Peilingen: Nederland wijst Rutte aan als winnaar coronacrisis – VVD knalt door naar 43 zetels

In een nieuwe peiling van I&O Research geven Nederlanders volmondig aan dat ze Mark Rutte bedanken voor het uit de coronacrisis halen van Nederland. De partij haalt nu 43 zetels – méér dan de partij er ooit gehad heeft in de Tweede Kamer.

Sinds 13 maart is de tevredenheid van Nederlanders over premier Rutte flink gestegen. Haalde hij twee maanden geleden nog 36 zetels met zijn VVD, zo zouden dat er nu 43 zijn aldus een verse peiling van I&O Research. Hiermee slaat de liberale regeringspartij een gigantisch gat met de rest van de partijen in de Tweede Kamer. Achter de VVD volgt GroenLinks met 16 zetels, en de PvdA met 15 zetels.

Nog nooit haalde de VVD zoveel zetels in een Tweede Kamerverkiezing (het hoogste aantal was 41, tijdens de verkiezingen van 2012), en het is duidelijk dat alles te maken heeft de grote zichtbaarheid van Rutte gecombineerd met het feit dat Nederlanders hem dankbaar zijn dat de coronacrisis langzaam wordt afgesloten. De credits voor de herwonnen vrijheid worden toegedicht aan de premier, en dat levert hem een gigantische voorsprong in zetelaantal op.

Of dit ook betekent dat de VVD de komende Kamerverkiezingen gaat winnen? Duidelijk is dat met zulke aantallen de VVD hun best zal moeten doen om die enorme voorsprong weer kwijt te raken in tien maanden tijd.

Slecht nieuws overigens voor de Partij voor de Toekomst, van Henk Krol en Femke Merel van Kooten. Zij moeten het doen met slechts één zetel, terwijl ook het oude 50PLUS van Henk op 1 zetel staat. Het betekent echter óók dat van de 7 zetels die 50PLUS eerder dit voorjaar er had, daarvan 5 aan kiezers zijn weggevlucht naar andere partijen: ze hebben het gehad met zowel de ouderenpartij als de opgestapte fractievoorzitter. De nieuwe partij zal nog een hoop werk moeten verzetten om dat vertrouwen te herwinnen, als dat al ooit gaat lukken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

97 reacties

 1. Kretoloog

  Heel erg blij word je niet van deze peiling. Dat Rutte alle credits van de coronacrisis ging opeisen, zat er vanaf het begin in en is door mij voorspeld (lees mijn comments van half maart maar na). En dat terwijl hij niets aanstuurt of managet, hij is slechts woordvoerder van de koers die het Outbreak Management Team uitzet. Maar hij weet wel continue de camera’s op zich gericht! En dat blijft hangen bij de kijkers.

  1 lichtpuntje is er wel: D66 brokkelt steeds verder af. Nu nog maar 8 zetels. Jetten, Kaag en de teruggekeerde Ollongren verrichten prima sloopwerk! Op naar de 0!

  1. Gerda2

   Laat Rutte nog maar even genieten.
   We weten hoe het er met hem en zijn partij voor de crisis voorstond.

   1. Blitzkrieg

    Gerda2 :
    Quote : “Laat Rutte nog maar even genieten.”
    Zelfs dat doet hij niet, hij weet dat hij afgerekent gaat worden.

    1. AnnetKlaver

     Om wakker te worden wil een koud nat washandje nog weleens helpen.

   2. AnnetKlaver

    Toen was de VVD virtueel ook al de grootste.

 2. Heras

  Peilingen och…
  Trump zou het niet worden. Oei.
  De britten verlaten nooit de eu. Oei.
  Over een paar maanden wordt het vvd beleid openbaar. Het falen, de luiheid, de ingestort economie, alles.
  Kijken wat het gaat worden

  1. Bullshit16

   Inderdaad half nederland klaagt steen bij been en nog doet rutte het goed ik denk dat het allemaal schijn is en als Maurice de hond het lef had dan had hij bij café weltschmers gezegt dat rutte zijn beleid hellemaal niet goed is maar dat durft hij niet
   Kijk cafe weltschmers met Maurice de hond en oordeel zelf

   1. Mickel Bloemkust

    Jij leestook nooit wat er allemaal in de kwaliteitskranten te lezen valt, waarom zou ik dan naar Jensen en die andere kliek moeten kijken?

