Ongelofelijk! Belastingdienst beloofde beterschap na schandaal zwartgelakte dossiers: pagina’s zijn nu volledig wit!

De kindertoeslagenaffaire ettert ondanks de coronacrisis nog steeds vrolijk door. En het aangerichte leed ook! Sterker nog, de Belastingdienst geeft liever nóg een trap na! Want zelfs na het versturen van zwartgelakte dossiers naar de gedupeerden, en daarvoor op de vingers te zijn getikt, volgt er gewoon een nieuwe stunt: dossiers worden nu met volledig witte pagina’s verstuurd! Veel beter natuurlijk!

Hoe KRIJG je het voor elkaar?! Jarenlang van alles ontkennen over de kindertoeslagaffaire. Stukje bij beetje dan toch erkennen dat er fouten zijn gemaakt. Vervolgens beterschap beloven maar toch die beloftes breken. Dat overleeft de staatssecretaris nog maar net, ‘dus we kunnen weer A roepen en B doen!’ was blijkbaar de gedachte.

Zwartgelakte dossiers opsturen naar mensen die zwaar zijn getroffen en graag wilden weten waarom juist zij (onterecht!) op de radar zijn verschenen, viel bij heel veel mensen héél verkeerd. Is ook belachelijk! Maar het zou allemaal weer goed komen! Gedupeerden zouden worden opgebeld of bezocht, compensatiegeld was onderweg en de échte dossiers zouden uiteindelijk dan toch mogen worden ingezien. Iedereen blij, het moest alleen nog even gebeuren. Kun je niet verknallen toch?

Ja hoor, no problem! Dit keer sturen ze gewoon dossiers met witte pagina’s op! Scheelt weer inkt, kost wel nog steeds pagina’s. Een milieuvriendelijke Belastingdienst blijkt toch een kwestie te zijn van vallen en opstaan. En die compensatiegelden? Ook nog steeds niet onderweg. Dossiers worden überhaupt nog steeds niet overhandigd.

Het begint een beetje te lijken op een ontzettend klungelige cover-up. Van institutioneel racisme misschien, of bepaalde ‘onlogische’ beslissingen van hoge ambtenaren? Wie zal het zeggen… Maar de Belastingdienst genereert hiermee wel, keer op keer maar weer, nieuwe aandacht voor zichzelf. En negatieve publiciteit is in dit geval wel degelijk ook echt negatief! Echt ongelofelijk, dat een Nederlandse overheidsdienst zich tot op de dag van vandaag zó sovjet-achtig weet te gedragen. Kamerleden Leijten (SP) en Omtzigt (CDA) blijven zich er gelukkig nog steeds in vastbijten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Politiek Profeet

  Ja, deugkneuspolitiekertjes…wat dachten jullie dan ,stelletje naievelingen.
  Pinokkio en zijn roverskliek zijn nu eenmaal van de doofpotjes.
  Gaat het nog lang duren sp en cda?
  Lekker in de schijnwerpers staan en gewoon niets opleveren?
  Deugkneusjes….

 2. Pijnstiller

  Alles wat overheid is faalt, bedriegt en is corrupt

  1. Alfred Bentinck

   Is emigratie voor jou geen goed idee.
   Als je zo tegen ons land aankijkt moet het leven hier een hel voor je zijn.

   1. Blitzkrieg

    Bunzing : Emigratie is een optie, de puinzooi helpen opruimen en je eigen land weer op te bouwen is een andere. Misschien moesten we beginnen de gezondheidszorg terug te brengen naar het niveau van vele jaren geleden zodat jij de geestelijke gezondheidszorg kan krijgen die je zo hard nodig hebt. Je land her-opbouwen gaat zoveel gemakkelijker zonder steeds dat seniele gezeik aan je hoofd.

    1. feitelijk

     Dan hadden we rondom het verkoudheid virusje corona ook een makkelijker weg gehad.

     De sloper rutte heeft immers het aantal I.C bedden verlaagd naar 7 per 100.000 inwoners. De eerste beste bananen republiek heeft meer plekken op een I.C

     Herstel is nog mogelijk de leegstaande ziekenhuizen zijn nog niet volledig ontmanteld hoewel de meeste apparatuur al verdwenen is.

   2. lotje

    Sinds wanneer is het ons land? Het is het land van mislukkingen in de regering , roversbende en buitenlanders. Het komt door dat soort als jullie en overal een bende van maken. Heer en mevrouw de Bok.

   3. kees cup

    @ Alfred Ben…
    Zolang U nog op UW huidige manier (nog) UW inkomen ontvangt, zult U zeker (nog) niet emigreren.
    Maar past u maar op, omstandigheden kunnen ook voor u veranderen.

