Staatssecretaris Mona Keijzer roept Nederland op om massaal naar het terras te gaan: “Help die lokale ondernemer om weer op te starten”

Staatssecretaris Mona Keijzer deed een goede oproep vandaag: ga morgen naar buiten, en steun je lokale ondernemer. Nu de terrassen weer openen op 1 juni kunnen tal van lokale ondernemers wel een steuntje in de rug gebruiken. Zij hopen op flink wat drukte. Letterlijk elke klant telt – niet alleen vanwege de regels, maar ook vanwege de omzet. 

12.00u, 1 juni, de langverwachte datum voor veel horecaondernemers en klanten. Ze kunnen eindelijk weer het terras op, wat niet alleen goed is tegen de verveling maar vooral een opsteker is voor de ondernemer. Veel ondernemers zijn al gesneuveld door een faillissement de afgelopen maanden, en als de horeca nog langer dicht moest blijven dan was de schade waarschijnlijk nog groter geweest. Vandaar dat de oproep van de staatssecretaris helemaal nog niet zo gek is. Zeker omdat veel mensen nog terughoudend zullen zijn in het begin.

,,Ik las ergens dat een restaurant maar drie reserveringen had. Ik zou willen zeggen: mensen, ga toch kijken, ga bellen of er een plekje voor je is”

Veel ondernemers hadden liever gezien dat ze het gehele Pinksterweekend open mochten, helaas voor hen: het kabinet hield voet bij stuk.

Maar morgen is het dan eindelijk 1 juni; wat het begin zal zijn van een spannende tijd. Er gaan veel onderdelen in de samenleving versoepelen, wat dit zal betekenen voor de verspreiding – en mogelijke heropleving – van het virus weten we niet. Komende weken zullen zeer spannend worden.

De horecaondernemer – en tal van andere ondernemers – krijgen weer de mogelijkheid om open te gaan. Zij kunnen dit steuntje in de rug goed gebruiken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. lotje

  Moeten deze zieke regering eerst eens stoppen met die 1,5 meter.

  1. lotje

   Ik heb schijt aan Rutte en zijn regels maar ik vind 390 euro zonde van het geld dat ik deze landverraders niet gun

  2. Original NL

   Idd lotje..corona is pasè….

 2. combat le pelicule

  Er is een enorme paniek, vooral in Den-haag gaande, ik snap niet dat we als land niet in opstand komen.

  En wat nog veel erger is is dat al die ondernemers het nog (moeten) pikken ook, die worden letterlijk gedwongen zo niet dan bekeuring, hoezo vrijheid….

  1. Weerwoord

   Hoe verzin je het toch? Paniek?? Die paniek zal wel in je hoofd zitten. Men probeert gewoon met zoveel mogelijk factoren tegelijk houden rekening te houden, niet slechts met één factor zoals jij de hele tijd gemakshalve doet.

   1. JochemX

    @Weerwoord, welke factoren? Zal niet zeggen dat er geen maatregelen genomen hadden moeten worden, maar die hele lockdown kan opgeheven worden. Het virus is weg. Er kan altijd een nieuwe uitbraak komen. Nou en? Er kan zo veel.

   2. combat le pelicule

    “Die paniek zal wel in je hoofd zitten”

    Nee hoor, ik ben een gezond weldenkend mens, die niet alleen maar naar het éénzijdige nieuws luistert en kijkt maar goed zijn ogen en oren open houd..
    Kijk zelf maar eens goed om je heen, ipv naar het journaal…

    Gezien de disproportionele regels die Den-Haag opstelt is er enorme paniek gaande in Den-Haag, omwille van iets dat er niet (meer) is.
    Ik merk in jou reactie ook ontzettend veel paniek en vooral frustratie..

    Afgelopen week waren er 9 opnames per dag.
    Per ziekenhuis zijn het er minder dan 1 per week, waar hebben we het over?!
    5 doden per dag op 17.000.000 mensen is paniekzaaierij, en jij verdedigd dit soort beleid..

    De factoren waar jij het over hebt zijn o.a het bewust doordrukken van een soort ongepast nieuwe manier van leven.
    Even ter verduidelijking, ouderen krijgen welgeteld 1 uur per week, je leest het goed, 1 uur per week om hun geliefden te zien en te spreken, het is een absolute schoffering naar deze ouderen toe…
    Horeca die verplicht worden om mensen op onmenselijke afstand te laten zitten (liefst met een schot ertussen) als er meer dan 2 mensen gebruik willen maken.
    Sport is 1 van de gezondste dingen die een mens kan doen en wat zijn de regels, precies, sterker nog, men wordt geadviseerd om niet de natuur in te gaan en niet naar het strand want teveel mensen.
    Jullie zijn echt volledig van de pot getrokken om dit beleid te verdedigen en een heel land in een lockdown te houden, onacceptabel en disproportioneel…

 3. Fe

  Dan moet deze toverkol eerst de handhaving terug fluiten en die achterlijke boetes in de noodverordeningen verbieden.

