shutterstock 1678288717

Vraag om mondkapjes wordt steeds groter! Algemene Vereniging Schoolleiders: 'Leraren moeten mondkapjes dragen als ze voor de klas staan'

Geen categoriemei 04 2020, 12:00
Steeds meer mensen raken ervan overtuigd dat het toch wel verstandig is om mondkapjes te gaan dragen. Een meer dan logische gedachte, want als we langzaamaan de economie heropenen, en niet altijd de anderhalvemetersamenleving kunnen waarborgen dan zijn mondkapjes dé oplossing!
Wanneer de leraren weer na de meivakantie voor de klas moeten gaan staan in het basisonderwijs is het zeker geen slecht idee als leraren gaan dragen. Volgens Petra van Haren, van de Algemene Vereniging Schoolleiders, zouden ook leraren toegang moeten krijgen tot voorraden mondkapjes. Aangezien zij wel degelijk een risico lopen door weer voor de klas te gaan staan. De anderhalvemeter-regel kan zeker niet altijd worden gewaarborgd in de buurt van kinderen. Daarom zou het dus niet onverstandig zijn als leraren zelf ervoor om toch voor de zekerheid een mondkapje te dragen.
Veel ouders zullen in het begin hun kinderen nog niet naar school sturen. Ouders zijn uiteraard bang dat hun kind dan alsnog besmet raakt, waardoor zij ook een kans lopen op besmetting.

„Dat begrijp ik, want we nemen een beslissing in een onzekere situatie. We moeten de komende tijd vooral zoeken naar oplossingen voor de zorgen. Dat moeten leraren en ouders samen doen, want dan ontstaat er ook een gevoel van grip op de situatie. Een heldere communicatie is daarbij belangrijk, zodat leraren en ouders weten wat ze van elkaar kunnen verwachten.”

Het is geen gekke gedachte om mensen weer terug aan het werk te zetten met een mondkapje op. In veel andere landen wordt dit al gedaan, alleen in Nederland nog niet. Mede omdat het RIVM blijft volhouden dat het weinig zin zou hebben — een standpunt waarmee ze het in het buitenland duidelijk oneens zijn getuige de mondkapjesverplichtingen in, zeg, Duitsland, België, Turkije, enzovoort.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten