Asscher mist stemming, coalitie stemt wederom tegen waardering zorg!

Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben vandaag wederom het plan voor een structureel betere beloning voor het zorgpersoneel afgeschoten. Mede-initiatiefnemer Lodewijk Asscher (PvdA) was te laat, al had dit geen invloed op de uitkomst.
De PvdA en de SP namen het voortouw in het willen regelen van een betere zorgbeloning voor het personeel in de zorg. Dat wil men natuurlijk al wel veel langer, maar door hoe ze met de coronacrisis om zijn gegaan, vond men een structurele betere beloning wel écht een keer tijd worden.

De gehele oppositie was het met ze eens. Betere arbeidsvoorwaarden en een hoger salaris, voor de groep die zich zo uit de naad heeft moeten werken en dat eigenlijk maar gewoon te verkroppen had, en het virus ‘overwon’. Natuurlijk mag daar een degelijke blijk van waardering (en het rechttrekken van jarenlange bezuinigingen) tegenover staan. De uiteindelijke uitslag was 73 Kamerleden tegen en 71 voor.

De coalitiepartijen vrezen, denk ik althans, de extra financiële druk die dit gaat leggen op de zorgsector terwijl er een economische crisis aankomt. In die zin betekent geld dat naar de zorg gaat, geld dat niet geïnvesteerd kan worden in initiatieven die ons uit de crisis helpen. Dat is heel cru om zo te moeten stellen, maar wat mij betreft wel waar het op neerkomt. De andere kant van de medaille is natuurlijk dat de zorg al zover uit is gekleed, dat het kabinet het geld maar eens ergens anders vandaan moet gaan zien te toveren, én geld moet gaan vinden om een deel van de bezuinigingen terug te draaien. Verondersteld dat het geld dan ook allemaal goed terechtkomt. Maar dat valt in de realiteit regelmatig nogal vies tegen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Hamer Sikkel

  Dat zegt iets over de popi-jopie Asscher.
  Hij stelt zelf voor de werknemers in de zorg een betere beloning te geven en bij de stemming laat hij het nota bene afweten.
  Het zegt ook iets over de hypocriete coalitie: eerst klappen voor het zorgpersoneel en vervolgens niet thuis geven als het er om gaat.

  1. hans-e-pans

   De mensen in de zorg die op de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, maar ook op PvdA gestemd hebben weten nu natuurlijk gelijk waar ze staan. Als ze dat tenminste nog niet wisten.

 2. RPML

  Een veel betere beloning voor het zorgpersoneel zou het wegsnijden van de bureaucratie zijn, het saneren van de managers en het opheffen van de maatschappen.

  1. Mariposa78

   RPML jij snapt waar de schoen klempt.

 3. Kretoloog

  De minister van Zorg – ene Hugo met het schijnheilige smoelwerk – had achter de schermen al gedreigd met een kabinetscrisis als 1 van de coalitiepartijen voor deze motie zou gaan stemmen. En dus stemden VVD, CDA, D66 en CU tegen. Want het coalitiebelangen is nu eenmaal heilig. De zorgmedewerkers kunnen als het aan de minister voor Zorg – ene Hugo, ja die met dat schijnheilige smoelwerk – ligt allemaal in de stront zakken.

  1. plakband

   En Rutte had al een miljard weggegeven aan Zuid-Europa.
   Dus voor eigen volk geen geld meer beschikbaar.

   1. M. Brandenburg

    1 miljard dat is een gigantische afrondingsfout, die teller staat ondertussen al op tientallen miljarden, opgehoest door de werkende Nederlander die zijn riante brutoloon ziet afnemen naar netto een van de laagste in de EU!

 4. Blitzkrieg

  Je kan er veel ophef over maken maar er zijn partijen die het zorg personeel wel waarderen en daar ook uiting aan willen geven, dat zijn het Fvd en de PVV. Volgende keer goed stemmen, en al deze onzin behoort snel tot het verleden.

 5. Dirk Derksen

  Ik wil blijven benadrukken dit niet alleen de zorg, maar alle cruciale beroepen beter beloond dienen te worden.
  De zorg is afhankelijk van meerdere factoren. Zonder techniek, transport en schoonmaakbranche kan de kwaliteit van zorg niet worden gewaarborgd. Deze groepen hebben ook overuren gedraaid, hebben ook risico gelopen om in contact te komen met het virus, maar worden onderbelicht.