  Gebeurd dat niet dan blijf ik op balkonia 3 hoog achter

 4. Kretoloog

  Goede oproep van Mona Keizer. Ik mag deze dame wel. Ze is tenminste niet zo poepbenauwd als haar partijgenoten de ministers Grapperhaus en de Jonge.

  Weken geleden riep zij al op om toch vooral te blijven winkelen. In de tijd dat de hoofdman van de bende in Den Haag, Rutte dus, zat te oreren dat iedereen binnen moest blijven.

  Go Mona! Van mij mag jij het leiderschap van het CDA pakken.

  1. Jack Flash

   De agressie van het volk zal pas echt toenemen als de overheid het waagt dit ophokspel nog een keer te spelen.
   Covid 20?

   1. JFU

    Durven ze gerust hoor….een heel leger met BOA’S staat klaar om de bevolking onder de duim te houden.

  2. A-BBa

   Goede oproep? Haar partijcollega drukt er nu snel de spoedwet door zodat ze, als we gezellig op een terrasje zitten, hun Boa’s (Bijzonder Onkundig Arrestatieteam) iedere persoon die een centimeter te dicht bij iemand zit €390 kunnen laten betalen. Kassa! Hypocriet dit politieke volk. Mona en haar partijtje denken: “hoe meer mensen op de terrasjes hoe meer boetes. Zo kunnen we de kosten van het ondersteunen van de bedrijven een beetje terugverdienen”.

 5. Lugor

  Wout kan zijn geluk niet op.
  Hedenochtend omschreef hij hier zijn ultieme droom:
  je kunt dus eigenlijk gewoon het café in, of het terras op, en jezelf bezatten met je vrienden.

 6. Bolland

  een van de weinige normale mensen in dit kabinet, ook niet bang om tegen de stroom in te gaan

  1. AS210854

   Maar met Baudet in een regering zitten wil ze dan weer niet.

   1. Vliegenvanger

    En dat is nou net het linkse van haar. Vooringenomen beslissing van haar die helemaal nergens op slaat. Dit soort volk dat zo iets al weer zegt moet direct uit een regering gegooid worden. Een partij waar mensen op stemmen moet gerespecteerd worden, ook door Monica Keizer. Dit soort reactie van haar toont totaal geen respect voor kiezers van andere partijen. Hier uit blijkt dat het CDA een respectloze partij is.

   2. Kretoloog

    Volgens mij heeft Mona Keizer zich niet (in het openbaar) uitgesproken tegen samenwerking met Baudet en het Forum. In tegenstelling tot andere CDA-ers zoals bv. kandidaat-lijsttrekker Hugo de Jonge.

    Overigens is Thierry Baudet vandaag (= 1 juni 2020) op campagne in Volendam, de woonplaats van Mona Keizer (nou ja, bijna woonplaats, het huis van Mona staat in Edam).

 7. Original NL

  Beetje overbodig deze oproep…met dit weer worden volgens mij de horeca gelegenheden onder de voet gelopen….

 8. LifeBuddy

  Mona doet een oproep om elkaar te besmetten zodat de sterkste winnen en de zwakkere het loodje leggen. Mooie vooruitzichten van het ultra sLinkse cda.

  1. combat le pelicule

   Nee hoor, zij doet een beroep op het gezonde verstand, niets is beter dan gewoon lekker op een terras te gaan zitten…

 9. Heras

  Er zit altijd een zekere ironie in dit soort oproepen; eerst verzuip je het mkb, daarna, als jouw ongelijk bewezen is, roep je de burgers op z,n geld massaal uit te geven.

  Dat deed rutje een tijd geleden ook; veel wegbezuinigen door slechte regelgeving , dan burgers oproepen om het tekort met hun eigen geld te compenseren.

  1. combat le pelicule

   Leugenclown Rutte?

   1. Weerwoord

    JochemPascal?

 10. Rosasolis

  Bravo voor Mona Keijzer, onze briljante CDA stadsecretaris van economie, die nu al zoveel talent heeft getoond. M. Keijzer heeft verzorgd dat nu het hoofdkantoor van Unilever in Amsterdam zit. En dat het nu Unielever heet en niet meer Lever Brothers.
  Wat een geweldige economie bewust stadssecretaris we hebben. Die ook duidelijk opkomt voor de belangen van onze grote en ook kleine bedrijven. Volste lof voor onze
  Mona Keijzer die hard werkt voor ons Nederlandse economie.

  1. A-BBa

   Een stukje tekst om misselijk van te worden, het druipt eraf…

  2. Maris Copoolse

   Ik denk dat de apparatsjiks van het CDA al hebben uitgemaakt de de Jonge de kar moet trekken.
   Je kunt je een zwakkere lijsttrekker voorstellen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.