Dictatoriale Johan Remkes waarschuwt demonstranten: ‘Kom niet naar het Malieveld!’

De politieke elite bewijst het voor de zoveelste keer: grondrechten gelden niet voor mensen die kritiek durven hebben op het coronabeleid. Alleen Deugers, zogenaamde Antifascisten en Black Lives Matter-communisten mogen demonstreren. Alle andere mensen moeten hun bek houden en netjes doen wat ze gezegd wordt. 

De NOS vindt dat natuurlijk ge-wel-dig. Het partijkartel en het mediakartel zijn immers één en hetzelfde orgaan. “De gemeente Den Haag roept mensen op morgen niet te gaan demonstreren op het Malieveld,” bericht de NOS dan ook ademloos. “Ook wie op persoonlijke titel komt is in overtreding.”

Wacht even. Eerst wordt er dus een georganiseerde demonstratie verboden, en vervolgens worden mensen die naar het Malieveld willen om even te picknicken of te wandelen en daarbij toevallig de mening uiten dat ze tegen de lockdown zijn bedreigd met politie ingrijpen? Wat is dat voor gekte?

“Ook al is demonstreren een grondrecht,” vat de NOS de positie van “burgemeester” Johan Remkes (VVD natuurlijk) samen, “op grond van de volksgezondheid mag hij ingrijpen zegt hij. De politie houdt rekening met 50.000 demonstranten. Wie toch komt, wordt gevraagd weg te gaan.”

“Gevraagd”? We hebben de vorige keer gezien wat ze bedoelen met “vragen.” Als ik het me goed herinner betekende dit uiteindelijk dat er met wapenstokken werd ingeslagen op aardige, hippie-achtige opa’s en oma’s die graag weer in vrijheid willen leven omdat het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland volstrekt verwaarloosbaar is.

Dat steekt sowieso al, maar al helemaal als je bedenkt dat de racistische nep-antiracisten van BLM en de fascistische nep-antifascisten van ANTIFA wél mogen doen en laten wat ze willen. Demonstratieje hier, protestje daar? Geen punt! Als je maar aan het Deugen bent. Maar oh, oh, oh, oh, wee je gebeente als je je durft uit te spreken op een manier die niet goedgekeurd wordt door de elite.

Volg mij op Twitter en (nóg beter) Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Maris Copoolse

  Dit is volgens mij echt de wereld op z’n kop. De burgemeester verwacht meer dan 50.000 demonstranten en heeft bovendien sterke aanwijzingen dat er groepen hooligans op af zullen komen. Dat levert een onbeheersbare situatie op voor de openbare Orde en is ook volledig in strijd met de Corona-noodverordening. De burgemeester heeft geen enkele andere keus.

  Bizar dat hier op DDS moord en brand werd geroepen toe Halsema er niet in slaagde een veel minder grote demonstratie op de Dam tegen te houden en lichtzinnig spelen met de volksgezondheid werd verweten en nu van dictatuur wordt gesproken als een burgemeester een veel ernstiger situatie tracht te voorkomen.

  Kennelijk bestaat er op DDS sympathie voor het doel van deze demonstratie maar daar kan en mag de burgemeester zich niet door laten leiden.

  1. Duidelijk

   etc

  2. Original NL

   Gelul..

   1. Duidelijk

    “Gelul…”

    Dat sowieso altijd, dat is gerelateerd aan de psychoparasiet.

  3. combat le pelicule

   Kun je nagaan hoe klaar Nederlanders ermee zijn, burgemeesters die het grondwettelijke recht om te demonstreren ontnemen zijn dictators..

   Het is bizar dat maris de dam demonstratie prima vindt, logisch want maris is natuurlijk een rasechte blm, en de demonstraties waarbij voor het recht van demonstreren en voor grondwettelijke vrijheid, middels de 1.5meter achterlijkheid, wordt gedemonstreerd, afkeurt, en dan verschuilend achter allerlei onzinnige onnozelheid…

  4. combat le pelicule

   “is ook volledig in strijd met de Corona-noodverordening”

   De disproportionele 1.5meter regel is zeer zwaar in strijd met grondwettelijke vrijheid van de mens….