 3. Lugor

  Kijk ik naar de overige partijen, zie ik toch aardige verschillen met andere peilingen.
  CDA op verlies?
  FvD gelijk blijvend?
  GL gelijk blijvend?

 4. LifeBuddy

  Als dat zo is dat de vvd weer gaat regeren na de verkiezingen, is dat de wil van het volk en heeft stemmen na de verkiezingen geen enkele zin meer. Fraude en miljonairs zullen dan zegevieren in dit fatsoenlijke land en zal ik nog vroeger mijn bed uit moeten om daarin steun te verlenen. bah

 5. lotje

  Hahahaha hahahaha hahahaha. I&O research. Die zitten er nog meer naast als al die peilingen te samen. Want die heb ik eens een hele tijd in de gaten gehouden en die komen nog niet eens in de buurt van de werkelijkheid. Dus linkse sukkels maak geen illusies. Hahahaha hahahaha.

  1. henk43

   Van Lotje getikt?

   1. Blitzkrieg

    Gekke henkie?

 6. Marija

  Als het inderdaad deze uitslag gaat worden, zijn de kiezers nog stommer dan het achtereind van een varken.

 7. fisufisu

  Rutte is een leugenclown die niets anders doet dan opgelegd angst beleid uitvoeren, Nederlanders zijn dom, de Nederlanders zouden alle credits moeten krijgen niet Rutte natuurlijk..

  Daarnaast is het zo, als men de he-le dag dezelfde retoriek herhaald over iets dat kleiner is dan griep, mensen verplicht thuis moeten blijven en dit zo lang uitstrijken dat mensen kribbig worden en ze dan een beetje ruimte geven dan zijn Nederlanders al gauw tevreden.

  Nederlanders die VVD stemmen zijn écht achterlijk…

  1. Willem Bever

   Juist Fisufisu, De Nederlander heeft zich angst laten aanpraten en we weten dat angst een slechte raadgever is.
   Hopelijk gaan de ogen van velen nog sneller open.
   Anders heb je gelijk en verdienen we niet beter…

   1. fisufisu

    De ogen zitten natuurlijk zo links nos journaal/npo achterlijk dicht

 8. Blitzkrieg

  Nou ik ben niet bang voor die peilingen, wat mij betreft zijn er morgen verkiezingen. Tegenwoordig leven we in een virtuele werkelijkheid, en die crisis die eraan komt is wel echt. Wacht maar totdat mensen zich gaan realiseren wat er eigenlijk echt gebeurd is.

 9. Meriadoc Brandebok

  Uiteraard, Rutte heeft zich in deze crisis een waar staatsman betoond, dus dan gaat hij er in de peilingen fors op vooruit.

  1. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   Quote : “Uiteraard, Rutte heeft zich in deze crisis een waar staatsman betoond, dus dan gaat hij er in de peilingen fors op vooruit.”
   Wat? Ah, je hebt het over die griep variant; de echte crisis moet nog komen. Banken die omvallen, de euro de crasht, helft van de Nederlandse bedrijven die omvallen; massa-werkloosheid, mensen die hun huis uit getrapt worden, etc etc… die crisis moet nog beginnen. Iedereen die denkt dat Rutte er al is mag van mijn part zijn virtuele feestje vieren.

   1. Meriadoc Brandebok

    Het coronavirus is geen griepvariant. Het virus heeft slechts voor de meerderheid de kenmerken van een griepje. Voor een brede minderheid (meer dan bij griep) is het levensgevaarlijk. Maar dat willen mensen niet begrijpen die er zelf niets mee te maken hebben. De maatregelen om de overbelasting van de zorg te voorkomen waren terecht.

    Nederlanders die roepen dat het slechts een “hype” is weten zelf niets van de onzekerheid, quarantaine en andere medische verplichtingen, spanningen en moeilijkheden die daarmee gepaard gaan.

    1. Maurits Dekker

     @Meriadoc Brandebok

     Deze keer ben ik het volmondig met u eens.

     1. Meriadoc Brandebok

      Dank u.

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Wat je beschrijft is exact eender aan de griep. Wat wel waar is dat je tegenwoordig aan allerlei verplichtingen moet voldoen, quarantaine, medische verplichtingen en de andere spanningen die je noemt, het maakt echter allemaal deel uit van dezelfde hype.

