Sportschool-eigenaren woedend: ‘Ondernemers worden richting de afgrond geduwd’

Eigenaren van sportscholen zijn terecht woedend dat zij nog lang niet open mogen. Ja, kappers mogen aan de gang. Nagelstylisten mogen weer gaan werken. Maar binnen sporten? Nee, dat mag niet. Te gek voor woorden.

Het is ronduit schokkend, maar de NOS heeft zowaar met een paar mensen uit de branche gesproken die boos zijn op het achterlijke kabinetsbeleid. Ik bedoel maar: de NOS is het staatspropagandakanaal bij uitstek. Maar blijkbaar vinden ze het beleid zelfs daar toch wat gek.

Hoe dan ook, de staatsomroep heeft onder meer gesproken met de eigenaar van de Utrechtse crossfitclub UnScared. Die geeft heel duidelijk aan dat er verschillende manieren zijn om ervoor te zorgen dat er geen besmettingen plaatsvinden in de sportschool. “Bij crossfit geven we uitsluitend groepslessen, maar we zouden het aantal deelnemers terugbrengen naar twaalf op duizend vierkante meter,” legt hij uit. “De deelnemers kunnen al omgekleed binnenkomen en met materiaal sporten dat door één persoon gebruikt wordt en daarna ontsmet. Er staan overal schoonmaakstations.”

Ja, sporters zullen thuis moeten douchen, maar daar gaat niemand over mekkeren.

De overheid zou bovenstaande ook moeten begrijpen, maar nee. Sportscholen moeten dicht blijven. Het gevolg zal zijn dat veel sportscholen failliet gaan. “Ik ken een kleinere sportschool van 200 vierkante meter die terug wil naar vijf man binnen, maar er zijn er ook die het helemaal niet redden, die zelf de stekker er al uittrekken,” aldus Hilberdink.

Directeur van de branchevereniging Nederland Actief, Ronald Wouters, denkt daar net zo over. Maar hij verwoordt zijn kritiek nóg scherper. “We hebben er met verontwaardiging en ongeloof kennis van genomen. Niet alleen van de inhoud van het besluit, maar ook over de wijze waarop het tot stand is gekomen,” aldus Wouters.

De manier waarop? Ja. De branche was namelijk één van de eersten die met een goed uitgewerkt protocol kwam. Na contacten met de overheid was de vereniging ervan overtuigd dat sportscholen één van de eersten waren die open zouden mogen. “Maar nu staan we aan het eind van het rijtje,” aldus Wouters.

Duidelijk. Maar wacht, het wordt nog erger. In Duitsland mogen de sportclubs in Noordrijn-Westfalen alweer open en in België mogen ze vanaf 15 juni alweer aan de gang. Maar in Nederland niet?

Dat is totaal onlogisch.

Maar ja, het is ook wel weer tekenend voor het beleid van dit kabinet en het RIVM.

We moeten het er maar mee doen. Helaas.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Alfred Bentinck

  Het is inderdaad heel vervelend maar je kunt je ook nauwelijks een omgeving voorstellen met meer besmettingsgevaar.

  Ik snap het besluit dus wel.

  1. ervi

   Commentaar van een stuk ongeluk die in zijn gehele leven nooit een poot binnen een sportschool heeft gezet.
   Maar wel meent overal verstand van te hebben

   1. ervi

    Jij dus ,Bentinck

   2. Alfred Bentinck

    Ik heb al 10 jaar een abonnement op een Sportschool die ik tot de Corona-crisis 2 keer per week bezocht.
    Je lult maar wat in de ruimte, ervi.

    1. Sleipnir

     Wat doe je daar twee keer in de week, scheve bekken trekken….whahahaha

     1. Alfred Bentinck

      Ik weet dat jouw obesitas je beperkt in het sporten, Sleipie.

      🙂

     2. fisufisu

      Vergis je niet sleipnir, ped* achmed alfred heeft het met name op jonge jongetjes voorzien hoor en die kan hij natuurlijk 2 x per week zien in een sportschool…

    2. ervi

     Bentinck : ” Ik heb al 10 jaar een abonnement op een sportschool ”
     Als je ooit daadwerkelijk een sportschool zou gaan bezoeken zou je weten dat je een sportschool prima Corona proof kunt maken.
     Jouw onzinnige reactie 1 laat zien dat je voor de zoveelste keer liegt.
     Tijd voor de sportschool heb je sowieso niet want je zit van s’morgens vroeg tot s’avonds laat jouw galstukjes op DDS te kalken. Val je weer door de mand.
     Jij refereert aan dat vieze zolderkamertje van je waar je de hele dag achter je p.c zit klaar te komen op je eigen getr@l.
     Geen wonder dat het er zweterig, glad en nat is.

