon en houden bijna geen cent over, laat staan dure mondkapjes aanschaffen die je na elk gebruik weg dient te werpen…

  1. Lugor

   Vrijdenkert laat hier een onvervalst rechts geluid horen: Werkgevers moeten voor die zielige, onderbetaalde onderkant van de arbeidsmarkt de peperdure mondkapjes, met de prijs vergelijkbaar met een die van een biertje, betalen.

   1. Vrijedenkert

    We hebben het hier over de laagstbetaalden die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer om naar hun werk te reizen en verplicht een mondkapje zullen moeten dragen in bus, trein om metro…
    Kosten 1,30 Euri per stuk heenreis en terugreis zal je moeten wisselen wil je het goed doen volgens de regels kom je op 2,60 Euri per dag en op 13 Euri in de week en 57,69 per maand!
    Voor sommige laagbetaalden onder bepaalde omstandigheden zou dat wel eens veel geld kunnen zijn die ze niet kunnen missen vooral nietbals de crisis lang gaat aanhouden, ook de laagstbetaalden met bepaalde problemen moeten gewoon kunnen doorwerken tijdens deze crisis en niet worden gehinderd door bepaalde kosten waar ze zelf geen invloed op hebben en ik zie niet in waarom of dat links of rechts zou zijn?
    Als deze groepen vieze modkapjes gaan gebruiken om kosten te drukken en op die manier ziek worden heeft ook de baas niks aan en kost de baas nog meer geld als ze in de ziektewet belanden na besmetting!

    1. Vrijedenkert

     P.S. Natuurlijk alleen mondkapjes vergoeden of verstrekken als men per openbaar vervoer naar werk moet reizen en men dit kan aantonen anders is het einde zoek!

  2. Tguard

   Werknemers die afhankelijk zijn van het ov om naar hun werk te geraken zijn hiervoor zelf verantwoordelijk. De werkgever kan hier nooit verantwoordelijk voor zijn bovendien krijg de meeste werknemers al reiskostenvergoeding daar zit de slijtage van je schoenen ook in dus net als de werkgever verantwoordelijk is voor een fatsoenlijke werkomgeving heeft de werknemer gewoon de plicht om op zijn werk te komen. Hoe? Dat is niet het probleem van de werkgever. Ieder heeft zo zijn verantwoordelijkheden.

 10. crimson1960

  Let op hoe mensen om zich heen kijken met zo’n ding op hun snatz. Maak ze nog angstiger dan heel veel al zijn. Wat een wereld.

  1. Vrijedenkert

   Dat het idioot staat weten we allemaal maar wat moet je als de overheid en openbaar vervoersbedrijven het verplichten? Zonder dat mondkapje kom je bus of trein niet in en kun je het werken als je afhankelijk bent van dat openbaar vervoer wel vergeten…
   Zoals ik al aangeef hierboven zullen sommige laagbetaalde werknemers moete hebben met die 57,69 per maand voor verplichte mondkapjes.
   Een zelfgemaakt vod bied geen bescherming en bij constant gebruik zelfs een bron voor mogelijke besmetting!

 11. feitelijk

  Is dat hetzelfde kabinet dat al maanden roept dat mondkapjes geen enkele toegevoegde waarde hebben ?

  tja , de minkukel prutte richt Nederland graag ten gronde met oneigenlijke maatregelen

 12. gustav

  De mondkapjes productie gaat de economie een boost geven!
  Het wordt een nieuw verdienmodel, mondkapjes in alle kleuren, modellen, met/zonder opdruk, vagina gevormde modellen, kussende lippen etc.
  Immers de vraag bepaalt de markt, aanbod en prijs!

  1. Mar

   De mondkapjes van stil.nl komen uit China.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.