     Snap je bezorgheid echter wel, indien uit zou komen dat corona niks anders is dan een milde variant van de griep worden die gasten gelijk gelynched.

     1. Beukman

      @Oorlog
      Moet je dit eens lezen, mag je daarna kiezen wat je liever hebt: corona krijgen of gelynchd worden.

      volkskrant.nl/wetenschap/de-slooptocht-van-het-coronavirus-in-het-lichaam-bijna-geen-orgaan-blijft-onberoerd~b1914afa/

     2. Meriadoc Brandebok

      Nee, corona is geen “griepje” en evenmin een “hype”. Het is een virus waar geen vaccin tegen is, waar niemand immuniteit tegen heeft kunnen opbouwen. Het coronavirus zorgt voor een enorme overbelasting van de zorgcapaciteit in de meeste West-Europese landen. Ook jongeren die het krijgen kunnen aan de beademing belanden – of erger: op het IC.

      Veel Nederlanders ervaren nog dagelijks de spanningen die met het quarantaine meekomen – of denk je dat ongevaccineerde kwetsbaren voor de lol thuiszitten of omdat Rutte het zegt? Nee, omdat het medisch noodzakelijk is.

     3. Blitzkrieg

      Beukman : Ik ken een aantal mensen die corona hebben gehad (gestest), zowel in de prive sfeer, familie en werkomgeving. Allemaal hebben ze ongeveer een week griepachtige verschijnselen en koorst gehad, niks bijzonders.

      Misschien heb ik het zelfs ook wel gehad, begin dit jaar ben ik namelijk goed ziek geweest maar ben toegegeven niet op corona getest kan bij mij echter net zo goed de griep geweest zijn.

      Ga niet allerlei bangmakerij van de terreur media lezen, geen enkele behoefte aan. Mag ik zeker de hele dag verstijfd van angst de hele dag thuis gaan zitten en met een mondkapje boodschappen doen; dank je wel maar niet voor mij.

     4. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “Het coronavirus zorgt voor een enorme overbelasting van de zorgcapaciteit in de meeste West-Europese landen.”

      Coronanoodopvang MECC ongebruikt ontmanteld. Kosten 4.5 miljoen
      h**ps://commonsensetv.nl/corona-noodopvang-ongebruikt-ontnanteld-kosten-4-5-miljoen/

      In Nederland heerst er zo te zien geen enkele angst voor de terugkeer van het corona virus, zullen we alles gelijk vandaag weer open gooien?

     5. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      IC-arts Diederik Gommers: “ik heb dit nog nooit meegemaakt”

      h**ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5081796/diederik-gommers-intensive-care-traantje-gelaten-capaciteit

      Ik zou zeggen: blijf vanuit je kerngezonde leunstoel je kop maar in het zand steken. Je hebt geem flauw benul welke spanningen het coronavirus voor ongevaccineerde kwetsbaren met zich meebrengt. Hoe het voor hen ook afgelopen kan zijn als ze het coronavirus tegen het lijf lopen.

     6. Beukman

      @Oor
      Ga niet allerlei bangmakerij van de terreur media lezen, geen enkele behoefte aan. Mag ik zeker de hele dag verstijfd van angst de hele dag thuis gaan zitten en met een mondkapje boodschappen doen; dank je wel maar niet voor mij.

      Nee, ik ook niet, ondanks dat ik om een aantal redenen wat meer risico loop dan gemiddeld, en ik ook inmiddels een familielid verloren heb aan corona, en één bijna.

      Corona mag dan voor velen vergelijkbaar zijn met een griepje, voor een heleboel anderen is het dat niet. Wat een slopende uitwerking het kan hebben op je lichaam, daarover wordt steeds meer bekend.

      En aangezien wij in Nederland mensen niet willen laten creperen, is er wel degelijk een capaciteitsprobleem, en is het nog maar de vraag wat er zou gebeuren als we weer 100 procent teruggingen naar normaal. Mogen en kunnen we dat risico nemen? Ik laat de afweging graag over aan de deskundigen, en ben blij dat ik niet in hun schoenen sta.

     7. Gerda2

      Meriadoc Brandebok
      IC-arts Diederik Gommers: “ik heb dit nog nooit meegemaakt”.