  5. Blitzkrieg

   Quote : “Bizar dat hier op DDS moord en brand werd geroepen toe Halsema er niet in slaagde een veel minder grote demonstratie op de Dam tegen te houden en lichtzinnig spelen met de volksgezondheid werd verweten en nu van dictatuur wordt gesproken als een burgemeester een veel ernstiger situatie tracht te voorkomen.”

   I LOVE HALSEMA – DE JENSEN SHOW #169
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=UQ8fCkGiOVE&t=630

   Allemaal leugens.

   1. Maris Copoolse

    Licht toe, Blitzkrieg, dit lijkt nergens op.

    1. Oepsie

     We behoeven ”U” helemaal niets toe te lichten. “U” bent in het geheel, niet relevant en een vervelende zuiger. Een bejaarde zeikerd, die het woord Narcisme invulling geeft.

  6. P_Damen

   Duidelijk gesproken! Ze zijn totaal niet consequent en willen alleen maar tegen de gevestigde orde aantrappen. Trappen alleen om te trappen is erg kinderachtig. Kom met steekhoudende argumenten om te verbinden, niet om de samenleving verder te verdelen!

 2. AntiChrist

  Moet niet gekker worden, DDS roept op tot burgerlijke ongehoorzaamheid.
  Dat met argumenten waar je kotsmisselijk van wordt.

  ”met wapenstokken werd ingeslagen op aardige, hippie-achtige opa’s en oma’s die graag weer in vrijheid willen leven ”

  1. combat le pelicule

   ac sterft tweemaal

   1. Duidelijk

    2x

  2. Antihedo

   Als 12 keer gezegd is dat je beter weg kan gaan en je blijft dan alsnog, dan mag de ME van mij er heel hard op bateren om die plaat voor de kop weg te halen. Die gasten weten nergens van, hebben zich totaal niet in de materie verdiept, lezen is op facebook en geloven dat.

 3. RPML

  Het is al dagen oorverdovend stil in de MSM over de rechtszaak die viruswaanzin voerde tegen de Staat. ‘De Staat’ is niet in staat om aan te geven op grond waarvan een pandemie is uitgeroepen, en ‘de Staat’ is niet in staat om aan te geven waarom er een 1.5 meter dictatuur is uitgeroepen.

  De ‘pandemie’ Corona staat bij de WHO op de lijst gelijk (dezelfde categorie) aan Ebola, waar 80% van de mensen die gezond zijn dodelijk door worden getroffen. Er is nooit een situatie geweest waarbij Corona maar in de verste verte leek op een pandemie, niet door dodentallen (criterium 1), de dodelijkheid (criterium 2) niet door aantallen besmettingen (criterium 3).
  Ook voor de 1.5 meter dictatuur bestaat geen enkele gegronde reden, Corona verspreid zich door aerosolen die door (vochtige) luchtstromen worden meegenomen.

  De rechter die de zaak zou behandelen en zich erin verdiept had kreeg 2 dagen voor de rechtszitting plots een ‘kuchje’ en werd vervangen door een rechter die enkele weken geleden nog een vooringenomen uitspraak deed over de nertsenfokkerij in relatie to Corona.

  De rechter is dan ook terecht gewraakt, toen bleek dat ze op geen enkele wijze wilde doorvragen op de twee cruciale zaken: de uitroep van een pandemie door de Staat en de 1.5 meter dictatuur.

  Remkes is onderdeel van deze bananenrepubliek. Hij hoort de demonstratie te faciliteren, zeker als er zoveel verzet is. Halsema was overvallen door de grote opkomst, Remkes niet.

  1. Duidelijk

   @RPML: Ik heb de Staat sowieso niets horen zeggen, althans niets dat hout sneed. Jij wel?

   1. Antihedo

    Misschien moet je dan beter opletten.

