Duizenden coronatests op plank blijven liggen, in maart zelfs maar 50 procent testcapaciteit gebruikt! ‘Had veel doden kunnen schelen!’

Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat laboratoria wel degelijk veel meer testcapaciteit hadden dan het RIVM ons vertelde. En dit heeft ervoor gezorgd dat er waarschijnlijk veel meer doden zijn gevallen dan eigenlijk ‘nodig’ was geweest!

Nee, niet ‘met de kennis van nu’ of ‘misschien hadden ze een reserve nodig’. Het RIVM heeft gewoon gefaald. Laboratoria maakten bekend wat hun capaciteit was en daar werd gewoon niet volop gebruik van gemaakt. Sterker nog: in maart gebruikte men maar de helft!

Laat dat even bezinken. Iedereen wist toen al dat de verspreiding van het virus monitoren, cruciaal zou zijn. Vandaar ook dat gedoe met die corona-app een paar maand later, toen men ineens wél inzicht wilde in de verspreiding van het virus.
Het lijkt er steeds meer op dat men (kabinet, RIVM) bewust een oogje toe heeft geknepen. Wat kan anders de verklaring zijn? Laboratoria gebruikten in die periode maar grofweg de helft van de testcapaciteit, terwijl zorgpersoneel pas bij ernstige klachten mocht worden getest. En na 24 uur klachtenvrij weer terug aan het werk moest! Dat later bleek dat men misschien tot nog wel twee weken daarna alsnog anderen kon besmetten, dat is weer ‘met de kennis van nu’ natuurlijk.

Zorgminister Hugo de Jonge probeert zich er mooi uit te lullen, ook al erfde hij de puinzooi van toenmalig minister Bruins. Dat er meer doden zijn gevallen omdat er minder werd getest, vindt De Jonge een ‘te stevige conclusie’. “Dat zal je echt rustig moeten evalueren als je voldoende afstand hebt ten opzichte van de afgelopen weken. Ik denk dat dit soort conclusies niet te onderbouwen zijn.”

Ja dit is een lastige hoor! Zeker weten of iemand besmet is of niet, en diegene op basis van die informatie wel of niet met ouderen laten werken, zou het? Zit hier misschien een verband met meer/minder doden? Ga dat maar even rustig evalueren, inderdaad. En neem de tijd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Jack Flash

  Het aantal doden door uitgestelde behandelingen vanwege Corona wel erbij optellen niet te vergeten.
  Quelle blamage!

 2. Lugor

  Uit onderzoek van Nieuwsuur

  Onderzoek via de staatstelevisie in opdracht van de regering.
  Gelogen van A tot Z
  Wacht maar tot Baudet met de echte cijfers komt.

   1. Start

    Enzovoort?

  1. hans-e-pans

   Gevalletje van.

   Wij van WCeend enz.

  2. Bon-vivant

   Inderdaad Lugor, niet te vertrouwen die cowboys van Nieuwsuur …

   1. Start

    Enzovoort?

  3. Arbeider65

   “Wacht maar tot Baudet met de echte cijfers komt”

   En wat zijn dan die cijfers van jouw held? Die lavendel boy komt met niks. Hij weet niks en doet niks. Ik vind de cijfers van Nieuws uur schokkend genoeg om een parlemantier onderzoek in te stellen.
   Duizenden doden die niet nodig waren door de Jonge en Rutte.

   1. Bon-vivant

    Arbeider65 heeft de grap totaal gemist. Aandoenlijk.

 3. Start

  ‘Had veel doden kunnen schelen!’

  Er zijn ongeveer 6000 doden geteld. Hierin kan een nuance in aangebracht worden omdat er drie categoriën zijn:

  1) Er was al sprake van een onderliggende aandoening
  2) Het is onbekend of er sprake was van een onderliggende aandoening
  3) Overleden als gevolg van (alleen) covid-19

  Zo berekent kom je op 137 doden!

  Bron: h**ps://www.rivm.nl/documenten/epidemiologische-situatie-covid-19-in-nederland-9-juni-2020-0

  1. combat le pelicule

   Maar dit soort berekeningen hoor en zie je niet behalve op de DDS, en de overige cononareligieuzen zijn echt muis en muis stilletjes..

 4. rexm

  Arrogante en ijdele personen doen er alles aan om op te vallen, de een doet gekleurde schoenen aan en de ander vergeet zijn sokken aan te doen.
  En maar roep toeteren in de bananen republiek en dan heb je er nog een met een lange neus, die een zwart Pietje wil verbieden, goh, wat hebben wij een stelletje bananen telers in de regering zitten.
  Eergisteren op de staats TV, de geld druk machines staan niet stil, gaat niet goed met de EU, gisteren pensioen gelden gaan naar de vaantjes, ben benieuwd waar ze ons morgen mee bang willen maken.
  Bananas.

 5. Bullshit16

  Die staatszenders niet te vertrouwen Georg Floyd is een gore crimineel dat hoor je natuurlijk ook niet op die staatszenders upidate op YouTube kijk er naar dan zie en hoor je wat voor een lieveling hij was (niet dus) die vent was zo stoont als een garnaal dat linkse tuig man man en onze landverraders kabinet werkt er aan mee zelf homo jetten en landverrader rutte ik snap niet dat er nog mensen zijn die op deze minkukels stemmen
  Stem fvd of PVV uit de eu

 6. Clark Krent

  Misschien mogen we op vakantie! Daar aangekomen, 2 weken in quarantaine op je hotelkamer zuchtend onder de sterk opgevoerde tarieven. Iedereen klaagt over de ongelijkheid van vlieg en bus verkeer en zet vraagtekens over de afdoende ventilatie. Terecht! Maar wat zien we bij het eerste beschikbare vliegtuig? Helemaal afgeladen!! Mensen nemen gewoon het risico en gaan lekker richting knoflooklanden. Mooie lakmoes proef voor de twijfelaars; wat gaat er gebeuren?

