Achterlijke Amerikanen trekken standbeeld Christopher Columbus neer

Zonder Christopher Columbus hadden 99% van de mensen die zich “Amerikanen” noemen daar nu niet gewoond. Hij ‘ontdekte’ het continent immers, waarna het bevolkt werd door Europeanen (en later door Afrikanen, die erheen verscheept werden door die Europeanen). 

Je zou denken dat Amerikanen die man in beginsel dus best dankbaar zijn. Amerikanen zijn immers een behoorlijk patriottisch volk. Maar wat blijkt? BLM gekken denken daar héél anders over. Kijk maar naar deze video. Wat je ziet is hoe de racismeroepers van BLM een standbeeld van Columbus omver trekken. Want blijkbaar was hij niet politiekcorrect genoeg.

Ongelooflijk genoeg lachten we hier een paar jaar geleden nog om. Zo was er een speciale episode van South Park waarin de lokale bevolking een Columbus standbeeld omvertrek. Want White Guilt.

Enkele jaren geleden werd South Park beschouwt als ontzettend humoristisch — maar vooral omdat ze alles zo overdreven. Nu weten we: het was helemaal geen overdrijving, maar een documentaire over de toekomst, in cartoonvorm.

We leven in knotsgekke tijden. Het enige dat ons resteert is de keuze maken: kiezen we ervoor om dit soort gekkigheden hun gang te laten gaan, of grijpen we in?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. B. Pascal

  Als er een tegen slavernij was dan was het Columbus.
  De man heeft wat gehuild, toen zijn idealen ten gronde werden gegooid.
  Columbus zou bijna uit de boeken verdwijnen omdat hij zich verzette tegen het opkomend opportunisme van zijn tijd.

  Men leeft maar in ”gevoel” ipv. historisch besef.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Veel geschiedschrijvers beschrijven hem als een roofzuchtige veroveraar. De Vikingen waren er trouwens eerder ! Die zogenaamde eerste Amerikanen waren losgelaten gekken uit krankzinnigeninrichtingen en gevangenissen en verder het grootste tuig van de richel.

   1. Pijnstiller

    Caesar Lion Cachet de Nederlands Dutrouxaanbidder is weer eens terug met een nog langere naam dan voorheen. Zijn schrijfstijl blijft hem verraden

   2. Heinz

    De Indianen hebben er alles van geweten. Net als de oude volken in zuid Amerika.

    1. B. Pascal

     We spreken over Columbus niet over de eeuwen daarna.

    2. toetssteen

     @Heinz
     U heeft het over de mensen offerende (bij duizenden) Azteken?

     1. Leo Naphta

      Bedoelt Toetssteen dat deze mensen het wel verdienden uitgeroeid te worden?

     2. Rammstein

      Vindt Leo Naphta een nick-wisseling van twee keer op 1 dag niet wat al te veel?

   3. B. Pascal

    Namen ….. en feiten

 2. combat le pelicule

  Het valt mij op dat er niets tegen gedaan wordt, het is immers openbare vernieling, als ik een ruit ingooi bij de jumbo weet men niet hoe snel men de politie moet bellen…

  1. Vrijedenkert

   Als u als eenling een raam ingooit van een supermarkt komt de politie heel snel en spreekt men schande over u!
   Als een hele horde geweldadige Antifa-aanhangers datzelfde raam ingooien komt politie niet maar moet eerst ME opgetrommeld worden en komen dan 2 uur later en is Antifa-gespuis allang gevlogen…
   Ook aanwezige camerabeelden zal niks opleveren want Antifa opereren onherkenbaar.

 3. Meriadoc Brandebok

  Onder Trumps wanbeleid is de VS afgezakt tot een land vol zwakzinnigen.

  Wie wil daar nu wonen?

  1. combat le pelicule

   Nou niet alleen in Amerika natuurlijk, hier dwarrelen ook steeds meer van die nieuw-age Nederland hatende imbecielen rondt

  2. Rammstein

   Ik. Dolgraag.

  3. JochemX

   Ja Bokkie, ik vind jou ook ietwat krankzinnig. Schuld van Trump?

  4. Pijnstiller

   dat is een situatie die Onder Obama ontstaan is

 4. Rammstein

  Beeldenstorm 2.0 zal nog tot ongekende hoogten dooretteren voordat mensen hun verstand weer terug krijgen. Net als me too: over die hetze wordt nu ook spijt betuigd.

 5. ikweetwatikwil

  We leven in knotsgekke tijden. Het enige dat ons resteert is de keuze maken: kiezen we ervoor om dit soort gekkigheden hun gang te laten gaan, of grijpen we in?
  Zegt Michael

  En daar ben ik het mee eens. Als we niet in grijpen, zijn we overgeleverd aan anarchisten.

 6. Dirk Derksen

  “kiezen we ervoor om dit soort gekkigheden hun gang te laten gaan, of grijpen we in”

  Keuzes worden niet meer gerespecteerd. Democratie blijkt failliet. Indien men het ergens niet meer mee eens is wordt geweld niet geschuwd. Het begint met schelden zonder goede argumenten, en daaruitvolgend wordt uiteindelijk de racismekaart getrokken, om vervolgens het gelijk te halen met geweld en de hele discussie letterlijk doodgeslagen wordt.

  Nu alleen nog een flinke boekverbranding van alle twijfelachtige personen uit de geschiedenis, met een flinke razzia tot gevolg.

  De waanzin is compleet.

 7. Peetjoh

  Ik stel voor het slavernij monument te slopen. Die kant hoort niet bij onze geschiedenis. Das de geschiedenis van die zwarte losers die je kon lijmen met kralen.