   2. RPML

    De hele ‘intelligente’ lockdown heeft twee redenen gehad: reden één (en terecht onder die omstandigheden): voorkomen dat de IC-afdelingen zouden overspoelen, reden twee: het politieke lot van Rutte redden, verantwoordelijk voor het tekort aan IC-bedden door jarenlange bezuinigingen. De overheid heeft tot 10 jaar geleden altijd gewerkt volgens het Rijnlands denkmodel: rekening houden met mogelijke calamiteiten en daarop acteren; dus geen magere 1.200 IC-bedden maar een veelvoud daarvan. Duitsland heeft een veelvoud aan IC-bedden per 100.000 inwoners. De Duitsers doen alles met dubbele zekerheden, vaak zelfs driedubbel om iedere mogelijke calamiteit te kunnen afvangen. Het Angelsaksische denkmodel (vooral denken in kosten) dat vervolgens is gebruikt houdt geen rekening met calamiteiten en is uiteindelijk altijd pennywise, poundfoolish. Kijk naar het openbaar vervoer in de UK, kijk naar de ziekenhuizen, kijk naar de ambulance-dienst. Meer dan 60 miljard in 3 maanden verdampt door die denkwijze.

    Reden 1 sneed dus hout, maar werd veroorzaakt door reden 2: Rutte en cs. Rutte was gebaat bij onduidelijkheid, dus weinig meten, nauwelijks coördinatie, chaos laten ontstaan zodanig dat hij altijd kan roepen ‘we wisten het niet’ of ‘met 50% van de kennis moet ik 100% van de beslissingen nemen’. Het RIVM heeft als wetenschappelijk instituut op cruciale momenten verstek laten gaan, voor mij is dat onbegrijpelijk. Voor iedere wetenschap geldt meten is weten, en precies dat hebben ze achterwege gelaten. Zelfs het aantal doden wisten ze niet te coórdineren zodanig dat er betrouwbare en accurate cijfers zouden komen. Exact daar ligt ook de voortdurende kritiek van de Hond.

  2. plakband

   Hopelijk reikt het geheugen van de demonstranten tot 17 maart 2021.
   Grijpen ze dan hun kans bij de 2e-kamer verkiezingen?

   Stem de machthebbers weg.
   Stem PVV of FvD.
   Daarna Nexit, voor het te laat is.

  3. Gerda2

   De landsrechter dacht eerst maar eens in de aanval te gaan door te refereren aan de persconferentie van Rutte de avond daarvoor.
   Wat het verband was met de zaak?
   Verder werd er niet ingegaan op de door RMPL genoemde punten, die natuurlijk heel belangrijk zijn.

   Door slechte/verkeerde informatie (RIVM – WHO) heeft Rutte bewust een sfeer van angst geschapen de afgelopen maanden, vooral in het begin. Daardoor kon hij de bevolking makkelijk mee krijgen.
   Verder kwam er geen tegengas van zowel de kamer als de media.
   We hebben inmiddels vernomen dat de media is gevraagd het het RIVM niet te moeilijk te maken.
   Nu zijn de meeste mensen blij met de teugels die voor een deel gevierd worden.

   Er gebeuren nu dingen die illegaal zijn, ongrondwettelijk.
   In de eerste weken van de crisis kun je hierin meegaan, maar die tijd is allang voorbij.

  4. Maris Copoolse

   Ik zie dat RPML zich volledig in complottheorieën heeft verstrikt.
   Kern van die theorieën is altijd dat er onbewezen vermoedens en suggesties worden geuit die, in dit geval, de legitimiteit van de Overheid moeten ondergraven.

   Zo suggereert RPML dat hier door niet bij naam genoemde krachten rechters die dreigen een niet gewenste uitspraak te doen worden vervangen door rechters die niet onafhankelijk zijn en slechts uitspreken van hen van hogerhand wordt opgedragen

   Elk bewijs blijft achterwegen en naar de logica moeten we raden.

   1. RPML

    De rechter is gewraakt, en de wrakingskamer heeft dat goedgekeurd. Dat de rechter niet onpartijdig was is daarmee bewezen.

    Copoolse noemt dat complottheorieën; dat maken zijn redenaties des te lachwekkender, hij snapt werkelijk niet hoe een rechtsstaat zou moeten functioneren.