  1. Bullshit16

   Clark
   Er gaat niks gebeuren de overheid wil de mkb zzp’ers boeren visserij uitroeien zodat wij straks afhankelijk zijn van amazon en dat WIJ straks vergif mogen eten uit het buitenland denk aan ceta verdrag de overheid is een en al corupt die 2 partijen die nog voor Nederland zijn worden constant weg gezet als racist als dictatuur wat helemaal niet waar is maar dat is wat die staatzenders je wil laat geloven

   Kijk blue tiger studio
   Kijk oorlog reeds verloren of
   Kijk jensen.nl
   Kijk cafe weltschmers
   Kijk ongehoord
   Kijk COMMONSENSE tv
   Dat is het ware nieuws allemaal op YouTube
   Stem fvd of PVV uit de eu

   1. Bon-vivant

    Laatst een stukje Jensen gezien. Man man man, dat is echt een psychiatrisch geval. Waar zou het fout zijn gegaan bij die man. Bij de opvoeding al?

    1. Bullshit16

     Bon
     Kijk niet naar die man maar kijk naar de waarheid hij komt met bewijzen en hij komt met feiten

     Ik weet dat er mensen zijn ook op dit platform die de waarheid niet willen zien en horen daar zal jij ook wel bij horen dit soort mensen zijn niet meer te redden
     Ik hoop dat er mensen zijn die nog wel wakker worden

 7. ikweetwatikwil

  Hier in het Noorden is wel getest. Eigenlijk hadden we lak aan Kabinet en Dissel . In het UMCG gaven ze het goede voorbeeld. Vandaar de weinige besmettingen en doden. We zijn tot nog toe er goed van af gekomen . Maar daar hoor je ze niet over.

 8. Clark Krent

  Bullshit16 zegt het al. Vreemde dingen. Bevolking wordt een paar weken lang gedresseerd. Nu zijn we goedgelovig, naief, ik heb niets te verbergen-mentaliteit.
  Iets fluisteren van kritiek bepaalde zaken worden luidkeels bevestigd met -ist woorden. Op zich al laf en achterbaks gedrag wat men moet verachten. Die volgzaamheid moet even verbeterd worden door financiele en rechtspositionele consequenties( boetes én strafblad) ik maak me zorgen om onze democratie. Veranderd langzaam in een soort surveillance staat!

 9. Clark Krent

  Boa’s die zeuren om ‘wapens’ Eerst om zichzelf en anderen in bescherming te nemen was het bonnenboekje en ballpen het belangrijkste gereedschap. In discussie gaan ze niet. De sociale vaardigheden zijn niet altijd up to date en juist geslepen. Feit blijft dat door vele bezuinigingen aan deze functionarissen steeds meer en ook onbevoegde taken werden toebedeeld. Onbevoegd, burgers weten dat vaak niet en OM vindt het prima! Al dat lekkere geld van die achterlijke boetes! Beslissing ‘wapens’; Volgt een halfslachtig besluit. Vlees noch vis beleid.

 10. RPML

  Als de capaciteit er is, maar deze wordt niet benut, dan is daar een reden voor! Rutte had er alle baat bij geen betrouwbare cijfers te hebben zodat hij er mee weg kan komen. Hij kan/kon altijd zeggen ‘we wisten het niet’, op basis van 50% van de gegevens moest ik 100% beslissingen nemen, ik baseer mij op de adviezen van het RIVM. Zelfs al komt er ooit een parlementaire enquete, al verliest hij de aanstaande rechtszaak over de lockdown, deze gladde aal komt er altijd mee weg want ‘we wisten het niet’.
  Maurice de Hond heeft in een recent artikel laten zien hóe men met cijfers omgaat bij het RIVM. Daar lusten de honden geen brood van; volstrekt onbetrouwbare cijfers en achterhaald. De wetenschap zeer onwaardig. En ook gedurende de crisis heeft het RIVM helemaal niets gedaan om tot een betere en betrouwbaardere dataverzameling en inzameling te komen. Ieder zichzelf respecterend wetenschappelijk instituut heeft minimaal 1 statisticus of wiskundige in dienst om data te bundelen, te analyseren en te valideren, het RIVM kennelijk niet.

  1. combat le pelicule

   Precies jij begrijpt het, we spreken over een leugenclown die ons land regeert, achterdeurtjes en uitgangetjes ten koste van leugenclown Rutte’s ministers zonder zelf verantwoordelijkheid te nemen en op te stappen…

 11. Bolland

  alle fouten die ze konden maken hebben ze gemaakt, doden, Faillissementen, verdriet en eenzaamheid het doet ze niets

  En nog zijn er mensen die met droge ogen beweren dat Rutte cs het goed hebben aangepakt, ongelooflijk

 12. Wim Vreeswijk

  Start@ Wellicht is het een idee als er aangifte gedaan wordt tegen de verantwoordelijke bestuurders van onze land wegens ernstig plichtsverzuim met de dood tot gevolg. Volgens U zouden er uiteindelijk 137 zijn, dus dat is zeer langdurige detentie, lijkt mij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.