Bizar! Franse stad Dijon strijdtoneel van grootschalige straatoorlog tussen Tsjetsjenen en Algerijnen

In de Franse stad Dijon is een grote straatoorlog uitgebroken tussen groepen Tsjetsjenen en Algerijnen. De twee groeperingen staan elkaar naar het leven wegens een stammengeweld in een drugsoorlog, en trekken massaal naar de van de mosterd bekende plaats om eens flink te rellen.

In Dijon, in het noordoosten van Frankrijk, zijn flinke rellen uitgebroken. Wat heet? Het mag gerust een straatoorlog heten, want criminaliteit in het drugscircuit is daar overgegaan in een heuse tribale veldslag. Aan de ene kant staan de Tsjetsjenen, immigranten uit een islamitisch deel van Rusland. En aan de andere kant strijden er Algerijnen, geholpen door migranten uit andere delen van noordelijk Afrika. De twee groeperingen passen momenteel grof geweld op elkaar toe, en maken de gewone inwoners van Dijon doodsbang.

Het gaat er echt compleet los:

“De bal ging aan het rollen toen een 16-jarige Tsjetsjeen op 10 juni in elkaar werd geslagen – naar verluidt door een groep oudere Maghrebijnse dealers. De jongen ligt nog altijd in ernstige toestand in het ziekenhuis. In de nacht van vrijdag op zaterdag verzamelden een honderdtal Tsjetsjenen daarop in het centrum van Dijon. Velen onder hen waren gemaskerd en droegen machetes, honkbalknuppels of ijzeren staven. Een shishabar op de Place de la République werd kort en klein geslagen en er vielen een tiental gewonden.

Die nacht en de daaropvolgende braken er ook gevechten uit in de wijk Grésilles. Daarbij werd één man neergeschoten. Ook zondag was het onrustig. Op beelden is te zien hoe een auto naar een menigte toe rijdt, een paal raakt en over de weg rolt. De politie moest de afgelopen dagen meermaals ingrijpen met traangas. “Deze gebeurtenissen zijn onaanvaardbaar en totaal ongekend”, zegt burgemeester François Rebsamen.”

Wie of wat de twee groepen immigranten, die momenteel uit alle hoeken van Frankrijk naar Dijon komen, succesvol uit elkaar moet gaan halen is nog volstrekt onduidelijk. Vanavond komt er in ieder geval politiebescherming voor de mosterdstad. Of dat afdoende is dit sektarische geweld te stoppen, weten we dan gauw genoeg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. CLoVis

  Tribaal islamitisch geweld.

  Lekker belangrijk;

  ik zie graag dat ze elkaar uitroeien
  in plaats van onschuldigen.

 2. LifeBuddy

  Ben net naar de winkel geweest en zie dat op 2 maanden tijd de boodschappen 25% Duurder zijn geworden , Ik heb de maffia Weer goed Ondersteund.

  1. Politiek Profeet

   Lees net dat duitsland de btw per 1 juli gaat VERLAGEN….benzine nu al vrij pittig op 1,18 …hahahahah en de sukkels hier tanken voor 1,56.
   Wanneer het volk uitgeknepen is en aan de geelhonger ligt komt het misschien met de luie reet omhoog en gaat eens een protestje doen…. kuddevolk en makke schapen, ziehier het nederlandse volk…

   1. Rammstein

    Nederland is al tijden een krankzinnig land – hier in Duitsland is nauwelijks iets van de Corona-paniek te bespeuren. Inderdaad wordt het hoge BTW-tarief verlaagd tot 16% en het lage tot 5%, iets waar zowel burgers als ondernemers direct van profiteren en dat de economie weer aanjaagt.

    Iedere keer als ik in Nederland komt (vorige week Heerlen) schrik ik van de idiote prijzen. In Duitsland zijn veel diensten, producten en belastingen al jaren onveranderd. Ik betaal 19 euro p/mnd aan gemeentebelastingen: kom daar eens om in NL. Wegenbelasting 60 euro per jaar. Huurwaardeforfait: onbekend. Eigenarenbelasting (WOZ): onbekend. Benzine, levensmiddelen, verzekeringen: 10 tot 20% goedkoper. En toch is Duitsland het welvarendste en rijkste land van de EU.

