Een grote crisis dreigt te ontstaan! ING: ruime verdubbeling faillissementen in 2021

Economen van ING voorspellen dat 2021 een waar rampjaar zal worden voor Nederland. In 2020 zal het aantal faillissementen stijgen met 40% wat neer zal komen op zo’n 4500 bedrijven die het onderspit delven. In 2021 verwachten de economen dat zo’n 6500 tot 10.000 bedrijven failliet zullen gaan. Een vreselijk vooruitzicht.  

Het aantal faillissementen zal in 2021 twee tot drie(!) keer zo hoog zijn als in 2019. 2020 is al een ramp jaar voor tal van bedrijven, maar de echte harde klap zal pas komend jaar komen. De economen van ING voorspellen dat zo’n 1.5% tot 2.5% van alle bedrijven komend jaar failliet zullen gaan.

Dit zal een gigantische klap zijn voor Nederland, want dit is alsnog absurd hoog ondanks alle overheidssteun en flexibiliteit vanuit de ondernemers.

In eerste instantie dacht men dat het aantal faillissementen vele malen hoger zou zijn, gelukkig injecteerde de staat flink wat geld in de ondernemerssectoren. Toch is het bij lange na niet genoeg. In het ergste geval zullen zo’n 10.000 bedrijven ten onder gaan door betalingsachterstanden.

Winkeliers en horecaondernemers worden het hardst getroffen door de coronacrisis. Niet gek ook aangezien zij wekenlang hun deuren moesten sluiten. Voor veel horecaondernemers was ‘flexibilisering’ niet de oplossing om alsnog de kosten te kunnen dekken.

Het is afwachten wat het begrotingstekort van dit jaar zal zijn. En nog belangrijker: wie gaat dit allemaal bekostigen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  We gaan allemaal dOoD.

 2. Lugor

  Indien totale afzet/omzet/constructie niet al te hard dalen, worden de gaten, veroorzaakt door faillissementen, vanzalf worden opgevuld door andere bedrijven en namen boven het loonstrookje.
  Het uitgavepatroon van de Nederlandse bevolking zal leidend zijn.

  1. Lugor

   Constructie?
   Consumptie!

 3. EvertB

  Het begrotingstekort van Nederland in 2021 kan binnen acceptabele grenzen blijven.
  Voorwaarde is wel dat de Zuid-Europese afzetmarkten koopkrachtiger worden voor onze producten. Ik meen dat staatsvrouw en visionair Angela Merkel daartoe al een aanzet heeft gegeven.

  1. Stanly2000

   EvertB,
   “Voorwaarde is wel dat de Zuid-Europese afzetmarkten koopkrachtiger worden voor onze producten. Ik meen dat staatsvrouw en visionair Angela Merkel daartoe al een aanzet heeft gegeven.”
   Ja, geef ze eerst een steunpakket, dan kunnen ze misschien onze producten kopen, hopen we!

 4. AntiChrist

  Een regering met de VVD, PVDA, CDA en ? helpt ons er wel weer boven op.

  1. Cootje

   Maar met een harde brexit en Erdogan die geen gastheer blijft spelen is het gauw gedaan met jou clubje

 5. Bullshit10

  Meede mogelijk gemaakt door vvd cda pvda GROEN LINKS d66

  1. EvertB

   Naar alle waarschijnlijkheid zal dit vijftal deel uitmaken van het volgende kabinet. 80 procent van de Nederlanders kiest voor ruggengraat: het politieke midden met duurzame visie. Acrobaten kunnen naar het circus en woordkunstenaars blijven boeken schrijven.

   1. Xander XXL

    Die ruggengraat heeft het zover laten komen met hun labbekak maatregelen. Met het halfslachtige beleid hebben ze de hele economie naar de klote geholpen en ze nu nog prijzen ook.
    Om van te kotsen.

  2. ikweetwatikwil

   Een zwarte grap Bullshit10

 6. Mar

  En als de hemel valt, hebben we allemaal een blauwe pet.

  Het lijkt verdorie het NOS journaal wel. Daar doen ze er ook alles aan om de mensen positief te stemmen.
  Als in een pestbui heb, roep ik naar de tv: sturen jullie ook touwtjes naar de kijkers?
  Als je al niet depressief bent, word je het van van al dat geplas.

  1. 1010

   Van die krankzinnige 1,5 meter en die opdringerige handhaving wordt ik pas depressief.

   Kennelijk kunnen mensen depressief worden van verschillende zaken wijsneus.

 7. 1010

  topje van de ijsberg , maar gewoon stug die 1,5 meter aanhouden. Den Haag weet wel hoe ze Nederland kapot moeten krijgen. Is het niet met gelukzoekers of een energietransitie is het wel met corona idioterie,

 8. NoDoubt

  NPO1 vanochtend dat de corona een nieuw dieptepunt heeft bereikt , een half miljoen doden over de hele wereld. Wat is dat voor een belachelijke uitspraak. Jaarlijks gaan 600.000 mensen dood aan de griep. NPO is dus in het geheel niet in staat een beetje journalistiek te bedrijven maar is een verlengstuk van RIVM /WHO. Daar gaan onze belastingcenten naar toe. Selectief nieuws om angst te zaaien. zo ook elke dag het aantal doden aangeven. 1 á 2 per dag. Dagelijks gaan eer 300 tot 400 mensen dood. Wat een gedrocht.

 9. Duidelijk

  Was precies de bedoeling van Rutte c.s.

 10. Cootje

  De volkstuintjes komen er aan !

  1. EvertB

   De slakken wachten al.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.