Overal in Europa herdenkt men de verschrikkingen van WOII. Maltese ambassadeur: ‘Merkel verwezenlijkt Hitlers droom!’

Afgelopen week vonden er tal van herdenkingsdagen of bevrijdingsdagen plaats. Het is immers 75 jaar geleden dat de nazi’s werden verslagen door de Geallieerden. Toch was er weer een of andere gek uit Malta die het niet kon laten om een misplaatste vergelijking te maken. De Maltese ambassadeur in Finland, Michael Zammit Tabona, wint de Godwin-award van het jaar. Wat een sneuneus…


De Maltese ambassadeur was er waarschijnlijk van overtuigd dat het zijn burgerplicht was om uitgerekend op de dag dat men herdenkt dat de Tweede Wereldoorlog afgelopen is ons te ‘waarschuwen’ voor het gevaar Merkel.

In een verwoede poging om mensen zijn idiote vergelijking tot zich te nemen besloot hij zijn Godwin op Facebook te plaatsen:

“75 jaar geleden stopten we Hitler. Wie stopt Angela Merkel? Ze heeft Hitlers droom verwezenlijkt! Om Europa te overheersen.”

Uiteraard werd dit direct opgepikt door alerte mediabedrijven, en nog geen enkele uren later verdween het bericht van zijn Facebook en deed de man alsof zijn neus bloedde. Ondertussen trad hij wel af als ambassadeur namens Malta, maar hij heeft nog steeds geen spijt betuigd over zijn compleet misplaatste opmerking.

De regering van Malta was uiteraard niet blij toen ze van dit incident hoorde. De minister van Buitenlandse Zaken kwam meteen een boodschap naar buiten om te verklaren dat de uitlatingen haaks staan op de vriendschap tussen Duitsland en Malta.

Hoe zo’n iemand ooit ambassadeur kan worden blijft toch altijd weer een raadsel. Dat je een hekel hebt aan het beleid van Merkel is helemaal prima, maar moet zo’n Godwin-opmerking nu echt? Walgelijk en totaal onnodig.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Alfred Bentinck

  De Maltese ambassadeur heeft veel medestanders op DDS. Er zijn hier veel dwazen die zeker menen te weten dat Merkel een Vierde Rijk wenst te stichten.

  1. Blitzkrieg

   Bunzing : Had jij een andere naam voor de euro dictatuur? Op dit moment zijn de mensen in Noord Korea vrijer dan dat wij zijn.

   1. Alfred Bentinck

    Wie is Bunzing?

    1. Ab Infinitum

     Behalve de Koreaan die niet onderworpen wilde worden aan het regime. Die heeft logies en dwangarbeid in een opvoedingskamp. De rest zwijgt in “vrijheid” met het pistool op de borst. Dat is voor @Blizzard “vrijheid”

     1. Blitzkrieg

      Ab Infinitum : In Noord Korea mag je gewoon met een stelletje vrienden gaan eten, of basale dingen doen zoals naar school gaan. Ook trapt de politie je deur niet in als je met z’n vieren gezellig een potje monopolie zit te spelen, en krijg je geen boete als je te dicht naast elkaar loopt in het park.

     2. Blitzkrieg

      Ab Infinitum : Oh, en voor dat je gaat lopen mauwen. Onthoud Rutte’s woorden goed, dit is het nieuwe normaal! Rutte heeft het nooit gehad over het “tijdelijke abnormaal”… mensen gaan pas beseffen wat er aan de hand is als we een paar jaar verder zijn en we nog steeds opgesloten zitten.

     3. Fortiori

      @Blizzard, u wil er graag hard tegenin gaan. U herkent met uw veldkijker een virus op een paar meter afstand? Die maatregelen zijn er niet voor niets. Het is de domheid en middelmatigheid die denkt te kunnen spotten met serieuze adviezen van wetenschappers.

   2. feitelijk

    beter niet reageren op stront , mest heeft maar 1 doel , bezinken

  2. AS210854

   AB, er zijn er nog veelmeer die dit ontkennen en ons land ten grabbel gooien aan mensen die alleen hier zijn om ons kaal te plukken en nooit maar dan ook nooit aan onze SAMENLEVING zullen aanpassen.

   1. Alfred Bentinck

    Q.e.d.

  3. lotje

   Dat zijn geen dwazen. Dat zijn mensen met verstand die dat wel door hebben. Jullie zijn zo dom dat jullie dat niet zien. Ze

   1. lotje

    Ze maken en halen overal de tweede oorlog erbij. Waar de hart vol van is stroom de mond van over. Waarom zou je een oorlog erbij halen bij een virus. Maar ze doen het allemaal die regering ‘leiders’. Vooral Merkel.