 3. feitelijk

  Onze roverheid heeft geen besef van service naar de burger.
  Onze roverheid maakt je kapot bij een geschil
  Onze roverheid frustreert de rechtsgang
  Na een gerechtelijke uitspraak doet onze roverheid of zijn bloed.
  Immers gelijk hebben – ook bevestigd door de rechter – wil nog niet zeggen dat je gelijk krijgt. Ambtenarren verzinnen steeds iets nieuws zodat je knettergek word.

  Burgers zijn citroenen voor rutte en zijn rovers. U krijgt waar u voor stemt.

 4. Jack Flash

  Belasting vehogen? Bezuinigen?
  Ik hoor al 40 jaar niks anders.

 5. Original NL

  Tis ook nooit goed.

  1. Original NL

   Straks nog een grijze versie, en met 50 tinten kunnen ze weer even vooruit.

 6. Bolland

  Gehele media was druk met lockdown, doden tellen 2 mnd lang, ook DDS

  Vandaag 18 doden en dat lees je vrijwel nergens, wel allerlei onheilsprofeten, 2e golf etc etc

  Bijv 5G masten plaatsen wordt ondanks allerlei bezwaren van de bevolking gewoon doorgezet.

  Ze willen ons nog even bang en binnen houden

  1. Bullshit16

   Bolland
   Zo ist zolang die staatzenders en staatsomroep het voor het zeggen hebben en ons angst en smetvrees aan willen smeren zal er niks veranderen
   Mijn advies is voor de mensen die nog niet waker zijn zet die tv een week uit en ga kijken naar jensen.nl
   Oorlog reeds verloren
   Blue tiger studio
   Café weltschmers
   Ongehoord
   Je zult zien je zal een stuk positiever worden dan die staatsomroep waar je de hele dag er dood mee gegooid word ik zeg probeer het een
   Stem fvd of PVV uit de eu

   1. Alfred Bentinck

    “Mijn advies is voor de mensen die nog niet waker zijn zet die tv een week uit en ga kijken naar jensen.nl”

    Daar word je inderdaad enorm waker van.

    🙂

   2. Bolland

    Bullshit, doe ik al tijdje de sites die je noemt volg ik ook, heb zelfs het stop de lockdown shirt ( met slok op besteld)

    Uit de EU ook mee eens, Ben FvD stemmer, alhoewel ik wel moet constateren dat ze zijn meegesleept in de hysterie rond Corona en dat valt me tegen.

    1. Politiek Profeet

     Ook gij kunt gered worden stem PVV

    2. Bullshit16

     Boland
     Klopt maar hadden wij dat niet allemaal dat we dachten wat gebeurd er allemaal
     Ik had en het begin ook míjn twijfels over jensen.nl.ik dacht mannetje jij bevind je op glad ijs .maar vanaf dag een heeft hij gelijk gehad en wat betreft dit dictatuur beleid krijgt hij ben ik bang ook gelijk

 7. Bullshit16

  Foutje bedankt
  Leuker kunnen we het niet maken wel makkelijker

 8. kees cup

  Dit “schoonheidsfoutje” is natuurlijk niets anders een opgeheven middelvinger naar de gedupeerden plus nog even wat extra zout in de wonde.

  De functionaris die hiervoor verantwoordelijk is dient zo snel mogelijk ontslagen te worden wegens het niet geschikt zijn voor haar/zijn functie.
  Hoe moeilijk kan dat zijn.
  Zo zou het in het bedrijfsleven ook gaan.

  Graag met “naming and shaming” erbij, anders heeft zo’n flapdr0l in een mum van tijd zo weer een vergelijkbaar baantje bij de overheid.

 9. LifeBuddy

  Kamerleden leijten en omtzigt (cda) blijven zich er gelukkig nog steeds in vastbijten! Maar wel Zonder tanden en aan een sLinks jojootje.

 10. Waarom 1

  Het is niet alleen de belastingdienst waar het een zooitje is. Het UWV is net zo erg zo niet erger. Ze komen zelfs de door hun zelf gestelde termijnen van 4 maanden niet na. Maar ik moet binnen 6 weken reageren of ik ben te laat. Wel eerst terugvordering betalen, dan bezwaarschrift indienen en dan 4 maanden wachten op antwoord. Na 4 maanden nog geen reactie want corona. Maar wel iemand op voorhand in uitkering korten tot onder minimum.
  Ik ben buiten mijn schuld in de WIA belandt. Alle sociale zekerheid en voorzieningen zijn door Rutte de afgelopen jaren afgebroken en hij lacht er gewoon om maar grijpt niet in

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.