Tot nooit meer ziens! TV-presentator Kees van der Spek is klaar met Twitter: ‘Complotgekkies!’

Het gebeurt niet zo vaak, maar zo heel af en toe gebeurt er iets leuks op Twitter. Vandaag bijvoorbeeld. RTL-presentator Kees van der Spek heeft namelijk laten weten dat hij Twitter verlaat. Want: er zijn volgens hem te veel “completgekkies” actief op het platform.

Enkele dagen geleden vond Van der Spek het nodig om mensen die het niet 100% eens zijn met het kabinetsbeleid inzake het nieuwe Chinese coronavirus te schofferen. De bekende Twitteraar @OlifaNT kreeg bijvoorbeeld een schop onder zijn kont. “Al 12 jaar gemiddeld bijna 900 weets per maand!” schreef Van der Spek, waarbij hij die persoon ook meteen even een trol noemde.

https://twitter.com/Keesvdspek/status/1262809365075148801

Het zal niemand verbazen dat OlifaNT, die helemaal geen trol is, dat niet kon waarderen. En zijn Twitter-contacten ook niet. Van der Speks kritiek werd dus meteen beantwoord.

Maar wacht, daar is meneertje koekenpeertje niet van gediend. Hij kan wel uitdelen, maar incasseren, ho maar.

“Beste mensen,” schrijft Van der Spek vandaag. “Ik ga dit zinkend schip verlaten en ben via Instagram te volgen als keesvanderspek. Twitter wordt steeds meer een afvoerputje van een klein clubje enge complot-gekkies en steeds minder een forum dat serieus te nemen valt. Tabee!”

https://twitter.com/Keesvdspek/status/1264101069082198016

Natuurlijk is helemaal niemand hiervan onder de indruk. “Ben je er nou nog?” vraagt Wilfred Roubos ironisch. “Dit zegt iemand die mensen belachelijk maakt op Twitter?” antwoordt Samira Tarrass op Van der Speks tweet. “Prima plan. Hoef je daar ook niet inhoudelijk in te gaan op mensen. Succes daar.” Andere twitteraars noemen Van der Spek “kinderachtig en zelfs (ironisch!) “een enge complotgekkie.” Oh, en een “narcist.”

Erik de Vlieger vat goed samen wat er gebeurd is:

Ach, ja. En meneer maar uit de hoogte te doen.

Prima dat ‘ie weg is. Dag, Kees. Veel plezier op Instagram.

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. LifeBuddy

  Kees heeft ook breinrot, want hij is besmet door peter. Kees heeft te weinig kijkcijfers met zijn Propaganda uitzending. Als je de maffia Niet durft aan te pakken en alleen met Incidentiele voorvallen komt, dan wachten we wel tot Geertje Wilders de maffia aan gaat pakken en nederland Schoon gaat vegen. Voor de veiligheid en gezondheid van onze Kinderen is Geertje De Sinterklaas.

 2. Bullshit16

  Dat zijn die hufters als er iemand is die een ander gedachte of mening heeft dan zijn dat complotdenkers maar ze vergeten dat ze zelf de grootste vergif zijn die op deze aarde rondloopt
  Stelletje jankers zijn het maar ja zo als kees ven der spek zullen er wel veel meer zijn
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

  1. Koudewijn Pummelhuink

   Kijk ook eens naar jeself met je rattegescheldt!!

   1. Rosasolis

    Koudewijn P. Ben met je eens. Er zijn mestkevers die leven op de uitwerpselen van andere dieren. Sommige mensen zijn net als de mestkevers.

 3. Maurits Dekker

  Ik ken Kees van der Spek niet en heb ook nog nooit een programma van hem gezien.
  Maar iedereen die Twitter verlaat heeft mijn zegen. Want zeg nou zelf “twitter is een open riool waarin je niet gezien wil worden!”

 4. Gerda2

  Ik word op DDS ook wel eens een soort complotgekkie genoemd of er wordt een iets onpersoonlijkere uitdrukking gebruikt. Zoals hetgeen je schrijft een “hoog complotwappie-gehalte” toe te dichten.
  Dat zou dan waarschijnlijk beschaafder klinken.
  Ik vind dit soort uitlatingen altijd een teken van zwakte.
  Ik zal het voortaan voor mijzelf als geuzentitel zien.

 5. Rosasolis

  Er zijn vele lui die deel nemen aan een complot tegen iedereen die niet Exact denken als hen. Dit gebeurt overal op internet sites. Het complot bestaat uit een aantal gelijkdenkenden die een plan hebben tegen iemand op te zetten, met het einddoel: deze persoon (of personen) met vele beledigingen proberen weg te werken! Tot nu toe werden ze tr-llen genoemd, maar nu heten ze “complotgekkies”.
  Dat een veel duidelijker benaming is voor het gedrag van deze kliekjes,, die komen en gaan. Als je “slachtoffer” ben van deze wezens, het beste wat je kunt doen is hun negeren…Laat ze gaar koken in hun eigen sop.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.