      Hij heeft ook gezegd dat de overheid de bevolking niet als kleine kinderen moet behandelen.

      Hij heeft ook gezegd dat er meer ic-bedden moeten komen. Bedden die door de voorgaande kabinetten weggesaneerd zijn. Ook Duitsland heeft hier het één en ander over gezegd.

     8. Meriadoc Brandebok

      Wat naar voor je, Beukman.

      Het is een rotvirus.

     9. Beukman

      Yep @Meriadoc, dat is het.

     10. Alfred Bentinck

      “ondanks dat ik om een aantal redenen wat meer risico loop dan gemiddeld, en ik ook inmiddels een familielid verloren heb aan corona, en één bijna.”

      Vervelend om te horen. Sterkte.

     11. Beukman

      Dank je Alfred.

  2. crimson1960

   Je bent totaal van de pot gerukt.

 10. perry

  Ach, ons electoraat van suffige plebejers weet niet beter!
  Een stropdas en een glimlach zijn genoeg om alle credits te krijgen!

  1. Bullshit16

   Pery
   Zo lang Rutte geen kritiek krijgt van die deugers zo als die Maurice de hond zal vvd blijven stijgen helaas

   1. Marija

    Bulshit, ik wacht nog op je excuus….

    1. Bullshit16

     Marja
     Waarom moet ik mijn excuses aanbieden er zijn er zoveel die mij ook beledigen die vraag ik toch ook niet om excuses te maken we zitten niet en den haag die pas en on te pas excuses maakt

     1. Marija

      Jij hebt mij echt op mijn ziel getrapt, door te zeggen dat ik een linkse rat bent, dat voelt voor mij alsof een Marokkaan mij in het gezicht spuugt en was volkomen onterecht dat jij dat zegt. Ik ben eerder rechts dan links en als jij mij leest had je dat geweten.
      Ik denk dat jij het ook niet leuk zou vinden als je wordt uitgemaakt voor een linkse rat.
      Dus je moet m.i. niet zo gemakkelijk beledigend zijn. Oké?

     2. Marija

      Marija 1 week geleden Beantwoorden
      Grunenberg zijn toespraak heeft mij in eerste instantie positief verrast. Ik heb het altijd een beetje naar mannetje gevonden. Zijn toespraak vond ik prachtig tot het moment dat hij die kutmarokkanen ging vergelijken met de Joden.
      Hij vergat daarbij wel of niet bewust, dat wij van de Joden nooit narigheid hebben ondervonden, geen agressie, diefstallen, overvallen en spuwers, daarom gaat zijn vergelijking totaal mank.
      De Marokkanen hebben altijd voor overlast en agressiviteit gezorgd tot op de dag van vandaag.
      Ik vond het goedkoop scoren van Grunenberg.
      @Bulshit shit…..stomme knar.

     3. Beukman

      @Marija
      @Shit scheldt de hele dag door allerlei mensen uit voor linkse rat. Mij ook, terwijl ik noch links ben noch een rat.

      Ik vind het sowieso niet kunnen, mensen voor ratten uitschelden, dat deden ze destijds met de joden ook. Maar ik zou zeggen: laat het maar, Shit bedoelt er niks mee, zo kwekt ie nou eenmaal.

    2. Bullshit16

     Matja
     Ze kunnen roepen wat ze willen maar ik word er niet warm en koud van een ding is zeker ik ben niet links daarom stem ik
     Fvd of pvv

     1. Marija

      Ik heet Marija stomme dwaas. Als je iemand ergens onterecht van beschuldigd of beledigd maak je als fatsoenlijk mens je excuus.

    3. Bullshit16

     Ach man matja
     Ga lekker verder huilen Huilbaby

     1. Marija

      Ja verder kom jij niet, onverbeterlijke oetlul.
      Jouw berichten sla ik voortaan over, je kan niet eens een fatsoenlijk gesprek of weerwoord geven, rechtse huilebalk.

 11. Alfred Bentinck

  Nederlanders waarderen competente bestuurders.

  Dat is bekend.

  1. Lucky Luke

   U bedoelde INcompetente?

  2. lucinde

   Je krijgt er ook 43 incompetente VVD-bestuurders bij kado….