    1. Antihedo

     Ik ben benieuwd naar de bijbehorende argumenten. Dit is wel een erg leeg verhaal.

  4. JochemX

   Het is misschien ook gek dat dit bericht meteen door Facebook verwijderd wordt. Facebook als moreel kompas? Lijkt me niet zo geslaagd.

  5. Mastiffan

   Ja das dwaas inderdaad het in gewoon nog dezelfde kaart als in de tweede wereldoorlog het derde rijk.., met een andere naam. EUROPA met nu Brussel als hoofdstad

  6. Pjotter

   Wel Bentinck wat mankeert er aan die z.g. medestanders, haal de Is lam binnen in de westerse wereld en je bent er van verzekerd dat 1 Joden, 2 christenen, 3 homos, 4 iedere niet moslim of anders denkende vroeg of laat het lootje legt en alles wat er aan westerse cultuur en waarden om zeep worden gebracht, dus de politiek van angela loopt bewust of ondoordacht in lijn met de afronding van het A.H. plan.

 2. Jack Flash

  Links gooit zo vaak met Godwins.
  Opeens doet DDS verontwaardigd.

 3. Beukman

  De man, die zijn ambassadeursbaantje feitelijk had gekocht, is inmiddels uit zijn functie ontheven. Overigens had hij al vaker in het openbaar de onderbuik geleegd.

  A donor to the Labour Party, after the 2013 elections Zammit Taboona was rewarded with a diplomatic post as non-resident ambassador to Finland.[4] He kept posting racist and xenophobic memes, as well as links to fear-mongering articles, on his Facebook profile.[7][8] He resigned on 10 May 2020 after a public post comparing Angela Merkel to Adolf H*tler.

  en.wikipedia.org/wiki/Michael_Zammit_Tabona

 4. feitelijk

  klopt , Merkel en Macron zijn de drijvende kracht achter de huidige EU waar de kleine leden niets te vertellen hebben. Op zogenaamde democratische wijze wordt Ad olf H itler zijn wens van 1 EU verwezenlijkt. De omvolking is reeds gestart en de islam wordt de nieuwe norm door zogenaamde arbeidsmigratie. Het vierde rijk is dus zeker in wording.

  Er is 1 oplossing en dat is een nexit. Het enige voordeel van de EU is voor de burger de Euro maar dan moet je het grenswisselkantoor Brussel erbij nemen. Dat Brussel geen enkele toegevoegde waarde heeft is wederom tijdens de corona problematiek bewezen.

  stem sociaal , stem PVV

  1. Alfred Bentinck

   “Merkel en Macron zijn de drijvende kracht achter de huidige EU waar de kleine leden niets te vertellen hebben. Op zogenaamde democratische wijze wordt Ad olf H itler zijn wens van 1 EU verwezenlijkt.”

   Dat bedoel ik, deze idiote ambassadeur heeft hier veel medestanders.

   1. Kretoloog

    Feitelijk heeft ergens wel gelijk. Merkel beslist gewoon in haar uppie. De Turkije-deal over vluchtelingen in 2015 bv., wat Erdogan 5 miljard (!) euro opleverde.

    Merkel heeft daarover met geen enkele andere lidstaat overleg, hooguit misschien een telefoontje naar Macron. Maar alle lidstaten kregen te maken met de gevolgen van deze deal. Dit optreden van Merkel was voor het VK de belangrijkste reden om uit de EU te stappen!

  2. Ab Infinitum

   Laat ik dat maar niet doen. Bij die club is het geschreeuw van de tribune en daar blijft het bij. Sociale onrust veroorzaken is het enige m.b.t. sociaal.

 5. Rammstein

  Het is goed dat Merkel over een half jaar van het toneel verdwenen is.

  1. Alfred Bentinck

   Het is voor de Duitsers een mazzeltje dat Merkel voor haar vertrek nog even de Corona-crisis kon managen.

   1. Bolland

    Zeker mazzel, vooral haar bewering dat 60.000.000 duitsers Corona zouden krijgen getuigt van veel inzicht.

    ( zijn er nu 171.897!)

  2. Ab Infinitum

   Dat ving u op in uw bruine kroeg? Merkel weg, Marrokkanen weg, Joden ook niet gewenst. Die krijgen weer teveel praats.