  2. Blitzkrieg

   Bunzing :
   Quote : “Het is inderdaad heel vervelend maar je kunt je ook nauwelijks een omgeving voorstellen met meer besmettingsgevaar.”
   Dat is de indoctrinatie van de terreur-media, gelukkig kijken steeds meeer mensen er dwars door heen.

   1. Alfred Bentinck

    Wat is precies de indoctrinatie, Blitz, het is toch evident dat een sportschool, waar zwetende mensen in een kleine ruimte gladde en vaak natte oppervlakken aanraken veel besmettingsgevaar oplevert?

    1. Blitzkrieg

     Bunzing : In 2018 was er ook een griepgolf die in twee maanden meer dan het dubbele aantal slachtofers maakte dan corona nu doet. Ook toen hadden de IC’s vergelijkbare problemen, ik heb er toen helemaal niks van gehoord en ook gingen we gewoon met z’n allen sporten. Alles aan corona is overhyped en onecht, het wordt voorgesteld als een wereldbedreiging die 20x erger is dan ebola of iets dergelijks. In de tussentijd zie je steeds meer web-pagina’s die kennelijk het verschil moeten uitleggen tussen hooikoorts en covid19. Het klopt van covid kun je goed ziek worden, geloof me; dat is bij een gewone griep exact hetzelfde.

     In 2018, hadden we bijna 11.000 griep doden en in 2014, 2015 bijna 65.000; corona is alleen maar één grote hype, meer niet. De dodelijkheid van corona gaat – met de komst van meer gegevens – steeds verder richting de 0.1%, vergelijkbaar met de griep of zelf nog daaronder.

     1. Alfred Bentinck

      Blitz, je gaat toch niet meer in ernst beweren dat het Corona-virus in dodelijkheid vergelijkbaar is met de griepgolf in 2018?

      Dat kon je een paar weken geleden nog volhouden maar inmiddels toch niet meer?

     2. Blitzkrieg

      Bunzing : De WHO ging uit van een sterfte cijfer van 3%, hoe meer er getest wordt en hoe meer we te weten komen over covid wordt de dodelijkheid steeds meer duidelijk. Het sterftecijfer gaat richting de 0.1%, vergelijkbaar met de normale griep.

      Het is tof dat ze op het journaal elke dag het zinnetje schijnen moeten toe te voegen dat “het werkelijke aantal doden eigenlijk hoger ligt daardat niet iedereen getest is”, het omgekeerde wordt echter nooit verteld en dat is doordat we niet weten hoe hoog de besmettingsgraad werkelijk is de schatting van de dodelijkheid hoger uitvalt. Alle cijfers gaan zo richting de 0.1%, je kan het leuk vinden of niet; maar het is zo. Het RIVM, kabinet en de media zullen dit echter niet toegeven, dan is de bubbel namelijk kapot. Kan je me vertellen hoe het kan dat kanalen zoals CNN en de BCC tientallen miljarden hebben ontvangen voor covid19 propaganda, geloof me… die houden het vuurtje nog wel even brandend.

  3. B. Pascal

   Alfred heeft geen werk of heeft een uitkering bij een linkse fabriek.
   Hij reageert altijd als eerste, een normaal mens heeft altijd wat tijdnood.

 2. Bullshit16

  Half Nederland klaagt maar nee hoor rutte doet het goed het is mij een raadsel dat half Nederland klaagt rutte het toch goed doet met zijn wanbeleid

  1. Meriadoc Brandebok

   Rutte doet het ook goed. Onder zijn beleid is het coronavirus beheerst.

   1. B. Pascal

    Ach, man hou toch op. Het is bewezen dat wie geënt is tegen mazelen of rode-hond niet ziek wordt. Gezien Italie en Spanje pas laat of niet enten is het daar problematisch.

