VVD-buschauffeur Fred Teeven: ‘Boze advocaten waren verantwoordelijk voor bonnetjesaffaire!’

Oud-staatssecretaris en tegenwoordig buschauffeur Fred Teeven (VVD) denkt wel te weten wie er achter de beruchte bonnetjesaffaire zat. Volgens de voormalig-crimefighter, die vervolgens verwikkeld raakte in een van de grootste politieke schandalen van de afgelopen decennia, waren het boze advocaten die hem een lesje wilde leren.

Teeven was te gast om zijn boek ‘Meer dan boeven vangen’ te promoten in de talkshow Op1. Daar sprak de oud-staatssecretaris van Veiligheid en Justitie ook over de geruchtmakende bonnetjesaffaire die hem en minister Ivo Opstelten de kop hebben gekost.

Volgens Teeven was er een advocaat die de ins en outs kende van de zogenoemde Teevendeal, de deal die hij -toen nog als officier van justitie- sloot met drugshandelaar Cees H., in de veronderstelling dat H. ‘slechts’ beschikte over twee miljoen gulden. In werkelijkheid bleek het te gaan om een slordige 22 miljoen gulden. In ruil voor strafvermindering betaalde H. zodoende 750.000 gulden terug aan de Nederlandse staat. De rest is inmiddels geschiedenis.

Teeven beweerd nu dat er iemand is geweest die meer informatie had over de geruchtmakende schikking met Cees H. Iemand die er alle belang bij had om te lekken naar de media. En nu komt het: Fred Teeven denkt dus dat er een boze advocaat verantwoordelijk is geweest voor dat lek. Teeven was namelijk in conflict gekomen met de advocatuur nadat hij daar flink op had bezuinigd.

Zelf zei Teeven er het volgende over bij Op1:

“Ik heb daar geen bewijs voor. Ik heb dat gehoord, maar daar kan je niks mee. Maar dat zou een oorzaak kunnen zijn.”

Het blijft een warrig verhaal. Teeven vermoed iets, deelt dat met televisiekijkend Nederland, maar zegt er wel steevast bij dat hij geen enkel bewijs heeft dat het ook echt zo is gegaan. De vraag luidt dan ook: Probeert Teeven slechts zijn eigen straatje schoon te vegen of heeft hij wel degelijk aanwijzingen dat iemand uit de advocatuur informatie heeft gelekt aan de media?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. lotje

  Typisch vvd. Altijd een ander de schuld geven. Het is een criminele sekte die VVD.
  Vereniging van dementen. Mislukkingen.

  1. Massa

   Meeer PVV, wand die met Willders begon te krijsen tegen Rutten dat die doden op zijn geweten moet hebben.

   1. Bullshit17

    Zekers meer pvv en meer fvd wand lings zijn zakenwasers en lantveraders opzodemieteren met rutte en kozooten stemp pvv en fvd uit de eu

    1. Treurpijp78

     Hahaha meer hiervan graag.

    2. evil knievel

     Kan niet tippen aan bulletje 16!👎🏼😁

 2. Cycle25

  Minister van Bonnetjes, VVD zoekt nog transparante integere buschauffeurs om deze post in te nemen. Door progressief beleid rent de een na de ander weg..

 3. Lodewijk Raevensburgh

  Kenneth maakt in dit artikeltje maar twee stam+t foutjes. Dat valt toch best mee?

  1. Volume

   Lodewijk Brenda Raevensburgh?

   1. Rogul

    Hee wat leuk! Onze oude Maks alias Vuistneuker is ook nog van de partij. Een nieuw naam maar nog net zo kostelijk vervelend.

    Vertel eens, kerel, hoe heette je vorige week?

 4. Neutral

  Dat de waarheid naar buiten komt, op wat voor manier dan ook, moet je niet willen als politicus.

  1. Bullshit16

   Neutraal
   Al duurt het soms nog zo lang vroeg of laat zal de waarheid boven komen dat geld ook voor deze nep corona virus de pest is dan is het te laat
   Stem fvd of PVV uit de eu

   1. Brenda Welsh

    Natuurlijk @Bully, die personen die er aan bezweken fingeerden hun dood, nep begrafenissen, zinloze opnames op IC’s. En nog kwalijker dat de heren Baudet en Wilders het vuurtje opstookten en afdwongen dat er meer IC materiaal besteld moest worden. Nou zit je met een overschot aan bedden. Dat is toch triest?

    1. ikweetwatikwil

     Beter een overschot aan bedden dan te weinig zoals we nu gemerkt hebben Brenda. En veel overschot zal er niet zijn als je bedenkt, hoe of er op de zorg bezuinigt is.

   2. henkie

    Ja dan komt jaren later de aap uit de mouw, en niemand wordt verantwoordelijk gesteld, iedereen blijft buiten schot. De domme massa is het al lang weer vergeten.

    1. evil knievel

     De domme massa stemt dan ook nog ns massaal op deze oplichtersbende!?
     Hoe vaak wil men toch genomen worden door dit vullis!?🙈

 5. feitelijk

  man is bewust gesloopt in de slangenkuil den haag. 1 van de weinige die zelf met wachtgeld een baan had in plaats van een commissietje van vrinden

 6. Treurpijp78

  Teeven beweert*. Even aan je grammaticaskills werken, Steffers.

  1. ikweetwatikwil

   Teeven kan best gelijk hebben. Maar hij kan er inderdaad niets mee. Ik mocht en mag hem wel.Voor vuiligheid draaien sommige advocaten hun hand niet om.