  3. Blitzkrieg

   Bunzing :
   Quote : “Nederlanders waarderen competente bestuurders. Dat is bekend.”
   Dat de populariteit van de zittende bestuurder omhoog gaat tijdens een crisis is een bekend fenomeen, heeft niks met competentie te maken. Gelukkig wordt zo’n tijdelijk piek altijd gevolgt door een enorme daling, zie #macron.

 12. fusilier

  Brandebok. Staats man ?

 13. crimson1960

  Je snapt het toch niet. Deze man liegt constant aantoonbaar. Er moeten in Nederland zoveel blinden en doven en mensen met een IQ van rond de 70 rondlopen. Ik begrijp het niet. Deze man maakt heel Nederland kapot en tegen de tijd dat het domme volk Ja achter komt is het te laat.

  1. AnnetKlaver

   ‘zoveel blinden en doven en mensen met een IQ van rond de 70 rondlopen.’

   Goed dat we geen referendum hebben ☺☺☺

   1. Bullshit16

    Annetje
    Dan ben jij er en ieder geval een van huilbaby

 14. Lucky Luke

  Dank de VVD voor de meer dan 5000 Corona doden, in Tsjechië, heb ik vrienden wonen, maar 290, dank zei veel betere maatregelen. Kan Rutte , de comediant, nog wat van leren.

 15. lucinde

  Onbegrijpelijk, behalve Rutte krijg je er 43 incompetente VVD’ers bij kado.

  Daarnaast is Rutte zeer behendig, maar geen leider of visionair…zwaar overschat dus.

 16. dinaro

  Ongelooflijk …Rutte II

  Samen met Martin van Rijn (PvdA) de zorg tot op het
  bot uitgekleed.
  Nu kan van Rijn weer mooi weer spelen en niemand die
  het nog weet!!
  Rutte rot op!! Je hebt alles verziekt, corona onderschat en
  verder niks meer als je plicht gedaan!!
  Hondelul!!

 17. rexm

  Zag van de week een mooie natuur film op de TV van een herder met honderden schapen, die
  in mei de bergen introk naar de weide met gezond gras en tegen de winter weer terug keerde, in eens moest ik denken aan die schapen,….net Nederlanders met Rutte voorop.

  1. Gerda2

   Schapen komen op mij over als leuke, maar wel domme beesten.

 18. rexm

  Dat is indoctrinatie van de bovenste plank van de peilingen, het is een zwaar rookgordijn leggen van de miskleunen in de corona crisis.
  Wie gelooft onze coalitie nog, de tweede kamer wordt nog steeds bedondert en goede journalisten brengen de miskleunen boven water.
  Onze zogenaamde grote leider verkoopt stoeptegels voor bananen en heeft men weleens gehoord van de rattenvanger van Hamelen.???

  1. Mickel Bloemkust

   O ja krijgen we dat, de bonnetjes-affaire kwam ook zomaar bovendrijven zonder hulp van “de media”. Ik noem maar een willekeurig voorbeeld.
   Mensen zijn zo kort van memorie.

 19. mcpmcp

  En veelgehoorde opmerking over peilingen als deze is dat men zelf nooit gepeild is.

  Wat ik bedoel is dat ik, mijn familie, mijn vrienden, vriendinnen en collegas op het werk nooit gepeild zijn ooit. Samen ongeveer 100 mensen of meer. Over welk onderwerp dan ook. En zeker nooit door I&O Research. De meeste mensen waar ik over spreek zijn hoog tot academisch opgeleid. Hoe kan dat, dat nooit iemand ooit gevraagd/gepeild werd of nu is? Ik kan niet geloven dat dit toeval is.

  Misschien omdat de peilingen van I&O Research onvoldoende representatief of valide zijn?

  1. Beukman

   Moet je je even aanmelden bij zo’n peilbureau. Hoe weten ze anders überhaupt dat jij bestaat?
   Overigens zijn er voor een betrouwbare peiling maar maximaal een paar duizend respondenten nodig, dus dat 100 mensen in jouw omgeving nog niet gepeild zijn, zegt sowieso weinig.

   1. mcpmcp

    Dit is een peiling. De betrouwbaarheid is misschien op ored.
    Hoe dan ook, betrouwbaarheid is niet hetzelfde als validiteit en mag daarmee nooit verward worden. Validiteit is van nul en generlei waarde als alleen aangemelden worden gemeten en niet aangemelden buiten beschouwing worden gelaten. Daarmee vervalt ook de representatie claim.
    In wetenschappelijk onderzoek zouden deze cijfers van 43 zetels daarom ontoereikend en daarmee ongeldig zijn.
    Maar inderdaad, het is een peiling en geen serieus onderzoek.