   2. Blitzkrieg

    Meriadoc Brandebok : De griep gaat ook elke jaar voorbij, dat kan je echt niet toeschrijven aan Rutte. Als we de corona-crisis en alle maatregelen overleven is dat ondanks Rutte, niet dankzij Rutte.

    1. Meriadoc Brandebok

     Het coronavirus is niet vergelijkbaar met een griep, dus daar gaat je stelling al onderuit.

     1. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      Symptomen van Hooikoorts of Corona ?
      h**ps://www.hooikoortsradar.nl/blog/post/?permalink=symptomen-van-hooikoorts-of-corona-

      Het feit dat deze vraag kennelijk gesteld moet worden lijkt me genoeg onderbouwing van mijn stelling.

     2. Alfred Bentinck

      Het is qua aard van de ziekte wel vergelijkbaar met een griep maar, daar heb je gelijk in, vele malen ernstiger. Mensen die het afdoen als een griepje praten poep.

     3. Blitzkrieg

      Bunzing :
      Is de griep na ruim 8.000 doden eindelijk op zijn retour?
      h**ps://www.dvhn.nl/groningen/Is-de-griep-na-ruim-8.000-doden-eindelijk-op-zijn-retour-23075433.html
      Uiteindelijk is het sterfte cijfer zelfs nog door de WHO naar boven begesteld, richting de 11.000.

      In griepseizoen winter 2014/2015 ruim 65.000 griepdoden.
      h**ps://www.medicalfacts.nl/2015/10/01/in-griepseizoen-winter-20142015-ruim-65-000-griepdoden/

      Uit het artikel :
      Ongeveer 10.000 mensen werden in het ziekenhuis opgenomen voor complicaties als gevolg van griep, zoals longontsteking. Tijdens de griepepidemie stiervan in Nederland meer dan 65.000 personen; dit is ongeveer 8600 personen meer dan het aantal verwachtte aantal sterfgevallen in deze periode van 21 weken.

      Covid valt echt alles mee, grote hype; meer niet.

     4. Alfred Bentinck

      Aan de gewone griep gaan mensen ook nog gewoon dood, Blitz. Je moet kijken naar de enorme oversterkte door Corona.

      https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5108756/oversterfte-sterfte-overleden-doden-cbs-corona-meer

     5. Meriadoc Brandebok

      Inderdaad, Alfred, zo zit het precies.

      Mensen die het afdoen als een “griepje” hebben dikwijls zelf weinig met het coronavirus van doen.

     6. Meriadoc Brandebok

      Blitzkrieg, jij zou zelf eens door de arts moeten worden verplicht in quarantaine te gaan, met alle onzekerheden van dien, en dan klets je wel anders. En als je dan niet anders kletst, heb je oogkleppen op.

      Nee, het coronavirus is slechts voor een meerderheid niet ernstig. Voor een minderheid is het een gevaarlijk virus. Voor de afsluiting kwam er een gevaarlijke overbelasting van de zorg aan. Onder Rutte is, dankzij duidelijke communicatie met het volk, en dankzij een geleidelijke, succesvolle afsluiting, het coronavirus beheerst, waardoor de zorg-capaciteit niet is overvraagd.

      Dus: Rutte deed het inderdaad niet slecht.

     7. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok
      Quote : “Blitzkrieg, jij zou zelf eens door de arts moeten worden verplicht in quarantaine te gaan, met alle onzekerheden van dien, en dan klets je wel anders. En als je dan niet anders kletst, heb je oogkleppen op.”
      Ik ken genoeg mensen die covid hebben gehad, van heel dicht bij. Bij degene om me heen is het letterlijk vergelijkbaar met de griep. Ouderen en zwakkere mensen kunnen er wel aan dood gaan, maar ook daar ligt de dodelijkheid niet hoger dan bij de griep. Als oudere zou ik inderdaad wel een beetje uitkijken, maar dat adviseer ik ze ook tijdens een gewone griep. Zoals vaker gezegd draag ik dag-en-nacht zorg voor de allerzwakste in de samenleving, denk je dat ik niet goed zorg voor de mensen waar ik van houd? Ik ben zeker wat voorzichter dan anders, maar denk niet dat ik iemand zal vragen zijn bedrijf te sluiten of ander soort onzin.

     8. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok
      Quote : “Nee, het coronavirus is slechts voor een meerderheid niet ernstig. Voor een minderheid is het een gevaarlijk virus.”
      Dit wordt inderdaad gezegd door de WHO, Rutte, het RIVM, jij… en ook ik kan het daar geheel mee eens zijn.