 6. Ab Infinitum

  Je raakt gewend aan alle kritiek op mevr. Merkel. Maar ongetwijfel heeft hij er weer wat supporters bijgekregen.

 7. Kretoloog

  Een jeugdfoto van Merkel. Anno 2020 ziet een zak aardappels er nog appetijtelijker uit dan deze bondskanselier.

  1. Alfred Bentinck

   Kretoloog geniet liever van een geile foto van een naakte Baudet op de rand van het zwembad.

   1. feitelijk

    ach anderen doen dat met kleine jongetjes en meisjes

    1. Alfred Bentinck

     Klopt, feitelijk, er zijn hier nogal wat mensen die daar erg mee bezig zijn.

   2. Kretoloog

    Zelfs Alfred kan niet ontkennen dat Baudet er wat florissanter uitziet dan Merkel 🙂

    1. Alfred Bentinck

     Ik acht het uiterlijk van een politicus niet relevant. Merkel is een grote staatsvrouw en Baudet een charlatan.

     1. Bolland

      Grote staatsvrouwen doen in een crisis geen idiote, ongefundeerde uitspraken die haar bevolking angst aan kunnen jagen (60 miljoen duitsers krijgen corona)

      Trekken zich tijdig terug (Houdbaarheidsdatum Merkel al lang verstreken)

      Over Baudet, tja je vindt hem geil heb dat zelf niet zo eerlijk gezegd.

      Zie dan toch meer in Jeanine Hennis,Lisa Westerveld,Lilian Marijnissen,Lilian Helder of Femke Halsema, maar goed mens z n lust is mens z n leven

     2. Meriadoc Brandebok

      Ja, Alfred, sommige mensen hier zijn zo dat ze over uiterlijk zeuren. Dom laag tokkievolk. Zo’n beetje de FvD-achterban.

   3. Pjotter

    Mijn bericht is, waarom worden mijn laatste reacties niet geplaatst.

    1. Bolland

     Pjotter wellicht schrijf je hi tler in 1 woord mag hier niet mensen tot op t bot beledigen, of de meest verschrikkelijke dingen toewensen dat mag weer wel

     1. Pjotter

      Bolland, dat zal het zijn, als je smerige zaken netjes probeert te benoemen dan wordt het niet geplaatst, maar ik blijf proberen om zonder gescheld en vervloekingen dingen te benoemen en ik haat de arrogantie van een Bentinck, hij blijft meestal netjes maar zijn arrogantie en neerbuigendheid zijn om van te kotsen.

    2. Fortiori

     Waarschijnlijk ontbreken er vloeken en/of scheldpartijen in het bericht.

   4. Rosasolis

    Alfred Bentinck. Ja, wat hebben we gelachen van dat foto van de naakte dandy
    Baudet in het zwembadje, dat samenging met de idiote boodschap FvD geeft alleen de naakte waarheid door. Maar als musicus vond ik de foto van enkele weken in Trouw ook heel merkwaardig: terwijl Baudet een afsprak voor een interview had,
    zat hij aan zijn kantoorvleugel te spelen in een kostuum zonder overhemd… zijn overhemd hing boven het vleugel.

    1. Fortiori

     Hallo @Rosa. Baudet wil geen aanspraak maken op enige verantwoordelijheid. Zie de foto met mr. Hiddema. Toneel is zijn ambitie en zijn kiezers bij de neus nemen. En zijn volgers maar roepen ‘stem FvD’

    2. Pjotter

     Rosa met soles, je proza blijft interessant, maar kom nu eens voor de draad met betrekking tot dit onderwerp waar angela bewust of onbedachtzaam miljoenen is la mietjes Duitsland en heel Europa heeft ingeloodst, die volgaarne Joden, christenen, andersdenkenden/gelovigen, etc., etc. de wereld uit helpen en hun waarden en cultuur vernietigen.

  2. Seneca

   @kretoloog
   dat heeft niets met dit topic te maken. hoe iemand er uitziet is van ondergeschikt belang, hoe mevrouw Merkel er uitzag toen zij voorzitter was van de Oostduitse jeugd agitprop, dat zegt meer dan 1000 woorden.

 8. Lugor

  Malta had Michael Zammit Tabona.
  Wij hebben Peter Hoekstra.

  1. Kretoloog

   “Wij hebben Peter Hoekstra” Huh?

   Wat heeft een oud-voetballer met Malta, WO2 of Merkel te maken?

 9. Bolland

  Hoewel ik Merkel en de EU verfoei slaat deze opmerking nergens op, Hitler was een massamoordenaar.