 6. roodkapjelusttaart

  HAHA, en de schapen denken dat dit perrongelijk was, het riool ruikt nog lekkerder dan de politiek.

 7. M. Brandenburg

  Op zich heel vreemd dat de overheid beslist over de beloning van een zogenaamd geprivatiseerde markt, wederom een keihar signaal dat privatisering nooit heeft plaats gevonden, immers met privatisering heeft de overheid geen donder meer te vertellen over bedrijfsvoering en beloningen.

  De vraag rijst enkel dat wanneer we verzorgendpersoneel dat er voor koos dit beroep uit te voeren, beschermende middelen ter beschikking krijgt om het risico op besmetting zo klein mogelijk te maken extra beloond word, wat gaan we dan doen met het overige personeel dat zonder al deze bescherming de economie zo veel mogelijk draaiende hield. Gaan we die ook allemaal extra belonen, en wie gaat die beloningen ophoesten, waar word dat geld vandaan gehaald? Wie gaat dat ophoesten, gaat dit via hogere belastingen, via een hogere ziekenfondpremie, of gaat de overheid echt bezuinigen en in eigen vlees en uitgaven snijden?

 8. LifeBuddy

  pvda Asscher is een Grote huichelaar. ”Dat het kabinet het geld maar eens ergens anders vandaan moet gaan zien te toveren, én geld moet gaan vinden” dat geld hebben ze zo op de Plank liggen. Al die moslims die AOW-WAO-WW-PENSIOEN hebben , daar zijn er al duizenden van Overleden. Maar, die uitkeringen worden nog steeds doorbetaald. Gewoon met terugwerkende kracht terughalen en aan de verplegers geven. Hoelang blijven de ultra sLinkse ons nog discrimineren

 9. combat le pelicule

  Waar worden die gasten dan voor betaald, dit is werkweigering, dus ontslag! oh nee dit is niet het normale bedrijfsleven…

 10. DutchOutlaw

  Er zijn maar echt twee partijen (en partijleiders) die voor Nederland opkomen,namelijk
  de PVV (en Geert Wilders) en FVD (Baudet).
  De overige partijen doen Nederland in de uitverkoop!

  Kijk en luister—->> https://www.ongehoordnederland.nl/een-kabinet-vol-sluipmoordenaars-arnold-op-zondag-22/

 11. Maurits Dekker

  Wout Willemsen zegt:De coalitiepartijen vrezen, denk ik althans, de extra financiële druk die dit gaat leggen op de zorgsector terwijl er een economische crisis aankomt. In die zin betekent geld dat naar de zorg gaat, geld dat niet geïnvesteerd kan worden in initiatieven die ons uit de crisis helpen.

  De coalitiepartijen willen geen geld geven aan de zorgsector.
  Want geld dat naar de zorg gaat, kan niet geïnvesteerd worden in eurobonds die de zuid-europese landen uit de crisis helpen.

 12. 1000

  popi jopi de populist kan zijn werk niet eens naar behoren uitvoeren de sukkel.

  Lijsttrekker van de pvda , hahahahaha

 13. jhak

  Ja, als Lodewijk nou eens met corona op de ic zou komen te liggen. “Zuster zuster ik heb het zo benauwd”. Ja Lodewijk nu even niet hoor ik sta met m’n collega te praten, als ik tijd voor je heb kom ik wel even kijken. Gigantische gore flapdrol ben je LA.

  1. Maris Copoolse

   Wie is Lodewijk?

   1. Maris Copoolse

    Ach, ik zie het, je wenst dat Lodewijk Asscher komt te overlijden.

    Niveautje hoor.

    1. FJ

     Dit is nu de politieke manier om populistisch bezig te zijn. In het vorige kabinet alles kapot saneren, behalve de overheid, dan iets indienen en op het moment supreme te laat zijn, wetende dat dit aandacht krijgt en die idioten bij de NPO trappen er weer eens met beide benen in.
     Rapaille.

     1. Maris Copoolse

      En jij kennelijk ook.

 14. denktenk

  2700€ – 4400€ is zo beroerd nog niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.