      Inderdaad wat dat betreft is covid gelijk aan de griep, die is voor een minderheid net zo dodelijk als de griep. Geloof dat mensen nogal makkelijk vergeten hoe ernstig de griep eigenlijk kan zijn.

    2. Kretoloog

     Blitzkrieg: Jij zit hier ook al wat langer op dit forum. Dan ken je Brandebok. Die heeft werkelijk zelden een idee waar hij over praat. Hij zit hier A. om de regering door dik en dun te beschermen, zelfs als die opzichtig faalt en B. om maar een beetje dwars te doen.

     Corona is inderdaad een griepvariant. Wel een vervelende, omdat die de longen infecteert, waardoor mensen met een verzwakt afweersysteem het heel zwaar krijgen. Maar de aantallen doden wijken nog nauwelijks af van het gemiddelde. Voorbeeld: Jaarlijks overlijden tussen 600.000 en 900.000 mensen wereldwijd aan griep. De teller voor corona staat nu op ruim 200.000. Ofwel, alle horror- en pandemie-verhalen ten spijt, zijn dit absoluut getallen die vallen binnen een normaal griepseizoen.

     1. Blitzkrieg

      Kretoloog : Ik weet het… Iedereen praat bijvoorbeeld over Italie, maar weer je in Rome ligt het aantal doden – nu met covid – 9% lager dan normaal gesproken het geval zou zijn. Wat er nu gebeurd is letterlijk te absurd voor woorden.

     2. Meriadoc Brandebok

      Kretoloog, ik heb nog een reactie te goed van jou op het Fortuyn-artikel, d 06–05-2020. Jij was daar ineens verdwenen toen de grond je te heet onder de voeten werd.

    3. fisufisu

     Het coronavirus is als griep, je kunt er beide aan doodgaan dus hetzelfde en kom niet met nuances want voor de doden zijn die er niet, je kunt niet praten over een griepje als mensen doodgaan aan de griep.
     We worden werkelijk doodgegooid met “nieuws” elk uur weer over corona, let wel, een positief geluid wordt direct (let maar eens op het nieuws) opgevolgd door slecht nieuws…

     Ik zeg het is een hype en mensen worden helemaal gek gemaakt, ik doe daar niet aan mee…

  2. Blitzkrieg

   Bullshit16 : Het is helemaal geen groot raadsel. Corona komt heel veel wereldleiders verdacht goed uit en lijkt (op het eerste gezicht) de gum voor vele problemen. De kartel politici, de farmaceuten en de msm genieten met volle teugen van de massa psychose die ze denken te creëren; alles voor een beetje clickbait. Je moet wat minder belang geven aan de msm en vooral aan de peilingen. Het is allemaal één grote façade, laat je vooral niks wijsmaken. Zodra je een jaarsalaris en de helft van je spaargeld in mag leveren ben je echt niet meer pro-lockdown. Dit is precies wat er gaat gebeuren, Rutte overspeelt zijn hand let maar op.

   1. Blitzkrieg

    Pas hoorde ik; dacht bij Jensen hoeveel dat verschillende televisie zenders vele tientallen miljoenen hebben ontvangen, zender zoals de BBC en CNN. De media creëren de hype wel, wees maar niet bang.

   2. Alfred Bentinck

    “De kartel politici, de farmaceuten en de msm genieten met volle teugen van de massa psychose die ze denken te creëren”

    Ik zie dat de complottheorieën voorlopig nog iet uit de lucht zijn.

   3. Bullshit16

    Biltzich
    Hoop dat je gelijk krijgt ik zit niet nog eens te wachten op 4 jaar landverraders beleid

   4. Blitzkrieg

    Bunzing :
    Quote : “Ik zie dat de complottheorieën voorlopig nog iet uit de lucht zijn.”
    Je kan natuurlijk zeggen dat alles complot is, feit blijft dat onze grondrechten aardig gestript zijn op dit moment. Heel veel maatregelen die nu genomen zijn ongrondwettelijk, besef je wat dat betekent. De klootzakken willen nu de grondwet aanpassen, de ontwerpen liggen al ter goedkeuring klaar. Complot theorieen my ass, gewoon kijken wat er om je heen gebeurd.