    Zo beweert hij ook niet H+tten te zijn; ik vond vandaag een weblog op het internet waar hij verdween nadat het hem te heet onder de voeten werd. Hij wist zelfs te melden dat ‘de echte’ H+tten heel veel last had van bedreigingen… de gedachtenkronkel die hij daarmee maakt en waardoor hij zichzelf blootgaf ontgaat hem geheel…

    h++ps://www.tapatalk.com/groups/uitmedelijden/de-laster-van-graatsma-t1293965-s40.html

   2. Duidelijk

    etc

   3. Meriadoc Brandebok

    Ach, Maris, maak je er niet zo druk over. Deze complottheorieën zijn gebrabbel in de marge, net zoals de vele bagger naar het RIVM en Van D*sse*l. Als de coronacrisis achter de rug is, hebben de complottheoristen het nooit meer over hun theorieen, omdat deze er stuk voor stuk naast bleken te zitten, net zo min als we hen nu nog horen over Rutte die zogenaamd naar Brussel zou vertrekken, of die vier Marokkanen in de trein, enzovoorts enzovoorts. Dan hoppen ze gewoon weer naar het volgende dossier waar ze een theorie om kunnen spannen.

    Ik heb me voorgenomen me er niets meer van aan te trekken.

 4. JFU

  Het recht van demonstreren geldt alleen voor de extreem linkse clubjes. Dat blijkt keer op keer. Fijn dat we een democratie hebben.

 5. ikweetwatikwil

  De demonstratie op de Dam liep uit de hand door onbekwaamheid van de burgemeester.
  Wat vreemd is, dat je niets hoort over besmettingen. Precies zoals bij die 900 studenten in besmetgebied.
  De politie houd rekening met 50.000 duizend demonstranten. Dan kun je op je klompen aan voelen hoe onrustig het in Nederland is.
  Maar dat wil de “elite” niet zien. Ze meten liever met 2 maten en de onrust gaat groter worden.

  1. Maris Copoolse

   Is ikweetwatikwil niet bezorgd over de besmettingen onder die 50.000 demonstranten?

   1. Duidelijk

    etc

   2. combat le pelicule

    maris is een angstig persoon die sinds corona niet meer zelfstandig en weloverwogen kan denken, maris denkt ook graag voor anderen wat ze wel en wat ze niet mogen doen, de grondrechtelijke beperkingen die worden opgelegd daar is maris, de rechtsstatelijke imbeciel het gewoon mee eens…

    1. Duidelijk

     Waarom zou je meewerken aan zijn dagbesteding?

 6. Kretoloog

  Remkes, Opstelten, Blok, oude VVD-fossielen die Rutte nodig heeft om overeind te blijven.

  Zij halen voor hem de kastanjes uit het vuur en doen het vuile werk. Met liegen, bedriegen, bedreigen, alles wordt van stal gehaald.

  Maar dat zal niet lang meer zo kunnen blijven duren: Opstelten heeft Alzheimer te gast gekregen, Blok is uitgeblust en Remkes is ook bezig met zijn laatste kunstje. Daarna zal Rutte het alleen moeten doen. En geloof me, dat gaat hem niet lukken.

  1. Brenda Welsh

   Wie zegt dat Rutte het alleen moet doen ? Misschien houdt hij het voor gezien. Kwaliteit genoeg om het over te nemen door andere professionelen. PvdA met Asscher kan ook nog altijd. Rustig afwachten.

 7. Bullshit10

  Remkes die vuile landverrader hrrft de boeren al de nek omgedraaid met zijn remkes rapport
  Ik zeg gaan het is nu er op of er onder
  Kan het niet goeds schiks dan maar kwaadschiks

 8. Meriadoc Brandebok

  Je kunt Willem Engel tegenwoordig boeken als spreker. Het zijn moeilijke tijden voor een dansschoolhouder, zullen we maar zeggen. Mensen hebben er onderhand hun verdien- en aandachtsmodel van gemaakt. Engel zal er wel een aardig honorarium aan overhouden.

  Remkes is een nuchtere burgemeester die doet wat hij moet doen. Punt.

  1. Gerda2

   Meriadoc
   Je kunt Willem Engel tegenwoordig boeken als spreker etc.

