shutterstock 1609083718

Franse agenten zijn WOEDEND op hun minister: 'Wij zijn GEEN racisten!'

Geen categoriejun 14 2020, 12:10
In Parijs hebben boze agenten gedemonstreerd tegen de beschuldigingen van racisme. Tientallen politiewagens stonden gisteravond met loeiende sirenes klaar voor de Arc de Triomphe in de Franse hoofdstad.
De Franse agenten zijn woedend op Christophe Castaner, de Franse minister van Binnenlandse Zaken. Laatstgenoemde kondigde aan om de omstreden nekklem te verbieden. Maar dat was nog niet alles. Hij zei namelijk ook dat hij de racistische politie in Frankrijk hard aan wil gaan pakken. Dit tot groot ongenoegen van het Franse blauw op straat.
Castaner deed zijn uitspraken na het verschrikkelijke voorval met George Floyd, wat uiteindelijk leidde tot wereldwijde betogingen tegen politiegeweld. De NOS schrijft dat de zwarte gemeenschap in Frankrijk nu ook melding maakt van racistisch en gewelddadig gedrag van de politie.
De Franse politie is het daar echter niet mee eens en ging dan ook de straat op om te protesteren tegen de aantijgingen van Castaner. De Franse politiebond ging nog in gesprek met Castaner, maar tot enige verzoening kwam dat niet. Ze laten dan ook weten dat ze zich in de steek gelaten voelen door hun minister.
Het markante aan het hele verhaal is dat afgelopen zaterdag ook duizenden mensen demonstreerden tegen racisme en politie-geweld. Toen extreem-rechtse betogers een spandoek wilde ophangen met daarop de tekst 'anti-wit racisme' reageerde de politie met traangas en charges. Hoe bedoel je racistisch, Castaner?!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten