Verrassing, RIVM faalt alweer! Onderzoek in Hongkong wijst uit: mondkapjes helpen wel degelijk!

Onderzoekers in Hongkong hebben hamsters ingezet om te testen hoe effectief mondmaskers zijn om verdere besmetting te voorkomen. En wat blijkt? Ze zijn best wel behoorlijk effectief! Het RIVM en de Rijksoverheid zullen dit onderzoek waarschijnlijk nog wel enige tijd negeren. Zij zijn het namelijk überhaupt al niet met elkaar eens over waar mondkapjes nou precies goed voor zijn!
Mondkapjes helpen wél
Wat iedereen eigenlijk allang wist en wat sinds het begin al in Zuidoost-Aziatische landen (die ervaring hebben gehad met SARS) werd gezegd: ‘draag mondkapjes, dat werkt wel degelijk’. En de reden dat het werkt is omdat die dingen de hoest en niesbuien opvangen, door de ‘zware druppeltjes’ (waardoor het virus ‘overspringt’) tegen te houden. Hier de belangrijkste conclusies:

“Het gebruik van mondmaskers leek een groot verschil te maken. Na een week was twee derde van de gezonde hamsters besmet geraakt als er helemaal geen mondkapjes waren opgehangen. Dat aantal lag fors lager mét mondbedekking bij de kooien.

 

Het maakte ook een groot verschil aan welke kooi de mondkapjes hingen. Als de mondbescherming alleen was bevestigd aan de kooi met besmette dieren, raakte zo’n 15 procent van de gezonde hamsters besmet. Dat percentage liep op naar ongeveer 35 procent als de maskers alleen op de kooi zaten van de gezonde knaagdieren.”

Goed gebruik
Mondkapjes worden in die landen dus niet gebruikt om als drager niet besmet te raken, maar juist om als besmet persoon minder snel anderen aan te kunnen steken. Op die manier dient zo’n mondkapje z’n doel en doet dat dus goed. Dat blijkt wel uit het onderzoek.

Extra handig
Een bijkomend voordeel is dan, mits iedereen zo’n mondkapje goed gebruikt, dat de kans dus zeer aanwezig is dat iemand met een mondkapje wel eens corona zou kunnen hebben. Dan is dat direct helder voor iedereen en een prima vuistregel om te hanteren als je over straat loopt.

Het RIVM en de Rijksoverheid hebben al die tijd stug volgehouden dat er geen wetenschappelijk bewijs was waaruit zou blijken dat mondkapjes zouden helpen. RIVM-baas Jaap van Dissel zei steeds te willen waken voor ‘schijnveiligheid’. En zonder duidelijk het doel, de functie en de correcte wijze van gebruik bij die mondkapjes te benadrukken, is het logisch dat er dan een risico is. Maar dat risico vergroten ze toch echt zélf, kijk maar:

Medische mondkapjes beschermt het personeel, volgens het RIVM. En niet-medische mondkapjes bieden onvoldoende bescherming tegen besmetting. Maar het hele punt is dus dat mondkapjes besmette personen juist helpt doordat ze zo minder makkelijk ánderen kunnen besmetten. Precies wat men op de website van de Rijksoverheid ook zegt:

Gek of niet, dat er zo’n risico op schijnveiligheid lijkt te zijn?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Original NL

  Copy….van ??
  Als ons kabinet leiding zou geven op een zinkend schip:

  — wordt eerst het lek ontkend
  — degene die zegt dat ze moeten hozen wordt uitgelachen en voor fascist uitgemaakt
  — als ze tot de knieën in het water staan wordt experts gevraagd te onderzoeken waar dat water toch vandaan komt
  — de experts melden dat het zo’n vaart niet loopt met dat lek en dat het bootje daar tegen kan
  — zodra het water tot ‘t middel komt, benoemt men een ambtelijke werkgroep die de aanbestedingsprocedure voor emmers gaat uitwerken
  — de fascist die ‘n emmer aangeeft wordt genegeerd
  — een task force “emmers” gaat leveranciers van emmers benaderen
  — oudere passagiers zijn inmiddels overboord gesmeten om de boel drijvend te houden
  — de kapitein wordt tot geweldige crisismanager uitgeroepen omdat hij zo goed kan liegen
  — als het water tot aan de nek van iedereen staat, komen de eerste emmers binnen
  — het blijkt dat de task force vergieten heeft besteld in plaats van emmers
  — passagiers wordt verteld dat naar de kust zwemmen verboden is omdat je dan kunt verdrinken
  — de stuurman duwt oudere passagiers kopje onder met de geleverde vergieten, want daar kunnen ze goed voor worden gebruikt
  — de kapitein vertelt dat hij het prima gedaan heeft, omdat experts hem hebben verteld dat het bootje een onderzeeër is en zinken er dus bij hoort

  1. Bolland

   Original Hahahaha klopt als een bus , geklungel vanaf dag 1

  2. Beukman

   Maar owee als het Kabinet 1 stap overslaat en er verzuipt vervolgens iemand. Dan krijgt het een proces aan de broek wegens nalatigheid, het schenden van de regels, etc. etc., en verschijnen er op DDS tientallen stukkies over het SCHANDALIGE Kabinet dat zich niet aan de regels heeft gehouden, en derhalve bestaat uit een stelletje MOORDENAARS.

   1. Maks

    Zuigman?

   2. Blitzkrieg

    Beukman : Proces aan de broek, even realistisch Beukman… het blijft wel de overheid. Al die corona maatregelen zijn ongrondwettelijk, dat weet je toch hopelijk?

    1. Beukman

     De overheid heeft het altijd gedaan, @Oor. Wat de overheid ook doet, het is niet goed; Wilders is standaard woest, er verschijnt op DDS een tsunami aan boze stukkies, en het bekschuim van de ziedende beste stuurlui stroomt de toetsenborden in en weer uit. Weet je dat dan nog steeds niet?

     1. Bolland

      Omdat de overheid verantwoordelijkheid draagt, zij zij onze gekozen leiding, en als je dan totaal faalt krijg je reactie zo simpel is t

      Ze zitten op t pluche knap salaris en leuke secundaire arbeidsvoorwaarden. later gegarandeerde doorstroming richting EU of bedrijfsleven, ze hebben t goed, maarrr dan moet je presteren anders is “het volk” (terecht) keihard in zijn oordeel

      Daarbij is DDS pas de laatste week echt kritisch daarvoor werd veel gedoogd

  3. Henk Albarda

   Geweldige reactie!

 2. lotje

  Dat is geen verrassing. Die van dissel is een oud ziek mannetje en onderontwikkeld. Net als Rutte. Weet niets, kan niets, en doet niets. Een IQ van een doppinda.

  1. Politiek Profeet

   En beiden verantwoordelijk voor duizenden onschuldigen doden ,vaak ouderen mensen…..

 3. 56RdK

  @Original NL,
  Complimenten om het structurele falen en gelieg van die Van Dissel met zijn RIVM en die Rutte met zijn zooitje zo weer te geven!

  En inderdaad Politiek Profeet, zij zijn verantwoordelijk voor de duizenden doden en verminkten! En vooral omdat ze al in een vroeg stadium de signalen uit het buitenland én van de PVV en FvD in de Tweede Kamer bewust hebben genegeerd, hebben weggehoond!

  Duizenden ouderen zijn er nu al aan overleden, en niet alleen ouderen, geheel in de gedachtegang van D66.
  Geeft weer ruimte op de begroting, zo kan Kaag weer mooi weer spelen in de vooral islamitische landen of Rutte in Brussel!

  Hopelijk zullen nabestaanden zich gaan verenigen en in ieder geval Rutte en die Van Dissel wegens moord met voorbedachte rade voor het gerecht slepen!
  Want ja, die ‘fijne’ Rutte, die oh zo ‘goede crisismanager’, heeft het bloed aan zijn handen van al die duizenden doden, evenzo als die lul Van Dissel!

  1. leukeditter

   tja rutte zal zn virtuele zetels in no time zien verdampen tot misschien 15 zeteltjes…en terecht

   1. Alfred Bentinck

    Iets zegt me dat dit droomdenken is.

    🙂

    1. Peetjoh

     Iets zegt me dat jij geen mens bent maar een primaat.

    2. Bolland

     U bent zo rustig, terwijl uw helden worden aangevallen, gaat het wel goed?

 4. Bullshit16

  Nee hoor rutte doet het goed bah
  Stelletje beunhazen

  1. Marija

   Bulshit kijk nu naar ned1 daar is die dokter aan het woord van 10 genezen Corona patienten.
   Kijken dus.

 5. Alfred Bentinck

  Ik begrijp dat ze bij hamsters enorm goed werken.

  🙂

  1. Maks

   Alfred Fallus Bentinck?

  2. Blitzkrieg

   Bunzing : De frequentie van het aantal 🙂 gaat weer omhoog, het tabletje is weer ingenomen zie ik; goede zaak, anders ben je namelijk nogal chagarijnig.

   1. Blitzkrieg

    chagarijnig = chagrijnig

 6. Alfred Bentinck

  Belangrijk nieuws, met name om de verkoop van mondkapjes te bevorderen.

  DDS biedt ze aan, met een aantrekkelijke korting.

  🙂

  1. Maks

   Alfred Balzak Bentinck?

 7. Waarom 1

  Hoelang blijven we Rutte en RIVM nog steunen. Het is toch fout op fout(x22). Zelfs de arme voormalige Oostblok landen doen het beter. Rutte blijft geloven in een RIVM die van toeten nog blazen weet, maar wel doet alsof. Voor het Corona virus had Rutte slechte cijfers. Nu zou hij goede cijfers hebben. En ik geloof dat omdat ik zie hoe mensen op div sites Rutte en RIVM blijven verdedigen. NL is blind

 8. Ploppert

  Van Dissel doet me erg denken aan de oorlogsminister van Irak ten tijde van de laatste oorlog waarin Sadam Hoessein werd opgepakt.
  Iedereen zag de ondergang van Irak en deze man beweerde bij hoog en laag dat Irak aan de winnende hand was.
  Net als Dissel, alles ontkennen en eigen beleid als de enige juiste kwalificeren, terwijl er onderhand duizenden mensen zijn gestorven door zijn “rekenmodellen”.
  Je zou je kind bijna verbieden om wiskunde te gaan studeren !
  ” rekenmodellen” bij het horen van dit woord krijg je toch bijna braakneigingen?

  1. Alfred Bentinck

   Elke vergelijking gaat mank, zullen we maar zeggen.

 9. Mar

  Trump belt in tijdens golfuitzending en wil niets weten van mondkapjes

  “Tijdens de live-uitzending op de Amerikaanse zender NBC belde golfliefhebber Trump in. Hij denkt dat er over twee maanden alweer toeschouwers langs de golfbaan staan. “We zijn klaar om vooruit te kijken.”

  Trump hangt tien minuten aan de lijn
  De Amerikaanse PGA Tour gaat op 11 juni weer van start. De eerste maand zonder fans, daarna wil Trump weer toeschouwers zien: “We willen terug naar normaal. Dat betekent geen mondkapjes, maar grote menigtes waarbij iedereen zo’n beetje op elkaar staat, plezier maakt en geen zorgen heeft.”

  Op naar Amerika dan. O nee, hij laat geen immigranten meer toe.

 10. Volume

  Ik heb een ander onderzoek.

  Virologen en wetenschappers schrijven over de versterking van het immuunsysteem als het aankomt op de problematiek rondom virusinfecties. Het RNA-virus (Covid-19) is een virus waarvoor geen vaccin tegen bestaat en het zorgt o.a. voor de infectie van immuun cellen.

  We kunnen stellen dat het een wapenwedloop is tussen het virus en het menselijk immuunsysteem. Juist door een te steriele omgeving wordt onze natuurlijke weerstand en ons immuunsysteem verzwakt.

  Wat moet je vooral niet doen wanneer het gaat om de versterking van ons natuurlijk immuunsysteem en de lichamelijk weerstand:

  – Afstand houden.
  – Talloze keren de handen ontsmetten.
  – Buitenlucht en zonlicht vermijden.
  – Binnenshuis blijven.
  – Vermijden van lichamelijk contact.
  – Mondkapjes dragen.
  – Niet zelf nadenken.
  – Slaafs volgen van de staatsmedia

  Het is een belangrijke eyeopener, want is het niet merkwaardig dat de letterlijk de hele wereld op slot is gegooid vanwege een virus? En daardoor ontstaan alleen maar meer vragen, en wie beantwoord die vragen? En hoe komt het dat ik zie en lees dat critici de mond worden gesnoerd en dat hun bevindingen worden gecensureerd op sociale media en op internet?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.