Europese Commissie in verlegenheid gebracht door rol adviesbureau in EU-asielbeleid

De Europese Commissie heeft het schaamrood op de wangen staan. Management-adviesbureau McKinsey wist voor bijna een miljoen euro de Europese Commissie te adviseren over het stroomlijnen van het asielbeleid, met niets anders dan holle woorden en pure managementtaal.

De Turkije-deal zorgde ervoor dat Griekenland de asielzoekers terug zou sturen naar Turkije. Het ging vanaf dat moment niet langer meer over vluchtelingen of immigranten maar over ‘irreguliere asielzoekers’. Maar Griekenland zat zo ram vol, dat ook die irreguliere asielzoekers bleven steken in het systeem. Er moest gemanaged worden.

En wie managet er nou beter dan management-adviesbureau McKinsey? Dat niets anders doet dan performance optimizations met een holistic view voor een integral approach? Ze legden uit hoe ze de input gingen streamlinen en zo meer productive konden worden.

“In mei 2017 presenteerde McKinsey zijn eindrapport. Ook daarin wemelt het van het jargon, zoals ‘performance management systems’ en ‘een gestroomlijnd end-to-end-asielproces’.”

Dergelijke nonsens klonk de EU als muziek in de oren. Dit waren de mensen die de Europese Commissie moest hebben voor deze taak! En toen ging alles mis en kostte het belachelijk veel geld. Wegens ‘tijdgebrek en politieke druk’ werd het traject van de openbare aanbesteding ook nog eens niet afgelegd, dus gooiden ze in feite geld weg omdat het wel mooi klonk. Heel normaal, zo’n democratisch en fatsoenlijk functionerende Europese Commissie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Original NL

  Het gepaste antwoord aan de eu is NEXIT zoek maar een ander debiel volk om uit te kleden.

 2. Maurits Dekker

  De EU maakt meer kapot dan wij kunnen betalen.

 3. ikweetwatikwil

  En zo is dat Original NL

 4. Paardenmiddel

  Van mijn part gaan we uit de EU. Volgens mij worden er weer allemaal smoezen verzonnen om ons er in te houden. De verkiezingen komen eraan. Maar ik ga fvd stemmen want ik heb het helemaal gehad met die globalisten. Al die leugenaars.
  Ik hoop zo dat de pvv en het fvd heeeeel groot wordt.

 5. 1000

  NEXIT AUB

  stem sociaal , stem PVV

 6. plakband

  Blunders, blamages, dat interesseert de EU-goden niet.
  Schaamte en belasting betalen is voor het gewone volk.
  Nexit, voor het te laat is.

  Over 12 jaar verlaat Polen de EU.
  Netto betaler worden, daar beginnen ze niet aan.

  1. Original NL

   In Polen zijn ze slimmer dan het zooitje nitwits dat hier het land te gronde richt.
   Nooit gedacht dat oost- europa het toevluchtsoort van vele west europese burgers zou kunnen worden of al aan het worden is.

 7. ajamhavermans

  Wat heeft het voor zin in de E.U te blijven z.g. om handel te drijven als we VOORAF de winsten hierover af moeten staan???

 8. Sleipnir

  Adviesbureautjes en zichzelf zich grandioos voelende managers, hier dolen ook twee van die zakkenwassers rond die alles denken te weten nl Copoolse en Piet51 en Beukman niet te vergeten.

  1. evil knievel

   Zijn dr 3 sleipnir!😄maar in werkelijkheid zijn t r zelfs nog meer!😜

 9. Duckday

  Stem PVV of FvD daarna snel uit dit geldverslindend en hoogmoed project de EU en EURO. We worden kaalgepplukt door de eu .De regering en de politiek in Nederland is gewoon onbekwaam ze vullen hun eigen zakken de rest eigen bevolking heeft men lak aan.
  PVV en FvD zij de enige partijen die opkomen voor Nederland en zijn bevolking.
  Breek het kartel en stuur deze regering die onbekwaam is naar huis onze vrijheid is ons afgenemen. Hr. de Jong wil ook al de vrije artsen keuze van ons afpakken .Marktwerking uitgedacht door een stel diebielen VVD CDA PVDA CU hielen likkers.

 10. wolfgang

  Asielbeleid is verworden tot een non-item, zinloos geleuter over gemiste kansen en niet meer terug te draaien besluitvorming van links extreme politici!
  Alles werd onomkeerbaar door de geschiedenis schrijvende uitspraak van moslima Merkel, het wanbeleid van de dictatoriale EU (Marrakesh pact) en het álles goedkeurende zwakzinnige Europese electoraat!
  `Als het kalf is verdronken, dempt men de put?’
  Daar is het te laat voor, er zijn inmiddels zovéél kleurtjes geïmporteerd dat niets meer hersteld kan worden, het is over en uit!
  Het tegenwoordige wanbegrip “EU” staat voor “Electorale Uitverkoop”.
  Over 20 jaar bestaan er géén `autochtone’ politieke partijen meer!

 11. evil knievel

  Wederom n staande ovatie voor ons abominabele EU!!👏🏼
  NEXIT NU!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.