   Daar is toch niets op tegen?
   Zo gaat het nu eenmaal in tijden van Corona.

   1. Meriadoc Brandebok

    “Daar is toch niets op tegen?”

    Nee, dat niet. Slim bedacht. Zo verdien je nog eens wat.

  2. Bullshit10

   Meri
   Blijf lekker en je glasen kast zitten

   1. Meriadoc Brandebok

    Oké.

  3. P_Damen

   Inderdaad. En verder is Engel helemaal geen wetenschapper en heeft zijn kennis niet op orde.

 9. andergeluid

  Als je een beetje Burgemeester bent ben je ook tegen zinloos geweld.
  ik heb beelden gezien waar zeker zinloos geweld is gebruikt tegen weerloze burgers.
  Als een agent of de ME een burger twee keer vraagt weg te gaan dan kan hij of voor de tweede of eventueel derde keer zeggen als u niet gaat dan word u aangehouden en hem dan arresteren.
  Dat deden ze met Tinus Koops toch ook op 25-6-2020 toen hij met een tekst op zijn shirt liep van stop de lockdown.
  waarom kan dat dan niet bij andere mensen??? mensen die geweld plegen tegen agenten of de ME die mogen natuurlijk wel geweld gebruiken maar dat is een heel ander verhaal.
  oh ja als die Remkes dan zo goed is hij wist dat de Hooligans onderweg waren dan had hij ze moeten insluiten omsingelen en af moeten voeren toen zei zich voor het malieveld verzamelden.
  over organisatorisch vermogen gesproken hij beschikt over een kort door de bocht visie
  en weet helaas niet wat Democratie is wel Demoniseren dat kan hij wel in zijn eigen woordenboek vinden en uitvoeren mr Remkes

 10. andergeluid

  De Revolte waar Wilders het over had gaat eens komen, want dit wanbeleid sleept zich maar voort steeds meer mensen zien en horen tot dit aan alle kanten rammelt.
  ik hoop dat het opgelost gaat worden en dat die mensen die hier verantwoordelijk voor zijn een voor een berecht gaan worden.
  maar als er straks wel de hel losbarst wat willen ze dan doen met 65000 agenten en een paar bussen met ME,ers en een paar Militairen die dan pang pang mogen roepen dan word Nederland een grote ramp met allerlei grote gevolgen.
  Agenda 2030 ?? un agenda 2021 depopulation Agenda 21 het komt allemaal op het zelfde neer een wereld orde moet het nieuwe normaal gaan worden dus zet u maar alvast schrap.

 11. janszm

  Remkes cs is er de oorzaak van als zondagmiddag de pleuris uitbreekt op het Malieveld. In een democratie spreekt men op deze manier niet tegen het volk, eigenaar van het Malieveld.
  Remkes cs zijn door het volk aangesteld en betaald, als het volk wil demonstreren, het zij zo.
  Er is geen bewijs van besmetting. Die rechters dienen een opfriscursus te doen bij het LOI, dat kunnen zij wel aan.

 12. evil knievel

  Vooral doorgaan op deze wijze dames & heren politici!
  Zo wordt t wel heel erg gemakkelijk de verkiezingen op rechts te winnen!!👍🏼😏
  Veel dank!😘

 13. 1010

  de volkspartij voor vrijheid en democratie verbiedt u op te komen voor u democratische rechten er verbiedt de demonstratie .

  walgelijke communistische bende regenten

 14. Paardenmiddel

  Toch moet ik de overheid feliciteren: ze zijn in korte tijd geslaagd, om veel ouderen te vermoorden, de mensen bang te maken voor niets, de economie ten gronde te richten, en groepen tegen elkaar uit te spelen. Als kers op de taart:illegale wetten doorgevoerd.
  En dat in 6 maanden tijd….
  Ze zijn in het verleden nog nooit zo aktief geweest. Chapeau

  1. 1010

   kijk eens bij rockefeller foundation ,

   h**ps://intelligence.weforum.org/topics/a1G0X000006OLciUAG?tab=publications

   in 2010 wisten ze al dat opstand tegen de slavernij eraan kwam en dat covid-19 onderweg was. George Soros regiseert veel op het moment

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.