 7. henkie

  Met andere woorden, als je iedereen tevreden houdt, of als je van iedereen belastende informatie hebt, blijft de waarheid begraven.
  Is helaas voor het establishment deze keer niet gelukt.

  1. ikweetwatikwil

   Iedereen mag zich verdedigen. Of hij gelijk heeft is versje 2. Neemt niet weg, ik mocht/ mag hem wel
   Er zijn er ook die ik niet mag en dan hoeven ze nog niet eens hun mond open te doen. Rutte, KLaver, Jetten en zo zijn er nog wel een paar.

   1. henkie

    Ik mocht hem ook graag, via zijn uitspraak licht hij een tipje van de sluier van hoe het er aan toegaat. Verder zal hij ook gekneveld zijn door geheimhoudingsplicht en wie weet wat meer?

 8. Duckday

  Opstelten en Teeven waren allebij de weg kwijt Nu ineens zielig doen.Opstelten heeft de kluit gewoon belazerd met Teeven. Waarom komt hij er nu mee? De rechtelijke macht zit gewoon een luchtje aan .En de VVD is gewoon niet te vertrouwen.
  Stem gewoon PVV of FvD daarna direct uit de Eu en Euro

 9. 56RdK

  Ach ja, criminelen in dit land krijgen her en der een podium, waarom dan ook niet voor politicy met, zachtjes uitgedrukt, een zwart randje. En zeker als ze hun eigen boek moeten promoten.
  Moet toch kunnen, die ‘integere’ VVD’er zat ook vanochtend bij WNL.
  Het volk slikt het allemaal, getuige de peilingen, dus…

  1. feitelijk

   het volk slikt het al het enkele decennia sinds de opkomst van de pvda ten tijde van popie jopie den uyl met hun leugens over immigratie, gezinshereniging, de EU, schuldgevoel propaganda , uitkeringen naar de vreemde , ontwikkelingshulp , enz

   Het volk heeft helaas een zeer kort geheugen anders was er lang een meerderheid geweest voor iets nieuws

   1. Fortiori

    Het is een zaak geweest van VVD en CDA. Uw geheugen laat u behoorlijk in de steek. Dus feitelijk onjuist.

    1. feitelijk

     u heeft een lees probleem en verwijst daarmee naar een andere historische tijdlijn en concludeert vervolgens onjuist.

     Zo jammer als mensen de ware wapenfeiten van de politieke partijen niet meer kennen. Das precies wat ik bedoel als ik zeg , het historisch besef van de kiezer is erg klein en men vergeet snel.

 10. 56RdK

  @Feitelijk, in de jaren zestig vorige eeuw lang de regeermacht bij de christelijke partijen zoals het KVP en liberale zoals de VVD. Zij besloten in overleg met de industrie om gastarbeiders naar Nederland te halen, omdat dit goedkoper was dan omvorming van machineparken. Met mocht twee jaar hier blijven en moest dan terug naar het thuisland.
  Toen kwam de PvdA met Den Uyl aan de macht, hij besloot dat de gastarbeiders hier mochten blijven én dat ze hun familie mochten laten overkomen!

  Daarmee begon dus de multiculturele ellende die ons al miljarden heeft gekost en nog voor vele, véle andere ellende heeft zorggedragen en nog steeds zorgdraagt.
  Trouwens, onder Den Uyl mocht ook Suriname zich hier vestigen. Om over andere overzeese eilanden maar niet te reppen.

  1. Politiek Profeet

   De gristelijke fariseers, de personen van de aflaat, de zilverlingen, afijn ….poen poen konden het dus decennialang goed vinden met de vreet en schranspartij vvd…en hoe is de situatie nu?
   Het land staat voor een keuze….gaan we de opvreters van toen en nu faciliteren…of gaan we weer voor een bevrijdt en hernieuwd Nederland met de aloude normen en waarden waar wim sonneveld ooit een mooi lied over zong…

  2. Politiek Profeet

   De leugens van de gristelijke fariseers en de volgevreten vvd bonzen hebben ons land decennialang kaalgeplukt.
   Ons land staat aan vooravond om een keuze te maken…..gaan we of blijven we hangen in de ellende van nu?
   Of gaan we de verlichting en bevrijding van de PVV en beetje forum tegemoet?

   1. Politiek Profeet

    Feit blijft nederlands volk…dat we worden belazerd, uitgekocht, verraden, kaalgeplukt en genaaid door de elitaire politieke zogenaamde volksvertegenwoordigers.
    Niets is minder dan waar….het zijn rovers,schoften en landverraders..immers hebben ze tot op heden niets bijgedragen aan een verbetering van ons land en volk.
    Wel miljarden uitgegeven aan criminelen, terroristen,pauperlanden,uitkeringen in verweggistan waar de herkomst uitermate stinkt….
    Onnodige miljoenen aan defensiefeestjes… op zijn limboergs….zoepe.toepe en op de proem kroepe….daar gaat ons belastingsgeld…en waaraan…aan de zogenaamde elitaire (VVD puppies) van de mareschausse die niet eens in staat zijn om de orde te handhaven op schiphol…wel bij de paleizen van de volgevreten monarchie…

    1. Lodewijk Raevensburgh

     “op zijn limboergs….zoepe.toepe en op de proem kroepe…”

     Laten we dit maar als een samenvatting beschouwen van dit dronkemansgelal.

 11. Kristalix

  Hij is zelfs als buschauffeur niet eens geschikt. Wat een sukkel joh.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.