    1. Alfred Bentinck

     Wie is Bunzing nou toch weer?

     1. Blitzkrieg

      Bunzing : Inhoudelijk weinig te melden zie ik, maakt niet uit hoor.

   5. scavvie

    Blitzkrieg, je hebt helemaal gelijk.
    Ik hoop dat de rest van het volk een keer wakker word en verder kijkt dan hun neus lang is, maar ik ben er bang voor.

  3. Jack Flash

   Bullshit# Rutte en koozoten (leuk woord,die houd ik even erin) speelt met vuur en stuurt aan op chaos zodat het excuus ontstaat om eventueel het leger in te kunnen zetten en hoopt op totale machtsovername door de EU.
   Hij is behalve een uitvoerder ook een oppertunistische uitvreter..Hij hoopt het bewustwordingskantelpunt van het grote publiek voor te zijn, door alles weer zogenaamd ‘open’ te gooien. Hij heeft schijt aan het hele MKB, doch komt hij van een koude kermis thuis.

  4. fisufisu

   Nee hoor BS ik vind helemaal niet dat leugenclown Rutte het goed doet, het enige dat hij doet is extremen maatregelen nemen, dus 17 miljoen mensen gijzelen omwille van slechts 5500 doden, en zo absurd ik het woord “slechts” gebruik zo absurd is dus ook de gijzeling.

 3. LifeBuddy

  ”DE Ondernemers worden richting de afgrond geduwd” Ik kan er geen medeleven mee betuigen. Als ze naar Geertje Wilders en den Therry hadden geluisterd in plaats naar het Ultra sLinks , kon Alles al op 1 Juni open en was de schade minimaal geweest.
  DE Ondernemers hadden 3 jaar geleden al Rechts Moeten stemmen en NIET naar het MKB moeten Luisteren. Nu komen ze van de Koude Kermis thuis.

  1. B. Pascal

   Rutte geloofd in thuiswerken, de kap in de WW aanvraag komt nog.
   Tapijtindustrie 60% minder
   Houtverwerkende industrie 30% minder
   Visverwerkende industrie 35% minder
   Kleine detailhandel (action) 32% minder

   echt 30% wanneer we niet snel normaal gaan draaien, wanneer deze zich melden bij de WW is het echt gebeurd!

   1. fisufisu

    Vergeet niet dat ze nu kunnen verbloemen hoeveel illegale migranten een uitkering trekken in Nederland, naast de Polen, Roemenen, Hongaren e.d die massaal ww uitkeringen uit ons land trekken…

 4. Vrijedenkert

  Kabinet Rutte heeft in het verleden met forse BTW verhogingen op alcohol, tabak en forse verhogingen op brandstoffen al laten zien niet zoveel te geven om kleine ondernemers!
  Vele kleine ondernemers o.a. pomphouders, slijterijen en andere zijn toen allemaal op de fles gegaan in de grensstreken omdat het in omringende landen allemaal veel goedkoper was…

 5. Heras

  Ik kan niet wachten tot aan de verkiezingen. Rutte en co hebben het helemaal verziekt. Het kan niet slechter worden met een ander kabinet. Het Ruttekabinet heeft letterlijk alle beloften verbroken. Eerst de boeren en vissers; nu zijn mkb-ers aan de beurt.
  Gelukkig zien steeds meer nederlanders in wat dit kabinet inhoudt.
  De regels slaan ook nergens op Om de dag moet ik boodschappen halen en word ik blootgesteld aan virussen. Ging vroeger goed, nu nog steeds. Zal niet anders zijn in een sportschool. Er zit totaal geen logica in.

 6. scavvie

  @Meriadoc Brandebok.

  Mag je suggereren om gewoon door te slapen met de rest van het volk.
  Nederland moet dit jaar in de geschiedenisboeken als 1 van de slechtste jaren.
  Dit om hun eigen falen te verdoezelen om zich achteraf op de borst te kunnen slaan.
  Ik hoop dat het volk opstaat en onze “leiders”ter verantwoording roept.
  Ik vind dan de doodstraf voor vele in Den Haag passend, we beginnen met Rutte & consorten.
  Dat deze ze in 40-45 ook met landverraders.

  ik zeg altijd maar zo: bent u zwakzinnig en leeft u totaal niet in de realiteit, stem VVD.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.