    1. Beukman

     @mcp
     Het is inderdaad geen wetenschappelijk onderzoek maar een peiling.
     Verkiezingen zijn evenmin wetenschappelijk onderzoek, maar feitelijk ook een peiling, alleen niet een steekproef.

     In ieder geval: als jouw familie, vrienden en collega’s nooit gepeild zijn, komt dit omdat ze zich er niet voor hebben opgegeven.
     Ik heb me uit nieuwsgierigheid wel eens aangemeld bij De Hond, en verdomd: nu en dan stuurt ie me een uitnodiging voor een enquete.

  2. Original NL

   Dat zie je ook in de voedingsmiddelen industrie…de klant wil goedkoop dit, de klant wil goedkoop dat…maar bevraagd word ik als klant nooit….

   1. Piet51

    @Origial NL
    Maar je weet toch wel, welke data nu al beschikbaar zij om allerlei marktonderzoek te doen zonder daarmee mensen lastig te vallen. Je weet toch waarmee Google, Faceboek, Instagram, e.a. hun geld verdienen? Neem van mij aan dat men precies weet waar de voorkeuren in de straat waar je woont naar uitgaan als het gaat om cosmetica, auto’s, alcoholische dranken, wat jullie inkomen ongeveer is en waaraan jullie het bij voorkeur uitgeven. Er is niets meer geheim, al hebben veel mensen die illusie nog wel.

    Verder kun je met een steekproef van minder dan duizend deelnemers heel betrouwbare uitspraken doen over voorkeuren e.d. in een doelgroep.

 20. Marija

  Marija 1 week geleden Beantwoorden
  Grunenberg zijn toespraak heeft mij in eerste instantie positief verrast. Ik heb het altijd een beetje naar mannetje gevonden. Zijn toespraak vond ik prachtig tot het moment dat hij die kutmarokkanen ging vergelijken met de Joden.
  Hij vergat daarbij wel of niet bewust, dat wij van de Joden nooit narigheid hebben ondervonden, geen agressie, diefstallen, overvallen en spuwers, daarom gaat zijn vergelijking totaal mank.
  De Marokkanen hebben altijd voor overlast en agressiviteit gezorgd tot op de dag van vandaag.
  Ik vond het goedkoop scoren van Grunenberg.

  @Bulshit !

 21. Bolland

  Waarom?

  Gaan over maandje wanneer de rook is opgetrokken en de schade duidelijk is nog een keer tellen.

 22. gerensvet

  Omdat de mensen dom zijn. Altijd klagen en toch op dezelfde partijen stemmen. Straks zorgverzekering fors omhoog en belastingen. En maar klagen.

  1. Politiek Profeet

   Wat voor aantallen zijn er bevraagd?pakweg 20000?…en allemaal uit het gooi??

 23. fisufisu

  De VVD is ook de schuld van de economische klappen die gaan komen!

  1. Alfred Bentinck

   Natuurlijk, Rutte is schuldig aan alles wat tegenzit.

   1. fisufisu

    Absoluut..en de VVD is ook de schuld van de economische klappen die gaan komen!

    1. Alfred Bentinck

     En tevens voor de schrale Noordenwind van deze dagen.

     Rutte bevordert bewust dat we niet meer lekker in onze tuin kunnen zitten.

     Stempt FvD!

     1. fisufisu

      Klopt leugenclown Rutte zorgt heel bewust voor zware economische crisis met economische klappen als gevolg hiervan…

     2. Mickel Bloemkust

      En zon draait om de zon, al die wetenschapper die iets anders beweren, worden betaald door Bilderberg.