    Nederland is totaal dolgedraaid en compleet waanzinnig. Iedereen die er in zit heeft het niet in de gaten en denkt dat het normaal is. Maar het is niet normaal. Het is ziek.

 3. Rene van der Grijp

  Lang leve de multicul!

  1. Maris Copoolse

   Vroeger vonden de gevechten plaats tussen de gezonde vitale vechtersbazen van Hollandsche dorpen. Dát waren nog eens tijden!

   1. Nexit218

    @maris jij hebt echt geen leven hé!

    1. Maris Copoolse

     Ach, het gaat z’n gangetje.

     😎

     1. evil knievel

      Dat gaat t dus niet,zwetser!🤣

     2. Start

      Etc?

    2. Original NL

     Zuigen ìs zijn leven Nexit!

   2. CLoVis

    @lamlul

    En vroeger waren die gevechten ook ongewapend
    en had niemand de bedoeling om een ander te vermoorden.

   3. kees cup

    Inderdaad Maris, en deze hollanders gebruikten toen geen “hulpmiddelen” maar slechts de blote handen, uitkomst: wat blauwe plekken en zelden ernstig letsel, s’avonds zat men weer naast elkaar in de kroeg.
    En … dat was vroeger met die hollanders ook anders dan met het huidige tuig, de dag erna gewoon weer te werk.

   4. LifeBuddy

    maris en Nu heb jij knotsknieen van het knielen voor de ultra sLinkse maffia

    1. CLoVis

     Maar dat waterhoofd had hij al tijden.

   5. evil knievel

    Die goeie,ouwe tijd!😔
    Tegenwoordig alleen nog immigranten schijnbaar!🤨
    Dat ze mekaar de schedels maar inslaan dat ondankbare parasietenvolk!😁

 4. C.oitus

  Ik juich dit to met heel mijn hart, jammer dat er nog geen wapens worden gebruikt. En ik hoop dat er heel veel slachtoffers gaan vallen.
  Wij hebben dit met ons allen besloten wij wilden deze verrijking gewoon hebben, de Fransen hebben het nu wij volgen over een tijdje.
  Maar ik zag geen politie, hebben ze geen zin of vinden zij het wel oke zo.

  1. Vince Blank

   Kalashnikovs uitdelen aan beide kanten. Wel statiegeld vragen want je wil niet dat het restantje ze anders in gaat zetten.

 5. Adriaen van Bergen

  Die gasten die naar Dijon komen met het leger tegenhouden, arresteren, gevangen zetten en/of uitzetten.
  Aanpakken die hap.

 6. Morgan4321

  Moslims die moslims aftuigen. Ik pak de popcorn en ga kijken (vanop veilige afstand).

  1. Politiek Profeet

   Wat overblijft van dat gajes, opdweilen, opvegen en retourtje homeland….

 7. John F...

  Kan zo maar in Nederland ook uitbreken.

 8. plakband

  En de Fransen roepen minder, minder, minder Tsjetsjenen.
  Mag niet. Rutte tikt Macron op de vingers.
  Macron biedt zijn excuses aan.
  Merkel slaakt een zucht van verlichting.
  Er (Rutte) hat es wieder geschafft
  Het marionettenkoord is nog heel.

 9. ET007

  Moslims hebben werkelijk vele jaren lang landen bezet en bestaande cultuur vernield. En als ze dat gedaan hebben bouwen ze niet het land volledig op, maar gaan dan vervolgens tegen elkaar. Afbreken lukt ze beter dan opbouwen, tenzij het illegaal is.

 10. AS210854

  En dat tuig moeten wij met staatssteun redden met ons pensioenstelsel , en blijven werken tot ons zeventigste.

 11. Response

  En dat kan en mag kennelijk allemaal in een EU-land. Mede dankzij de roekeloze import.

 12. Cycle25

  Laten we de hele politie maar afschaffen, dan schaffen wir das.

  EU op weg naar een totalitaire anarchie..lekker bezig Macron..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.