  1. Pijnstiller

   Verkocht door hun eigen volksgenoten voor een habbekrats. In Nederland worden rover en heler volgens mij gelijk beoordeeld.

 8. Vince Blank

  Bizar, kolonisten halen columbus neer omdat ie voor kolonisatie heeft gezorgd. Hoeveel dommer kun je zijn?

 9. John F...

  Ik stel voor het beeld van Mandela ook maar neer te halen.
  Tenslotte heeft hij duizenden laten vermoorden.
  Of ben ik nou een racist om een beeld van een zwarte neer te laten halen ?

 10. Heinz

  Het beeldje van Bartje heeft meer te verduren gehad. Het is veel bekender, wie wist van een Columbusbeeld?

 11. John F...

  Vraagje: wat moet ik hier neer zetten om er steeds zeker van te zijn dat het geplaatst word?

  1. Original NL

   Een lijstje met ” verboden” woorden zou kunnen helpen.

   1. Pauline Kummer

    Ik gooi het op schelden, geeft niet wat. Verstand van een onderwerp is niet nodig als het maar gekruid is. De reakties komen vanzelf.

    1. Rosasolis

     Paulina Kummer. Na jarenlang abonnee van DDS, denk ik dat ik een soort code heb gevonden, om te zorgen dat je reactie op een artikel, of op iemand’s commentair wordt geplaatst. 1. Lees eerst de titel van het artikel, en daarna de inhoud. Reageer op de meeste punten. Je bent wel Eens of niet. Maar wordt nooit over-emotioneel, als je echt oneens bent.
     2. Gelukkig zijn er steeds minder van die vreselijk lui die proberen leden die zij niet mogen weg te werken of belachelijk te maken met scheld worden, of andere vernederende commentaren. Mocht je aangevallen zijn door Een of meer van deze pest-lui, Niet reageren! Gelukkig zijn er niet zo veel meer. DDS is onze Nederlandse internet nieuws site. De redactie schrijft artikels en informatie over nieuws , en ze verwachten dat wij abonnees hierover reageren. Maar niet dat de site wordt misbruikt door anderen aan te vallen. 3. Als je bezwaar heb tegen wat een van de redactie had geschreven, schrijf een mailtje naar deze red. lid, via “contact”. Maar nooit via de commentaar
     afdeling. Wees bij dat deze Nederlands internet nieuws site wel een
     heel actief redactie team heeft.

 12. Rosasolis

  Dat de Amerikanen nu overal de standbeelden van voorstanders van de slavenhandel, en de burgeroorlog vernielen is helemaal begrijpelijk. Vandaag werd er een een verbeelding van George Floyd gezet op het standbeeld van Robert Lee, een van de zuidelijk leiders van de burgeroorlog die een voorstander van de slavernij was. Maar Columbus was in 1492 in North-Amerika gearriveerd. Hij ging vreedzaam om met de oost-kust indianen. Die Columbus en zijn zuid-Europese bemanning hielpen om door de koude winter te komen.
  Dat was lang voordat Nieuw-Amsterdam aan de Britten werd verkocht, die de naam
  van deze oorspronkelijke Nederlandse gemeente in New York veranderde. Met die eerste Britse immigranten begonnen de problemen met steeds meer van woongebieden van de indianen over te nemen en hun te verdrijven. Terwijl steeds meer land van de indianen werden “overgenomen” kwamen in het zuid de eerste
  katoen en riet-suiker plantages. En steeds meer boten met slaven uit Afrikaanse
  landen. Duizenden overleefde die lange boottochten niet, en als zij wel aan land kwamen, leefden ze verder als slaven, onder de meest erbarmelijke condities.
  Laat ze allemaal al die standbeelden van al die zuidelijk racist leger en politieke leiders
  vernielen. Maar niet die van Columbus…Zonder hem zou er wellicht geen Amerika nu bestaan. Bericht in Trouw vandaag: de Amerikaanse leger wil af van de Confederatie vlag. General D. Berger van de mariniers wil dat die vlag niet meer mag opgehangen worden, “omdat het gevoelens van verdeeldheid kan doen ontvlammen”.

  1. toetssteen

   @Rosasolis
   Bent u ermee bekend dat meer bootslui overboord gingen dan slaven, immers, in elke haven nieuwe recruten, maar slaven waren kapitaal.
   Daarnaast waren slavenbezitters ( op een enkeling na) zeer zuinig op hun slaven, immers, ze vertegenwoordigden geld, dat in tegenstelling tot de lijfeigenen en horigen hier ten lande, men trok gewoon een nieuw blik open.
   Voor slaven kwam de dokter, immers, de eigenaren waren niet van zins om hun investering weg te gooien.
   Slaven bleken na vrijlaten veelal geld te bezitten, gewoon een soort spaarbankboekje. Wat had de mijnwerker hier behalve op zijn 25ste een paar stoflongen? Geen moer!!!!

 13. Vogel

  Nee joh Demonstreren is een goed recht. Zij een Burgemeester die zelf in een pand woont die door slaven is opgebouwd. Kijken of ze het nog zegt als ze bij haar de boel komen slopen.
  BLM is een zooitje ongeregeld die alles mogen slopen onder de naam discriminatie.
  Als je deze beelden ziet en hun gedrag, dan word je wel rassistich. Want het is gewoon tuig

  1. combat le pelicule

   Precies, moet jij eens doen, gewoon een willekeurige straat inlopen en de boel vernielen reken maar dat je opgepakt wordt…deze mensen, tot mijn stomme verbazing, mogen rustig blijven slopen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.