     3. Mickel Bloemkust

      aarde

     4. fisufisu

      Ja ik raak een gevoelige snaar met het gelijk dat ik heb voor het feit dat leugenclown Rutte en de VVD de schuld zijn van de enorme economische klappen die Nederland gaat krijgen

 24. Vrijedenkert

  Deze crisis is nog lang niet afgelopen en verkiezingen zijn pas volgend jaar en de financiele en economische crisis met gevolgen en draconische bezuinigingen moet nog echt beginnen!
  VVD als winnaar is nog echt heel voorbarig…

 25. pjerry

  Nederlanders vergeten snel, ze komen er wel achter als de rekening verschijnt. Nu weet je gelijk met wat voor dom volk we te maken hebben. Kunnen zich nooit goed informeren en bij een koekje of snoepje zijn ze weer gelukkig als een klein kind. Wacht maar Nederland, je krijgt wat je wenst.

 26. Henk Albarda

  Het geheugen van de kiezer is max 6 weken, veelal 2 weken, OOK van de lezers van DDS.
  Slechts een enkeling weet nog dat FvD en PVV als eersten een corona debat wilden. Dat debat werd al afgestemd door de coalitie met hulp van Groen Links, D66 en SP.
  6 weken later voerde rutte soortgelijke maatregelen als FvD en PVV voorstelden in en was u allen alweer ‘vergeten'(???) dat FvD en PVV daar al mee waren gekomen.
  Bovendien is I & O research niet bepaald een betrouwbare peiler.

  Tenslotte, wie de beste nieuws coup pleegt zon 6 tot 4 weken voor TK 2021, wint zeer waarschijnlijk de verkiezingen.

 27. Henk Albarda

  Een kleine nuancering?
  Dit is GEEN MdH peiling, maar een peiling van de minste betrouwbare peiler die Nederland rijk is, I & O research.
  Bovendien heeft U allen al bewezen een geheugen van 2, max 6 weken te hebben, dus u allen bent dit alles over max 6 weken alweer vergeten.
  Wie 6 weken voor TK 2021 de mooiste nieuws coup weet te plegen, wint behoorlijk zetels bij TK 2021.

 28. ReneR

  Wat een dom volk.
  Rutte heeft ons in de crisis gestort.
  Rutte heeft de economie plat gelegd met zijn idiote maatregelen.
  Rutte is verantwoordelijk voor de recessie waar we dadelijk in komen.
  En het volk dankt hem.
  Gebrainwashed door de media is en blijft het volk dom….. Jammer

  1. Vit

   Ik zou nog steeds niet op de VVD stemmen, maar wat dacht je dat er was gebeurt door een totale lockdown waar Thierry en Geert destijds voor pleiten?

   De hele economie op z’n gat.

   1. Alfred Bentinck

    Heel veel potentiële stemmers op PVV en FvD haakten blijkens de peilingen om die reden af: het bewijst het domme opportunisme en het bestuurlijke onvermogen van deze populisten.

    1. Vit

     Rutte heeft het gewoon goed gedaan in dit geval, helaas voor hem heb ik een zeer goed geheugen.

     1. Alfred Bentinck

      En nu maar hopen dat je goede geheugen ook in staat is de stupiditeiten van Baudet en Wilders op te slaan.

     2. Vit

      Thierry viel bij mij van zijn voetstuk met het eisen van een totale lockdown, ik dacht toen hoe had jij je dat voorgesteld aardappel, bij Geert was het voorheen al de kopvod belasting affaire.

     3. Vit

      Ik zou momenteel even niet weten op wie ik zal stemmen de eerstvolgende ronde, misschien wel 50+ hoewel ik hun partijprogramma nog niet heb gelezen, moeilijk moeilijk moeilijk.

 29. Ploppert

  De I&O is een door de overheid fors gesubsidieerde instelling.
  Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.
  De I&O gegevens betrouwbaar?
  Eet smakelijk.

 30. 56RdK

  Dom volk krijgt de leiders die het verdient! Dat is de enige conclusie uit deze peiling!

 31. 56RdK

  Heeft een volk dat incompetente en onbetrouwbare leiders vereert wel recht op een goed bestaan?

  Leiders die dit land in volle ellende hebben gestort door decennia gevoerd deug- en wanbeleid. Beleid dat alléén dit jaar al tot duizenden doden heeft geleid!

  Nee, zo’n volk heeft dat recht dus niet!

  1. Alfred Bentinck

   Betwist je dat het volk het recht heeft zelf te bepalen wie ze als competente leiders zien?

 32. 56RdK

  @Alfredo,
  Laat dat nou voor jou een vraag zijn en voor mij een weet!

  1. Alfred Bentinck

   Q.e.d.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.