omtzigt

Pieter Omtzigt heeft het helemaal gehad met de Kamer: 'Politici zijn twee derde van hun tijd alleen bezig met de voorpagina te halen'

Geen categoriemei 27 2020, 20:00
Pieter Omtzigt liet vandaag een kant zien die we niet vaak van hem te zien krijgen. Tijdens het debat over de kindertoeslagenaffaire rondom de belastingdienst krijgt Omtzigt een 'woedeaanval', hij heeft het even helemaal gehad met de Kamer. Politici zijn alleen maar bezig met spoeddebatten, zodat ze een leuke oneliner kunnen gooien en vervolgens de voorpagina van de krant halen. Hier moet Omtzigt niks van hebben, hij wil dat Kamerleden weer gewoon hun werk gaan doen!
Het is een zeer emotioneel onderwerp, het debat over de kindertoeslagenaffaire bij de belastingdienst. Voor veel partijen en politici de gouden kans om even wat extra punten te scoren. Emoterreur en 'prachtige' oneliners vliegen om onze oren. Allemaal leuk en aardig, maar Omtzigt wil dat politici gewoon meer werk gaan besteding aan wetgeving in plaats van punten scoren bij hun achterban.
https://twitter.com/fcvheest/status/1265586621589659648?ref_src=twsrc%5Etfw
Ook hekelt Omtzigt zich aan het feit dat er bepaalde stukken niet boven water worden gehaald. Het kabinet wil deze stukken niet vrijgeven omdat ze 'kwijt' zijn of omdat er 'gevoelige' informatie in staat. Omtzigt wordt moedeloos van dit soort antwoorden, waarop hij zegt dat hij wellicht beter journalist kan worden om iets boven water te krijgen.
Het is te hopen dat de Kamer voorlopig nog geen afscheidt zal nemen van Omtzigt. Er zouden meer van dit soort Kamerleden moeten rondlopen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten