Vier mensen op basisschool zijn besmet! Personeel heeft elkaar besmet

Nu de scholen weer – deels – zijn geopend zien we nu de eerste resultaten van deze heropening. Tot nu toe verliep het vrij voorspoedig, de enige problemen waar scholen tegenaan liepen waren leraren die niet les wilden geven. Nu blijkt het toch op een school misgegaan te zijn. In Limburg was één leraar positief getest, en na contactonderzoek bleken er meerdere collega’s van de leraar in kwestie ook besmet te zijn. Het is goed dat de scholen weer zijn geopend, maar toch wist men dat er enige risico’s aan verbonden waren. De school in kwestie heeft volgens de GGD de hygiënemaatregelen keurig nageleefd, toch kan het misgaan. Alle ouders zijn geïnformeerd en de vraag is natuurlijk of er nog meer besmettingen worden aangetroffen, het zou goed kunnen dat er nog meer docenten besmet zijn.

De basisschool heeft uit voorzorg het gehele personeel laten testen, maar tot nu toe is de uitslag onbekend. Aan de hand van de uitslag wil het schoolbestuur andere of nog betere maatregelen gaan nemen. Je moet er niet aan denken als ineens de helft van je lerarenteam besmet is, en dus wegvalt. Voor werkende ouders zou dit ook een ramp zijn. Zij moeten dan hun werkritme opnieuw aanpassen.

Ook blijft het onduidelijk hoe groot het besmettingsrisico is, want het RIVM blijft hier ambigu over.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. truletwiesje

  Ja er wordt nu overgegaan op muggenziften om de angst zo groot mogelijk te houden….

  1. Pijnstiller

   maximale onrust houdt het gepeupel eronder

   1. Lodewijk Raevensburgh

    Het gepeupel doet er verstandig aan de aanwijzingen van de Regering op te volgen.

    1. truletwiesje

     Het “gepeupel” doet er verstandig aan om gezond en normaal na te denken over wat angstaanjagers zoals lodewijkje allemaal bedenken…

 2. JochemX

  Gewoon de ramen openzetten, dan waaien de virussen weg en buiten zijn ze snel inactief. Dat desinfecteren op dat plaatje slaat nergens op. Over hoeveel scholen praten we eigenlijk?

  1. Dion Grauss

   Als de wereld zo simplistisch in elkaar zat, hqd elke Jan Modaal wel viroloog, arts of chirurg kunnen zijn. Helaas voor jou is de werkelijkheid een stuk minder eenvoudig.

   1. JochemX

    Bedrijfsblindheid? Semmelweis, aderlaten.

 3. Dion Grauss

  Tuurlijk. De wereld is een grote politiestaat.

 4. Lodewijk Raevensburgh

  De WHO meldde gisteren dat het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen nog nooit zo hoog lag als gedurende de afgelopen maanden. Het aantal besmettingen was hoger dan ooit te voren, met name in de V.S., Brazilië en India.

  Het is een illusie dat we deze pandemie onder contr*le hebben. Alleen het gevoerde beleid van dit Kabinet leidt tot beheersing, niet tot uitdoving van de pandemie.

  1. toetssteen

   @Lolo
   Uw affiniteit inzake procenten ligt onder de maat. U moet in ogenschouw nemen hoeveel mensen aldaar woonachtig zijn.

 5. Kretoloog

  Besmet getaakt en dan…?

  Veel besmette personen worden niet eens ziek. Anderen ontwikkelen hooguit milde klachten. Alleen mensen met een verminderd immuunsysteem, zoals ouderen met een ernstige onderliggende ziekte of zwaar obesitas, kunnen echt ziek worden. En daarvan overlijdt een paar procent. Maar dat lot was hen toch wel op korte termijn beschoren.

  Kortom, weer een hoop lawaai. Maar geen idee of het wel serieus is daar op die Limburgse school.

  1. Kretoloog

   1e regel: getaakt = geraakt

 6. Jack Flash

  Misschien was die leerkracht al besmet voor dat die school openging. Misschien wel allevier. Van het thuis binnen zitten?
  Beetje vaag bericht dit.

 7. Bullshit16

  Man hou toch op met dit gezeik mensen met gezond verstand prikken hier nu wel doorheen het is niks anders dan angst zaaien en de mensen een smetvrees aanpraten waarom moest de hond van Facebook denk toch na man laat je toch niks meer aanpraten alleen door dit soort berichten word ik al ziek
  Kijk jensen hij laat je nog een keer zien wat die computer verkoper bill gats zegt
  Man word waker
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.