  Iedereen die een politicus van welke stroming ook vergelijkt met deze man, moet een keer kamp Westerbork of Vught bezoeken.

 10. Pijnstiller

  de ambassadeur riep wat velen dachten. Nu moet hij vertrekken omwille van de diplomatieke betrekkingen

 11. Bolland

  Verfoei zowel Merkel als EU, maar een vergelijking met Hi tler is gestoord.

  Mensen die dit soort beweringen plaatsen over een politicus waar ze het niet mee eens zijn (links of rechts) zouden eens kamp Vught of Westerbork moeten bezoeken

  1. Fortiori

   Inderdaad ! Helemaal juist. Of lezen, dat kan ook. Het nieuwste boek van Arnon Grunberg, een verzameling van getuigenissen van enkelen van de overlevenden. Het boek heet: ” Bij ons in Auschwitz” Maar dan nog ontmoet je de domheid (voorzichtig uitgedrukt) die graag refereert aan een afschuwelijke periode. En die grijpen hier hun kans. Zeer heldhaftig.

 12. Rosasolis

  Hopelijk wordt M. Tabona terug naar Malta geroepen, en uit zijn functie gezet. Hoe is het mogelijk dat deze idioot zo’n hoge functie heeft gekregen? Wat vreest deze man?
  Angela Merkel heeft weinig of niets meer met het beleid van de EU te maken. Zij is nog steeds zeer geliefd in Duitsland als chancellor. Vorige jaar was zij vreselijk overwerkt,
  en had last van duizeligheid wegens oververmoeidheid. Nu doet zij het veel rustiger
  aan en werkt alleen binnen haar christelijk partij. Enkele weken geleden heeft Merkel wegens vele klachten van burgers uit alle gebieden tegen het Extreem-rechts AFD partij, besloten samen met anderen in de coalitie, om de AFD illegal te verklaren, wegens het sterk toenemen van neo-nazi’s en hun propaganda.

  1. Beukman

   A donor to the Labour Party, after the 2013 elections Zammit Taboona was rewarded with a diplomatic post as non-resident ambassador to Finland.[4] He kept posting racist and xenophobic memes, as well as links to fear-mongering articles, on his Facebook profile.[7][8] He resigned on 10 May 2020 after a public post comparing Angela Merkel to Adolf H*tler.

   en.wikipedia.org/wiki/Michael_Zammit_Tabona

 13. fusilier

  Rosasolis . Merkel heeft bloed aan haar handen met wir schaffen das.

  1. Rosasolis

   fusilier. wat een onzin. Merkel is de grote leider die jarenlang heeft geprobeerd om voor het gewone duitse volk op te komen. En daarom is het via haar beleid door de hele wereld bekend, dat Duitsland een multi-cultere land is. Net als in vele andere landen.

 14. Adriaen van Bergen

  De vergelijking tussen Merkel en die andere Duitser(Oostenrijker) gaat mank want die Oostenrijker zou nooit een mosliminvasie toe hebben gestaan.

 15. 1zeven1

  De man heeft gewoon gelijk, en hij was zeker niet de eerste met dit idee: h__ps://www.amazon.co.uk/How-Destroying-Our-World-Brexiteers-ebook/dp/B00I22790W

 16. P. Puk

  De man heeft 100% gelijk! Alleen de schade die Muti heeft aangericht is nog veel groter!

  1. Piet51

   P. Puk
   Man, man, doe eens wat intelligenter. je wilt Angela Merkel een scheldnaam meegeven, maar weet niet eens hoe je die correct schrijft. Leer eerst schrijven, liefst ook Nederlands, en ga pas dan op blogs meedoen. Riccardo Muti is een bekende Italiaanse dirigent.
   Dit is goedbedoelde kritiek hoor; het staat anders zo stom.

   Verder begrijp ik niet zo goed hoe iemand nog meer schade kan aanrichten dan A. H*tler. Kun je dat preciezer uitleggen?

 17. Original NL

  Merkel is wel verantwoordelijk voor de islamisering en überfremdung met nietsnutten van europa…a.dolf hebben ze voor ons kunnen verwijderen, de gevolgen van merkels misdaad zijn niet meer terug te draaien, deze ddr trut heeft europa voor altijd veranderd en voorzichtig uitgedrukt, helaas niet ten goede.

  1. Alfred Bentinck

   Wat een mallepraat, Original, die islamisering bestaat alleen maar in je eigen islamofobe hoofd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.